Οικονομικό Home Cinema

volanis1980

New member
12 August 2015
46
Καλησπέρα και καλώς βρήκα την όμορφη παρέα σας! Τις τελευταίες μέρες ψάχνομαι για αναβάθμιση στον ήχο στο σαλόνι μου και εξετάζω τις επιλογές για να φτιάξω ένα υποτυπώδες home cinema. Όντας όμως τελείως άσχετος με αυτά τα θέματα έχω χαθεί κάπως στον όγκο των πληροφοριών. Να πω ότι έχω μια τηλεόραση Panasonic P42U10E 6ετίας με τα άθλια built in ηχεία της να τρίζουν πλέον σε κάθε σκηνή δράσης οποιασδήποτε ταινίας. Σαν player έχω ένα WD TV Live (το παλιό) στο οποίο αναπαράγω αποκλειστικά mkv αρχεία σε 720p ανάλυση.
Είχα αποφασίσει να πάρω μια soundbar (Philips HTL5140 στα 250 ευρώ) και να ξεμπερδεύω αλλά ψάχνωντας παραπάνω (κυρίως εδώ μέσα) απογοητεύτηκα και πλέον σκέφτομαι να χτίσω σιγά σιγά ένα αξιοπρεπές home cinema κομμάτι κομμάτι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το budget, στην αρχή θεωρούσα και τα 250 πολλά, τώρα λέω ότι θα μπορούσα οριακά να δώσω μέχρι 400 ευρώ για ενισχυτή και 2 μπροστινά ηχεία και στο μέλλον... βλέπουμε.
Ξέρω ότι σε αυτό το budget οι επιλογές είναι περιορισμένες, όμως ένας εντελώς αρχάριος σαν και μένα δεν έχει υψηλές απαιτήσεις οπότε σκέφτομαι να διαθέσω 200 ευρώ για ενισχυτή και άλλα τόσα για ηχεία. Οπότε έχουμε και λέμε:
- Ενισχυτής Yamaha RX-V377 ή Pioneer VSX424; Ή κάποιος άλλος;
- Ηχεία Yamaha NS-50F, δύο τεμάχια. Δε βρήκα κάτι άλλο που να μου κινήσει το ενδιαφέρον, έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο; Θα προτιμούσα ηχεία ψηλά δαπέδου σαν αυτά γιατί δεν έχω πολύ όρεξη (ούτε χρήμα) να ασχοληθώ με βάσεις.
Έχω μερικές επιπλέον απορίες:
1) Πιστεύετε ότι ο ήχος από την παραπάνω σύνθεση θα είναι καταρχάς χειρότερος από της soundbar Philips, μιας και για αρχή δε θα έχω subwoofer; Ή τα Yamaha ηχεία θα αποδίδουν ικανοποιητικά τις χαμηλές;
2) Ποια είναι η "σωστή" σειρά για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις; Πρώτα το sub; Ή τα δύο surround;
3) Όταν αποφασίσω να πάρω surround ηχεία η λογική επιλογή είναι να πάρω 2 ίδια Yamaha, έτσι; Αν δε βρίσκω τα ίδια (δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει χρονικά) θα έχω συμβατότητα με ηχεία άλλων εταιρειών;
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια/σκέψη όσον αφορά τα παραπάνω. Σας ευχαριστώ!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα Taga μοιάζουν πολύ ελκυστικά σε τιμή, με 50 ευρώ παραπάνω από τα Yamaha που έλεγα έχω πολυκάναλο ήχο και μου λείπει μόνο το sub. Τι λένε όμως από ποιότητα ήχου; Είναι αξιοπρεπή για τα λεφτά τους; Σε σχέση με τα Yamaha και μόνο λόγω τιμής θα πρέπει να είναι υποδεέστερα αλλά ένας άπειρος σαν εμένα θα καταλάβει σημαντική διαφορά; Επίσης τα surround θα πρέπει να τα βάλω σε κάποια βάση, έτσι; Δεν παίζει να τα ακουμπησω απλά στο πάτωμα, θα χάνεται ο ήχος.
Σορρυ αν ρωτάω αυτονόητα πράγματα αλλά όταν λέω ότι είμαι εντελως αρχάριος το εννοώ! Τώρα προσπαθώ να καταλάβω μερικά πράγματα πως λειτουργούν στο home cinema.

Καλησπέρα και καλώς βρήκα την όμορφη παρέα σας! Τις τελευταίες μέρες ψάχνομαι για αναβάθμιση στον ήχο στο σαλόνι μου και εξετάζω τις επιλογές για να φτιάξω ένα υποτυπώδες home cinema. Όντας όμως τελείως άσχετος με αυτά τα θέματα έχω χαθεί κάπως στον όγκο των πληροφοριών. Να πω ότι έχω μια τηλεόραση Panasonic P42U10E 6ετίας με τα άθλια built in ηχεία της να τρίζουν πλέον σε κάθε σκηνή δράσης οποιασδήποτε ταινίας. Σαν player έχω ένα WD TV Live (το παλιό) στο οποίο αναπαράγω αποκλειστικά mkv αρχεία σε 720p ανάλυση.
Είχα αποφασίσει να πάρω μια soundbar (Philips HTL5140 στα 250 ευρώ) και να ξεμπερδεύω αλλά ψάχνωντας παραπάνω (κυρίως εδώ μέσα) απογοητεύτηκα και πλέον σκέφτομαι να χτίσω σιγά σιγά ένα αξιοπρεπές home cinema κομμάτι κομμάτι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το budget, στην αρχή θεωρούσα και τα 250 πολλά, τώρα λέω ότι θα μπορούσα οριακά να δώσω μέχρι 400 ευρώ για ενισχυτή και 2 μπροστινά ηχεία και στο μέλλον... βλέπουμε.
Ξέρω ότι σε αυτό το budget οι επιλογές είναι περιορισμένες, όμως ένας εντελώς αρχάριος σαν και μένα δεν έχει υψηλές απαιτήσεις οπότε σκέφτομαι να διαθέσω 200 ευρώ για ενισχυτή και άλλα τόσα για ηχεία. Οπότε έχουμε και λέμε:
- Ενισχυτής Yamaha RX-V377 ή Pioneer VSX424; Ή κάποιος άλλος;
- Ηχεία Yamaha NS-50F, δύο τεμάχια. Δε βρήκα κάτι άλλο που να μου κινήσει το ενδιαφέρον, έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο; Θα προτιμούσα ηχεία ψηλά δαπέδου σαν αυτά γιατί δεν έχω πολύ όρεξη (ούτε χρήμα) να ασχοληθώ με βάσεις.
Έχω μερικές επιπλέον απορίες:
1) Πιστεύετε ότι ο ήχος από την παραπάνω σύνθεση θα είναι καταρχάς χειρότερος από της soundbar Philips, μιας και για αρχή δε θα έχω subwoofer; Ή τα Yamaha ηχεία θα αποδίδουν ικανοποιητικά τις χαμηλές;
2) Ποια είναι η "σωστή" σειρά για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις; Πρώτα το sub; Ή τα δύο surround;
3) Όταν αποφασίσω να πάρω surround ηχεία η λογική επιλογή είναι να πάρω 2 ίδια Yamaha, έτσι; Αν δε βρίσκω τα ίδια (δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει χρονικά) θα έχω συμβατότητα με ηχεία άλλων εταιρειών;
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια/σκέψη όσον αφορά τα παραπάνω. Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ, πρώτα απ όλα θα χρειαστούμε μία σημαντική πληροφορία κι αυτή είναι τα τετραγωνικά χώρου ακρόασης, όχι όλο το σαλόνι αλλά το χώρο που θα καλύψουν τα ηχεία σε νοητό τετράγωνο. Απ αυτό θα εξαρτηθούν όλα, αν ο ενισχυτής μπορεί να σε καλύψει, τα ηχεία που θα συνδυάσεις μ αυτόν, το υπογούφερ, τοποθέτηση κ.λ.π.
Οσον αφορά τους ενισχυτές, αρχάριος γαρ πας για Yamaha, πιο κατανοητό μενού δεν χρειάζεσαι να ανατρέχεις καν στα manual.
Ηχεία ισχύει ό,τι σου είπα πιο πάνω, πρέπει να ξέρουμε το χώρο, σίγουρο είναι ένα, σ αυτό το μπάτζετ για αγορά ενισχυτή πας οπωσδήποτε για ηχεία βάσης και ευαίσθητα, τα δαπέδου θέλουν μεγαλύτερους ενισχυτές μακράν πιο ακριβούς, άσε που η διαφορά δαπέδου - βάσης στο οικονομικό είναι μεγαλύτερη απ το κόστος των βάσεων.
Οσον αφορά τις ερωτήσεις σου:
1) Οχι, μακράν θα είναι καλύτερος, σίγουρα θα έχει καλύτερα μπάσα σε σχέση με την ηχόμπαρα και θα έχεις και στερεοφωνία, συν καλύτερη ποιότητα ήχου ακόμα και με τα Yamaha ηχεία που πάντως δε στα συνιστώ, υπάρχουν σίγουρα καλύτερα.
2) Πρώτα το sub κατά την προσωπική μου άποψη, είναι το σημαντικότερο κομμάτι πιστεύω σε σύστημα 5.1, αν θες να νιώσεις τον οικιακό κινηματογράφο, μετά τα surround και μετά οπωσδήποτε κεντρικό, επίσης θα προσπαθήσεις όσον αφορά τα ηχεία (για το sub δεν είναι απαραίτητο) να είναι της ίδιας εταιρίας και της ίδιας σειράς, γι αυτό θα παίξει ρόλο από που θα ξεκινήσεις όσον αφορά τα μπροστά.
3) Σου απάντησα στο 2.

Last edited:
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Λοιπόν, ο χώρος ακρόασης είναι 19τμ περίπου (4,00χ4,70). Έφτιαξα ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του χώρου με τις θέσεις των ηχείων, δεν ξέρω αν σας βοηθάει ή έχετε κάποια παρατήρηση σε αυτό.

Στα επί μέρους τώρα.
-Καταλήγουμε στον Yamaha 377 αν επαρκεί για το σαλόνι μου;
-Με τα ηχεία θα ήθελα δαπέδου και μόνο λόγω εμφάνισης. Αν όμως χρειάζονται ακριβότερο ενισχυτή (>200 ευρώ) και ο φτηνός έχει επίπτωση στην ποιότητα του ήχου σίγουρα δε μπορώ να τα διαθέσω οπότε θα συμβιβαστώ με τα μικρά. Τι εννοείτε να είναι ευαίσθητα τα ηχεία, πώς το βλέπω αυτό; (Έχει σχέση με τα Ohms?) Τα ηχεία βάσης μπορούν να στερεωθούν σε τοίχο φαντάζομαι, έχουν κάποια υποτυπώδη έστω βάση για τοίχο; Το ρωτώ γιατί θα μου ήταν πιο πρακτικό να τα στερεώσω σε τοίχο από το να γεμίσω βάσεις το δωμάτιο. Έχει κάποια επίπτωση αυτό στην ποιότητα του ήχου; Τέλος ποια συγκεκριμένα μου προτείνετε; Ξέχασα να αναφέρω στο πρώτο post ότι δε με ενδιαφέρει τόσο η θηριώδης ένταση των ηχείων, μένω σε πολυκατοικία και ταινίες βλέπω μεν δυνατά αλλά όχι τόσο ώστε να ενοχλώ πολύ! Με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα και καθαρότητα του ήχου, με τους όποιους περιορισμούς βέβαια θέτει το budget μου.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Λοιπόν, ο χώρος ακρόασης είναι 19τμ περίπου (4,00χ4,70). Έφτιαξα ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του χώρου με τις θέσεις των ηχείων, δεν ξέρω αν σας βοηθάει ή έχετε κάποια παρατήρηση σε αυτό.

Στα επί μέρους τώρα.
-Καταλήγουμε στον Yamaha 377 αν επαρκεί για το σαλόνι μου;
-Με τα ηχεία θα ήθελα δαπέδου και μόνο λόγω εμφάνισης. Αν όμως χρειάζονται ακριβότερο ενισχυτή (>200 ευρώ) και ο φτηνός έχει επίπτωση στην ποιότητα του ήχου σίγουρα δε μπορώ να τα διαθέσω οπότε θα συμβιβαστώ με τα μικρά. Τι εννοείτε να είναι ευαίσθητα τα ηχεία, πώς το βλέπω αυτό; (Έχει σχέση με τα Ohms?) Τα ηχεία βάσης μπορούν να στερεωθούν σε τοίχο φαντάζομαι, έχουν κάποια υποτυπώδη έστω βάση για τοίχο; Το ρωτώ γιατί θα μου ήταν πιο πρακτικό να τα στερεώσω σε τοίχο από το να γεμίσω βάσεις το δωμάτιο. Έχει κάποια επίπτωση αυτό στην ποιότητα του ήχου; Τέλος ποια συγκεκριμένα μου προτείνετε; Ξέχασα να αναφέρω στο πρώτο post ότι δε με ενδιαφέρει τόσο η θηριώδης ένταση των ηχείων, μένω σε πολυκατοικία και ταινίες βλέπω μεν δυνατά αλλά όχι τόσο ώστε να ενοχλώ πολύ! Με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα και καθαρότητα του ήχου, με τους όποιους περιορισμούς βέβαια θέτει το budget μου.

Ωραία, ενθαρρυντικό ότι το σαλόνι είναι μικρό (χωρίς παρεξήγηση εννοώ ιδανικό ηχητικά) κι οι θέσεις των ηχείων είναι ιδανικές, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβές το σχέδιο αλλά για να πιάσεις τα ηχεία βάσης που έχουν δικά τους στηρίγματα τα πίσω θα πρέπει να έρθουν λίγο πιο μπροστά σε ευθεία με τον καναπέ, όχι ότι εκεί έχεις πρόβλημα.
Ο 377 επαρκεί για το σαλόνι υπό προϋποθέσεις κι αυτές είναι τα ευαίσθητα ηχεία 8Ωμ αντίστασης. Οσο πιο ευαίσθητο είναι ένα ηχείο, τόσο πιο δυνατά θα παίξει με την ίδια ισχύ απ τον ενισχυτή σε σχέση με ένα αναίσθητο και φυσικά θα είναι μικρότερο φορτίο για τον ενισχυτή με ό,τι αυτό συνεπάγεται (θερμοκρασίες βασικά). Στα χαρακτηριστικά των ηχείων πάντα αναγράφεται αυτή η παράμετρος ως ευαισθησία σε μονάδα db και καλύτερα να είναι πάνω από 89. Για παράδειγμα http://www.soundgallery.gr/shop/4409/8/home-audio/klipsch-r-15m- ιδανικό ηχείο για οικιακό κινηματογράφο με 94db ευαισθησία θα παίξει άνετα με οποιονδήποτε ενισχυτή αν μπορείς να υπερβείς το μπάτζετ σου και φυσικά αργότερα άλλο ένα ίδιο ζευγάρι για πίσω και το αντίστοιχο κεντρικό. Τώρα αν είσαι αποφασισμένος για δαπέδου, από χαρακτηριστικά το NS-50F που αναφέρεις και για τη χρήση που το θες πιστεύω θα σε καλύψει αλλά θέλει κι αυτό υπογούφερ για να μη φορτώσει τον ενισχυτή με δύο γούφερ που έχει, οτιδήποτε άλλο πάει αλλού το μπάτζετ, μήπως θα πρεπε λέω εγώ να ψαχτείς στις αγγελίες, υπάρχουν ηχεία πολύ καλύτερα στα ίδια λεφτά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πραγματικά με βοηθούν να καταλάβω σιγά σιγά τι παίζει. Θέλω να επιμείνω λίγο στην επιλογή ηχείων δαπέδου γιατί κοιτώντας το χώρο μου κάπως με ενοχλεί η ιδέα δύο επίπλων - βάσεων εκατέρωθεν της τηλεόρασης. Μου φαίνεται ότι θα ασχημύνει ο χώρος. Εγώ βέβαια μιλώ μόνο βάσει του χωροταξικού και του προσωπικού μου γούστου, εσύ καλά κάνεις και μου επισημαίνεις τα τεχνικά θέματα που δε γνωρίζω. Συμπερασματικά :
-Σαν πρώτη επιλογή κρατάω ακόμα τα NS-50F εκτός αν μου τα "απαγορεύσετε" δια ροπάλου για τεχνικούς λόγους.
-Αν πω ότι συμβιβάζομαι με βάσης θα ήθελα τουλάχιστον να είναι φθηνότερα από τα Yamaha (να πω ότι κάτι κέρδισα επιπλέον), τα 270 για ζεύγος που μπορεί να είναι άριστο αλλά προσωπικά δε με πολυβολεύει μου φαίνονται πολλά.
-Από ότι κατάλαβα θα χρειαστώ εξαρχής ένα subwoofer οπότε περιμένω προτάσεις σας. Τώρα από τιμή δεν ξέρω τι να πω, έχει φοβηθεί λίγο το μάτι μου με αυτά που διαβάζω, 150 ευρώ θα με κάλυπταν πχ;
-Αυτή η λύση http://www.skroutz.gr/s/5071814/Taga-Harmony-TAV-506-v-2-Set.html που έχει ξαναπροταθεί σε παλαιότερο thread πώς σας φαίνεται; Έχει κάποιος εμπειρία από τα συγκεκριμένα; Φαίνονται τίμια πρόταση και με γλιτώνουν από αρκετό κόπο και χρήμα.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Last edited:
Οπως και να χει, δύο βάσεις για τα πίσω θα τις χρειαστείς. Η λύση με τα Taga έχει την εξής απάντηση: ό,τι πληρώνεις παίρνεις, αν μπορούσες να πας κάπου να τα ακούσεις ασχέτως την πείρα που έχεις θα ήταν ό,τι καλύτερο, πάλι όμως θες το υπογούφερ για το οποίο ένα 300άρι θα το χρειαστείς για να καλύψεις το χώρο σου επαρκώς εκτός αν πας στης ίδιας εταιρίας με το σετ κι αφού δεν μπορείς να ακούς σε μεγάλες εντάσεις, τότε πιθανόν να σε καλύψει κι αυτό.

Θα συμφωνησω μαζι σου (κρομποτισ). βολανη1980 εαν μπορεις να ανεβασεις το μπατζετ θα βρεις και πιο αξιολογα πραγματα.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Οικονομικό Home Cinema

Δυστυχώς το budget δε μπορεί να ανέβει, ήδη θεωρώ πολλά τα χρήματα αυτά για τις δυνατότητές μου. Με δεδομένο ότι δε θέλω πολύ υψηλή ένταση στα ηχεία, νομίζω ότι και κάτι κατώτερο θα καλύψει τις ανάγκες μου. Λέω να πάω να ακούσω κάποια στιγμή τα Taga, πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουν το άπειρο αυτί μου. Και ας μείνουν για κάποιο διάστημα χωρίς subwoofer, μέχρι να μαζευτεί ένα σωστό budget. Αποριών συνέχεια τώρα...
1) Αν μπορείτε προτείνετέ μου μερικά subwoofers στα 200-250 ευρώ (μέχρι τόσο νομίζω θα μπορέσω να φτάσω) ώστε να αρχίσω από τώρα τη μελέτη! Για κάποιον αρχάριο νομίζω πως η επιλογή subwoofer είναι ακόμα πιο δύσκολη από αυτή των ηχείων.
2) Είδα ότι o Yamaha 377, έχει για το κεντρικό και τα surround ένα απλό κλιπάκι για υποδοχή (δεν ξέρω να το πω σωστότερα) που δεν παίρνει καλώδια 2,5mm. Θα έχω πρόβλημα πιστεύετε με αυτό στα surround (θέλουν 10m περίπου καλώδιο το καθένα για να τα φτιάξω όμορφα), και πόσο είναι το μέγιστο πάχος που μπορώ να χρησιμοποιήσω γι'αυτά, 1,5mm?

Re: Απάντηση: Οικονομικό Home Cinema

Το update στο ψάξιμό μου για οικονομικό home cinema είχε μια απρόσμενη εξέλιξη και αυτή ήταν η επίμονη άρνηση της γυναίκας μου να πάρουμε κολώνες ή μεγάλα ηχεία γιατί όπως μου είπε θα τα πετάξει από το μπαλκόνι!!! :smash: Όσοι είστε ανύπαντροι μην παντευτείτε! Και συνεχίζω...
Δέχεται να πάρουμε μόνο μικρούς δορυφόρους που θα μπουν στον τοίχο. Κοιτώντας από την αρχή βρήκα μόνο τα Klipsch HD Theater 300 https://www.skroutz.gr/s/255668/Klipsch-HD-Theater-300.html να έχουν κάποιο ενδιαφέρον και να είναι κοντά στο budget μου. Οπότε περιμένω την άποψή σας για τα συγκεκριμένα. Πιστεύετε θα καλύψουν επαρκώς τα 20τμ ακρόασης σε μέτριες εντάσεις; Η διαφορά με ένα entry level σύστημα μεγάλων ηχείων (στυλ Taga ή Yamaha NS-50F) θα είναι χαοτική ή τελοσπάντων θα ακούγονται αξιοπρεπώς παρά το συμβιβασμό στο μέγεθος;

Βρήκα μερικά ακόμα περίπου στην ίδια τιμή με τα Klipsch
1) Canton Movie 70 (328 ευρώ) https://www.skroutz.gr/s/422435/Canton-Movie-70.html
2) Canton Movie 90 (399 ευρώ) https://www.skroutz.gr/s/422436/Canton-Movie-90.html
3) Boston Acoustics MCS 130 (330 ευρώ) https://www.skroutz.gr/s/93527/Boston-Acoustics-MCS-130.html
4) JBL Cinema 610 (359 ευρώ) https://www.skroutz.gr/s/4171488/JBL-Cinema-610.html
5) Onkyo SKS-HT648 (380 ευρώ) https://www.skroutz.gr/s/4640368/Onkyo-SKS-HT648.html

Καμία ιδέα ή προσωπική εμπειρία από τα παραπάνω;

Η λύση 3 μου φαίνεται από χαρακτηριστικά πιο δυνατή και το συγκεκριμένο σετ νομίζω έχει πουλήσει πολύ καλά, αν συγκρίνεις μέγεθος γούφερ θα δεις ότι προσφέρει μεγαλύτερα και στα ηχεία και στο υπογούφερ το οποίο φαίνεται να είναι και πιο δυνατό. Σε σχέση με τα Klipsch δεν μπορώ να απαντήσω, δεν έχω άποψη όπως βέβαια ούτε για τα άλλα έχω εμπειρία, απλά σύγκρινα χαρακτηριστικά και μερικά review απ ό,τι θυμάμαι για τα Boston που έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις. Θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή να πάρεις γνώσεις από κατόχους, όσο για τη σύγκριση με την αρχική σου σκέψη είναι κι αυτό ένα θέμα, τα δαπέδου ηχεία γεμίζουν καλύτερα χώρους αλλά θέλουν ρεύματα που εσύ με τον ενισχυτή που θες δεν θα τα χες, οπότε τα σετάκια που προτείνεις ακουστικά μπορεί να κάτσουν και καλύτερα αφού δεν θα ζορίσουν τον ενισχυτή και θα βγάλουν το 100% της απόδοσής τους.

εγω θα σου προτηνα www.skroutz.gr/s/328224/Logitech-Speaker-System-Z906.html ηταν το 1 home cinema που ειχα κ ηταν πολυ καλα .

Με καταλάβατε ότι δεν παίζουν φράγκα και μου το κατεβάζετε πολύ, lol! Διάβασα λίγο γι αυτό, ανάμεικτα σχόλια, ίσως είναι καλή περίπτωση για τα χρήματα που ζητάει (με 300 ευρώ καθαρίζεις). Σκεφτόμουν όμως κάτι λίγο καλύτερο, αυτά που έγραψα από πάνω με ξεχωριστό ενισχυτή δεν είναι πιο καλά;

Με καταλάβατε ότι δεν παίζουν φράγκα και μου το κατεβάζετε πολύ, lol! Διάβασα λίγο γι αυτό, ανάμεικτα σχόλια, ίσως είναι καλή περίπτωση για τα χρήματα που ζητάει (με 300 ευρώ καθαρίζεις). Σκεφτόμουν όμως κάτι λίγο καλύτερο, αυτά που έγραψα από πάνω με ξεχωριστό ενισχυτή δεν είναι πιο καλά;

Υποκειμενικό, πήγαινε άκουσέ τα όσα μπορείς απ αυτά να βγάλεις πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Καλησπερα.

Κανε μια χαρη στον εαυτο σου και ασε τις γνωμες των ασχετων με το αθλημα. Καλυτερα να ασχοληθουν με κατι που κατα λαβαινουν καλυτερα. Μανικιουρ πεντικιουρ κλπ.

Επισης κανε μια χαρη στον εαυτο σου και παρε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ηχεια και οχι δορυφορους.

Γνωμη μου ειναι να μην παρεις avr χωρις συνδεση δικτυου. Πλεον περναμε στην εποχη του multi-room αλλα και χωρις αυτο το ιντερνετικο ραδιοφωνο και το spotify ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Ασε που τα fw upgrade γινονται αυτοματα.

Δες λιγο αυτη τη σειρα ηχειων. Jbl arena. Στα χρηματα που ζητανε απλα δεν υπαρχει συγκριση.

Καλησπερα.

Κανε μια χαρη στον εαυτο σου και ασε τις γνωμες των ασχετων με το αθλημα. Καλυτερα να ασχοληθουν με κατι που κατα λαβαινουν καλυτερα. Μανικιουρ πεντικιουρ κλπ.

Επισης κανε μια χαρη στον εαυτο σου και παρε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ηχεια και οχι δορυφορους.

Γνωμη μου ειναι να μην παρεις avr χωρις συνδεση δικτυου. Πλεον περναμε στην εποχη του multi-room αλλα και χωρις αυτο το ιντερνετικο ραδιοφωνο και το spotify ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Ασε που τα fw upgrade γινονται αυτοματα.

Δες λιγο αυτη τη σειρα ηχειων. Jbl arena. Στα χρηματα που ζητανε απλα δεν υπαρχει συγκριση.

Δεν το κατάλαβα αυτό, για κάντο πιο λιανά σε παρακαλώ.