-- OLED --

Samsung’s OLED TV May Cost Twice As Much To Make Than LG’s

samsung-curved-oled.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled-cost-201309203336.htm

οποιος θελει να δει oled lg να παει στο mall στη Νερατζιοτησα , κατα προτιμηση βραδυ γιατι τη μερα κανει πολλες ανακλασεις , αντε και περιμενω να δουμε γιατι να παρουμε δεν παιζει σε κανενα απο τα μαγαζια τεχνολογιας .

δηλαδη αν καταλαβινω καλα απο οσο διαβασα το νημα 1.τελος η ιδεα για ποιο μικρες oled 2.oled απο 55 ιντσες και πανω 3.ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ
καλα εχω καταλαβει?

δηλαδη αν καταλαβινω καλα απο οσο διαβασα το νημα 1.τελος η ιδεα για ποιο μικρες oled 2.oled απο 55 ιντσες και πανω 3.ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ
καλα εχω καταλαβει?

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς τα κάτω στο μέγεθος, ήδη χρησιμοποιούνται μικροσκοπικές οθόνες OLED εδώ και χρόνια σε κινητά και φορητές συσκευές. Απλά, στις τιμές που πλασάρονται για την ώρα ως νέα τεχνολογία τηλεοράσεων, δεν έχει νόημα να κυκλοφορήσουν μικρότερες διαστάσεις. Σε αυτή τη φάση πρόκειται για premium προϊόντα...

Κατσε να κοψουν μερικα μεγαλα panel να πουλησουν και με τα ρεταλια που θα μεινουν θα τα κανουν ταμπλετες, κινητα κλπ. :D

εγω πιο αναφεροοθν σε 40 47 ιντσες οι τοσο σε μικρες που ετσι και αλλιως κυκλοφορουσαν

Τι προσφέρουν αλήθεια οι νεες κυρτες OLED; Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα ή είναι απλά εφε;

Mιας και εχει αναφερθει για το μπλε στις OLED οπου σταδιακα εξασθενει, ειναι παρομοιο με το κοκκινο που χανεται πρωτο σε μια λαμπα προβολεα. ?
Δηλαδη, αν εξασθενισει το μπλε με τον καιρο, μπορει καποιος να το ξανα ανεβασει μεσα απο το cms της tv, ή τα μπλε pixels πλεον δεν ανταποκρινονται οτι κι αν κανει καποιος. ?

Επισης, εχουμε καποια ενδειξη οτι εργαζονται ως προς την επιλυση αυτου του προβληματος, ή η αδυναμια αυτη παραμενει αλυτη προς ωρας. ?

Last edited:
Re: Απάντηση: -- OLED --

Mιας και εχει αναφερθει για το μπλε στις OLED οπου σταδιακα εξασθενει, ειναι παρομοιο με το κοκκινο που χανεται πρωτο σε μια λαμπα προβολεα. ?
Δηλαδη, αν εξασθενισει το μπλε με τον καιρο, μπορει καποιος να το ξανα ανεβασει μεσα απο το cms της tv, ή τα μπλε pixels πλεον δεν ανταποκρινονται οτι κι αν κανει καποιος. ?

Όλα τα μέσα προβολής εμφανίζουν μεταβολές στην ισορροπία RGB καθώς γράφουν ώρες, είτε μιλάμε για αυτόφωτα (όπου γερνάνε με διαφορετικούς ρυθμούς τα υποεικονοστοιχεία), είτε για ετερόφωτα (όπου αλλάζει το φάσμα των λαμπτήρων ή φθείρονται τα χρωματικά φίλτρα). Το πρόβλημα με τις OLED ήταν ότι τα μπλε στοιχεία γερνούσαν πολύ πιο γρήγορα, τόσο συγκριτικά με τα κόκκινα-πράσινα, όσο και σε σχέση με τις άλλες τεχνολογίες απεικόνισης. Αυτό σημαίνει, ότι στις πρώτες υλοποιήσεις, ήδη από μονοψήφιο αριθμό χιλιάδων ωρών, η πτώση του μπλε γινόταν τέτοια που δεν μπορούσε να επανέλθει η ισορροπία με τα R-G.

Επισης, εχουμε καποια ενδειξη οτι εργαζονται ως προς την επιλυση αυτου του προβληματος, ή η αδυναμια αυτη παραμενει αλυτη προς ωρας. ?

Αν και δεν υπάρχουν σαφείς και ξεκάθαρες ανακοινώσεις για αυτό, θεωρείται από πολλούς ότι η κίνηση των Κορεατών να κυκλοφορήσουν premium home-cinemατζήδικες τηλεοράσεις OLED μεταφράζεται στο ότι πέτυχαν πραγματικούς χρόνους ημιζωής των μπλε διόδων τουλάχιστον της τάξης των 20000-30000 ωρών.

Ο χρόνος θα δείξει...

Ήταν ωραίο για όσο κράτησε...

... instead on high-demand 4K technology...

http://asia.nikkei.com/Business/Companies/Technical-difficulties-foil-Sony-Panasonic-OLED-effort

Τρώμε πιξελάκια και τέρμα...

E, αφου ο λαος μιλησε... :Banane0:

Τι γκαντεμια Θεε μου. Ειπα και εγω οτι επιτελους μου αρεσει κατι, το σταματανε.
Τωρα τι να αγορασω με τα χρηματα που μαζευα για την OLED. ?
(Θα παρω 2 κιβωτια LACTA)