Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Φίλε Gas, εγώ απλά θα σου πώ ότι το 90% των αντιπροσώπων αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα καθώς εδώ και έξι μήνες δεν έχουν πουλήσει σχεδόν τίποτε. Σου το λέω έχοντας γνωστούς τους περισσότερους.
Η νέα πραγματικότητα στο High-End είναι η εξής: όλοι ασχολούνται μόνο με τράμπες, οι πελάτες πλέον πληρώνουν ελάχιστα, όλοι φοβούνται μην "τους την πέσει" κάποιος ανταγωνιστής και χάσουν κάποια εταιρεία καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να βάλει παραγγελία λόγω μηδαμηνών πωλήσεων, κανείς δεν παίρνει πλέον επιταγή μετά από τα τελευταία κανόνια.
Ελπίζω να σε κάλυψα. Όσο αφορά τα περιοδικά, πάντα θα προσπαθούν να δείξουν το "εξωτικό" για να πουλήσουν. Είναι όπως ακριβώς τα περιοδικά αυτοκινήτου, δηλ φάτε μάτια ψάρια. Και όμως, τα αφιερώματα σε super cars πουλάνε σαν τρελά.
Το θέμα είναι ότι η κρίση είναι εδώ, συμπαρασύροντας το High End μαζί της. Πάνε οι εποχές που οι αφελείς αγόραζαν κάτι μόνο και μόνο για να λένε ότι έχουν ακριβό σύστημα. (και ας έπαιζε σαν ....)
Είμαι σίγουρος ότι σε ένα χρόνο οι μισές εταιρείες με αυτά τα "εξωτικά" μηχανήματα σε πενταψήφια νούμερα τιμών θα αποτελούν ανάμνηση. Οι υπόλοιπες θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ήδη άρχισαν τα βιολιά για 2 από αυτές. :guitarist:

Από όλα τα παραπάνω… κρατώ το εξής

Ότι αυτοί που διαβάζουν το περιοδικό, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν ή δεν δίνουν τόσα ποσά για το σύστημα τους.

Συνεπάγετε, ότι το διαβάζουν ονειροπαρμένοι :-)
Και ότι δεν προορίζεται για να καλύψει τις ανάγκες τους σε ενημέρωση, αλλά της ανάγκες της φαντασίας τους.

Με τα ίδια λεφτά που κοστίζει ένα τεύχος, ευτυχώς αγοράζεις και μουσική.

Είμαι σίγουρος ότι σε ένα χρόνο οι μισές εταιρείες με αυτά τα "εξωτικά" μηχανήματα σε πενταψήφια νούμερα τιμών θα αποτελούν ανάμνηση. Οι υπόλοιπες θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ήδη άρχισαν τα βιολιά για 2 από αυτές.

Μα ακριβώς επειδή αυτή είναι και η αίσθηση η δική μου, αναρωτιέμαι τι έχουν πάθει τελευταία στο περιοδικό και ασχολούνται μόνο με τη στρατόσφαιρα. Το "φάτε μάτια ψάρια" δεν είναι κακό, αρκεί να εξισσοροπείται και με κάτι γήινο. Τα ξενόγλωσσα περιοδικά που στήνουν διαρκώς γκρουπ τεστ στην κατηγορία 400-600 λίρες κλπ είναι επαρχιώτες μπροστά σε εμάς εδώ...Δεν είμαι κατά του εξωτισμού, δεν χαίρομαι αν οι αντιπρόσωποι ζορίζονται- η κρίση μας αφορά όλους. Πάρα πολλοί απ' αυτούς είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, με γνώση και ευαισθησία για το αντικείμενο, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν να ξεμπλέξεις το κουβάρι. (Υπάρχουν και άλλοι βέβαια που κάνουν χάρη να σου μιλήσουν).
Μακάρι να μείνουν στην αγορά οι άξιοι άνθρωποι.

Φιλε Κostas999 ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.

Παντως να ξερεται οτι υπαρχει και παρα πολυς κοσμος με πανακριβα συστηματα που δεν θα μπει να γραψει ποτε σε ενα forum και γενικα εχει το συστημα μονο για να ακουει τη μουσικουλα του.

Παντως αν συνεχιστει αυτη η κατασταση βλεπω τις μισες αντιπροσωπιες να κλεινουν. Γενικως τα κακα της τραμπας εχουν αρχισει και φαινονται.

... Βλέπω ότι υπάρχει πλήρης αντανάκλαση των διαφημίσεων στην ύλη του, σαν ένας άτυπος "διάλογος" μεταξύ των διαφημιζόμενων και της αρχισυνταξίας, με εμάς βουβούς θεατές.

Τα ρέστα μου. Άλκη ακούς;

Κατά καιρούς αυτό το περιοδικό που αναφέρεται έχει κάνει δοκιμές μικρών ενισχυτικών, πηγών και ηχείων.
Βέβαια είναι γεγονός ότι κατά βάση παρουσιάζουν εξωτικά μηχανήματα.

Από εκεί και πέρα, καθαρά για λόγους ενημέρωσης το διαβάζω όποτε το βρίσκω. Δεν περιμένω να μου πουν ότι το Kondo DAC των 25.000 ευρώ παίζει καλά... Έλεος... Οφείλει να παίζει καλά σύμφωνα με την τιμή και το όνομά του! Ούτε πρόκειται να το αγοράσω επειδή το είπε κάποιος.
Απλά θα μάθω ότι υπάρχει και αυτό στην αγορά, οπότε να το ακούσω παρέα με κάποια άλλα αν πιάσω το lotto και θέλω να πετάξω τα λεφτά μου σε ένα DAC...

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει λόγος να λογοκρίνει κάποιος ένα περιοδικό επειδή παρουσιάζει τέτοια προϊόντα...

:grandpa: Βέβαια, και με αφορμή αυτό το thread θα ήθελα να καταγγείλω ένα-δύο άλλα περιοδικά που έχουν ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και δημιουργούν μάλιστα και προβλήματα υπογεννητικότητας στη χώρα μας...

Που διάολο βρίσκετε ρε αυτές τις γυναίκες και τις φωτογραφίζετε; Που τις έχετε κρυμμένες και εμείς παντρευόμαστε όλη τη σαβούρα; Γιατί να έχουν αυτές όλα τα καλά του Ισαάκ και του Αβραάμ και εμείς να ζούμε όλη μας τη ζωή με τις σαλούφες; Γιατί να μοστράρουν προκλητικά τόσο όμορφα και άπαχα πλασματάκια και εμείς να έχουμε δίπλα μας τις σαύρες; Ε; Ε; Είναι δίκαιο; Περιοδικά σαν το Playboy και το Penthouse πρέπει να απαγορευτούν!

Πάντως το κορυφαίο είναι που στα τελευταία τέυχη του περιοδικού, έχει μια διαφήμιση για αντιμετώπιση προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας!
Είναι τυχαίο άραγε; :flipout:

Πάντως το κορυφαίο είναι που στα τελευταία τέυχη του περιοδικού, έχει μια διαφήμιση για αντιμετώπιση προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας!
Είναι τυχαίο άραγε; :flipout:

λες και για αυτό να χρειάζεται "καλό ρεύμα"?

Δεν καταλαβαινω το νοημα το θεματος!

Αλλος παιρνει το περιοδικο για να ενημερωθει για την αγορα, αλλος για να δει τι θα αγορασει, αλλος για να χαζεψει, αλλος για να το διαβασει στη τουαλετα.

Με την ιδια λογικη να καταργησουμε και την κατηγορια αφου εχει ως αντικειμενο συζητησης τα ακριβα μηχανηματα.

Ισα ισα που το high fidelity βαζει μηχανηματα απο ολες τις κατηγοριες κοστους.

Εμενα ας πουμε με ενοχλει οταν βλεπω review του trends και του kingrex oτααν θα μπορουσε να υπαρχει review ενος Lamm, Wavac η Avalon.

To αστειο ειναι με τον ηχο που σε ενα προσφατο τευχος θαβουν ενα μηχανημα και στο αμεσως επομενο τευχος ξανακανουν review και τα αλλαζουν τελειως...χαχαχαχ

Θα επεσαν πολλα τηλεφωνα. Νομιζω για τον Air Tight.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

To αστειο ειναι με τον ηχο που σε ενα προσφατο τευχος θαβουν ενα μηχανημα και στο αμεσως επομενο τευχος ξανακανουν review και τα αλλαζουν τελειως...χαχαχαχ Θα επεσαν πολλα τηλεφωνα. Νομιζω για τον Air Tight.
Μπα, το έχασα αυτό; Σε ποια τεύχη είναι;

Φιλε gas gas ας μη μας πιανει πανικος.

Μπορει και αυτο αλλα κι αλλα περοδικα να εχουν εξωτικα μηχανακια (ενταξει ισως πιο πολλα εξωτικα και λιγοτερα 'ταπεινα' σε καποια τευχη) αλλα αυτο εμενα δε με χαλαει. Σιγουρα δε μπορω -και πιο σιγουρα να μη μπορεσω ποτε- ν' αγορασω dac με 25000 ευρα αλλα οπως και να το κανεις ειναι τροφη για... ονειρα....:sleep:

Επιπλεον ειναι ενημερωση για το τι κυκλοφορει στην αγορα γενικοτερα και ενα περιοδικο οφειλει να ειναι ενημερωμενο. Αρα δε μπορουμε να τους κατηγορησουμε για τιποτα, κατα την ταπεινη μου αποψη παντα.

Εδω υπαρχουν περοδικα με αντικειμενο τα ιδιωτικα αεροπλανα, τα σκαφη αναψυχης, τις απιστευτες επαυλεις και οτι αλλο βαζει (η και δε βαζει ο νους μας).

Οσο για την οικονομικη κριση τωρα, σιγουρα ειναι εδω και θα παραμεινει για καμποσο καιρο ακομα. Σε τετοιες περιοδους ο καταναλωτης αρχιζει να μειωνει τα εξοδα του και παντα αρχιζει απο τα λιγοτερο απαραιτητα. Δυστυχως το hi-end (αλλα και το hi-fi) ανηκει σ'αυτην την κατηγορια γι αυτο και θα πληγει αμεσα και βαρια. Ομως εδω ειναι και η αλλη οψη του νομισματος γιατι σε μια εντονα καθοδικη αγορα θα παρουσιαστουν καποιες..... ευκαιριες ως προς τις τιμες!

Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ. Πάρε για παράδειγμα την F1. Δεν συναντάς πολλούς με F1, ούτε και μπορείς να βγείς στο κολωνάκι με F1. Η F1 όμως είναι αυτή στην οποία δοκιμάζονται οι καινοτομίες που κάποτε θα μπούνε και στο Polo. Το ίδιο ισχύει και εδώ - και επιπλέον βολεύει και για τα όνειρα και άλλα πολλά. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω και το Playboy καλύτερο είναι από πιο οικεία άτομα.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην απληστία του Έλληνα καταναλωτή που το όνειρο πρέπει να το κάνει δικό του - είτε μπορεί είτε όχι. Ισχύει για τα απαστράπτοντα 4χ4 που δεν θα δούν ποτέ ανώμαλο δρόμο γιατί μπορεί να λερωθούν και που μέγεθος τους είναι ευθέως ανάλογο προς το κόμπλεξ του ιδιοκτήτη τους. Ισχύει και εδώ. Δεν έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη 4χ4 που πάντα πήγαινε στα κατσάβραχα και εξακολουθεί, ούτε με τον highendά που ακούει μουσική, απαιτεί τελειότητα και είναι σε θέση να την αναγνωρίσει. Η ένστασή μου είναι με τον αγρότη του Κολωνακίου και τον highendά που διαλέγει είτε έπιπλο, είτε παίρνει για να δείξει ότι .... εξ ίσου κομπλεξικός με τον τζιπά δηλαδή.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

.... Γενικως τα κακα της τραμπας εχουν αρχισει και φαινονται.

Τι κακό έχει η τράμπα βρέ?
Ειδικά εσύ.....άντε μην ανοίξω το στόμα μου!:flipout:
Αλλωστε για κάθε μηχάνημα που πουλιέται μεταχειρισμένο συνήθως
αντιστοιχεί αγορά ενός καινούργιου. :grandpa:

To κακο με την τραμπα ειναι οτι δημιουργειται μεγαλο stock τραμπας και κυριως δεν υπαρχει καθολου μετρητο στην αγορα που για οποιαδηποτε αγορα σημαινει καταστροφη.
Οπως ειδες ο gryphon μου ειναι για πωληση δεν εγινε τραμπα...χο χο χο

@Kharmacoma
Εμενα ας πουμε με ενοχλει οταν βλεπω review του trends και του kingrex oτααν θα μπορουσε να υπαρχει review ενος Lamm, Wavac η Avalon.

Φοβάμαι πως δεν υπάρχει κανένα σημείο συνεννόησης. Εξού και δεν "καταλαβαίνεις το νόημα του θέματος". Όταν σε ένα περιοδικό αυτής της κατεύθυνσης (την οποία παρουσιάζω εξαντλητικά), σε μια εποχή μεγάλης κρίσης, ενοχλείσαι από την παρουσία δύο πάμφθηνων ενισχυτικών τα οποία, ανεξάρτητα από τη γνώμη του καθενός μας, έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον σκάνδαλο στον χώρο, φοβάμαι πως όση καλή διάθεση να επιδείξουμε και οι δύο, θα μας χωρίζει άβυσσος αβυσσαλέα στην οπτική μας.:cool4:

Παρότι εξήγησα αναλυτικά πώς το βλέπω το θέμα και χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης ούτε με το περιοδικό ούτε με τις επιλογές του (δεν ανέφερα καν το όνομά του για λόγους διαφημιστικής προστασίας του site που μας φιλοξενεί), πιστεύω ότι "το νόημα του θέματος" είναι και το να δει κανένας συντάκτης / φίλος του περιοδικού / εισαγωγέας, ένα κάποιο feedback ενός αναγνώστη του. Μήπως και κατεβάσει καμιά ταχύτητα το F(idelity)-16.
Λέμε τώρα. Σιγά μην περίμεναν εμένα να τους πω τι θα κάνουν.

@Tzimisce

Γιατί να μοστράρουν προκλητικά τόσο όμορφα και άπαχα πλασματάκια και εμείς να έχουμε δίπλα μας τις σαύρες; Ε; Ε; Είναι δίκαιο;

Δίκαιο είναι. Ενώ εσύ βουτάς στην αρμονική παραμόρφωση ξημερώματα, το καλό παλουκάρι έχει ήδη πάρει ένα 40σετ κοιλιακών. Το βράδυ, αφού έχει διαλέξει πουκάμισο (αξίας εισαγωγικού ιντερκονέκτ) (αλήθεια πόσα Αρμάνι να είναι ένα dac της kondo;) και ψεκαστεί με ολίγην από hugo boss, θα πλευρίσει με μπάσα φωνή το πλασματάκι.
Την ίδια ώρα εσύ κι εγώ θα πλευρίσουμε κανα φόρουμ, για καμιά ανάλυση.
-bye-

To κακο με την τραμπα ειναι οτι δημιουργειται μεγαλο stock τραμπας και κυριως δεν υπαρχει καθολου μετρητο στην αγορα που για οποιαδηποτε αγορα σημαινει καταστροφη.
Οπως ειδες ο gryphon μου ειναι για πωληση δεν εγινε τραμπα...χο χο χο

Βρε σύ τα περισσότερα χρήματα-οι περισσότεροι-απο τις τράμπες τα βγάζουν...