ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟΥ" 5.1

άστα είμαι και δύσκολος...
τη roister δεν την συμπαθώ, το σχήμα είναι ante geia
και σε τεστ στο Ηχος βγήκαν τελευταία πέρσυ...είχαν νικήσει τα focal sib and co

Tώρα τα crystal audio plasma αρέσουν στη σύζυγο και τα συζητάμε λόγω του πεντακοσάρικου και μόνο, απλά προτιμώ μικρά κι όχι κολώνες για πίσω γιατί εχω αναμονές ψηλά στους τοίχους...

Ξέρει κανείς κάνα Γερμανικό site για να ψάξω πακέτα ηχείων που εδώ δεν υπάρχουν; και να τα πάρω από κει μαζί με έναν 663...;

Last edited:
Eυχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια. Δες τι έγραψα ήδη για την teufel στο δίπλα νήμα να μην τα ξαναλέμε...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36541
(πάω να δω την scylla & scoffield, μέχρι να δω μερικά επεισόδια ελπίζω σε νέα σας χε χε)
Α τελικά καταλήγω: πακέτο ηχείων 5.1 με τον φθηνότερο 1909,663 ,606 ή ότι άλλο ενισχυτή με τα νέα HD format kai HTPC...
Για τα ηχεία το τελικό ερώτημα μάλλον είναι
Tannoy HTS200 ή
κάτι από teufel σαν το LT2: http://www.teufel.eu/Homecinema/Theater-LT-2.cfm

...ή κάποια 3αδα L-F front & Central στα ίδια λεφτά όπως τα
ΚΕF IQ5 ;
(σε αυτή την περίπτωση αν την εγκρίνει το waf θα πάρω τα 2 πίσω πολύ αργότερα...και θα καλυφθώ όπως όπως ως τότε)

Για βοηθάτε λίγο ...το Σάββατο πλησιάζει, το παραδάκι είναι ζεστό και πρέπει να το σπρώξω...

και για πείτε 0 663 είναι ο καλυτερος ενισχυτής στα 550 ???

Aς ρίξω κι εδώ την επιλογή του Ηarman Kardon AVR 255... ToΝ 663 είχα κι εγώ κατα νου ώσπου είδα και άκουσα τον ΗΚ... "δε μετανοιώνω που αγάπησα εσένα μόνο" τραγούδαγα μετά....

Για τα ΚΕF IQ5 ξέρει κανείς αν είναι καλά για τα λεφτά τους;
μπορούμε να βρούμε κανένα συγκριτικό ή τεστ;

...ψάχνοντας εδώ και ώρα κατάλαβα ότι στην Αγγλία τα βρίσκεις μισή τιμή...αλλά δεν έχω ιδέα από μεταφορικά και τελωνεία κτλ...όποιος ξέρει ας πει που τα βρίσκει κανείς φθηνότερα...
κι επίσης βρήκα τα IQ 5, IQ5SE και IQ50(η KEF τα έχει στο english site της).
Ποιά να προτιμήσω από τα τρίδυμα;

(αφού διάβασα ότι τα KEF θέλουν το ρεύμα τους με το παραπάνω θα πάρω όσα περισσότερα watt μου αγοράζουν τα ευρώ μου, άρα μάλλον ONKYO vs YAMAXA)

Κάθε βοήθεια δεκτή είμαι τελείως άσχετος και θα την κάνω την λαλακία...:slapface:

Ακόμη: που θα βρω τα IQ στη Σαλονίκη να τα ακούσω;

τα κεφ ειναι πολυ καλα ηχεια αλλα ειναι ψευδοσαραουντ!!θελουν τοιχους για να παιξουν σωστα αφου πρεπει να εκμεταλευτουν το χωρο για να αποδωσουν!!!οποτε ειναι λιγο ρισκο η αποκτηση τους για μενα πηγαινε σε ακνονικο συστημα 5.1!!εχει και η κεφ καποια

Απάντηση: Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟΥ" 5.1

τα κεφ ειναι πολυ καλα ηχεια αλλα ειναι ψευδοσαραουντ!!θελουν τοιχους για να παιξουν σωστα αφου πρεπει να εκμεταλευτουν το χωρο για να αποδωσουν!!!οποτε ειναι λιγο ρισκο η αποκτηση τους για μενα πηγαινε σε ακνονικο συστημα 5.1!!εχει και η κεφ καποια

Συμφωνώ απόλυτα.Θυμάμαι κάποτε είχα ένα ζευγάρι rear πολύ καλών ηχείων KEF δίπολων και ενω είχα τους <σωστούς> τοίχους θυμάμαι με πέδεψαν πάρα πολύ γιά να παίξουν σχετικά καλά.

Να απαντήσω, έστω και λίγο offtopic στον φίλο jopar, τελωνείο για αγορές από Αγγλία δεν θα έχεις. Από εκει και πέρα τα έξοδα συνήθως είναι ελάχιστα, αλλά πάντα εξαρτάται και με το βάρος και το μέγεθος της συσκευασίας.

"αλλα ειναι ψευδοσαραουντ!!"

πω πω ξενέρωμα...πάνω που τα είχα σχεδόν ερωτευτεί, χτες διάβαζα ως τις 2 κάτι νεοζηλλαδέζικες κριτικές τους...από desing πήραμε το πολυπόθητο WAF, από τιμή μου πέφτουν ακριβά αλλά πήγαινα για υπέρβαση...
πάντως αν πάρω το μπροστά ζεύγος μόνο με ένα κεντρικό (=σχεδόν χιλιάρικο) και αφήσω τα πίσω για αργότερα, δεν με συμφέρει να έχουν καλό surround για τις HOME CINEMA ανάγκες μου;;;
εν πάσει περιπτώσει μάλλον πίσω στα Tannoy HTS200 όταν βγουν μαύρα...τα οποία όμως είναι πολύ μικρότερης καμπίνας από τα IQ, και το sub του πακέτου δείχνει "λίγο"...λες να μην καλύψει με ένταση τα 25 τετραγωνικά μου;;
λύστε μου τις απορίες έχω αρρωστήσει με το θέμα...θέλω να πάρω κάτι να το χαρώ βαρέθηκα το ψάξιμο...

φίλε tigran ποστάραμε ταυτόχρονα, ευχαριστώ για την υπόδειξη, άρα αν πάω για KEF να ψαχτώ από Αγγλία, μισές τιμές βρήκα(σχεδόν...)

Το σκέφτηκα κι αλλιώς το ερώτημα:
αν πούμε ότι παίρνω κολώνες ηχεία μπροστά γύρω στα 600-700 ευρώ, τι άλλο σαν τα IQ50 έχουμε σε υποψηφιότητα; βασικό κριτήριο να μην είναι γκουμούτσες στα γυναικεία μάτια, δηλ.κατά το δυνατόν λεπτά -κάτω από 20 πόντους πλάτος- και designατα !! και φυσικά με άριστο ήχο για τα λεφτά τους...
ας πούμε κάτι σαν τα tannoy DC4 αν ήταν φθηνότερα (χε χε) :music-smiley-004:

Τελικά σήμερα "γέρνω" προς
Τannoy DC4 (Tall για front L-R,το κεντρικό τους και το subwoofer τους,πίσω πολύ μικρά tannoy ότι να'ναι )
με Υamaha 663
και HTPC.
Τη γνώμη σας παιδιά, ειδικά vs του πακέτου ηχείων tannoy HTS200 black&663
Άντε να μην κάνω καμιά χοντράδα...
(...)

Απάντηση: Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟΥ" 5.1

Τελικά σήμερα "γέρνω" προς
Τannoy DC4 (Tall για front L-R,το κεντρικό τους και το subwoofer τους,πίσω πολύ μικρά tannoy ότι να'ναι )
με Υamaha 663
και HTPC.
Τη γνώμη σας παιδιά, ειδικά vs του πακέτου ηχείων tannoy HTS200 black&663
Άντε να μην κάνω καμιά χοντράδα...
(...)

Σε καλό δρόμο είσαι...προχώρα και μην φοβάσαι γιά χοντράδες!!!

Ευχαριστώ συνονόματε
θεωρώ ότι θα αποδώσει τόσο "παίδεμα" (ευχάριστο βέβαια)
Με τα dual concentric αλλά και με super tweeter Τannoy της σειράς Revolution
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=310
πιστεύω ότι θα είμαι υπερ-καλυμένος για τις σημερινές μου ανάγκες...
Τελική επιλογή είναι μήπως και με καλύπτουν το ίδιο τα μισής τιμής HTS200 τής ίδιας εταιρίας, που επίσης έχουν το super tweeter αλλά όχι το dual...και φυσικά ως πακέτο έχουν και ισορροπημένη απόδοση...γιατί λέω αν πάω στα revolution του παραπάνω linκ να κάνω μια οικονομία στα πίσω ηχεία (από την φτηνή σειρά SFX 5.1 αν πουλιούνται σε τεμάχια ή το ίδιο από τη σειρά HTS100/200) που
1ον δεν είναι τόσο σημαντικά στο σύνολο και
2ον τα revolution βιβλιοθήκης ΔΕΝ είναι τοίχου, θέλουν τοποθέτηση πάνω σε βάση και αυτό όσο νά'ναι δημιουργεί κάποιο θέμα...(για πίσω έχω αναμονές ψηλά στους τοίχους χωρίς αντίστοιχα χαμηλή αναμονή στην κάθετο γιατί δεν το σκέφτηκα κατά την κατασκευή του σπιτιού..στερνό μου φόρουμ...)

Τέλος μενει να βρούμε ποιος ενιχυτής ως 600 βάσει χαρακτηριστικών(χροιάς,ρευμάτων κτλ.)ταιριάζει καλύτερα στα Tannoy...
Λέω για DENON 1909 ή yamaha 663, είδα παρόμοια χαρακτηριστικά και κυριώς τα HD format όπως το DTS master Audio , DTS High Resolution...

Last edited:
στο προηγούμενο post ρε παιδιά καμιά ιδέα, παρατήρηση, διαφωνία, συμβουλή, ένσταση, ενθάρρυνση, παρότρυνση, διόρθωση, σημείωση, διευκρίνηση ;
please...