Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Το θέμα με τα περιοδικά που παρουσιάζουν άπιαστα όνειρα για το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων άρα και αναγνωστών τους, εντάσσεται στον γενικότερο κανόνα, που ισχύει βέβαια εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά όσο περνά ο καιρός ισχύει όλο και περισσότερο. Ο γενικότερος αυτός κανόνας έχει να κάνει με την τάση των μέσων να εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες αδυναμίες ως προς την τάση τους προς το άπιαστο και να τους πουλάνε απατηλά όνειρα ως υποκατάστατα αυτών που πραγματικά θα έπρεπε να είχαν.
Είτε υπερσυστήματα ήχου, είτε υπεραυτοκίνητα, είτε υπερσκάφη, είτε υπερκατοικίες, είτε υπερρουχισμό, είτε υπεργκόμενες & υπεργκόμενους, είτε ότι άλλο υπερκάτι κι αν παρουσιάζουν, πετυχαίνουν το σκοπό τους που φυσικά δεν είναι άλλος από το κέρδος μέσω της πώλησης και της συμμετοχής διαφημίσεων αφού η συνταγή είναι γνωστή και απλή.

Ο κόσμος που όλη μέρα είναι σκημένος πάνω από ένα εργασιακό αντικείμενο, τις περισσότερες φορές τελείως ξένο μάλιστα με τις προσωπικές του τάσεις και επιδιώξεις, για να πάρει το πολύ πολύ έναν σχετικά ικανοποιητικό μισθό, αυτός όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από όνειρα! Όσο κι αν το καταπιέζει αυτό στο μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής του, κάποιες στιγμές έχει ανάγκη να μπορεί να φύγει με λίγο μόνο κόπο, από τα τετριμένα του και να ταξιδέψει για λίγο στα ιδεατά του.

Αυτό είναι η αρχή του κακού!
Αυτή η ανάγκη είναι απολύτως γνωστή και μελετημένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει από όλο το συρφετό που λέγεται marketing. Έχει αναλυθεί με τρομερή πια ακρίβεια, η αντίδραση, του ουσιαστικά κοιμισμένου εγκεφάλου μας, στα χρώματα, στην κίνηση, στον ήχο, στις βασικές έννοιες που μας προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα και τα χρησιμοποιούν με τρομερή πια επιτυχία σε κάθε είδους διαφήμιση, άρθρα περιοδικών, τηλεόραση ακόμα και έργα. Τα χρησιμοποιούν με τόσο πετυχημένο τρόπο που μας ενεργοποιούν την παραγωγή άπιαστων ονείρων σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Αυτό βέβαια, έχει σαν έμμεσο αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη τάση μας προς τον υπερκαταναλωτισμό που λειτουργεί ενδόμυχα με κατεύθυνση την μεγαλύτερη δυνατόν προσέγγιση μας προς όλα αυτά τα άπιαστα όνειρα.
Φυσικά η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου είναι τελείως πλασματική. Ποτέ δε πρόκειται να προσεγγίσουμε πραγματικά τα τεχνηέντως δημιουργημένα άπιαστα μας όνειρα. Γι αυτό και μονίμως νιώθουμε πολύ εύκολα και σύντομα ξανά ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα των πράξεων μας και προσπαθούμε εκ νέου με επόμενη αγορά, αλλαγή σκηνικού ζωής, αλλαγή γκόμενας - γκόμενου κ.ο.κ. Παιχνίδι να γίνεται δηλαδή! Κάτι σα τον γάιδαρο με το καρότο!

Τελικό αποτέλεσμα είναι, εμείς να αναλώνουμε ουσιαστικά όλη μας τη ζωή για πρακτικά ελάχιστες απολαβές που ακόμα και αυτές τις θυσιάζουμε στο βωμό ενός συστήματος παραγωγής τεχνητών αναγκών που φυσικά το μόνο που προσφέρει είναι ακόμα περισσότερα κέρδη στα λίγα μεγάλα αφεντικά και ακόμα μεγαλύτερη υποδούλωση μας στο ίδιο το σύστημα.

Περαστικά μας! (Λέμε τώρα γιατί δεν προβλέπεται...)

Όσο βολευόμαστε σε ιδέες τύπου "λίγες είναι οι χαρές που έχω κι εγώ σ' αυτή τη ζωή, να μη τις χαρώ κάπως, κάποτε;!" και όλα τα σχετικά, τόσο αφηνόμαστε να πέφτουμε στο προαναφερθέν λούκι μας!

Sorry φιλε αλλα αυτα ειναι αοριστιες. Δηλαδη τι προτεινεις? Να παρουμε τα βουνα, να περιοριστουμε στις βασικες μας αναγκες και να αρχισουμε γιογκα?

Αυτα που λες φιλε αν και κατα βαθος ειναι σωστα ειναι τελειως ουτοπικα εν ετη 2008.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Εμενα ας πουμε με ενοχλει οταν βλεπω review του trends και του kingrex oτααν θα μπορουσε να υπαρχει review ενος Lamm, Wavac η Avalon.

ναι, ίσως σε ενοχλεί, αλλά ρώτα και το καημένο το περιοδικό που ελπίζει να έχει περισσότερους εν δυνάμει αγοραστές από σένα και μερικούς ακόμα...
με την ίδια λογική θα μπορούσες ίσως να μας πείς ότι σε ενοχλεί που πωλούνται τα μηχανήματα αυτά και δεν καίγονται στην πυρά οι κατασκευαστές τους.

Τα περιοδικά δεν έχουν minority target groups

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

ναι, ίσως σε ενοχλεί, αλλά ρώτα και το καημένο το περιοδικό που ελπίζει να έχει περισσότερους εν δυνάμει αγοραστές από σένα και μερικούς ακόμα...
με την ίδια λογική θα μπορούσες ίσως να μας πείς ότι σε ενοχλεί που πωλούνται τα μηχανήματα αυτά και δεν καίγονται στην πυρά οι κατασκευαστές τους.

Τα περιοδικά δεν έχουν minority target groups

δεν καιγονται ακομη?:devil-smiley-029:

Να κανω μια μικρη off topic(..) ερωτηση ?

Οι πωλησεις των προσιτων στην τιμη δικαναλων συστηματων (ας πουμε απο 200-1500 Ε ,για την κουβεντα ) πως κυμαινονται στην Ελλαδα ?Υπαρχει ενδιαφερον απο τον κοσμο η σε αυτη την κατηγορια κυριαρχει ο πολυκαναλος ηχος και η εικονα ?

Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Να κανω μια μικρη off topic(..) ερωτηση ?

Οι πωλησεις των προσιτων στην τιμη δικαναλων συστηματων (ας πουμε απο 200-1500 Ε ,για την κουβεντα ) πως κυμαινονται στην Ελλαδα ?Υπαρχει ενδιαφερον απο τον κοσμο η σε αυτη την κατηγορια κυριαρχει ο πολυκαναλος ηχος και η εικονα ?

Μ' ευχαρίστηση βλέπω-χωρίς να μπορώ τώρα να δώσω μιά καλύτερη εικόνα-ότι πολλοί νέοι σε ηλικία,μέλη του φόρουμ,ψάχνονται με τον δικάναλο ήχο στα χρήματα αυτά(NAD,Marantz,Rotel,Creek,Dali,Audio Spectrum,Advance,Trends......................).
Πολλοί μάλιστα απ' αυτούς,έχοντας ήδη πολυκάναλο σύστημα,φτιάχνουν πιό ποιοτικά δικάναλα για μουσική.

3. Αντί να δημιουργείται μια συνείδηση "έξυπνου" αναγνώστη-καταναλωτή, που κινείται ενημερωμένος στην αγορά, που ξέρει να αντιλαμβάνεται τις ποιότητες ανεξαρτήτως κόστους και αποφεύγει τις παγίδες, αντί να υπάρχει συστηματική αγωγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το σύνθετο ζήτημα του ήχου, καλλιεργείται η ιδέα ενός παθητικού, ταλαίπωρου αναγνώστη ο οποίος βρίσκεται μονίμως "πίσω" από τα μηχανήματα, κυνηγώντας το ανέφικτο. Αυτή η λογική νομίζω ότι κάνει κι εσένα Jimsche να δηλώνεις ταπεινά κάπου αλλού πως "εγώ δεν έχω hi-end, αλλά ένα καλό σύστημα"...ή κάπως έτσι (διόρθωσέ με αν προδίδω το πνεύμα σου.). Είμαστε πεισμένοι ότι ένα σύστημα στα 10 χιλιάρικα είναι ψιλοπράματα

"...makes you go where you can't go, makes you want what you can't have..." έλεγαν πριν 28 περίπου χρονάκια οι tuxedomoon στο desire

4. Από ένα περιοδικό δεν περιμένω μόνο ξενάγηση στον παράδεισο αλλά και ένα καθρέφτισμα της σύγχρονης αγοράς, τις δυνατότητες, τους συνδυασμούς, τα μοντέλα. Συγκριτικά τεστ, blind test, μετρήσεις, ακροάσεις, εξαντλητικές δοκιμές. Να κάνει δηλαδή καλά τη δουλειά του.

Αν βρείς μεταχειρισμένα τεύχη του Ελληνικού Audio αγόρασέ τα.
Έκανε ακριβώς αυτά που γράφεις και είχε απο πίσω το ομώνυμο Γερμανικό περιοδικό. Κράτησε για 25 περίπου τεύχη...

Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

"...makes you go where you can't go, makes you want what you can't have..." έλεγαν πριν 28 περίπου χρονάκια οι tuxedomoon στο desire

Χαίρομαι που συναντιόμαστε στους tuxedomoon. Και το Audio κάτι μου θυμίζει. Νομίζω πως έχω τεύχη του αλλά πρέπει να σκάψω στα θεμέλια της πολυκατοικίας...:smile:

Το κοινό που ασχολείται με το Hi-End είναι κατά βάση το μεσαίο εισόδημα και όχι το υψηλό.

Η οικονομική κρίση που έχει αρχίσει θα βλάψει όλους αλλά κυρίως το μεσαίο εισόδημα .
Επομένως βλέπω σκούρα τα πράγματα για την αγορά του Hi-End σε επίπεδο αγορών συσκευών.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος του «φάτε μάτια ψάρια» που εφαρμόζει το περιοδικό. Αυξάνονται οι αδύναμοι αγοραστές και παραμένουν απλά θαυμαστές των συσκευών.

Όπως αυξάνονται και οι παίκτες στον ΟΠΑΠ όσο φτωχαίνει η κοινωνία.

Και ιδίως αν μιλάμε για Ελληνικά Περιοδικά κάθε είδους (από Hi_Fi μέχρι σκάφη), που ουσιαστικά δεν είναι ολοκληρωμένα περιοδικά ενημέρωσης του αγοραστή, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό ή στο διαδίκτυο. Απλά φυλλάδες με φωτογραφίες είναι για να τις ξεφυλλίσει ο «μικρός» και να σκέφτεται τι θα αγοράσει όταν μεγαλώσει.

Το κοινό που ασχολείται με το Hi-End είναι κατά βάση το μεσαίο εισόδημα και όχι το υψηλό.

Η οικονομική κρίση που έχει αρχίσει θα βλάψει όλους αλλά κυρίως το μεσαίο εισόδημα .
Επομένως βλέπω σκούρα τα πράγματα για την αγορά του Hi-End σε επίπεδο αγορών συσκευών.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος του «φάτε μάτια ψάρια» που εφαρμόζει το περιοδικό. Αυξάνονται οι αδύναμοι αγοραστές και παραμένουν απλά θαυμαστές των συσκευών.

Όπως αυξάνονται και οι παίκτες στον ΟΠΑΠ όσο φτωχαίνει η κοινωνία.

Και ιδίως αν μιλάμε για Ελληνικά Περιοδικά κάθε είδους (από Hi_Fi μέχρι σκάφη), που ουσιαστικά δεν είναι ολοκληρωμένα περιοδικά ενημέρωσης του αγοραστή, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό ή στο διαδίκτυο. Απλά φυλλάδες με φωτογραφίες είναι για να τις ξεφυλλίσει ο «μικρός» και να σκέφτεται τι θα αγοράσει όταν μεγαλώσει.

+1

Sorry φιλε αλλα αυτα ειναι αοριστιες. Δηλαδη τι προτεινεις? Να παρουμε τα βουνα, να περιοριστουμε στις βασικες μας αναγκες και να αρχισουμε γιογκα?
Αυτα που λες φιλε αν και κατα βαθος ειναι σωστα ειναι τελειως ουτοπικα εν ετη 2008.
Ως οφείλω, πρέπει να πω ότι είναι σεβαστή η άποψή σου ως προς τα λεγόμενά μου πριν αλλά διαφωνώ πλήρως, μιας και, απ' ότι φαίνεται, με διάβασες πρόχειρα, βιαστικά και προκατειλημμένα.

Το να βαφτίσω απλώς "αοριστίες" κ.λ.π. τα λεγόμενα κάποιου, χωρίς να μπω στον κόπο να δικαιολογήσω την άποψή μου αυτή, δείχνει κακεντρέχεια ή στην απλούστερη περίπτωση ανωριμότητα.

Είδες πουθενά στο κείμενό μου να προτείνω λύσεις τύπου "Να παρουμε τα βουνα, να περιοριστουμε στις βασικες μας αναγκες και να αρχισουμε γιογκα";
Γενικότερα είδες να προτείνω κάτι; Δε νομίζω!
Δεν πρότεινα τίποτα και όχι επειδή δε θα μπορούσα αλλά απλά επειδή δε θεώρησα σκόπιμο να γίνει κάτι σχετικό στο παρόν θέμα ως είχε αναπτυχθεί.
Το μόνο που έκανα ήταν να πάρω θέση ως προς την αναγνώριση, του τί συμβαίνει (περίπου βέβαια) σε όλο αυτό το σύστημα που εμπεριέχει φυσικά και το θέμα του thread μας.
Διάβασέ με προσεκτικότερα σε παρακαλώ, μιας και θεώρησες δηλαδή σωστό να πάρεις και θέση σχετικά.

Δεν κατηγόρησα κανέναν μας ως προς την ανάγκη του να έχει όνειρα. Αυτό έλειπε! Ίσα ίσα που είπα πως είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου ιδιαίτερα με τον τρόπο που ζει.
Εξήγησα όμως πως όλο αυτό γίνεται εκμεταλλεύσιμο από τον μηχανισμό του υπάρχοντος συστήματος και λειτουργεί με πολύ ύπουλο τρόπο σχεδόν πάντα εις βάρος μας.

Δεν υπάρχει θεμιτή λύση σε τρόπους τύπου "να μην ονειρευόμαστε", υπάρχει όμως σε τρόπους που ξεκινούν από την αναγνώριση της κατάστασης ως έχει και την αφύπνισή μας σε όλα αυτά που κατά τ' άλλα δείχνουν τόσο αθώα και φυσικά ενώ είναι τελείως τεχνητά και υποχθόνια.
Με λίγα λόγια: Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παραμέτρους στο κάθε τι που μας προσεγγίζει ώστε να μπορούμε να προλάβουμε την πιθανή ενσωμάτωση μας σε έννοιες τελείως ξένες με εμάς, την κοινωνική και οικονομική μας κατάσταση. Να αναγνωρίζουμε ξεκάθαρα τις πραγματικές (όχι απαραίτητα μόνο τις φυσικές) μας ανάγκες πάνω σε οτιδήποτε, το σωστό ζύγισμα των συνθηκών μας και φυσικά να παίρνουμε τις ορθές αποφάσεις.
Όχι ότι έτσι αποκλείεται να κάνουμε και λάθος. Αποκλείεται όμως να ζούμε και αποκλειστικά σε έναν "matrix" κόσμο που συνεχώς κάτι θα μας φταίει και δε θα ξέρουμε και τι άρα δε θα έχουμε και ποτέ την ελπίδα να το αντιμετωπίσουμε.

Αν για 'σένα (και όχι μόνο βέβαια) όλα αυτά εξακολουθούν να δείχνουν απλώς "αοριστίες", λυπάμαι ειλικρινά γιατί θα σημαίνει πως είσαι κανονικότατο θύμα του εν λόγο συστήματος, σε βαθμό που ενώ σε "αλέθει", εσύ νομίζεις ότι κάτι σε χαϊδεύει.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Δεν ξερω σε ποιο περιοδικο αναφερεσαι, αλλα δεν εχει σημασια. Ειναι σωστη εμπορικη κινηση το να δειχνει πανακριβα μηχανακια. Σκοπος του περιοδικου δεν ειναι να πουληθουν αυτα που αναφερει, αλλα το να πουλησει τευχη και το να εχει διαφημισεις. Για το λογο που ενα περιοδικο αυτοκινητου εχει στο εξωφυλλο του τη νεα Φεραρρι, για τον ιδιο λογο το περιοδικο που διαβασες γραφει για ακριβα μηχανηματα. Ειναι "γοητευτικο" το να διαβαζεις για το state of the art.

Ένα ΜΜΕ χρωστάει την εμπορική του οντότητα στο κοινό του.
Αν λόγω περιεχομένου χάσει αυτό το κοινό παύει -ανεξαρτήτως επιχειρηματικής στρατηγικής - να έχει εμπορική οντότητα.
Ποικιλοτρόπως.

-------------------------------------------

Οποιοδήποτε περιοδικό αυτοκινήτου έχει σαν ύλη μόνο ''Ferrari'', επέτρεψέ μου να σου πω ότι σε μια αγορά σαν την Ελληνική...δεν θα επιβιώσει για πολύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Ένα ΜΜΕ χρωστάει την εμπορική του οντότητα στο κοινό του.
Αν λόγω περιεχομένου χάσει αυτό το κοινό παύει -ανεξαρτήτως επιχειρηματικής στρατηγικής - να έχει εμπορική οντότητα.
Ποικιλοτρόπως.
-------------------------------------------
Οποιοδήποτε περιοδικό αυτοκινήτου έχει σαν ύλη μόνο ''Ferrari'', επέτρεψέ μου να σου πω ότι σε μια αγορά σαν την Ελληνική...δεν θα επιβιώσει για πολύ.
+++:a0210:

Πρεπει να πω οτι τα ποστ του CosmosKGR ειναι ο,τι καλύτερο εχει γραφτει εδω και πολυ καιρο.
Απαντα με απολυτη γνωση και επιγνωση της καταστασης σε ενα ουσιαστικο γενικο ερωτημα.
Μπραβο!
Situation awareness 100%.
(Situation awareness (SA) involves being aware of what is happening around you to understand how information, events, and your own actions will impact your goals and objectives, both now and in the near future)

Εντάξει,άς μην το παρατραβάμε.
Ανοίχτηκε ένα θέμα για την ύλη ενός περιοδικού και κοντεύουμε να μιλήσουμε για την...καπιταλιστική ολοκλήρωση.

...
....
(Αναρωτιέμαι τελικά ποιοι χαζοί πάνε και αγοράζουν μηχανήματα που ανήκουν ακριβώς στην κατηγορία τιμής τους.)
....
Χαχαχα, πόσο δίκιο έχεις !

Μπράβο για το θέμα και την οπτική σου.
Πολλά "αληθινά θέματα", από την πλευρά του χομπίστα που θέλει να επιλέγει ο ίδιος. Όπως λέει και η διαφήμηση..: "Αυτό που ψάχνεις να βρεις ή αυτό που βρίσκεις μπροστά σου".

Φαντάζομαι, δεν χρειάζεται να σου πω ότι δεν θα σε καταλάβουν όλοι.
Όχι γιατί δεν γίνεσαι αντιληπτός αλλά γιατί δεν . . . .

Εντάξει,άς μην το παρατραβάμε.
Ανοίχτηκε ένα θέμα για την ύλη ενός περιοδικού και κοντεύουμε να μιλήσουμε για την...καπιταλιστική ολοκλήρωση.
Τα θεωρείς πράγματι άσχετα μεταξύ τους;!

Αν "ενοχλεί" γενικότερα, εγώ το σταματώ εδώ αλλά ειλικρινά το έκανα μιας και τα θεωρώ απόλυτα σχετικά με το θέμα του εδώ thread.
Θεωρώ δε, πως αντί να "αναλωνόμαστε" (μόνο) με το να κρίνουμε τόσο αποσπασματικά το Χ περιοδικό (που στο κάτω κάτω δεν αποτελεί και τον "ορισμό" του είδους του) για την Ψ συμπεριφορά του βλέποντας απλά "το δέντρο", θα ήταν καλύτερο να εμβαθύνουμε (λίγο, μη νομίζεις) στο γενικότερο "γιατί" συμβαίνουν αυτά και άρα να προσπαθήσουμε σιγά σιγά να κοιτάξουμε και "το δάσος".
Θεωρώ πολύ κατάλληλο "βήμα" το παρόν thread ως εκκίνηση μιας τέτοιας γενικότερης και σχετικής όμως κουβέντας. Και ξαναλέω "κουβέντας" με ανταλλαγή απόψεων χωρίς μίση και πάθη!

Βέβαια να μη ξεχάσω να τονίσω, πως όλα αυτά είναι απόψεις μου (καλές ή κακές για κάποιους) και δεν απαιτώ να τις "ασπαστεί" κανείς άλλος και για οποιονδήποτε λόγο. Πώς θα μπορούσα άλλωστε;!

Ε τοτε να μιλησουμε για καλωδια παλι!
Καποιος εδω περα ειχε πει κατι για την εκλογικευση των αναγκων μας ή κανω λαθος?
Τωρα που ανοιχτηκε σχετικο νημα και καποιος εγραψε επιτελους κατι ουσιαστικο πανω σ'αυτο... φαινεται οτι σε καποιους δεν αρεσει.
Ολα πρεπει να τα αναγουμε σε καπιταλισμο ή σε κατι αλλο δηλαδη?

Πρεπει να πω οτι τα ποστ του CosmosKGR ειναι ο,τι καλύτερο εχει γραφτει εδω και πολυ καιρο.
Απαντα με απολυτη γνωση και επιγνωση της καταστασης σε ενα ουσιαστικο γενικο ερωτημα.
Μπραβο!
Situation awareness 100%.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την εκτίμησή σου προς τα λεγόμενά μου!

Πραγματικά, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω ανάγκη κάτι σχετικό (όπως ίσως όλοι άλλωστε κατά περίπτωση) γιατί έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι αν έχει καταλήξει να είμαι πια τόσο... "αθεράπευτα ρομαντικός" που αντιλαμβάνομαι έτσι τα πράγματα!
Βέβαια ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος αλλά πολλές φορές δεν αρκεί απλά "να ξέρω", πρέπει "να το βλέπω" και κάπως για να μπορώ να ελπίζω σε κάτι καλύτερο γενικότερα!

Το καλό της οικονομικής κρίσης στο Hi-Fi είναι ότι επανερχόμαστε στις ρίζες του '50. Στους χομπίστες. Οι εταιρίες θα δουν ότι δεν έχει πια ψωμί στον χώρο μας. Θα μείνουν μόνο όσες αντέξουν να προσφέρουν ποιότητα, σερβις και τιμές. Όπως την πάτησαν οι αλεξιπτωτιστές (τύπου TAG) που νόμισαν ότι θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το προϊόν "ήχος" σε λουσάτη μόδα.

Έχετε δει ότι ο ίντερνετ έχει γεμίσει αναφορές σε νέες μικρές εταιρίες; Είναι η επιστροφή στο '50. Είναι οι ντούιδες που αποφάσισαν να το δουν πιο επαγγελματικά. Οικοτεχνίες που θα προσφέρουν το προϊόν απ' ευθείας στο τελικό χρήστη. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να μείνουν περισσότερες από 3-5 μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών μέσα σε αυτή τη δεκαετία. Αλλά θα εμφανιστούν δεκάδες ακόμα οικοτεχνίες που θα απευθύνονται στους χομπίστες. Ως συνήθως, οι μεσαίοι θα την πληρώσουν... οι αγαπημένοι μας μικροί κατασκευαστές.