Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Re: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Αυτο στο bold μπορεις να το διευκρινησεις ;
1800 παγειο απο το κρατος για την υπηρεσια.
Και παραλληλα η επισκεψη οσο προβλεπει η συμβαση.

Εδω ειναι 22 ευρω προς στιγμην απο τα οποια το ενα ευρω το βαζουμε απο την τσεπη μας, (τα 21 μας επιστρεφονται) προς ενισχυση του συστηματος Υγειας και προς αποφυγη των μανιακων που ενα ευρω μπορει να τους κοψει την ορεξη.

Όπως συνάγεται από την φράση "πάγια αντιμισθία" ο γιατρός δεν πληρώνεται για την επίσκεψη.

ένα τεράστιο ποσοστό εξετάσεων, επισκέψεων , χειρουργικών και άλλων πράξεων,
γίνονται χωρίς να είναι απαραίτητες

επειδή ο προϋπολογισμός του κράτους για την υγεία, ο αριθμός των γιατρών και άλλου προσωπικού στις δημόσιες παροχές υγείας και οι υποδομές και τα μηχανήματα,
είναι δεδομένα,
καταλαβαίνεις ότι οι πράξεις που δεν είναι απαραίτητες,
κόβουν παροχές (είτε σε χρήμα, είτε σε χρόνο, ε'ιτε σε προσωπικό, είτε σε κρεβάτια), από αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη

και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται ούτε ο κόκκαλής, ούτε ο αλαφούζος, ούτε ο κυριάκος, ούτε ο αλέξης,

αλλά εγώ και εσύ,

οι επιπλέον άχρηστες εξετάσεις, γίνονται για πολλούς και δίαφορους λόγους,
κοστίζουν σε όλους μας, είναι δύσκολο να ελαττωθούν,
αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε και περήφανοι για αυτές

Eγω βαζω στοιχημα οτι οι πολυ.. ρεαλιστες εχουν να δουν δημοσια ιατρεια απο τα...παιδικα τους εμβολια και πληρωνουν ιδιωτες .Απλα σκεφτομαι δυνατα,μη δινετε σημασια :)

Eγω βαζω στοιχημα οτι οι πολυ.. ρεαλιστες εχουν να δουν δημοσια ιατρεια απο τα...παιδικα τους εμβολια και πληρωνουν ιδιωτες .Απλα σκεφτομαι δυνατα,μη δινετε σημασια :)

δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
σου εξήγησα πως έχει το πράμα.

μπορεί οι "ρεαλιστές" να μην έχουν δει δημόσια ιατρεία,
αλλά θα χρειαστεί να δουν δημόσιο νοσοκομείο αργά ή γρήγορα,
εκτός αν έχουν πολλά λεφτά ή πολύ ακριβή ασφάλιση
(και πάλι παίζεται)

άσε τα ξέρω από μέσα και τα ιδιωτικά και τα δημόσια

Εγω δεν μπορεσα να μπω καν στο site

δοκιμασε κανεις πχ απο Καλλιθεα να του βγαινει ο πιο κοντινός Αιγαλεω;

Παντως απο αυτα που λετε, εγω με την γνωση που εχω μονο σαν απλος ενημερωμενος πολιτης, διακρινω ενα τεραστειο οργανικο και συστημικο hic.

Στην βαση του το σκεπτικο δεν ειναι να ψαξεις εσυ στο ιντερνετ ενα οποιοδηποτε γιατρο....
Το σκεπτικο ειναι να εχεις ηδη μια επαφη και μια σχεση θετικη με ενα γιατρο που θα αποφασισεις να γινει ο οικογενιακος σου γιατρος. Και ολες αυτες τις δημοσιονομικες, διαδικτυακες, μηχανογραφικες, οπως θετε πεστε τις, "πρακτικες" τις κανει ο ιδιος ο Γιατρος. Μεσα στο δικτυο του. Σαν εξπερ που ειναι.
Αλοιμονο....Να ζητησεις απο ενα ατομο 70-80 ετων να κανει εγγραφη στο ιντερνετ...

Δε ξερω ρε παιδια... μερικες φορες εχω την αισθηση οτι χανομαι τελειως με αυτα που λετε για την χωρα.

οι επιπλέον άχρηστες εξετάσεις, γίνονται για πολλούς και δίαφορους λόγους,
κοστίζουν σε όλους μας, είναι δύσκολο να ελαττωθούν,
αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε και περήφανοι για αυτές

Φυσικα και δεν πρεπει να ειμαστε περηφανοι.Που να το πουμε εξαλλου οτι θα πληρωνουμε εισφορρς κατι δεκαετιες και θα νιωθουμε τυψεις για μια ''αχρηστη '' ακτινογραφια θωρακος λογω...δημοσιονομικου εκτροχιασμου και ανταγωνιστικοτητα της ευρωζωνης.

Όπως συνάγεται από την φράση "πάγια αντιμισθία" ο γιατρός δεν πληρώνεται για την επίσκεψη.

Ε φυσικα και αυτο δεν ειναι σωστο... και ετσι κανεις δεν θα θελει επαγγελθει καν.
Με το κεφαλι περπατανε αυτοι που "οργανωνουν" ;

Φυσικα και δεν πρεπει να ειμαστε περηφανοι.Που να το πουμε εξαλλου οτι θα πληρωνουμε εισφορρς κατι δεκαετιες και θα νιωθουμε τυψεις για μια ''αχρηστη '' ακτινογραφια θωρακος λογω...δημοσιονομικου εκτροχιασμου και ανταγωνιστικοτητα της ευρωζωνης.

ΟΚ, δεν μπορώ να εξηγήσω περαιτέρω, ούτε χρειάζεται,

στο κάτω κάτω, από αυτά τα παραπάνω που νομίζεις ότι πρέπει να κοπούν λόγω ευρωζώνης, εγώ βγάζω ψωμάκι

κάνε 500 ακτινογραφίες θώρακος που δεν χρειάζονται, αφού έτσι πολεμάς την ευρωζώνη,
καλό σε μένα θα κάνεις

τέλος από μένα στο συγκεκριμένο, όσοι καταλάβανε καταλάβανε

Eυτυχως μου εβγαλε οικογενειακο kai τον παθολογο μου.Ουτε που θελω να σκεφτω τι θα συνεβαινε αν ειμουν Αθηνα :)

Μην είσαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό εκτός αν στο είπε ο ίδιος. Φίλος μου γενικός γιατρός εμφανίζεται στην λίστα χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει αίτηση για οικογενειακός γιατρός, απλά ήταν συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ με το καθεστώς που ίσχυε ως τώρα.

Χωρις υποδομες, χωρις καταλληλο δικτυο, χωρις γιατρους,
και χωρις λεφτα να τους πληρωσουν προβλεπονται δραματα.

Μην είσαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό εκτός αν στο είπε ο ίδιος. Φίλος μου γενικός γιατρός εμφανίζεται στην λίστα χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει αίτηση για οικογενειακός γιατρός, απλά ήταν συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ με το καθεστώς που ίσχυε ως τώρα.

μπορείς να μας διαβεβαιώσεις αν ισχύει το :
χρειάζομαι οδοντίατρο (έχω σοβαρό πόνο που ξέρω χρόνια ότι είναι θέμα με δόντι μου) αν θα πρέπει να πάω σε παθολόγο?
χρειάζομαι οφθαλμίατρο (αλλαγή γιαλιών) το ίδιο?
χρειάζομαι ορθοπεδικό (έχω πρόβλημα γενικά με αρθρώσεις και ξέρω ότι όταν γίνει πχ φλεγμονή τι τρέχει) το ίδιο?
κλπ κλπ

αν δεν πάω πχ στον παθολόγο και πάω στον ορθοπεδικό μου, θα μου γράψει πχ μαγνητική, ή ακτινογραφίες ή υπέρηχο ή φυσιοθεραπείες ή όχι επειδή δεν προηγήθηκε ο παθολόγος?
Υποτίθεται ότι είναι 10 του μήνα, σφαδάζω από τον πόνο και αν ακολουθήσω την διαδικασία θα πάω για εξετάσεις μετά από ένα μήνα.

μπορείς να μας διαβεβαιώσεις αν ισχύει το :
χρειάζομαι οδοντίατρο (έχω σοβαρό πόνο που ξέρω χρόνια ότι είναι θέμα με δόντι μου) αν θα πρέπει να πάω σε παθολόγο?
χρειάζομαι οφθαλμίατρο (αλλαγή γιαλιών) το ίδιο?
χρειάζομαι ορθοπεδικό (έχω πρόβλημα γενικά με αρθρώσεις και ξέρω ότι όταν γίνει πχ φλεγμονή τι τρέχει) το ίδιο?
κλπ κλπ

αν δεν πάω πχ στον παθολόγο και πάω στον ορθοπεδικό μου, θα μου γράψει πχ μαγνητική, ή ακτινογραφίες ή υπέρηχο ή φυσιοθεραπείες ή όχι επειδή δεν προηγήθηκε ο παθολόγος?
Υποτίθεται ότι είναι 10 του μήνα, σφαδάζω από τον πόνο και αν ακολουθήσω την διαδικασία θα πάω για εξετάσεις μετά από ένα μήνα.

Για οδοντίατρο δεν γνωρίζω καθόλου αν και νομίζω ότι οι οδοντίατροι ποτέ τους δεν υπάγονταν στον ΕΟΠΥΥ, για τα υπόλοιπα έχω απαντήσει ήδη στο πρώτο μου ποστ. Έχεις δικαίωμα να πας σε όποιον γιατρό θέλεις και αυτός να σου γράψει ότι κρίνει απραίτητο απλά θα πληρώσεις την επίσκεψη. Για τα φάρμακα ή τις εξετάσεις θα πληρώσεις το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής που ισχύει.

αν είναι για την επίσκεψη χ.....με. Το θέμα είναι μήπως δεν μπορεί να γράψει ο χ εντερολόγος εξετάσεις αν δεν περάσεις πρώτα από τον gate keeper

Πάντως αν δεν καλυτερέψουν τους όρους συνεργασίας με τους παθολόγους ώστε να θελήσουν να γεμίσουν τη λίστα, δεν θα περπατήσει το πράγμα.

Απάντηση: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Γυναικολογοι,οφθαλμιατροι,ψυχιατροι και οδοντιατροι θα εξαιρουνται απο το συστημα παραπομπων.
Πολυ σωστα οσα ανεφεραν οι συμφορουμιτες opsim,music matters (υποθετω του χωρου και οι δυο). Συμφωνω σχεδον απολυτα.
Στην ουσια το κρατος κανει κατι που θεωρητικα εχει σωστη βαση,δηλ την αρτιοτερη οργανωση των ιατρικων υπηρεσιων στην πρωτοβαθμια περιθαλψη, αλλα το κανει με εναν μπακαλιστικο,ανοργανωτο,προχειρο και τελικα μαλλον πρακτικα ανεφαρμοστο τροπο. Στην ουσια αυτοι οι λιγοι-πολλοι που πηγαινουν μεσω Εοπυυ, θα βρουν ακομη περισσοτερα εμποδια μπροστα τους,ειδικα κατι γεροντια.
Να τονισω επισης κατι που διευκρινιστηκε παραπανω,οτι δικαιωμα συνταγογραφησης ασφαλως κι εχουν ολοι οι γιατροι,συμβεβλημενοι και μη. Αλιμονο..

αν είναι για την επίσκεψη χ.....με. Το θέμα είναι μήπως δεν μπορεί να γράψει ο χ εντερολόγος εξετάσεις αν δεν περάσεις πρώτα από τον gate keeper

Πάντως αν δεν καλυτερέψουν τους όρους συνεργασίας με τους παθολόγους ώστε να θελήσουν να γεμίσουν τη λίστα, δεν θα περπατήσει το πράγμα.

Όπως προείπα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

1800 - 300 έξοδα γραφείου με συστέγαση = 1500. Βγάλε και τα μισά και παραπάνω σε εφκα και εφορία = 750 ευρώ. Και ο ένας μήνας δώρο στο τέλος επιτηδεύματος.
Και συνεχίζουμε τη συζήτηση...

Όπως προείπα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
θα ηθελα να το δω καπου γραμμενο

Το κράτος (ΕΟΠΥΥ) θέλει να εξετάζει ο ιατρός 320 ασθενείς/ μήνα και να πληρώνεται 1800 /μήνα/μικτά (δηλαδή 2,5 περίπου καθαρά για τον κάθε ασθενή

ΟΧΙ. Δεν αξίζει σε κανέναν κάτι τέτοιο. Ούτε στους ασθενείς ούτε στους ιατρούς

θα ηθελα να το δω καπου γραμμενο

Επέτρεψέ μου λόγω ιδιότητας να γνωρίζω καλύτερα. Υπάρχει στο ίντερνετ ο νόμος αλλά υπάρχει και κάτι πιο απτό. Πήγαινε σε ένα γιατρό χωρίς να περάσεις από τον οικογενειακό και ζήτησε παραπεμπτικό για εξέταση ή συνταγογράφηση φαρμάκου. Αν δεν ισχύει αυτό που σου λέω η πλατφόρμα απλά δεν σε αφήνει να συνταγογραφήσεις ή θα σε αφήσει αλλά χωρίς να αναγράφεται το ποσοστό συμμετοχής σου πάνω στο χαρτί που εκτυπώνεται. Εχθές συνταγογράφησα φάρμακο και η συνταγή εκτυπώθηκε κανονικά όπως ήταν και πριν.

Επέτρεψέ μου λόγω ιδιότητας να γνωρίζω καλύτερα. Υπάρχει στο ίντερνετ ο νόμος αλλά υπάρχει και κάτι πιο απτό. Πήγαινε σε ένα γιατρό χωρίς να περάσεις από τον οικογενειακό και ζήτησε παραπεμπτικό για εξέταση ή συνταγογράφηση φαρμάκου. Αν δεν ισχύει αυτό που σου λέω η πλατφόρμα απλά δεν σε αφήνει να συνταγογραφήσεις ή θα σε αφήσει αλλά χωρίς να αναγράφεται το ποσοστό συμμετοχής σου πάνω στο χαρτί που εκτυπώνεται. Εχθές συνταγογράφησα φάρμακο και η συνταγή εκτυπώθηκε κανονικά όπως ήταν και πριν.

Σαφώς και σου επιτρέπω και το γνωρίζω
Δεν μιλάμε όμως για σήμερα.
Και εγώ την περασμένη εβδομάδα έκανα εξετάσεις 300 ευρώ με 30
Μιλάμε για 1.1.2019

σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι.
Απλά έχουν βάλει τον κόσμο να τρέχει να επιλέγει από ανύπαρκτους, λιγοστούς, πτυχιούχων τρίτων χωρών, κλπ κλπ εν όψει του 2019

Σαφώς και σου επιτρέπω και το γνωρίζω
Δεν μιλάμε όμως για σήμερα.
Και εγώ την περασμένη εβδομάδα έκανα εξετάσεις 300 ευρώ με 30
Μιλάμε για 1.1.2019

σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι.
Απλά έχουν βάλει τον κόσμο να τρέχει να επιλέγει από ανύπαρκτους, λιγοστούς, πτυχιούχων τρίτων χωρών, κλπ κλπ εν όψει του 2019

Aπό την 1/1/2019, αν ισχύσει το μέτρο, αυτό που θα αλλάζει είναι ότι αν παρακάμπτεις τον οικογενειακό γιατρό θα πληρώνεις την επίσκεψη. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για αφαίρεση δικαιώματος συνταγογράφησης από άλλους γιατρούς, είναι και αντισυνταγματικό άλλωστε. Όπως προείπα επίσης ο απώτερος σκοπός του μέτρου είναι να μετακυλίσει το κόστος της επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ στον ασφαλισμένο δημιουργώντας δυσχερείς συνθήκες για εξέταση από τον οικογενειακό γιατρό και όχι αφαίρεση δικαιώματος συνταγογράφησης από τους υπόλοιπους. Ούτως ή άλλως περιορισμοί στην συνταγογράφηση (εξετάσεων κυρίως) ισχύουν εδώ και καιρό.