-- OLED --

Η συντριπτικη πλειοψηφια κατοχων δεν καταφερε να παθει burn-in ουτε στην πλασμα. Σιγα μην το καταφερει στην oled, που ειναι και πολυ πιο δυσκολο.

Είναι σίγουρο αυτό και επιβεβαιωμένο?

Γιατί και εγώ μια πλάσμα έχω και θα μεταβώ -πρώτα ο Θεός- σε Oled.

Burn in δεν απέκτησα τόσα χρόνια αλλά IR το ζω καθημερινά (οχι οτι με ενοχλεί,το έχω συνηθίσει και το έχω αποδεχτεί).

... εγω κάτοχος plasma που έπαθε χοντρό burn in μετα απο 4 μήνες......καλά για image retension δεν το συζητάω.....σε τραγικά επίπεδα. Οι oled ειναι καλύτερες λένε.
Αλλα επειδη η χρηση θα ειναι monitor για pc φοβηθηκα και δεν πηρα τελικά.

Πάντως παιδιά παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό και πραγματικά έχω προβληματιστεί σε γενικές γραμμές. Σκέφτομαι αργότερα βέβαια μέσα στον χρόνο να πάρω μια oled αλλά δεν μπορώ να διανοηθω να δώσω τόσα χρήματα και να είμαι με τον σταυρό στο χέρι το αν πάθει κάτι είτε burn in είτε IR. Μάλλον θα περιμένω να δω και τις καινούργιες Oled μήπως και στρώσουν και γιατί όχι τις νέες Qled της Samsung που είναι πολλά υποσχόμενες. Ειδικότερα την B7 της LG την χαλβαδιαζω εδώ και πολύ καιρό αλλά μόλις είδα τι γίνεται και σε βιτρινα καταστηματος πρόσεξα του κόσμου τα στίγματα και σκιές πάτησα φρένο. Κρίμα γιατί όλα αυτά στιγματίζουν την τεχνολογία αυτή. Τώρα ειλικρινά και γνώμη μου δεν μπορώ να δεχθώ την άποψη μην την αφήνεις πολλές ώρες κτλ. Για αυτό είναι η τηλεόραση. Για να λειτουργεί. Δεν είπαμε να την αφήνεις για μέρες ανοιχτή αλλά οι 6-7 ώρες είναι πιστεύω συχνή χρήση σε καθημερινή λειτουργία.

Δεν ειναι οι πολλες ωρε το προβλημα αλλα οι στατικες εικονες.
Γενικά απο οτι καταλαβαίνω....στατικές εικόνες + αυτόφωτα panel = μεγάλο ρίσκο.

Αν παρω oled ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μετα απο λιγο πανω αριστερα θα γραφει AVCLUB....:flipout:
Αλλα αν την εχεις για να βλεπεις ταινιες που η εικονα αλλάζει συνεχώς......όσες ώρες και να βλέπεις σερι δεν τρέχει τίποτα.

Και πάλι όμως είναι τραβηγμένο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Και τι κάνεις όταν πχ η οικογένεια βλέπει τηλεόραση. Τους λες σε διαφημισεις να αλλάζουν κανάλι? Πραγματικά κριμα διότι σε εικόνα είναι το απόλυτο αλλά δεν δικαιολογείται όλο αυτό. Ειδικά στα λεφτά που δίνεις.

...και γω μαζι σου είμαι φιλε μου. Ωστόσο οποτε παω media markt και βλεπω oled μου πεφτει το σαγονι και ξαναμπαίνω σε σκέψεις.

Μια ζωη να βλέπεις το μαυρο γκρι.....ουτε και αυτη η καταδίκη παλεύεται....:flipout:

Απάντηση: Re: -- OLED --

Και πάλι όμως είναι τραβηγμένο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Και τι κάνεις όταν πχ η οικογένεια βλέπει τηλεόραση. Τους λες σε διαφημισεις να αλλάζουν κανάλι? Πραγματικά κριμα διότι σε εικόνα είναι το απόλυτο αλλά δεν δικαιολογείται όλο αυτό. Ειδικά στα λεφτά που δίνεις.

Στις διαφημισεις δεν εχεις προβλημα αν θυμαμαι καλα δεν βλεπεις το σημα του καναλιου, οταν βλεπεις ταινια απο την μια σου βγαζει το σημα και απο την αλλη ποτε ξεκιναει η καινουρια χαζοσειρα η το νεο σαβουροπαιχνιδι που θα δειχνει.
Σοβαρα τωρα θα παρει κανεις καλη τηλεοραση για να βλεπει τα σκουπιδια που εχει η Ελληνικη τηλεοραση;

Εγω θα γουσταρα μια OLED monitor να μην εχει καθολου δεκτη πανω να ειναι μονο για ταινιες.
Φυσικα αν εμενα μονος μου οχι τωρα που τα διαολακια μεγαλωσαν και δεν μπορω να εχω αποκλεισμενο το σαλονι.

Burn-in/Color Shifting – OLED PC Monitor’s Biggest Flaw

Image retention or burn-in is a defect wherein a ghost of a high-contrast image persists along with color-shifts on screen. This issue is caused by static images if displayed for too long. Samples of these files are documents and pictures during editing where they stay on-screen for some time.

Since RGB elements on OLED panels tend to deteriorate at different rates, color shifting will soon follow. This flaw becomes apparent when your screen starts to yellow or when some areas of the screen become washed or bland.

OLED PC Monitors will suffer the most from these issues since we tend to use them as described above. Imagine if you are editing a photograph for hours on end on an OLED display, or if you are furiously working on processing documents for your business. Games shouldn’t be an issue since most of the time, images are always flowing and varying every second.

The main reason why OLED proliferates on mobile devices and TVs is that they rarely go through similar situations described above. Phones have an energy saving feature where the screen usually turns off if not in use for a minute or even a few seconds, while TVs are used for moving pictures such as movies or shows.

https://www.monitornerds.com/oled-pc-monitors/

...και γω μαζι σου είμαι φιλε μου. Ωστόσο οποτε παω media markt και βλεπω oled μου πεφτει το σαγονι και ξαναμπαίνω σε σκέψεις.

Μια ζωη να βλέπεις το μαυρο γκρι.....ουτε και αυτη η καταδίκη παλεύεται....:flipout:

Αστα να πανε παρε VA μου ελεγαν για τελειο μαυρο και δωσε την Plasma που εχεις μαπες βγηκαν για αυτο καταργηθηκαν. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: -- OLED --

Αστα να πανε παρε VA μου ελεγαν για τελειο μαυρο και δωσε την Plasma που εχεις μαπες βγηκαν για αυτο καταργηθηκαν. :flipout:

Αχχχχχ....σε αυτη την ριμαδα την ζωη ολα εχουν ενα τιμημα. Μπορω να βαλω αγριο Turbo στο αμαξι και να το κανω ferrari....αλλα δεν θελω να φθείρω πιο γρήγορα την μηχανή....:flipout::flipout::flipout:

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι OLED ειναι 55 65 κλπ και δεν υπαρχουν 50αρες 60αρες ειναι θεμα τεχνολογιας και δεν μπορουν να βγουν οπως δεν μπορουσαν να βγουν 32αρες Plasma η κατι αλλο;

Είναι σίγουρο αυτό και επιβεβαιωμένο?

Γιατί και εγώ μια πλάσμα έχω και θα μεταβώ -πρώτα ο Θεός- σε Oled.

Burn in δεν απέκτησα τόσα χρόνια αλλά IR το ζω καθημερινά (οχι οτι με ενοχλεί,το έχω συνηθίσει και το έχω αποδεχτεί).

Aν δεν απεκτησες στην πλασμα σκεψου οτι η Oled εχει και τα compensation cycles για εξτρα προστασια, κατι που οι πλασμα δεν το ειχαν. Δεν πιστευω οτι εισαι στην κατηγορια του χρηστη που θα επρεπε να εχει την παραμικρη ανησυχια σε αντιθεση με τον φιλτατο...

... εγω κάτοχος plasma που έπαθε χοντρό burn in μετα απο 4 μήνες......καλά για image retension δεν το συζητάω.....σε τραγικά επίπεδα. Οι oled ειναι καλύτερες λένε.
Αλλα επειδη η χρηση θα ειναι monitor για pc φοβηθηκα και δεν πηρα τελικά.

Ρε μπαγασα, αν εβαλες την πλασμα για πισι μονιτορ τι να σου κανει και αυτη η φουκαριαρα?
Παρε κι εσυ μια Led με VA πανελ να χαρεις... τελειο μαυρο, σαν αυτο που εταξαν στο φουκαριαρη τον LLLefteri...

Hθελα να'ξερα ποιος... ειδημονας ειπε αυτη την ατακα. Εγω θα του εφερνα ανετα την LCD κολαρο αν ημουν στη θεση σου...

Galen.....μα φυσικα και φταιω 100% εγω. Ειμαι φαν της Oled. Αλλα εχω κακες συνηθειες και για αυτό δεν αγοράζω.

Ωστόσο αυτην την oled 1080p στα 900ε την βλέπω στον υπνο μου.....ας την πάρω και ας καω....σκέφτομαι. :firstprize:

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι OLED ειναι 55 65 κλπ και δεν υπαρχουν 50αρες 60αρες ειναι θεμα τεχνολογιας και δεν μπορουν να βγουν οπως δεν μπορουσαν να βγουν 32αρες Plasma η κατι αλλο;

Οχι, ειναι οικονομικο το θεμα.
Το εργοστασιο δε βγαζει τα πανελς σε αυτο το μεγεθος. Βγαζει μεγαλυτερα τα οποια κοβονται σε κομματια και αποδιδουν χ 55αρια ή ψ 65αρια το καθενα. Τα μεγεθη που βγαζουν τα εργοστασια ειναι υπολογισμενα ωστε να εχουν την ελαχιστη χασουρα. Σε καθε καινουρια γραμμη παραγωγης τα μεγεθη του αρχικα παραγομενου πανελ γινονται ολο και μεγαλυτερα.
Παντως εχω διαβασει αναφορες και απο τους ιδιους οτι το σκεφτονται και για μικροτερα μεγεθη. Αλλα μην το περιμενεις και αμεσα...

Re: Απάντηση: -- OLED --

Οχι, ειναι οικονομικο το θεμα.
Το εργοστασιο δε βγαζει τα πανελς σε αυτο το μεγεθος. Βγαζει μεγαλυτερα τα οποια κοβονται σε κομματια και αποδιδουν χ 55αρια ή ψ 65αρια το καθενα. Τα μεγεθη που βγαζουν τα εργοστασια ειναι υπολογισμενα ωστε να εχουν την ελαχιστη χασουρα. Σε καθε καινουρια γραμμη παραγωγης τα μεγεθη του αρχικα παραγομενου πανελ γινοντει ολο και μεγαλυτερα.
Παντως εχω διαβασει αναφορες και απο τους ιδιους οτι το σκεφτονται και για μικροτερα μεγεθη. Αλλα μην το περιμενεις και αμεσα...

....και μετά παίρνουν τα ρετάλια από το πάτωμα και φτιάχνουν κινητά! Αίσχος...:smash::flipout::flipout::flipout:

Galen.....μα φυσικα και φταιω 100% εγω. Ειμαι φαν της Oled. Αλλα εχω κακες συνηθειες και για αυτό δεν αγοράζω.

Ωστόσο αυτην την oled 1080p στα 900ε την βλέπω στον υπνο μου.....ας την πάρω και ας καω....σκέφτομαι. :firstprize:

Εγω λεω να περιμενεις κανα-δυο χρονακια να πεσουν οι τιμες στις 77αρες και να παρεις μια να τη βαλεις στη θεση του παλιοπροτζεκτορα. :p

Και οσο για μονιτορ, κρατα αυτο που εχεις.
Ή βαλε το προβολι για μονιτορ, που δεν παθαινει και burn-in.:jester:

Εγω λεω να περιμενεις κανα-δυο χρονακια να πεσουν οι τιμες στις 77αρες και να παρεις μια να τη βαλεις στη θεση του παλιοπροτζεκτορα. :p

Και οσο για μονιτορ, κρατα αυτο που εχεις.
Ή βαλε το προβολι για μονιτορ, που δεν παθαινει και burn-in.:jester:

Θα με προλαβει ο JL_? :Banane0::Banane0::Banane0:

Εγω ονειρευομαι μια 60αρα OLED στα 1500 ευρω χωρις δεκτη χωρις smart σκετο monitor μην σου πως ουτε ηχεια να μην εχει πανω. :drool1:

Και τα πιτσιρικια να ξεχασουν οτι το σπιτι εχει και σαλονι. :flipout:

Αχχχχχ....σε αυτη την ριμαδα την ζωη ολα εχουν ενα τιμημα. Μπορω να βαλω αγριο Turbo στο αμαξι και να το κανω ferrari....αλλα δεν θελω να φθείρω πιο γρήγορα την μηχανή....:flipout::flipout::flipout:
Οπότε παίρνεις γρήγορο αμάξι από την αρχή

send from my nexus 5 using Tapatalk