Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Μπράβο για το θέμα και την οπτική σου.
Πολλά "αληθινά θέματα", από την πλευρά του χομπίστα που θέλει να επιλέγει ο ίδιος. Όπως λέει και η διαφήμηση..: "Αυτό που ψάχνεις να βρεις ή αυτό που βρίσκεις μπροστά σου".

Φαντάζομαι, δεν χρειάζεται να σου πω ότι δεν θα σε καταλάβουν όλοι.
Όχι γιατί δεν γίνεσαι αντιληπτός αλλά γιατί δεν . . . .

Θενξ για το support.

Γενικά πάντως, σε σχέση με τα τελευταία είμαι κι εγώ της άποψης πως δεν μπορεί να υπάρχει πλαίσιο στην κατεύθυνση της συζήτησης. Σύνθετα ζητήματα έχουν (συνήθως) σύνθετες απαντήσεις. Ένα τέτοιο φόρουμ είναι χρήσιμο ακριβώς γιατί επιτρέπει στις διαφορετικές οπτικές να διασταυρώνονται (καθότι έρχονται σε επαφή άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες- ας μην μιλήσω και για κοινωνικές τάξεις- που τους ενώνει το αντικείμενο). Είναι κέρδος για όλους, κάθε προσπάθεια εμβάθυνσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Θενξ για το support.

Γενικά πάντως, σε σχέση με τα τελευταία είμαι κι εγώ της άποψης πως δεν μπορεί να υπάρχει πλαίσιο στην κατεύθυνση της συζήτησης. Σύνθετα ζητήματα έχουν (συνήθως) σύνθετες απαντήσεις. Ένα τέτοιο φόρουμ είναι χρήσιμο ακριβώς γιατί επιτρέπει στις διαφορετικές οπτικές να διασταυρώνονται (καθότι έρχονται σε επαφή άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες- ας μην μιλήσω και για κοινωνικές τάξεις- που τους ενώνει το αντικείμενο). Είναι κέρδος για όλους, κάθε προσπάθεια εμβάθυνσης.

+1

Σ' όλα τα ζητήματα,μπορούν να γίνουν πολιτικοκοινωνικές αναγωγές.

Το θέμα είναι άν κάτι τέτοιο(δεν απαγορεύεται βέβαια),είναι στο αντικείμενο της κατηγορίας ή της "Επί παντός".
Δεν είναι λίγα τα μέλη,που κατά καιρούς έχουν παραπονεθεί(ανοίχθηκε και σχετικό θέμα στις ανακοινώσεις),ότι αμπελοφιλοσοφούμε μέσα στην κατηγορία υπέρ το δέον.

Αν έχουμε κουραστεί όλοι απο την επαναληψιμότητα και την εξέλιξη θεμάτων,όπως τα καλώδια,άς μην πάμε και στο άλλο άκρο με το να γεμίσουμε την κατηγορία,με τις κοινωνικές μας ανησυχίες και προβληματισμούς.Δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Αν έχουμε κουραστεί όλοι απο την επαναληψιμότητα και την εξέλιξη θεμάτων,όπως τα καλώδια,άς μην πάμε και στο άλλο άκρο με το να γεμίσουμε την κατηγορία,με τις κοινωνικές μας ανησυχίες και προβληματισμούς.Δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.

Δεν ειναι κακο να συζητειται και η αλλη αποψη περι του χομπυ μας.

Ισα ισα.

Δειχνει οτι δεν προκειται για φανατικους περα απο καθε λογικη αλλα για σκεπτομενους χομπιστες που μεσα σε ολα προβληματιζονται και για κατι παραπανω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Δεν ειναι κακο να συζητειται και η αλλη αποψη περι του χομπυ μας.

Ισα ισα.

Δειχνει οτι δεν προκειται για φανατικους περα απο καθε λογικη αλλα για σκεπτομενους χομπιστες που μεσα σε ολα προβληματιζονται και για κατι παραπανω....

Δεν είπα,ότι είναι κακό ή ότι απαγορεύεται.Απλά να μην χάσουμε την αίσθηση του μέτρου στα πλαίσια αυτής της κατηγορίας.

για το μετρο συμφωνω απολυτως.

Ισως θα επρεπε να ανοιχτει σε αλλη κατηγορια πιο ευρειων θεματων. Δεν μολυνει παντως και την παρουσα μια τετοια συζητηση. Στα δικα μου ματια προσωπικα , η κατηγορια φανταζει πιο ανθρωπινη.

Για να μην παρεξηγούμαι και πάλι...
Δεν έχω καμία σχέση με το περιοδικό, απλά προσπαθώ να το δω σαν επιχειρηματίας που φυσικά κάνει μία επένδυση...

Όλα αυτά περί φιλοσοφίας της κοινωνίας και αναγωγής στον καπιταλισμό δεν έχει να κάνει με τα περιοδικά.
Αυτό που ζητάει ο κόσμος κατευθύνει τα περιοδικά, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και γενικά ότι περιλαμβάνει ο όρος ΜΜΕ.
Κατά ένα μεγάλο μέρος φυσικά, τα ΜΜΕ κατευθύνουν και αυτά με τη σειρά τους τον κόσμο.
Αυτή είναι η δουλειά τους και από εκεί βγάζουν το ψωμί τους.

Σαν αναγνώστες αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να "κατευθύνουμε" το συγκεκριμένο περιοδικό είναι να απέχουμε από τεύχη που δοκιμάζουν αποκλειστικά και μόνο τέτοιου είδους μηχανήματα. Τις πωλήσεις τις βλέπουν και φυσικά παίρνουν το μήνυμά τους. Και εύκολο είναι να γίνει από τη στιγμή που με τιμιότητα γράφουν στο εξώφυλλο τα μηχανήματα που δοκιμάζουν!

Από εκεί και πέρα, τα όνειρα σε μία κοινωνία που βασίζεται περισσότερο στα αντικείμενα παρά στις σχέσεις των ανθρώπων είναι ακριβά. Και όσο πιο ακριβά και δυσπρόσιτα τόσο πιο γλυκά είναι τα όνειρα...

Προσωπικά όταν κάθομαι με τα φιλαράκια μου να πιω ένα ποτό και να ακούσω μουσική πιο πολύ θα με νοιάζει αν τους άρεσε το ποτό που τους έφτιαξα παρά το ποιο DAC έχω στο σύστημά μου.

εμένα από την πλευρά μου δεν μου αρέσει να διαβάζω σε ένα αυτοκινητιστικό περιοδικό γιά φεράρι γιατί η οικονομική μου κατάσταση αλλά και η φιλοσοφία δεν μου επιτρέπουν να την σκεφτώ.
Να διαβάσω τι ?
πως στρίβει ?
κορυφαία...

πως καταναλώνει καύσιμο ?
κορυφαία...

ότι αντί 550 ίππους το νέο μοντέλο έβγαλε 565 και 1 κιλό ροπής επι πλέον...?

Το ίδιο και με τα στερεφωνικά.
Το να διαβάσω γιά κάτι που είναι έξω από το budget μου ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει.
Ακόμα και στην έκθεση όταν πηγαίνω, ακούω κάτι εκτός budget μόνο γιά την αίσθηση αναφορά, (αν μπορεί να το πεί κανείς) ή γιά να ξέρουμε που πάνε τα πράγματα.
Αλλά να διαβάζω σελίδες γιά το πως βουρτίσανε το αλουμίνιο ή πόσο παχύ είναι... δεν.

πρόσφατο παράδειγμα.
Στην επίδειξη του climax DS.
Γιά τα σημερινά μου δεδομένα είναι εκτός προϋπολογισμού, ακόμα και γιά τα πιό ευοίωνα δεδομένα 15000 γιά πηγή ΔΕΝ ΔΙΝΩ. Είναι όμως η μορφή των πραγμάτων που θα ρθουν και φυσικά ως ψηφιακή τεχνολογία θα γίνει πιό φθηνή και τέλος υπάρχουν ήδη εναλλακτικές.
Πχ το γεγονός ότι είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου 8 mm σκαλισμένο από μασίφ με cnc τόρνο και cad, και μέσα στις υποδοχές υπάρχουν οι πλακέτες του κλπ με άφησε αδιάφορο γιά την μονάδα των 15000.

Τελικά με την σημερινή οικονομική κρίση (που ελπίζω να μην επιδεινωθεί) νομίζω είναι κοινωνική πρόκληση να μιλάμε γιά hiend του πολύ end...
Εδώ τον γάτο της Lehman Bros τον ρωτήσανε "δεν ήταν αδικο που πήρατε 480 εκ δολάρια" και ο απίστευτος απάντησε "κοιτάξτε δεν ήταν 480, 250 ήταν".....
Επρεπε να τον ρωτήσουν τι στερεοφωνικό είχε....

Ο συγκεκριμένος κανένα Tivoli, άντε στην καλύτερη τίποτα Bang 'n' Olufssen.

Σιγά μην ακούει μουσική, πόσο μάλλον ν' ασχολείται με το σπορ...

μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.
βασικά δεν είναι σκληρός.
και το γράψαμε ξεκάθαρα.
θέλει δεδομένα από ένα σκληρό κάπου σε ένα τοπικό δίκτυο.
Η όλη ουσία είναι στο dac και ΔΕΝ είναι απλό dac...
streamάρει γενικώς ο,τιδήποτε και φυσικά από τροφοδοσία και τελικά είναι υπεράνω...

Τα λεφτά του τα αξίζει για όσους μπορούν να τα διαθέσουν και θέλουν.

Στο έν λόγω περιοδικό δεν με ενοχλεί μόνο το ότι είναι γεμάτο ελιτίστικα πανάκριβα μηχανήματα αλλά και ότι σνομπάρει πολλές φορές τα φτηνά και τα ξεπετάει με δύο σελιδούλες.
Προφανώς θέλουν να είναι σύμφωνοι με το πνεύμα ενός συνεχώς διαφημιζόμενου με ολοσέλιδα αντιπροσώπου.
Ο οποίος έχει μια αλλεργία για τα φτηνά μηχανήματα.

Ο συγκεκριμένος κανένα Tivoli, άντε στην καλύτερη τίποτα Bang 'n' Olufssen.

Σιγά μην ακούει μουσική, πόσο μάλλον ν' ασχολείται με το σπορ...

μουσικη δεν θα ακουει ...hiend ομως εχει σιγουρα, γιατι το πηρε ο decorater ασσορτι με τις ταπετσαριες :grandpa:

Σ' όλα τα ζητήματα,μπορούν να γίνουν πολιτικοκοινωνικές αναγωγές.
Το θέμα είναι άν κάτι τέτοιο(δεν απαγορεύεται βέβαια),είναι στο αντικείμενο της κατηγορίας ή της "Επί παντός".
Δεν είναι λίγα τα μέλη,που κατά καιρούς έχουν παραπονεθεί(ανοίχθηκε και σχετικό θέμα στις ανακοινώσεις),ότι αμπελοφιλοσοφούμε μέσα στην κατηγορία υπέρ το δέον.
Αν το κύριο πρόβλημά σου είναι το "που" ανοίχτηκε το συγκεκριμένο θέμα, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κατά πάσα πιθανότητα ίσως να ήταν καλύτερο να είχε ανοιχτεί κάπου στα "Επί παντός".
Έχω την εντύπωση όμως πως δεν είναι και σπουδαίο πράγμα να μεταφερθεί κάπου εκεί αν πρέπει, έστω και εκ των υστέρων, ώστε να είμαστε και "τυπικά" σωστοί. Το λέω γιατί έχω δει να συμβαίνει επανειλημμένα και με άλλα threads συχνά πυκνά.
Αν όμως θεωρείς ότι εδώ σωστά ανοίχτηκε και απλά έχει ξεφύγει σε περιεχόμενο από posts σα τα δικά μου (π.χ.), τότε θα διαφωνίσω κάθετα δεδομένου ότι ακόμα και ο τίλος του θέματος θέτει κάτι διαφορετικό από καθαρά τεχνικά ζητήματα. Είναι δηλαδή τέτοιο το θέμα και ο τρόπος που αναπτύχθηκε από την αρχή, που θεωρώ φυσική συνέχεια τα όσα εχουν ειπωθεί ως τώρα.
Αν (λέω αν) πάλι σε ενοχλούν αποκλειστικά και μόνο οι αναπτύξεις ορισμένων από εμάς, σε κάπως "βαθύτερο" επίπεδο, θεωρώντας τις απλώς "αμπελοφιλοσοφίες" (όπως τις είπες), τότε συγνώμη αλλά είναι απλώς άποψή σου και μάλιστα όχι ορθώς δικαιολογημένη. Πέρα από την αυτονόητη ελευθερία που έχεις (όπως όλοι μας άλλωστε) στο να την εκφράζεις, δεν σημαίνει απαραίτητα τίποτα παραπάνω! Όποιος θέλει την ασπάζεται και όποιος θέλει όχι. Έτσι πάνε αυτά και πρώτος απ' όλους το αποδέχομαι εγώ ο ίδιος για τις δικές μου απόψεις που μέρος τους προσπαθώ να εκφράσω και εδώ προσέχοντας και τι λέω και πως το λέω. Σε καμία περίπτωση δεν πείθομαι (άσχετα με το αν αυτό επιδιώκεις) με τα όσα έχεις πει ότι π.χ. μπορεί και να είμαι εκτός θέματος. Άλλο αν το ίδιο το θέμα μπορεί να είναι συνολικά εκτός του φυσικού του χώρου.

Το εύκολο είναι να αρχίσουμε όλοι εδώ μέσα τους χαρακτηρισμούς πάνω στις απόψεις του άλλου. Το δύσκολο είναι να δικαιολογούμε κιόλας αυτούς μας τους χαρακτηρισμούς. Όταν δεν το κάνουμε, βοηθάμε απλά στην ανάπτυξη των άσκοπων διαξιφισμών και όχι στην διεξαγωγή καίριων συμπερασμάτων.

Last edited:
Οποιαδηποτε εταιρεια κατασκευαζει ενα προιον ( απο ενισχυτη μεχρι αυτοκινητο) οφειλει να αυτοπροσδιοριστει σε ποιο κοινο απευθυνεται. Υπαρχει η εταιρεια που θα κατασκευασει το φθηνο προιον στοχευοντας στον αδυναμο καταναλωτη υπαρχει η εταιρεια που θα κατασκευασει το ποιοτικοτερο προιον στοχευοντας τον πιο ευρωστο καταναλωτη. Υπαρχουν και εταιρειες που πεκτεινουν την κατασκευαστικη ικανοτητα τους αγνοωντας τον παραγοντα τιμη. Αν δεν υπηρχαν αυτες ακομα θα ακουγαμε ακομα μουσικη απο φωνογραφο και θα βλεπαμε απρομαυρο κινηματογραφο. Οι εταιρειες μενουν ζωντανες πουλωντας πατεντες ή πουλωντας πανακριβα μηχανηματα σε ελαχιστους πλουσιους (απαντα υπαρχει αγοραστης για οτιδηποτε). Τωρα ο περιοδικος τυπος θα ασχοληθει και σωστα με αυτους τους κατασκευαστες οχι με σκοπο να μας κανει να νοιωσουμε φτωχοι και αδικημενοι αλλα να επιδειξει που βρισκεται η συγχρονη τεχνολογια και κατασκευαστικη ικανοτητα. Ολους θα μας συγκινησει η νεα Πορσε και οχι το νεο Τατα, ολοι θα κοιταξουμε στην βιτρινα το νεο Πατεκ Φιλιπ και οχι το νεο Ταιμεκ, ολοι θα διαβασουμε για τις δυνατοτητες του νεου λαμπατου μονομπλοκ κιοχι του μινι στερεο ΦΡΓΗΒΩ του καρφουρ. ΑΡΚΕΙ να γνωριζουμε οτι δεν πρεπει να νοιωσουμε κενοι επειδη δεν το κατεχουμε αλλιως θα επρεπε να κυνηγαμε ολες τις γυναικες μενοντας ανυπαντροι (μαλλον λαθος επιχειρημα)...Δεν ειναι κακο να προσεχεις το υπερ το δεον αρκει εσυ να κρατας το μετρο. Ειναι καλο να υπαρχουν τετοια μηχανηματα (κιας μην μπορουμε να τα αποκτησουμε) γιατι σπρωχνουν τις εξελιξεις, τις απαιτησεις του κοσμου και τον ανταγωνισμο μπροστα. Ειναι καλο λοιπον να υπαρχει και ο αντιστοιχος εκδοτικος χωρος. Κακη ειναι η υπαρξη του φθηνιαρικου προιοντος μιας χρησης που επιπλεον υποβαθμιζει τα μετρα μας.

Αν το κύριο πρόβλημά σου είναι το "που" ανοίχτηκε το συγκεκριμένο θέμα, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κατά πάσα πιθανότητα ίσως να ήταν καλύτερο να είχε ανοιχτεί κάπου στα "Επί παντός".

Γνώμη μου;
Καλώς ανοίχτηκε ένα τέτοιο θέμα γιατί είναι μία πολύ ωραία συζήτηση.
Κακώς όμως επικεντρώθηκε μόνο σε ένα είδος γιατί είναι γενικό φαινόμενο την εποχή μας.
Θα μπορούσε κάλλιστα να ανοιχτεί ένα ανάλογο thread στην Επι παντός αλλά να θίγει γενικά τα ΜΜΕ και όχι μόνο ένα συγκεκριμένο περιοδικό.

:grandpa: Και μην ξεχάσουμε να θίξουμε και το Playboy εκεί έξω!

-bye-

Το θέμα με τα περιοδικά που παρουσιάζουν άπιαστα όνειρα για το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων άρα και αναγνωστών τους, εντάσσεται στον γενικότερο κανόνα, που ισχύει βέβαια εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά όσο περνά ο καιρός ισχύει όλο και περισσότερο. Ο γενικότερος αυτός κανόνας έχει να κάνει με την τάση των μέσων να εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες αδυναμίες ως προς την τάση τους προς το άπιαστο και να τους πουλάνε απατηλά όνειρα ως υποκατάστατα αυτών που πραγματικά θα έπρεπε να είχαν.
Είτε υπερσυστήματα ήχου, είτε υπεραυτοκίνητα, είτε υπερσκάφη, είτε υπερκατοικίες, είτε υπερρουχισμό, είτε υπεργκόμενες & υπεργκόμενους, είτε ότι άλλο υπερκάτι κι αν παρουσιάζουν, πετυχαίνουν το σκοπό τους που φυσικά δεν είναι άλλος από το κέρδος μέσω της πώλησης και της συμμετοχής διαφημίσεων αφού η συνταγή είναι γνωστή και απλή.
..........
........

Ποτέ δε πρόκειται να προσεγγίσουμε πραγματικά τα τεχνηέντως δημιουργημένα άπιαστα μας όνειρα. Γι αυτό και μονίμως νιώθουμε πολύ εύκολα και σύντομα ξανά ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα των πράξεων μας και προσπαθούμε εκ νέου με επόμενη αγορά, αλλαγή σκηνικού ζωής, αλλαγή γκόμενας - γκόμενου κ.ο.κ. Παιχνίδι να γίνεται δηλαδή! Κάτι σα τον γάιδαρο με το καρότο!

Τελικό αποτέλεσμα είναι, εμείς να αναλώνουμε ουσιαστικά όλη μας τη ζωή για πρακτικά ελάχιστες απολαβές που ακόμα και αυτές τις θυσιάζουμε στο βωμό ενός συστήματος παραγωγής τεχνητών αναγκών που φυσικά το μόνο που προσφέρει είναι ακόμα περισσότερα κέρδη στα λίγα μεγάλα αφεντικά και ακόμα μεγαλύτερη υποδούλωση μας στο ίδιο το σύστημα.

Περαστικά μας! (Λέμε τώρα γιατί δεν προβλέπεται...)

Όσο βολευόμαστε σε ιδέες τύπου "λίγες είναι οι χαρές που έχω κι εγώ σ' αυτή τη ζωή, να μη τις χαρώ κάπως, κάποτε;!" και όλα τα σχετικά, τόσο αφηνόμαστε να πέφτουμε στο προαναφερθέν λούκι μας!

Πες τα Χρυσόστομε!

Τα υπερπροιόντα από μόνα τους δεν προσφέρουν παρά εφήμερη ικανοποίηση. Και μετά από λίγο ξανά στο κυνήγι του νέου απόλυτου φοβερού και τρομερού ...τίποτα
Ακόμα και οι υπεργκόμενες μπορούν να γίνουν αφάνταστα βαρετές μετά από καμιά βδομάδα.
Οι άνθρωποι ολοκληρώνονται μέσα από την κοινωνικότητά τους και όχι μέσα από τα χαι εντ γκάτζετ. Τα τελευταία τα έχει ανάγκη κυρίως αυτό το άχαρο το οικονομικό σύστημα για να δημιουργεί τις συνθήκες επιβίωσής του.

Αλλά ας μην το παρακάνω με τις ...ουτοπικές εν έτι 2008 αοριστίες :flipout:

Last edited:

Πες τα Χρυσόστομε!

Τα υπερπροιόντα από μόνα τους δεν προσφέρουν παρά εφήμερη ικανοποίηση. Και μετά από λίγο ξανά στο κυνήγι του νέου απόλυτου φοβερού και τρομερού ...τίποτα
Ακόμα και οι υπεργκόμενες μπορούν να γίνουν αφάνταστα βαρετές μετά από καμιά βδομάδα.
Οι άνθρωποι ολοκληρώνονται μέσα από την κοινωνικότητά τους και όχι μέσα από τα χαι εντ γκάτζετ. Τα τελεφταία τα έχει ανάγκη κυρίως αυτό το άχαρο το οικονομικό σύστημα για να δημιουργεί τις συνθήκες επιβίωσής του.

Αλλά ας μην το παρακάνω με τις ...ουτοπικές εν έτι 2008 αοριστίες :flipout:

Συμφωνω φιλε...

Εχουμε επικεντρωθει στο κυνηγι του... τιποτα.

Αυτος νομιζω ειναι ο ορισμος του Hi-End που ψαχναμε σε αρκετα threads και posts.

Για μενα Hi-End ειναι το κυνηγι του ... τιποτα.

Υ.Γ γραψτε οτι διαφωνια εχετε (που σιγουρα θα υπαρξουν πολλες) αλλα σεβαστειτε το δικαιωμα μου να διατυπωνω τη σκεψη μου.

Γεια χαρα

Η ευθύνη (αν υπάρχει) δεν είναι αποκλειστικά του περιοδικού αλλά και δική μας, όσο υπάρχουν αναγνώστες θα εκδίδεται.
Αυτή η "ελίτ" εικόνα, δεν φαίνεται και στα fora ή στον "κύκλο" μας ?
Μπορεί να ακουστεί σκληρό αλλά πιστεύω ότι πλασάρεται μια ομάδα προϊόντων που λίγοι μπορούν να αποκτήσουν. Αυτό είναι το επίκεντρο.
Να έχω κάτι που δεν μπορείς να αποκτήσεις εσύ !
Αυτή είναι η γοητεία και η περηφάνια του ....εκλεκτού.
Το πόσο είναι σωστό ή όχι είναι άλλο θέμα.

Σταύρο σε μερικά συμφωνώ και σε άλλα όχι.
Νομίζω αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με την τεχνολογία και όχι με την ποιότητα. δεν συμβαδίζουν, πάντα.
Τα πανάκριβα μηχανήματα δεν πωλούνται τόσο επειδή κρύβουν "πατέντες" και είναι μπροστά από την εποχή τους.
Εξάλλου πολλοί παραδέχονται ότι στις υψηλές τιμές οι διαφορές ΔΕΝ είναι ανάλογες του αποτελέσματος.

Τώρα για το πόσο σωστά συζητείται κάτι τέτοιο στην κατηγορία αυτή......
Θα το καταλάβαινα αν έγραφε ο gas στην Hi-End.
Εδώ είναι η κατηγορία των "φτωχών" :ADFAD2: και όπως συχνά γράφεται από μερικούς "όσα δεν φτάνει η αλεπού..."
Αυτοί χωρίζουν τα μηχανήματα σε απόδοση και όχι σε τιμή.