-- OLED --

Ειναι υπερβολικός, αυτο ειναι σίγουρο. Προσωπικα εχω μια παροπλησμενη πλάσμα και κανω τα παντα απο προβολέα. Το μαύρο το θεωρω το σημαντικοτερο παράγοντα μαζι με το μεγεθος. Αν αγοραζα tv θα ηταν μονο oled. To θεμα ομως ειναι οτι αν την θες για pc monitor οπως εγω, πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτείς τις συνέπειες. Το οτι κατω απο τέτοια χρήση θα προκυψουν θεματα με το πανελ το θεωρω σίγουρο αλλα δεν με νοιαζει γιατι θα εχω καλυτερο μαυρο και μπορω να ζησω με αυτα. Ομως Οσο μαπα μαυρο και να χουν οι led, οσο bleed και να χουν, για all rounder tv ειναι πιο σωστη επιλογη. Ταπεινή μου γνώμη.

Σεβαστη (εννοειται) η αποψη σου!:ernaehrung004:
Κι εγω αν επαιρνα tv και τη χρησιμοποιουσα κυριως για μονιτορ θα ψιλοφοβομουν. Απλα με τα compensation cycles των oled καθισταται μαλλον μηδαμινος ο οποιος κινδυνος. Ή τελος παντων απεχει παρασαγγας απο τον κινδυνο που ειχαν οι πλασμα. Δεδομενου οτι ειμαι ακομα κατοχος πλασμα και με μια μικρη προσοχη δεν απεκτησα ποτε προβλημα νομιζω οτι οποιοσδηποτε υπηρξε κατοχος πλασμα μπορει να ειναι πολυ (αν οχι απολυτως) ανετος με τη χρηση που θα κανει σε μια oled.

Αλλα για τα βιντεακια αυτα που κυκλοφορουν, οπως και για τη διαφημιστικη καμπανια που κανει η Σαμσουνγκ για να συκοφαντησει την oled τεχνολογια ως επιρρεπη σε IR και burn in δε μπορω να μην αναρωτηθω
1. Εχει τις ιδιες ανησυχιες η Σαμσουνγκ για τα amoled κινητα της? Αν ναι, γιατι δεν τα καταργει?
2. Γιατι δεν εκανε ποτε αντιστοιχες καμπανιες για την plasma τεχνολογια που ηταν και πολυ πιο ευαλωτη?

:devil-smiley-029:

Υπερβολές, εγώ έχω πλάσμα panasonic 10ετίας παρακαλώ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, σιγά μην έχουν οι oled
με το compensation cycles όπως λέει και ο φίλος πιο πριν.

Όλοι φαν θα είμαστε μόλις βγουν 100+" με λιγότερα από 3-4k .

Αν και μέχρι τότε ίσως βγουν προβολείς με εφάμιλλη εικόνα και ανοίγουμε 150+".
Σε τυπικό σαλόνι δεν γίνεται εύκολα λόγο διαστάσεων αλλά σε κανένα υπόγειο ή dedicated room, εύκολα.

οι σημερινες oled ειναι σαφως ανωτερες σε ολους τους τομεις απο Plasma .

Eχουν πια χαμηλη καταναλωση.
Εχουν αρκετο φως, δε νομιζω οτι κανεις χρειαζεται κατι παραπανω.

Το θεμα με το burn in ειναι υπαρκτο βεβαια, και ειναι ισως το μονο που μπορει καποιος που βλεπει πολυ τηλεοραση να φοβαται σχετικα.
Εχουν βεβαια αρκετες προστασιες (η καθε εταιρεια τα δικα της), αλλα οκινδυνος ειναι υπαρκτος.

εχω εδω κι ενα χρονο αμολεντ ταμπλετ 12'' με γουιντοους.
Προφανως και δεν εχει παθει το παραμικρο και ειναι και σαμσουνγκ.

Αρα και στις oled θελουμε προστασια και καθαρισμα με βιντεακια, χιονια, χρωματα κλπ;

Aν τη χρησιμοποιεις οπως οι τυποι στο βιντεακι...
Απο την αλλη βεβαια, ποσοι της προβαλλουν στατικη εικονα για 20 ωρες την ημερα συνεχομενες, επι 16 βδομαδες?
Και ακομη και ετσι στο βιντεακι φαινεται η τηλεοραση να επηρεαζεται σε καποιο βαθμο απο την 4η-5η βδομαδα και μετα.
Οποτε μπορουμε να πουμε πως αν δεν της προβαλλει κανεις στατικες εικονες επι 20ωρα, (ή ακομη και αν το κανει, να το κανει μονο για ενα μηνα -οχι παραπανω- (!!!)) τοτε δε θα χρειαστει ουτε βιντεακια ουτε χρωματα ουτε τιποτα (γιατι πολυ απλα το καθαρισμα το κανει απο μονη της πλεον η tv οταν κλεινει).
Ή για να το πουμε με λιγοτερα λογια, αν δεν αφησει κανεις την oled ανοιχτη σε στατικη εικονα και φυγει για διακοπες, δε βλεπω πως θα μπορουσε να εχει οποιοδηποτε θεμα.

Βεβαια το επομενο τεστ που θα κανουν θα ριξει περισσοτερο φως.
Στο πρωτο εμενε 20ωρα και αυτο μας εδειξε οτι σιγουρα θα το παθει σε τοσο χρονο.

Τωρα μενει να μαθουμε και τον μινιμουμ χρονο που απαιτειται.
Θεωρω οτι το επομενο τεστ με 5 ωρες ανοιχτη και μια ωρα κλειστη, θα ειναι πιο κοντα στην καθημερινη πραγματικοτητα και θα εχει ενδιαφερον να δουμε αν και στο 5ωρο η τηλεοραση κινδυνευει καποια στιγμη με burn in.

(Ιδεατα θα ηθελα ακομα ενα τεστ με 8ωρο-10ωρο, ωστε αν δεν παθαινει στο 5ωρο, να ανακαλυψουμε που βρισκεται το threshold)

Απάντηση: Re: -- OLED --

https://www.skroutz.gr/s/11796288/LG-55EG9A7V.html

Για αυτην ξερει τιποτα κανεις? Δεν βρίσκω review και απο οτι φαινεται δεν υπαρχει σε αγγλια και αμερικη με αυτον τον κωδικο. Ειναι καλυτερη απο την 910 ή ειναι ενα απλο facelift?

Λογικα εχει πιο καινουριο πανελ, το οποιο αν μη τι αλλο σημαινει καλυτερο uniformity (μεταξυ αλλων).
Δυστυχως ομως οι πληροφοριες στο διαδικτυο ειναι πολυ περιορισμενες για το συγκεκριμενο μοντελο.

δηλαδη βρε παιδια πειτε μου και μενα τον ασχετο αν παρω oled kai παιζει απο το πρωι ως το βραδυ θα αφησει σημαδι και δεν θα φευγει?
και μια 2 ασχετη ερωτηση αλλα δεν ξερω ποιον να ρωτησω οι tv 4κ παιζουν απο την τηλεοραση arxeia 4k mkv torrent (μεγαλα αρχεια 80 giga απο σκληρο εξωτερικο η οχι?)

δηλαδη βρε παιδια πειτε μου και μενα τον ασχετο αν παρω oled kai παιζει απο το πρωι ως το βραδυ θα αφησει σημαδι και δεν θα φευγει? και μια 2 ασχετη ερωτηση αλλα δεν ξερω ποιον να ρωτησω οι tv 4κ παιζουν απο την τηλεοραση arxeia 4k mkv torrent (μεγαλα αρχεια 80 giga απο σκληρο εξωτερικο η οχι?)
Αν παιζει ΤΙ απο το πρωι ως το βραδυ? Αν παιζει οποιοδηποτε φυσιολογικο περιεχομενο, οχι. Αν την ξεχασεις σε ενα καναλι να παιζει απο το πρωι ως το βραδυ, για πανω απο μηνα... ε, παρε καλυτερα κατι αλλο...

LG Display to unveil 65" rollable OLED TV at CES 2018...https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1515293396

lgrollable65oled-1.jpg

source:[flatpanelshd.com]

παιδια απαντηστε μου σας παρακαλω δεν ξερω που ειναι το καταληλο νημα (και συγνωμη για αυτο) το player των 4k lg tv( οχι μονο oled),παιζουν mkv αρχεια μεγαλα απο torrent πχ100 giga για ταινιες απο σκληρο3 η usb3 χωρις κολυμματα και αν ναι χρειαζονται καποιες προυποθεσεις ? δεν εχω καποιο αλλο μεσο για 4κ ο υπολογιστης δεν σηκωνει 4κ ,και το ps4 einai to απλο , και δεν υπαρχει αλλος τροπος ( τωρα βλεπω ταινιες mkv konta sta 30 giga 1080p )