Όλα τα δορυφορικά κάτοπτρα της αγοράς

Τελικά με βλέπω να καταλήγω στο engel 1.05 μ ό,τι και να είναι αυτό.Αν έχει να προτείνει κανείς κάποια λύση μέχρι 30 ευρώ (μέχρι 1.10 μ ) , είναι ευπρόσδεκτος.

Τελικά ο Άγγλος ήθελε να πουλήσει και το lnb, γι´αυτό και παρήγγειλα από Θεσσαλονίκη το engel 1.20 μ ( 39 ευρώ , αλλά συν 13 η μεταφορική , πιο ακριβή και από το πιάτο ).

Είναι ακριβή η μεταφορά γιατί χρεώνεται ο όγκος..

Το πιάτο έρχεται τη Δευτέρα.Θα προσπαθήσω να το τοποθετήσω και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.Ελπίζω να δω μεγάλη διαφορά από το 80άρι.

Το τοποθέτησα με δυσκολία βέβαια, πρώτη εγκατάσταση στη ζωή μου.Πολύ μεγάλο.Το πρόβλημα είναι λόγω μεγέθους,πρέπει να του αλλάξω θέση γιατί βλέπω από 42e - 7e.Αν του αλλάξω θέση , θέλω και 40 μ καλώδιο , θα σπάει το σήμα πολύ με τετοιο μέγεθος;

Για πολλά μέτρα καλώδιο θες ένα high gain LNB

(Πως το βλέπεις με το μοτέρ αυτό το πιάτο,το φέρνει εύκολα βόλτα ή ζορίζεται?)

Last edited:
Το πηγαίνει μια χαρά.Το πρόβλημα είναι ότι το πιάτο δε χωρά στο μπαλκόνι για να βλέπω όλους τους δορυφόρους.Πρέπει να το βάλω στην αυλή αλλά χρειάζομαι νέα βάση και 40 μ καλώδιο.Θα έχω απώλειες με τόσο μεγάλο καλώδιο;

Οι διαφορές στο σήμα που είδα μέχρι σήμερα στο σήμα είναι στον 26e που από 55% πήγα σε 80%.Βέβαια όλα αυτά χειροκίνητα γιατί δεν έχω μηχάνημα να κάνω τις μετρήσεις πάνω στο πιάτο.

καλημερα, μια ερωτηση αν εχετε να προτεινετε κατι. εκανα αιτηση για οτε tv. με τα δορυφορικα δεν εχω ιδεα. αυτο που κξερω ειναι πως ο οτε δινει 60ρη πιατο+ lnb στα 50 και καπου ακουσα πως δεν αξιζει, με αυτα τα λεφτα παιρνω μεγαλυτερο πιατο που ισως παρει και 2 lnb.
οποτε στο 50ρικο που θελει ο οτε, εχετε να προτεινετε καποιο συνδυασμο πιατο+lnb + ό,τι αλλο ειναι αυτο που δίνει ο οτε και δεν γνωριζω αλλα χρειαζεται στον εξοπλισμο;
μπορω να βαλω twin lnb για να πιανω 2 δορυφορους;
(την εγκατασταση θα την πληρωσω ουτως η αλλως, φανταζομαι αφορα και σε καλωδια-θα το μαθω οταν με παρει ο τεχνικος). ευχαριστω και συγνωμη αν δεν ποσταρα στο σωστο σημειο.

αν κ ή εγκατάσταση πληρώνεται έξτρα τότε ναι αγόρασε ένα κάτοπτρο 1-1.10 κ βάλε 2 ή κ 3 lnb ανεξάρτητα

η εγκατασταση ειναι 50 και ειναι ανεξαρτητη του εξοπλισμου. βεβαια αν ζητησω εξτρα lnb+δορυφορους παιζει να ανεβει. εχει νοημα αυτο για τα δωρεαν τυπου hotbird;
επισης, εχεις κατι συγκεκριμενο να προτεινεις; κανενα λινκ ισως;

για τον 19 αξίζει έχει αρκετά ελεύθερα hd. http://www.e-shop.gr/digital-line-105-p-PER.705188
ρώτα κ τον τεχνικό λογικά πουλάει κ αυτός , μήπως κ γλυτώσεις λίγα από τα περαστικά. υπολόγισε γύρω στα 35- 40 για πιάτο ''σιδερένιο'' κ από 8 το κάθε lnb, καλώδιο 50 λεπτά το μέτρο.

Last edited:
Επιστρέφω.Έχω πρόβλημα.¨Ενω έχω κάνει την εγκατάσταση ( 1.20 μοτέρ ).Βγάζω τους δορυφόρους από 46 E - 7 e και μετά το απόλυτο σκοτάδι.Δεν παρεμβάλλεται κάτι.Τι συμβαίνει δεν είναι σωστό το τόξο.Με θέση μηδέν 23.5;

Η εγκατάσταση πιάτου με μοτέρ δυστυχώς προϋποθέτει απόλυτη ακρίβεια και εντελώς οριζόντιο τον ιστό του πιάτου -τσέκαρέ τον με αλφάδι.
Αν δεν είναι εντελώς οριζόντιος, ξεφεύγει το τόξο και δεν πιάνει τους ακριανούς δορυφόρους όπως συμβαίνει στην περίπτωσή σου..

Δες και το παρακάτω διάγραμμα για να καταλάβεις πώς μπορεί να "ξεφύγει" το τόξο..

adjarcsr.jpg

Last edited:
μισ ερωτηση τι προτημαμε σιδερενιο η αλουμινενιο πιατο αν δεν εχουμε θεμα με το αλατι ποια η διαφορα τους?