ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟΥ" 5.1

Τα Oehlbach "λένε" πολύ και τα έχουν στα Media Markt. Εγω έχω κάτι interconnect και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

http://www.oehlbach.com/CMS/en/product/home_cinema-intro.php

πήγα σήμερα κι έσκασα 33 ευρώ για 1,5 μέτρο oehlbach...ήταν 1,3a όμως, τα φτηνότερα δεν είναι a το οποίο είναι λέει γρηγορότερο στη διαμεταγωγή...τι να πω είχε και crystal audio τα οποία κάνανε 40 και λέγανε ότι είναι 1,3α και κάτι σε γενιά 2... τώρα κατά πόσο αυτό κάνει διαφορά πολύ αμφιβάλλω...

anyway τo θέμα που με καίει είναι τα ηχεία και δεν ξέρω τι να πάρω...
καμιά βοήθεια παιδιά σε σχέση και με το προηγούμενο post;

Nα συμπληρώσω ότι όπως γράφω και στην ανάλογη κατηγορία το σύστημα συμπληρώνεται με HTPC ως player από αύριο, σήμερα πήρα τα κομμάτια...
οπότε η αξιολόγηση των ηχείων που ζητάμε πρέπει πλέον να αφορά συγκεκριμένα το HTPC + DENON 1909 ως setup...

τι να τους ταιριάζει άραγε με κόστος γύρω απ´το χιλιάρικο; :music-smiley-006:
ελπίζω σε απαντήσεις σας-τα Χριστούγεννα ήρθαν και τα δώρα μπαίνουν ΔΙΠΛΑ στο δέντρο...χε :christmastree2::116:

Last edited:
Τελικά έκλεισα και αναμένω να παραλάβω τα TANNOY REVOLUTION:
Τα μπροστά DC4T, το κεντρικό DC4C και το subwoofer τους 1001.
Το σύστημα έκλεισε για την ώρα, ευχαριστώ για την συμβολή σας στο Project.

Ουπς, βιάστηκα:
χρειάζονται και τα καλώδια που θα συνδέσουν τα tannoy με τον denon.
Το sub και τα L-R θα μπουν σε απόσταση περίπου 1 μέτρου από το έπιπλο...
Δεδομένου ότι τα revolution δέχονται bi-wiring και bi-amplifing
ποιο τρόπο σύνδεσης προτείνετε(η tannoy προτείνει διενίσχυση, έχει άραγε κάποια διαφορά με την απλή σε ηχητικό αποτέλεσμα) και με τι καλώδια; εννοώ καλώδια δυνατοτήτων ανάλογων των μηχανημάτων, ούτε να τα θαψουμε ούτε όμως να δώσουμε τζάμπα λεφτά...σωστά;

Α και για πίσω ηχεία βρήκα κάτι onkyo τα οποία λογικά είναι στα 6 om. Μπορούν να μπούνε στο σύστημα να γίνει 5.1; δηλαδλη μπορεί ο ενισχυτής να τα διαχειριστεί; ή υπάρχει πρόβλημα;

Aκόμη θα εκτιμούσα πέραν γνώμης για τα καλώδια ,
αν ξέρει κανείς να πει, για τον DENon 1909 τίθεται θέμα αναβάθμισης firmware όπως για τους μεγαλύτερους της εταιρίας;

Λοιπόν σαν προσωρινή (;)ως και μόνιμη λύση πήρα χάλκινο καλώδιο (6 μ. που θα μοιραστεί ανά 2 μέτρα σε L-C-R) από το Media Markt. Το χοντρότερο που είχαν εκεί.
1) Δεν μου είπατε για το bi-wiring / bi-amplifing καμιά άποψη...
2) Τον denon τον αναβαθμίζουμε; μάλλον όχι δεν έχει σύνδεση για internet απ'όσο είδα, εκτός αν γίνεται κάπως αλλιώς(usb, ethernet or anything..)
3) Ποιός είναι ο απολύτως καλύτερος ήχος που μπορώ να δώσω από το ΗTPC στον denon για 5.1 ; Το DDplus; Το περνάω από HDMI(κάρτα ήχου της κάρτας γραφικών) ή από coaxial(κάρτα ήχου της μητρικής);
4) Τα πίσω ηχεία 6 Οm μπορεί να τα διαχειριστεί ο ενισχυτής ή θα έχω θέματα;

Συγκέντρωσα τις πολλές απορίες μου για ευκολία και με την ευχή ο νέος χρόνος να πάει σε όλους καλά εύχομαι και για την βοήθειά σας τώρα που είμαι στις τελικές πινελιές...
Για ρίξτε μια τελευταία μικρή βοήθεια στο project ! Και Xρόνια Πολλά

Το πρόβλημα είναι ο νέος ενισχυτής 1909 ο οποίος αρνείται να παίξει πάνω από 2 δευτερόλεπτα, σβήνει συνέχεια και τον παλεύω από το πρωί δεν ξέρω τι να κάνω...Δοκίμασα όλα τα κουμπιά των μενού αλλά δεν προλαβαίνω σβήνει συνέχεια...υποψιαζομαι ότι δεν έχω συνδέσει σωστά τα γυμνά καλώδια που μπαίνουν στον ενισχυτή και τα ηχεία...τα αποσύνδεσα και πάλι σβήνει...τα ξανασύνδεσα αφού ξαναέκοψα τις άκρες και πρόσεξα να μην περισσεύουν, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και στο πίσω πάνελ του ενισχυτή.τζίφος!
Απελπισία να 'εχεις τα μηχανήματα και να μην παίζουν, απογοήτευση παιδιά τι να πω...έχει κανείς καμιά συμβουλή τι να δω στον DENON για να μην σβήνει;
του βάζω να παίξει ράδιο με όλα τα καλώδια άλλων συσκευών αποσυνδεμένα και πάλι σβήνει...είναι κάποιο κύκλωμα προστασίας που με κάνει να πιστεύω ότι κάτι φταίει με τα ηχεία...έχω πάνω :το sub με μονό καλώδιο ήχου στο pre out,το δοκίμασα και στο auto και στο ΟΝ, και
: τα καλώδια ηχείων που πάνε στο κεντρικό και τις 2 μπροστά κολώνες. Για πίσω δεν έχω τίποτα. Μήπως φταίει που δεν είναι 5.1 τα ηχεία;
Μήπως πρέπει να γνωρίζω κάτι για τη γυμνωμένη άκρη του καλωδίου που μπαίνει στις αντίστοιχες υποδοχές του ενισχυτή; Το έβαλα μέσα και το έσφιξα , εννοείται πρόσεξα τα +/- δηλ.το κόκκινο και το μαύρο αντίστοιχα. Δεν ξέρω τι άλλο να δω...καμιά ιδέα κανείς;

Last edited:
Τελικά δούλεψε ο ενισχυτής μετά από παίδεμα, άρα
'Ολα Καλά , και μετά και την λειτουργία του HTPC το project
έφτασε στο τέλος του.
Ανακεφαλαιώνοτας σαν οδηγό για όσους χρησιμεύσει η σύνθεση που επιλέχθηκε είναι η εξής:
1.HTPC αξίας 503 (χωρίς το κουτί ως τώρα) με Core2duo 2.6 +ATI 4670 HDMI
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37191
2. 3 Hχεία L-C-R +sub σειράς Tannoy revolution αξίας 1.200
3. Eνισχυτής DENON 1909 αξίας 503 (από Γερμανία)
4. Καλώδια ήχου HAMA αξίας 3 /μ. σύνολο 19
5. HDMI καλώδιο oenbach αξίας 33

Για την απόδοση του παραπάνω συστήματος θα σχολιάσω συντόμως ώστε να κλείσει και το thread οριστικά. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν εκ καρδίας...ήταν ένα από τα τελευταία δώρα που μπορεί να πάρει ένας άντρας στον εαυτό του...και να το χαρεί δεόντος!

ΥΓ οι ερωτήσεις του προηγούμενου Post ισχύουν για όποιον γνωρίζει απαντήσεις...

Τι ακριβώς άλλαξες και τελικά δούλεψε ο ενισχυτής;.....απο ότι διάβασα δεν βρίσκω κάποιο λάθος στις συνδέσεις που εχεις κάνει και φυσικά κανένα ρόλο δεν παίζει στο συγκεκριμένο πρόβλημα εαν τα ηχεία είναι 2 η περισσότερα, εκτός και εαν κάπου στα καλώδια τους υπάρχει πρόβλημα βραχυκυκλώματος, ωπότε και ο ενισχυτής κλείνει γιά προστασία.

όχι τελικά όλα σωστά τα είχα έφερα και φίλο να το επιβεβαιώσει...και χωρίς ν'αλλάξω τίποτα έβαλα αναλογικά ηχειάκια 5.1 μέσω του γουφερ τους πάνω σε μια αναλογική out του denon και αμέσως σταμάτησε να σβήνει στα 2''...μετά ήταν θέμα απλό από τα μενού να του δηλώσω ότι έχει πάνω L-C-R και sub στο pre-out...kai ;ola kala αφού έφαγα πονοκέφαλο για 2 μέρες...
(το παλιό συστηματάκι που είναι ηχεία Η/Υ το είχα συνδέσει όταν ήρθε ο ενισχυτής για να δω ότι δουλεύει και προφανώς από τους αυτοματισμούς του περίμενε να δει αναλογικά συνδεδεμένα ηχεία δεν τα έβρισκε κι έκλεινε...)

Το επόμενο καστρο που έπεσε ήταν η σύνδεση με το παλιό dvd...έστειλα με component την εικόνα+ coaxial τον ήχο στον DENON 1909, κι από κει αφού παιδεύτηκα ένα δίωρο και βάλε κατάφερα upconversion σε 1080p και αποστολή εικόνας με HDMI στην LCD και ήχου στα tannoy...
απλό ήταν αλλά όσο είχα ενεργοποιημένη είσοδο HDMI (από προηγούμενη πρώτη πειραματική σύνδεση του HTPC ) δεν έβλεπε ότι παίρνει εικόνα από component...To 2ο λεπτό σημείο ήταν ότι ο 1909 δεν βγάζει ήχο μαζί με την εικόνα στην HDMI όταν δεν παίρνει τον ήχο από είσοδο HDMI... To 3ο λεπτό σημείο είναι ότι ΜΟΝΟ από την HDMI στέλνει upconverted σήμα εικόνας...
σας τα λέω γιατί έφαγα ώρες να βγάλω άκρη και ίσως κάποιον βοηθήσω...
βέβαια η γνώμη μου είναι ότι όλα είναι πολύ απλά , προφανώς μόνο με ψηφιακή σύνδεση όλων των συσκεών μέσω HDMI...αυτόματη αναγνώριση και παίδξιμο χωρίς προβλήματα...(εκτός ένα jidder στον ψηφιακό ήχο που διάβασα κάπου εδώ και αποφεύγεται με χρήση οπτικής ίνας για τον ήχο)