-- OLED --

Re: Απάντηση: -- OLED --

Αν παρω oled ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μετα απο λιγο πανω αριστερα θα γραφει AVCLUB....:flipout:
Αλλα αν την εχεις για να βλεπεις ταινιες που η εικονα αλλάζει συνεχώς......όσες ώρες και να βλέπεις σερι δεν τρέχει τίποτα.

Γι' αυτό τον λόγο τσίμπησα το '14 ένα Galaxy Tab S 8.4, ώστε (μεταξύ των άλλων) να δοκιμάσω την αντοχή των AMOLED σε στατικές εικόνες, με κόστος σημαντικά μικρότερο από αυτό μιας τηλεόρασης...

Μέχρι στιγμής, μετά από 3,5 χρόνια, δεν γράφει ακόμα AVCLUB πάνω αριστερά... :silly:

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι OLED ειναι 55 65 κλπ και δεν υπαρχουν 50αρες 60αρες ειναι θεμα τεχνολογιας και δεν μπορουν να βγουν οπως δεν μπορουσαν να βγουν 32αρες Plasma η κατι αλλο;

Θέμα marketing. Προς το παρόν, απευθύνονται στο premium κομμάτι της αγοράς και μόνο, οπότε και τα μεγέθη και η ποικιλία τους είναι ανάλογα...

Last edited:
Re: Απάντηση: -- OLED --

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι OLED ειναι 55 65 κλπ και δεν υπαρχουν 50αρες 60αρες ειναι θεμα τεχνολογιας και δεν μπορουν να βγουν οπως δεν μπορουσαν να βγουν 32αρες Plasma η κατι αλλο;

Από φέτος αναμένεται ότι θα έχουν αύξηση οι πωλήσεις των 65 και μείωση των 55. Σε 2 χρονια θα είναι πρώτες οι 75''. Όχι άδικα αφού για 4K στα 2 μετρα θεωρείτε ιδανική η 75άρα.

θα ήθελα πχ κάποια εγγύηση για burn-in 3-4 χρόνια. από την άλλη ποιος ξέρει οτι δεν θα κάνω δοκιμές όπως το rting ? :)

κάποια στιγμή θα τα σκάσω σε μια oled.. απλά έχω τους φόβους πχ ναι είναι λίγο επένδυση ... αλλά αν σου μίνι στο χέρι σε 3-4 χρονιά χαμένα λεφτά... (και δεν είναι και λίγα! )

όπως και να έχει, όποτε βλέπω B7 ξεχνάω τα ποιο πάνω !! :)

Εδω πλεον εχουν 2 χρονια εγγυηση αν θελεις παραπανω πληρωνεις την εξτρα.
Εγω το 12 που ειχα παρει την 50GT30 1000 ευρω ειχα δωσει ακομα 100 για εξτρα εγγυηση αλλα τζαμπα τα εδωσα ποτε δεν μου χρειαστηκε.
Στην αρχη οταν την πηρα ειχα DSE αν θυμαμαι καλα αλλα μου εκαναν αντικατασταση και απο τοτε σκυλι αν και εβλεπα μονο ταινιες ακομα και αυτος που την πηρε δεν πιστευε οτι δεν εχω το παραμικρο ιχνος απο burn in

Τωρα ομως αναγκαστικα θα παω σε VA panel γιατι δεν θελω να δωσω 1500 και σε δυο μηνες να γραφει nickelodeon
Ειχα σκοπο για την Panasonic TX-58EX780E που ειναι και η τελευταια 3D γιατι το θελω αλλα διαβασα για το contrast της που ειναι μονο 400 και εχω ξεκινησει να κοιταω και την Sony XE9005 που σιγουρα εχει καλυτερα μαυρα.

Μια ερώτηση σε όσους έχουν oled...
Το ABL που έχουν δημιουργεί πρόβλημα ποτέ; Δεν θέλω να βλέπω ταινία και να αυξομειώνεται η φωτεινότητα. Ξέρω ότι γίνεται σε οριακές καταστάσεις αλλά στην πράξη είναι συχνό μέσα σε μια ταινία;

Το ABL που έχουν δημιουργεί πρόβλημα ποτέ; Δεν θέλω να βλέπω ταινία και να αυξομειώνεται η φωτεινότητα. Ξέρω ότι γίνεται σε οριακές καταστάσεις αλλά στην πράξη είναι συχνό μέσα σε μια ταινία;

Όχι, δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Τουλάχιστον για εμένα και με τις ρυθμίσεις που έχω. Αλλά επειδή παίζω και games πολλά ούτε εκεί έχω αντιμετωπίσει κάτι τραγικό.

Στην Plasma και στις CRT που είχες, σου δημιούργησε πρόβλημα;

Δεν ήξερα ότι το έιχαν. αν είναι έτσι τότε κανένα πρόβλημα.

Κάπου διάβασα σε ένα ξένο forum οτι υπάρχει περίπτωση να βγάλουν για το 2019 OLED κάτω των 55''.Έχετε τίποτα υπόψη σας ;

Βρε παλικαρια οι Oled δεν εχουν τελεια εικονα; Ρωταω γιατι πηγα σημερα στην Panasonic με ενα στικακι με αυτο το βιντεο μεσα.

https://www.youtube.com/watch?v=12ZqE54jCqk

Για να δω την οθονη που μου αλλαξαν στην 65αρα και ειδα οτι εχει παλι λιγο DSE οχι οπως η προηγουμενη οθονη αλλα παλι ελαφρως υπαρχει.
Βαλαμε το στικακι σε μια 65αρα OLED που ειχε εκει και ειδα οτι και σε αυτη υπηρχαν (σκιες)δεν ηταν τελεια η εικονα οπως την βλεπω στην οθονη του υπολογιστη μου.

Στην ουσια με το βιντεο και με μια γκρι καρτελα ειδα στην Oled ακριβως την ιδια εικονα που ειδα και στην δικια μου.

Ισως να ειμαι λιγο υπερβολικος.