-- OLED --

οι τύποι έχουν ξεφύγει τελείως...
ούτε οι ίδιοι περίμεναν να έχουν τόσο γρήγορα τέτοια εξέλιξοι στις οθόνες

η αρχη εγινε παντως κατι ειναι και αυτο και η oled full hd τοσο εκανε οταν βγηκε και τωρα εχει 2099 μεσα σε ουτε 3 χρονια... υπομονη..

Απίστευτο, έφτασαν οι όλεντ κάτω από διχίλιαρο, και είναι κυρτές. Χάθηκε να ήταν επίπεδες;

Απο την αλλη με 2 χιλιάρικα παίρνεις 65αρα spva flat.
Αν είναι οκ απο quality control τα πάνελ μάλλον αξίζει περισσότερο αυτή τη στιγμη.

εξαρτάται από την απόσταση θέασης ειδικά όταν είσαι οριακά στις 55. Η αντίθεση της oled είναι εκτός συναγωνισμού

Δεν ξέρω αν έχει θέμα με burn in, αλλιώς αυτό το "άπειρο" μαύρο είναι ταμάμ για να στήσει κανείς φανταστικά screen savers για διακοσμητικά στο σαλόνι του (εικονικό fire place κλπ). Πράγμα που με va δεν. Ειδικά με τα συννεφάκια γύρω γύρω. Τα νέα va πάνελ από τέτοια κουσούρια πως πάνε? ελπίζω η ερώτηση να μη θεωρηθεί offtopic καθώς από αυτό το θέμα κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το κατά πόσο οι εταιρίες θα συνεχίσουν να παλεύουν το θέμα oled.

Δεν είναι μόνο η ομοιομορφία του πάνελ (που όσο ανεβαίνει η διάσταση στις led είναι αναμενόμενο να αυξάνεται ο βαθμός ανομοιομορφίας) ούτε η στάθμη μαύρου που από μόνη της σε μια μαύρη καρτέλα δεν λέει τίποτα αλλά συνδυαζόμενη με το λευκό σε μια ανσι σκακιέρα λέει πολλά. Η μια τεχνολογία έχει ανσι 2500-3000 :1 και φαίνεται να έχει ταβανιάσει και η άλλη κοντά στο άπειρο. Είναι πολύ σημαντική η διαφορά στην εικόνα τους ειδικά σε χώρους με απόλυτη συσκότιση ή με ελεγχόμενο φωτισμό.

Από την άλλη μεριά πάντα ισχύει το μέγεθος μετράει στο μέσο απεικόνισης και όπως λές και εσυ στα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις 10 ίντσες παραπάνω.

Απάντηση: Re: -- OLED --

Απίστευτο, έφτασαν οι όλεντ κάτω από διχίλιαρο, και είναι κυρτές. Χάθηκε να ήταν επίπεδες;

Ασορτι με το κινητο σου βρε. ;)

Αυτο ελεγα και γω απο μεσα μου οταν ειδα την τιμη Petasis... επιπεδη σε 4Κ σε 3χρονια που θα χουν πεσει και σε εκεινες οι τιμες....ελπιζω.

Απάντηση: Re: -- OLED --

Δεν είναι μόνο η ομοιομορφία του πάνελ (που όσο ανεβαίνει η διάσταση στις led είναι αναμενόμενο να αυξάνεται ο βαθμός ανομοιομορφίας) ούτε η στάθμη μαύρου που από μόνη της σε μια μαύρη καρτέλα δεν λέει τίποτα αλλά συνδυαζόμενη με το λευκό σε μια ανσι σκακιέρα λέει πολλά. Η μια τεχνολογία έχει ανσι 2500-3000 :1 και φαίνεται να έχει ταβανιάσει και η άλλη κοντά στο άπειρο. Είναι πολύ σημαντική η διαφορά στην εικόνα τους ειδικά σε χώρους με απόλυτη συσκότιση ή με ελεγχόμενο φωτισμό.

Από την άλλη μεριά πάντα ισχύει το μέγεθος μετράει στο μέσο απεικόνισης και όπως λές και εσυ στα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις 10 ίντσες παραπάνω.

Καλά...χάθηκε ένας χριστιανός να μεταφέρει ένα πάνελ μπροστά στο Μινόλτα? Μας έχουν ζαλίσει με τα Κλάιν τους!!:D

Όταν θα γίνουν και 21:9 θα χτυπήσω μία. Το έχω δηλώσει από καιρό.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119700-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AC?p=1057207382&viewfull=1#post1057207382

Μόνο σε εμένα μου φαίνεται χάσιμο οθόνης οι κυρτες oled;
Από όσο θυμάμαι στα μαθητικά μου χρόνια γεωμετρικά μία κυρτη επιφάνεια η αν θέλετε μια γραμμή Α-Β , όταν κυρτωνει μειώνεται το μήκος της σκιάς της.
Δεν το έχω πρόχειρο ώστε να υπολογίσω το ποσοστο αυτής της απώλειας αλλά μια 55άρα oled σίγουρα δίνει μικρότερη αίσθηση οθόνης από μια φλατ ίδιων διαστάσεων

Οντως ετσι ειναι αλλα στις 55" μπορει να ειναι 1'' η "χασουρα" αν θες μπορεις να συγκρινεις απο σκρουτζ.gr μοντελα με ιδιο πλαισιο στις 55" σε curved και flat και η διαφορα ειναι πολλη μικρη και σχεδον αμελητεα.