-- OLED --

Έτσι θα μπορούμε να έχουμε και 120+" σε σαλόνι ή 150+" σε dedicated room!

Ισως όμως δεν ζούμε μέχρι να γίνουν αυτά τα πάνελ προσιτά ή μπορεί να έχει βγει κάποια άλλη τεχνολογία καλύτερη.

We check out LG Display's 88-inch 8K OLED TV and the next-generation of Crystal Sound OLED (CSO) in an invite-only booth tour at CES 2018 in Las Vegas.

https://www.youtube.com/watch?v=3KT1o3NkBBs
source video:[youtube.com - hdtvtest.co.uk]

Ωπ να η τηλεόρασή μου, σε λίγα χρονάκια θα την έχω σπίτι να μου το θυμηθείτε!!!

Τι εγινε. ? Αρχισαν ολοι να αγοραζουν πανελ ολεντ. ?
Θα βρουμε καμια τσανγτσονγκ 65αρα με 1000 ευρω λετε. ?

CES 2018 - A new panel in the 2018 OLED TVs...https://www.lesnumeriques.com/tv-te...ed-2018-embarquent-nouvelle-dalle-n70191.html

μετάφραση google fr to en

...Different sub-pixels for more brightness.We photographed the sub-pixels of the new OLED TVs from Sony, Panasonic and LG. Little surprise, LG Display provides a new OLED panel for 2018, but all changes are not yet known...

lg-65e8v-souspix.jpg

LG 65E8V

panasonic-tx-65fz950-souspix.jpg

The sub-pixels of the Panasonic 65FZ950 (identical on the FZ800).

sony-bravia-55af8-sous-pixel.jpg

The sub-pixels of the Sony KD-55AF8

source:[lesnumeriques.com]...Bravo!:grinning-smiley-043

Real life OLED burn in Test on 6 TVs...https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Update on our ongoing 20/7 OLED burn in test and the start of a new test on 6 OLED LG C7 TVs with real live content.

Model used: LG OLED55C7P

https://www.youtube.com/watch?v=Sa0fc34ph5U
source video:[youtube.com -rtings.com]

Στο πρώτο τους τεστ, η Β6 έχει δουλέψει 2520 ώρες μέχρι στιγμής (18 εβδομάδες x 7 ημέρες x 20 ώρες). Εφόσον η τηλεόραση πραγματοποιεί μόνο ένα compensation cycle την ημέρα, έχει κάνει 126 cc μέχρι τώρα. Αν βρισκόταν σε φυσιολογική, οικιακή χρήση όμως, θα είχε πραγματοποιήσει 630 cc στο ίδιο διάστημα. Θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν να βλέπαμε τότε, αν πραγματοποιούσαν χειροκίνητα τα ~500 cc που έχει χάσει η τηλεόραση,αν θα εξακολουθούσε να υφίσταται το burn-in ακόμα... :chinscratch:

Στο συλλογισμο σου παραπανω θεωρεις οτι σε φυσιολογικη λειτουργια η τηλεοραση θα πρεπει να κανει 5 cc τη μερα.
Σε ενα τυπικο σπιτι ομως που η Tv θα γραφει αρκετες ωρες, (π.χ. 10-12 ημερησιως) δεν ξερω αν πραγματοποιουνται παντα εστω τα μισα cc (2-3)
Οποτε ζορισμα μου ακουγεται.

Για το αλλο που λες με χειροκινητα cc, δεν ξερω αν ενα burn in απαξ και υπαρξει αν ειναι αναστρεψιμο, ουτε τι ωφελει να κανεις 500cc το ενα πισω απο το αλλο. Δηλαδη το πρωτο cc δεν θα καταφερει κατι και τα υπολοιπα 499 στη σειρα τι ακριβως θα προσπαθησουν να πετυχουν που δεν το καταφερε το πρωτο, δευτερο κλπ. ?

Γενικα αυτη η φαση με το burn in, γηρανση, cc, ειναι λιγο "ψαρευω σε αγνωστα νερα" φαση. Τι κανουν, πως το κανουν, τι αποτελεσματα εχουμε ειτε κανουμε 1 ή 100 μαζι κατα ριπας...ειναι θολο το τοπιο.

Εγω θα ηθελα αντι να βαλουν παλι μια ντουζινα oled οπου θα κανουν νεο τεστ με 5 ωρες ανοιχτες και μια κλειστες, να εβαζαν τις μισες σε διαφορετικο χρονο, π.χ. 8-10 ωρες, ωστε να δουμε ΚΑΙ εκει τη συμπεριφορα για να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα τι γινεται σε μια oled στις 5-10-20 ωρες ανοιχτη.

Εκτος κι αν μετα απο αυτο το τεστ κανουν και τριτο με 10 ωρες.

Πρεπει να κανουμε παντως μια συζητηση η οποια θα ειναι πολυ ενδιαφερουσα ως προς του τι προκαλει το burn in, που συμβαλει η γηρανση, ποτε η γηρανση επιταχυνεται και κατω απο ποιες συνθηκες μπορουμε να κανουμε καλυτερη την αντοχη της Tv.
Γιατι υπαρχουν και ατομα που εχουν Oled light σχεδον τερμα, γραφουν αρκετες ωρες τη μερα και δεν την κλεινουν να κανει και 5-6 cc τη μερα.
(και θεωρουν οτι η Tv θα βγαλει 5-10 χρονακια)
Καλο θα ηταν να ανοιγε ενα νεο θεμα που θα αφορα το Burn in, τα cc, γηρανση και τα συναφη αυτων στις Oled ωστε να εχουμε ολες τις πληροφοριες τωρινες και μελλοντικες μαζεμενες σε ενα θεμα.

Compensation cycle?

Αν δεν κάνω λάθος είναι η λειτουργία στην οποία η τηλεόραση ρυθμίζει την τάση σε όλα τα pixel της οθόνης, προκειμένου να μην βλέπεις διαφορές στην απεικόνιση κάποιου χρώματος.

Last edited:

...

Τα οργανικά LED, σε αντίθεση με τον φώσφορο που χρησιμοποιείται στις LCD, Plasma και CRT τηλεοράσεις, εμφανίζουν γραμμική συμπεριφορά στην πτώση της απόδοσής τους σε σχέση με τη μονάδα του χρόνου, που είναι ανάλογη του ρεύματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την οδήγησή τους. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν δίνει εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου του θέματος του burn-in σε αυτές τις οθόνες. Όλες οι οθόνες OLED, από κινητά/tablet μέχρι τηλεοράσεις/στουντιακά μόνιτορ, διαθέτουν ένα σύστημα που καταγράφει πως έχει οδηγηθεί το κάθε sub-pixel και βάσει των δεδομένων αυτών, αναπροσαρμόζεται κάθε 4-8 ώρες η τάση οδήγησης τους (το διαβόητο compensation cycle), ωστέ να μην είναι εμφανής κάποια ανομοιομορφία. Αρκεί να επισυμβαίνει σε αυτό το διάστημα μια 10-20λεπτη διακοπή λειτουργίας του πάνελ, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προσωπικά, έχω στην κατοχή μου 4 οθόνες OLED: μία 4" της Samsung εδώ και 4 χρόνια, μία 8,4" της Samsung εδώ και 3 χρόνια, μία 5,1" της Samsung εδώ και 2 χρόνια και μία 55" της LG εδώ και 1,5 χρόνο. Και οι 4 οθόνες παίζουν συνήθως στα ~150nits, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχω παρατηρήσει burn-in, ούτε image retention σε καμμία από τις 4...