okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Έχω το παλιό περίπου τρία χρόνια και το έχω "σκίσει" χωρίς απολύτως κανένα θέμα. Τζόγο ούτε είχα ούτε έχω και πραγματικά αυτό που είδα στο βιντεάκι μου θυμίζει κακό DIY.. Ελπίζω να είναι κάποια ελλατωματική παρτίδα ειδαλιώς κρίμα, πολύ κρίμα γιατι το παλιό ήταν κελεπούρι..

Απαράδεκτο και αυτό με το μη διάβροχο σασί. Με τον βαθμό που βρέχεται ειδικά όταν πλένουμε πολούς δίσκους μαζί ούτε θα ήθελα να ξέρω τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα..
Συμφωνουμε απολυτα. Το παλιο ηταν εργαλιο το καινουργιο ειναι ολο τσαχπινια και χαρη. Ελπιζω με την φασαρια που εκανα να βαλουν τον καλυτερο μαστορα να μου φτιαξει το ρπομενο :p

Εγώ έχω το παλιό , έχει περάσει από τα χέρια αρκετών στην παρέα ως τώρα και θα συνεχίσει τη διαδρομή του σε επόμενο φίλο.\

Πάντως μη ξεχνάμε ότι έχουν διορθώσει κάποια πράγματα όπως η σφουγκαρένια επιφάνεια του πλατό, που το θεωρώ από τα μειονεκτήματα του παλιού.

Όσο για το κλάμπ, ένα λαστιχάκι ‛βρύσης’ μεταξύ κλάμπ και δίσκου για να σφίγγει λεπτούς δίσκους, είναι μια εύκολη προσθήκη που μπορεί κανείς να κάνει και στο παλιό.

Επίσης δίνουν νέο βουρτσάκι , το ξέχασα να το πω παραπάνω. Όχι με τσόχα αυτή τη φορά αλλά με τρίχα γίδας. Μη με ρωτήσετε τι είναι καλύτερο, αλλά το νέο βουρτσάκι έχει μια μικρή τριχόπτωση τουλάχιστο καινούριο που το είδα. Σίγουρα έχει θετικά η τρίχα που θεωρητικά μπορεί να φτάσει λίγο πιο βαθιά, αλλά δεν έχω κάποιο παράπονο από το τσόχινο.

Υπαρχει η τεχνογνωσια, υπαρχουν οι βελτιωσεις που λεει ο Τασος απλα ειναι σαν να μη τους νοιαζει. Ισως και να ειναι θεμα marketing ή εσωτερικου deal με την clearaudio της οποιας πρεπει να κατασκευαζουν το smart matrix.

p.s Τασο το οντως εξαιρετικο ακρυλικο καπακι ειναι κατασκευη clearaudio γιατι βλεπω το ιδιο ακριβως στο smart matrix και η clearaudio "το' χει" με τις κατασκευες Fiber glass.

Απάντηση: Re: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

εγώ πάντως πήγα έφτιαξα με 20ευρώ ενα ίδιο...και πολλά έδωσα

Καλυμμένο ή κυρτό ? Δε λέω μια χαρά αιναι τα κολλημένα. Αλλά το κυρτό με τα χεράκια του είναι επίσης μούρλια :-)
Λεπτομέρειες φυσικά ;-) Εγώ το έχω cabriole :D

Re: Απάντηση: Re: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Καλυμμένο ή κυρτό ? Δε λέω μια χαρά αιναι τα κολλημένα. Αλλά το κυρτό με τα χεράκια του είναι επίσης μούρλια :-)
Λεπτομέρειες φυσικά ;-) Εγώ το έχω cabriole :D
Εσυ το εχεις cabrio επειδη ειναι αδιαβροχο. Εμας ως φαινεται, αν βραχει χαλαει :p

Οοοοοοολε, και εσύ κυρτό το έχεις το καπάκι,
Πολύ όμορφο και το λευκό!

Το καινουργιο σε ασπρο που βλεπω εχει μια χτυπητη διαφορα σε σχεση με αυτο που παρελαβα. Το δικο μου ειχε λαστιχο που γυριζε και κατω αι το πλατω οπως φαινεται στις φωτο ενω αυτο που βλεπω δεν εχει.

Να ρωτήσω κάτι ολους οσους το έχουν
μιάς και μέχρι τώρα είμαι στο χειροκίνητο κνοστι και θέλω να το αγοράσω
αξίσει τα χρήματα????

Η όλη ουσία σε ένα πλυντήριο δίσκων είναι η αναρρόφηση. Το τρίψιμο με βουρτσάκι/υγρό-στέγνωμα το κάνεις και με το χέρι, απλά με το knosti η δουλειά γίνεται λίγο πιό βολικά.

Άν έχεις πολούς δίσκους και είδικά παλιούς η μτχ και καλή-ακριβή κεφαλή δεν αξίζει απλώς, επιβάλλεται .

Αν απλά το βινύλιο είναι το νέο σου παιχνίδι η απλά κάτι που διατηρείς σε μικρό βαθμό απο νοσταλγία τότε το knosti κάτι θα κάνει, δενυπάρχει όμως καμία σύγκριση με το αποτέλεσμα απο ένα πλυντήριο δίσκων με αναρρόφηση και την ευεργετική του επίδραση στον ήχο απο τα βινύλια και την ζωή της βελόνας.

Last edited:
Ναι το πλυντήριο έχει διαφορά με το Knosti μεγάλη.
Το κύριο IMHO αρνητικό του knosti – μετά το γεγονός ότι δεν έχει αναρρόφηση - ειναι
Όταν βάζεις τους δίσκους όρθιους να στεγνώσουν, δημιουργείται ένα αυλάκι βρομιάς από το κέντρο του δίσκου προς τη γή. Αυτό το αυλάκι που στεγνώνει τελευταίο αφήνει το αποτύπωμά του.

Δε θέλω να αποτρέψω κανέναν από το να πάρει knosti. Όποιος δεν έχει και έχει δίσκους που χρίζουν πλύσης, καλό θα ήταν να έχει :-) Προσωπικά συνεχίζω να το χρησιμοποιώ μόνο για πρόπλυση σε υπερβολικά βρόμικους δίσκους από τυχαία παζάρια.

Υπάρχει και άλλο ένα αρνητικό στο knosti, ότι μετά τον πρώτο δίσκο που πλένεις, το υγρό γίνετε ολοένα πιο βρώμικο... οπότε κατά την άποψη μου το knosti είναι και πιο σπάταλο σε υγρό αφενός, αφετέρου μετά από καμιά 10ρια δίσκους το υγρό δεν είναι πια εντάξει και μάλλον επιζήμιο, διότι αυτό που μένει να στεγνώσει είναι ολοένα πιο μολυσμένο με ρύπους οι οποίοι στεγνώνουν επάνω στον δίσκο.

Αυτή η έλλειψη ελέγχου της ποιότητας του υγρού με έκανε να πάω στο πλυντήριο από το οποίο θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει (αν και δεν έχω okki noki όλα την ίδια δουλειά κάνουν).

Χρήστο, μακάρι να είχαμε χρόνο να δοκιμάσουμε και το δικό σου πλυντήριο δίπλα στο okki nokki.
Πάντως και εγώ έχω να πω ότι τα ClearAudio και VPI κάνουν εξίσου καλή δουλειά.
Και σίγουρα ένα long term test, από κάτοχους των παραπάνω είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!
Όχι τίποτα άλλο μαζευτήκαμε πολλοί στη συζήτηση για okki nokki, και σίγουρα η όρεξη ανοίγει και για τα υπόλοιπα :-)

Νομίζω ότι τέτοιο τεστ είναι διύλιση του κώνωπα... όλα τα πλυντήρια με αναρρόφηση κάνουν την ίδια δουλειά, ρουφάνε τους ρύπους.

Η βούρτσα παίζει ρόλο (η πίεση καθώς και το είδος τρίχας...), εγώ έχω κάνει πατέντα στο Moth και το έχω κάνει ημιαυτόματο δηλαδή η βούρτσα βουρτσίζει μόνη της τον δίσκο ασκώντας πάντα σε όλους τους δίσκους την ίδια πίεση... θα το βγάλω φωτογραφία κάποια στιγμή.

Εγώ διαφωνώ στην μπρος πίσω κίνηση και πάντα σκουπίζω/απλώνω κατά την φορά της κίνησης του δίσκου... αυτό το προτείνει και η Keith Monks, λόγω κινδύνου μπλοκαρίσματος/σφηνώματος... ρύπων αν τους βουρτσίζεις μια από την μια και μια από την άλλη.

Τώρα από κει και πέρα το υγρό παίζει ρόλο, και φυσικά η τιμή και ο θόρυβος που κάνει... εμένα δυστυχώς κάνει πολύ θόρυβο.

Απάντηση: Re: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Νομίζω ότι τέτοιο τεστ είναι διύλιση του κώνωπα... όλα τα πλυντήρια με αναρρόφηση κάνουν την ίδια δουλειά, ρουφάνε τους ρύπους.

Χαχα, ναι έχεις δίκιο, δεν εννοούσα ακριβώς συγκριτικό καθαρισμού
αλλά όπως βλέπεις από το παραπάνω συγκριτικό, ακόμα και την ποιότητα του διακόπτη διυλίσαμε :-)
Ενώ και εσύ αναφέρεσαι στο θόρυβο.
Τελικά είναι πολλές οι λεπτομέρειες και χρόνο να έχουμε θα τις διαπιστώσουμε, ειδικά όταν οι δίσκοι είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες :-)