Όλα τα δορυφορικά κάτοπτρα της αγοράς

Επειδη ειχες γραψει πριν "Triax TD88, Gibertini OP100L ή κάτι άλλο (ιδίας διάστασης-μεχρι 1μ)" θεωρησα υποχρεωση μου να αναφερω τα προηγουμενα. Με 1μ παντως βγαζεις μπολικο πραγμα.

Re: Απάντηση: Όλα τα δορυφορικά κάτοπτρα της αγοράς

επειδη εχω το mabo 120cm (μου εχει σπασει το πλαστικο που κρατα το lnb περιμενω ανταλακτικο(με logo κολλα κρατα προσ το παρων) ,το εφερα κ στα ισια μετα τη καρατια που του ειχα δωσει...εχω νευρα δυστηχως)
Αν και είναι μήνυμα του 2014... έχω πάθει το ίδιο με μικρότερο MABO και μπορώ να πω πως από την αρχή που το έβαλα το πιάτο δεν μου έκατσε καλά (στο μάτι) το συγκεκριμένο.
Ο κρίκος που κρατάει το LNB είναι τελείως της πλάκας, από μαλακό πλαστικό που είναι 2 κομμάτια, το οποίο λυγίζει, σπάει, δεν ταιριάζει καλά στο μπράτσο.
Για ένα LNB είναι ΟΚ, για παραπάνω όμως όχι. Επίσης το μπράτσο δεν είναι και τελείως σταθερό. Το ότι πιάνει πίσω από το πιάτο το κάνει μακρύτερο και κατά συνέπεια λιγότερο σταθερό.
Το πιάτο από την πρώτη εβδομάδα έβγαλε σκουριές. Άλλα πιάτα no-name είναι γενικά πολύ καλύτερα από αυτό.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση αξιόπιστο για παράκεντρη λήψη ή για περιοχές με ανέμους. Σε σχέση με Gibertini... απλά δεν συγκρίνεται.

dor-piato-1,44-700x700.jpg

Last edited:
Re: Όλα τα πιάτα της αγοράς

Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει ένα κάτοπτρο της προκοπής, διαμέτρου 80 εκατοστών στην αγορά κι αν ναι ποιό προτείνεται περισσότερο?

Last edited by a moderator:
Δε θα χρησιμοποιησεις το παλιό, ή είχες τελικα το 60αρι; Το td88 της triax ειναι μια οικονομική και εξαιρετικα ποιοτικη λυση. Επισης το ΟΡ85 της Gibertini πολυ καλο. Αν πας περιπου στα ιδια ή λιγο παραπανω, παιρνεις το TD110 της triax μιας και θελεις παρακεντρες ληψεις.

Last edited:
Εκανα αγορά op125L
Να δω τι ψάρια θα πιάσω σε σχέση με 1,03

Attachments

• PER.705127.jpg
    PER.705127.jpg
    6.8 KB · Views: 244
Προέκυψε ένα θέμα με τη βάση στήριξης γιατί το μπράτσο από το μοτέρ είναι μικρό και η βάση τερματίζει. έχετε να προτείνετε κάτι για αυτό?

Attachments

• IMG_2365.jpg
    IMG_2365.jpg
    195.2 KB · Views: 205
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο αναλυτικότερα το προβλημα; Οταν λες η Βάση τερματίζει τι εννοείς; Δεν φτάνει να σφίξει στις δαγκάνες πάνω κάτω; Βρίσκει πάνω στο πιατο;

Η βάση που βλέπετε κάτω από το μοτερ είναι από το πιάτο, όταν οι βίδες τις φτάσουν στο τέρμα, δε σφίγγει πάνω στο σωλήνα του μοτέρ.

Δοκίμασε να βάλεις ανάμεσα στην βάση και το μοτέρ ένα κομμάτι από δαγκάνα ιστού,το έχω κάνει και εγώ αλλά σε σταθερό κάτοπτρο ,και έχει πιάσει καλά ,αλλά σε μοτέρ με την κίνηση δεν ξέρω αν θα κάνεις δουλειά.

Θα ψάξω να βρω στο εμπόριο αν υπάρχουν αποστάτες για αυτό ή να τροποποιήσω τη βάση ή θα βάλω δαγκάνα μεγάλη που λες.
Βλέπω και αυτό και ...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ίσως μπορείς να περάσεις και ένα μεγαλύτερο σωλήνα μέσα στου μοτέρ και με δυο πλαϊνές τρύπες σε σωλήνα και σωλήνα μοτέρ περάσεις δυο βίδες με παξιμάδι.

Καλό είναι αυτό που λες αλλά θα φέρει ανεπιθύμητο βάρος.
Θα κάνω πατέντα αλλά
δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι δουλεύουν με αυτό το συνδιασμό :chinscratch:
Οι σωλήνες στα disecq 1,2 είναι ίδιο φ.
Ξεχωρίζει το original stab HH που έχει το σωλήνα ανάποδα.

Δεν είναι όλοι οι σωλήνες ίδιες, ούτε στο μήκος ούτε στη διάμετρο.
Η βάση του gibertini είναι μεν στιβαρή αλλά έχει πρόβλημα με μερικούς disecq moter.
Ένα από τα μοτερ είναι και τα stab που έχουν φτιάξει αποστάτες για την gibertini 125 http://www.stab-italia.com/prodotto.php?cod=F209580
Δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να τους βρει εδώ, αλλιώς ψάξε distanziatori stab DS01.
Οι τιμές είναι τσιμπημένες και πολλοί κάνουν πατέντες προσέχοντας όταν πλαγιάζει το πιάτο να μην βρίσκει στο μοτερ

Έχει βγάλει τους αποστάτες και ένα ζευγος δαχτυλίδια που μεγαλώνουν την διάμετρο του σωλήνα.
Ατυχός λόγω κοντρόλ δε μπορώ να ολοκληρώσω την παραγγελία.
Εδώ ελλάδα τίποτα.

Η οδύσσεα έλαβε τέλος. Ήρθαν οι αποστάτες
dimios77# καθοριστικό το ποστ σου :ernaehrung004:

Καλησπέρα.

Έχω 2 πιάτα. Ένα 0,80 και ένα 0,60m. Με το 0,80 πιάνω hotbird 13.0 & Astra 19.2. Με το 0,60 eutelsat 16.0 αλλά δυστυχώς με μεγάλη απώλεια σήματος. Πολύ χάλια.

Σκέφτομαι να πάρω ένα πιάτο τωρα 1.0m ώστε να χωρέσω σε αυτο και τα 3 lnb (τα αλλά 2 θα εγκατασταθούν στο χωριό σε μελλοντικό χρόνο).

Ποιο μου προτείνετε; Διάβασα για το Gibertini OP 100 L που το βρίσκω και στο skroutz. Αξίζει;