Τα οργανικά LED, σε αντίθεση με τον φώσφορο που χρησιμοποιείται στις LCD, Plasma και CRT τηλεοράσεις, εμφανίζουν γραμμική συμπεριφορά στην πτώση της απόδοσής τους σε σχέση με τη μονάδα του χρόνου, που είναι ανάλογη του ρεύματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την οδήγησή τους. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν δίνει εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου του θέματος του burn-in σε αυτές τις οθόνες. Όλες οι οθόνες OLED, από κινητά/tablet μέχρι τηλεοράσεις/στουντιακά μόνιτορ, διαθέτουν ένα σύστημα που καταγράφει πως έχει οδηγηθεί το κάθε sub-pixel και βάσει των δεδομένων αυτών, αναπροσαρμόζεται κάθε 4-8 ώρες η τάση οδήγησης τους (το διαβόητο compensation cycle), ωστέ να μην είναι εμφανής κάποια ανομοιομορφία. Αρκεί να επισυμβαίνει σε αυτό το διάστημα μια 10-20λεπτη διακοπή λειτουργίας του πάνελ, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Προσωπικά, έχω στην κατοχή μου 4 οθόνες OLED: μία 4" της Samsung εδώ και 4 χρόνια, μία 8,4" της Samsung εδώ και 3 χρόνια, μία 5,1" της Samsung εδώ και 2 χρόνια και μία 55" της LG εδώ και 1,5 χρόνο. Και οι 4 οθόνες παίζουν συνήθως στα ~150nits, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχω παρατηρήσει burn-in, ούτε image retention σε καμμία από τις 4...