-- OLED --

Χώρια που σημείο αναφοράς για τις όλεντ έπρεπε να είναι η νέα πανασόνικ.

Εντάξει, είπαμε...πήρε δυο τηλεοράσεις από την κούτα, τις έβαλε δίπλα δίπλα και απεφάνθη περί των προβληματικών όλεντ. Ό,τι να 'ναι...άσε που σε δυο τρεις ανσάτες σκηνές, η LCD φαίνεται να έχει καλύτερη αντίθεση από την όλεντ. :bang::bang:

Γραφικός τύπος: Ποιο φρούτο σας φαίνεται πιο γιάμι? Ήμαρτον!! Νούμερο το παληκάρι!!

Πω-πω... Ανακαλύψαμε εν έτει 2015 το ότι τα αυτόφωτα μέσα προβολής χρησιμοποιούν ABL... :flipout: :flipout: :flipout:

Κι ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου πάντα σε τέτοια "συγκριτικά", να είναι κάποιο λαμπατέρ αναμμένο πλάι στην OLED/Plasma/CRT... :p

Απάντηση: Re: -- OLED --

...
Κι ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου πάντα σε τέτοια "συγκριτικά", να είναι κάποιο λαμπατέρ αναμμένο πλάι στην OLED/Plasma/CRT... :p

:flipout::flipout::flipout:

Για να αναδειξει την ομορφια της βρε!
Που πηγε ο νους σου?

επειδή αυτήν την περίοδο γίνεται ψιλοχαμός με την 55EG910 και τα 1500 ευρώ που έπεσε η τιμή της, θα ήθελα να ρωτήσω αν αναμένεται να βγουν αντίστοιχα 50αρες τηλεοράσεις OLED.... Στην CES του ιανουαρίου αναμένονται και από άλλες εταιρίες;

Η τιμη που λες 1500 ειναι μεχρι την Τρίτη το έκαναν δώρα λόγο δώρου. Χριστουγέννων

ότι κιαν είναι ... θα βγουν άλλες OLED στις 50 ίντσες; από samsung / sony περιμένουμε τίποτα στην CES;

ότι κιαν είναι ... θα βγουν άλλες OLED στις 50 ίντσες; από samsung / sony περιμένουμε τίποτα στην CES;

Η panasonic ήδη διαθέτει στην αγορά τηλεοράσεις OLED μόνο που είναι σε τρελές τιμές κοντά στα 10.000 euro. Λογικά όλες οι εταιρίες θα παρουσιάσουν και πιο οικονομικές OLED μόλις κρίνουν ότι η αγορά είναι έτοιμη για αυτό. Αν δεν γίνει αυτό φέτος (2016) σίγουρα θα γίνει του χρόνου (2017). Το πότε εϊναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ και στρατιγηκής της κάθε εταιρίας, τεχνολογικά εφόσον το κάνει η LG δεν υπάρχει αμφιβολία πως και οι άλλοι μπορούν να το προσφέρουν.

Προς το παρόν, μόνο η LG κατασκευάζει μαζικά πάνελ OLED σε μεγάλες διαστάσεις (και η Panasonic των 10000 ευρώ, πάνελ της LG φοράει)...

Όπως τα λέει ο JL_. Μόνο η LG κατασκευάζει πάνελ τηλεοράσεων. Παρουσίασε ήδη την πρώτη επίπεδη, και μας τρολάρει κανονικά, την ξεκίνησε ίδια τιμή με τις "κυρτές", που υποτίθεται ήταν "καινοτομία".

Αν δεν κάνω λάθος οι μόνες εταιρίες που έχουν την τεχνογνωσία να κατασκευάζουν πάνελ είναι η LG και η Samsung. Όλες οι υπόλοιπες αγοράζουν από αυτές. Η μόνη εταιρία που είχα διαβάσει κάπου πως έχει κάνει επένδυση προκειμένου να κατασκευάσει δικιά της μονάδα παραγωγής πάνελ και να είναι ανεξάρτητη εντελώς από τους Κορεάτες είναι η Apple. Προφανώς όσο η Samsung δεν έχει αποφασίσει ακόμα να μπει στην μαζική παραγωγή OLED pannel μεγάλων διαστάσεων, η LG κάνει ότι θέλει με τα προϊόντα και τις τιμές ελέω έλλειψης ανταγωνισμού. Προφανώς προς τρίτες εταιρίες θα τα χρεώνει τρελά για να έχει το πάνω χέρι. Ο λόγος που η Samsung μέχρι στιγμής επιλέγει να μένει έξω από την αγορά OLED δεν γνωρίζω ποίος είναι αλλά δεν νομίζω να είναι λόγω κόστους, όσο λόγω στρατηγικής marketing και διαθεσιμότητας στην μαζική κατασκευή τους.

Το θέμα δεν νομίζω να είναι μόνο η τεχνογνωσία, είναι και οι πατέντες. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ τα περί apple απλές φήμες. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε επίσημες ανακοινώσεις από Ιάπωνες για συνασπισμό με σκοπό την δημιουργία πάνελ OLED, τα οποία φυσικά δεν είδαμε.

[Το μόνο γεγονός είναι ότι σήμερα μόνο η LG κατασκευάζει τηλεοράσεις OLED και δίνει πάνελ τηλεοράσεων OLED και σε τρίτους.]

Είναι γνωστή η είδηση. Όπως και ότι συχνά γίνεται "ντόρος" για την apple χωρίς αντίκρυσμα. (Π.χ. ότι θα βγάλει "αυτοκίνητο"). Θα δείξει, αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Είναι γνωστή η είδηση. Όπως και ότι συχνά γίνεται "ντόρος" για την apple χωρίς αντίκρυσμα. (Π.χ. ότι θα βγάλει "αυτοκίνητο"). Θα δείξει, αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Την φήμη που λες και τα πλάνα της Apple τα έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Όμως αυτή η είδηση του Bloomberg είναι πρόσφατη από τις 15 Δεκεμβρίου και παρατηρώ πως έχει πολλές αναδημοσιεύσεις σε διάφορους ιστότοπους.

http://www.bloomberg.com/news/artic...open-secret-lab-in-taiwan-to-develop-displays

Ναι διαφήμιση να γίνεται... :smile:

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτή την στιγμή η apple παρακαλά την samsung να τις δώσει AMOLED, μάλλον για το μεθεπόμενο τηλέφωνο.
(Προσωπικά δεν νομίζω να αγοράσει τελικά, αλλά θα δείξει...)

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να μου πειτε οσοι εχετε oled τηλεορασεις τι συν και τι πλην εχετε παρατηρησει;

πχ απο οσο ξερω οι oled οθονες εχουν πραγματικα ultimate black πιο μαυρο και απο το μαυρο!
επισης ξερω πως εχουν πολυ μεγαλη αντιθεση πολυ πλουσια χρωματα συγκριτικα με τις led
ειναι πολυ λεπτες πραγμα που δεν με ενδιαφερει και ιδιαιτερα αλλα θετικο ειναι και αυτο.

Τωρα οι ερωτησεις μου.

-Θεμματα clouding,bleeding δεν υπαρχουν σωστα; ειναι προβληματα της led τεχνολογιας;
-Βanding vertical/horizontal εχετε παρατηρησει;
-Dirty screen effect;
-Καμμενα η κολλημενα πιξελ;
-Καποιο αλλο θεμμα γενικα;
-Ολες οι oled ειναι κυρτες;

H επομενη μου τηλεοραση αν ολα πανε καλα θα ειναι oled απλα θα περιμενω ακομα για πτωση τιμων και για διορθωση τυχων "παιδικων ασθενιων" κλπ
αν εχει κανεις διαθεση ας μου πει 2 πραγματα