-- OLED --

Αν και ακόμα δεν έχω γράψει ούτε 10 ώρες λειτουργίας, μια πρώτη γεύση:

-Θεμματα clouding,bleeding δεν υπαρχουν σωστα; ειναι προβληματα της led τεχνολογιας;

Δεν υπάρχουν, όχι...

-Βanding vertical/horizontal εχετε παρατηρησει;

Υπάρχει ένα τρόπον τινά vertical banding που μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στις πάρα πολύ σκοτεινές σκηνές και λέγεται ότι έχει να κάνει με την οδήγηση του πάνελ στα πολύ χαμηλά, βλ. και αργότερα. Σε ποδόσφαιρο ή σε πλάνα που φαίνεται το VB σε Plasma ή LCD, δεν έχω παρατηρήσει κάτι...

-Dirty screen effect;

Η δικιά μου δεν έχει.

-Καμμενα η κολλημενα πιξελ;

Επίσης η δικιά μου δεν έχει, αλλά έχω διαβάσει αναφορές για προβληματικά εικονοστοιχεία, κυρίως βέβαια στο μοντέλο 1ης γενιάς.

-Καποιο αλλο θεμμα γενικα;

Υπάρχει ένα θέμα ανομοιομορφίας όταν το πάνελ καλείται να αποδώσει περιεχόμενο με APL <4%, το οποίο ανάλογα της κατανομής φωτεινότητας της σκηνής μπορεί να εμφανιστεί σαν dark patches, vertical banding ή vignetting. Στο πρώτο 10ωρο λειτουργίας έχω παρατηρήσει βελτίωση στην επίπτωση του φαινομένου, χωρίς όμως να έχει εξαλειφθεί...

-Ολες οι oled ειναι κυρτες;

Στην Ελληνική αγορά για την ώρα, ναι... Έξω, μόλις κυκλοφόρησε και επίπεδη...

Ερχονται οι νεες σειρες της lg για το 2016. Το σημαντικο ειναι οτι θα υπαρχουν μονο 4κ, θα ειναι ολες hdr και θα υπαρχει και φλατ σειρα!
Πιστευω φετος θα ειναι το sweet spot για αγορα!

Έτσι το βλέπω και εγώ. Με το ζόρι κρατήθηκα και δεν πήρα την 910 τώρα στην προσφορά στα 1500, γιατί ήθελα να έχει και HDR που πίστευα θα έχουν αυτές του 2016.

Το θέμα είναι ότι η σειρά B6 που είναι η οικονομική και επίπεδη θα βγει μάλλον προς το καλοκαίρι....
Νομίζω η Ε6 θα είναι απλησίαστη

Απάντηση: Re: -- OLED --

Ερχονται οι νεες σειρες της lg για το 2016. Το σημαντικο ειναι οτι θα υπαρχουν μονο 4κ, θα ειναι ολες hdr και θα υπαρχει και φλατ σειρα!
Πιστευω φετος θα ειναι το sweet spot για αγορα!

Eγω παντως για το 4Κ δε θα πολυκαιγομουν...
Ειναι ακομα αρχη του 16 και σε αλλο νημα διαβασα οτι μεχρι το τελος του θα υπαρχουν ολες κι ολες 35 ταινιες σε 4Κ. Με βαση το τι (πιστευω οτι) ΘΑ γινει στο οχι και τοσο εγγυς μελλον δε θα ψωνιζα τηλεοραση. Οχι για κανεναν αλλο λογο, αλλα γιατι αυτη η εξαπλωση του 4Κ εχει γινει σαν την αναπτυξη ενα πραμα. Καθε χρονο ακουμε "απο του χρονου ερχεται", αλλα μολις μπει η χρονια αυτο μετατιθεται για τον επομενο χρονο.

Επισης, ειναι ωραιο να παιζει η τηλεοραση 4Κ, αλλα ακομα πιο ωραιο ειναι να μπορουμε να το καταλαβαινουμε κιολας. Αν εγω στο σαλονι μου καθομαι 2,5 μετρα απο την tv θα εχω τη δυνατοτητα να καταλαβω τη διαφορα του 4Κ μονο αν η τηλεοραση ειναι απο 65 ιντσες και πανω, οπως φαινεται και στην εικονα.
optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Και επειδη ο συνδυασμος oled, 4K και 65 ιντσων δεν ξερω ποτε θα γινει οικονομικα προσιτος, καλο θα ειναι οποιος σκεφτεται να αγορασει τηλεοραση να εχει υποψη του και τα παραπανω...
:ernaehrung004:

Δεν νομίζω ότι θα είναι καλή χρονιά το 2016 για αγορά OLED.. Ναι μεν βγήκαν επιτέλους οι προδιαγραφές αλλά οι φετινές σχεδιάστηκαν πριν την οριστικοποίηση τους και είναι πιθανό να υπάρξουν διορθώσεις στην σειρά του 2017.
Επιπλέον με την κατάργηση της FullHD σειράς η όποια μείωση τιμής, λογικά θα απορροφηθεί από το "premium" του 4K. Σε όλα αυτά προσθέστε τον ασθενικό ακόμα ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν απο τις άλλες εταιρίες και θα δείτε ότι το sweet spot θα είναι το 2017

Με την ίδια λογική, κάθε χρόνο θα βαίνει και κατι καλύτερο και πιο τεχνολογικά ώριμο.

Η καλύτερη λύση ίσως είναι να μην δίνεις πολλά χρήματα στην αγορά νέας τηλεόρασης ώστε να τις αλλάζεις πιο συχνά.

Αν η Β6 65" ειναι τετοια εποχή του χρονου κοντα στο διχιλιαρο θα ειναι πολυ δελεαστική...! Μεχρι τοτε θα εχει τεσταριστει κ πως δουλεύει με τα νεα δισκάκια.

Προσωπικά περιμένω flat oled 55άρα.
Όλα τα αλλά πάνε σε δεύτερη μοίρα .

Δεν νομίζω ότι θα είναι καλή χρονιά το 2016 για αγορά OLED.. Ναι μεν βγήκαν επιτέλους οι προδιαγραφές αλλά οι φετινές σχεδιάστηκαν πριν την οριστικοποίηση τους και είναι πιθανό να υπάρξουν διορθώσεις στην σειρά του 2017.
Επιπλέον με την κατάργηση της FullHD σειράς η όποια μείωση τιμής, λογικά θα απορροφηθεί από το "premium" του 4K. Σε όλα αυτά προσθέστε τον ασθενικό ακόμα ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν απο τις άλλες εταιρίες και θα δείτε ότι το sweet spot θα είναι το 2017
Συμφωνώ μαζί σου.

Είπαμε Β6 αρκεί η τιμή να είναι λογική.
Εγώ αυτήν ξεχώρισα, μένει να δούμε όμως και τις τιμές, γιατί μπορεί να έχουμε και αρνητικές εκπλήξεις, αφού για άλλη μια χρονιά μόνο η LG παίζει σε oled....

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Να μην σου πω πως το ουσιαστικό sweet spot για τους home cinema lovers θα είναι το 2019 με Oled 70 ίντσες και 21:9 φορματ σε τιμές κάτω από 2000ευρώ.

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Να μην σου πω πως το ουσιαστικό sweet spot για τους home cinema lovers θα είναι το 2019 με Oled 70 ίντσες και 21:9 φορματ σε τιμές κάτω από 2000ευρώ.

Δεν θα γινει αυτο λογικα.
Παντα κατι θα μενει για την πρημιουμ κατηγορια.
Αλλιως θα ειχαμε ηδη lcd στις 70 με αυτες τις τιμες.

Αν η φετινη ειναι φλατ 4κ hdr στα 1500 τι ακριβως θα της λειπει και ποια lcd θα μπορει να την ανταγωνιστει;
Οταν λεμε sweet spot εννοουμε οτι δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος απο αλλη τεχνολογια στις ιδιες ιντσες.

Αυτο φανηκε ηδη απο την φετινη προσφορα που μολις η fullhd curved αγγιξε τα 1500 πηρε το μισο φορουμ.

Xμμμμμ...

http://www.cnet.com/products/lg-65e6/

Αντιγραφω καποια που πιθανως να ενδιαφερουν...

"For some reason LG has dropped 3D capability from the flat B6"

"Finally, the sole non-4K set will continue to be the 55EG9100, a carryover from 2015."

"Pricing was not announced, although LG's rep told CNET that the 65-inch size in the flagship G6 series should come in at "less than $10,000." It will ship in the first quarter of 2016, as will the sets in the E6 series. The C6 and B6 models will arrive later in the first half of the year."

"Speaking of tests, one of the few issues we noticed on LG's OLED TVs is uneven uniformity in some very dark scenes. LG's engineers claim to have improved the issue with the 2016 models."

Μένει να δουμε αν η 55ρα Β6 παίζει σε τιμές όσο ή 910V μιας και αυτή είναι ουσιαστικά η entry level Oled του 2016, δλδ κοντά στα 2Κ.

Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε oled για άλλη μια χρονιά και αυτό είναι κακό για εμάς όλους.

Απάντηση: Re: -- OLED --

Μένει να δουμε αν η 55ρα Β6 παίζει σε τιμές όσο ή 910V μιας και αυτή είναι ουσιαστικά η entry level Oled του 2016, δλδ κοντά στα 2Κ.

Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε oled για άλλη μια χρονιά και αυτό είναι κακό για εμάς όλους.

Φοβαμαι πως δεν θα ειναι αυτη η entry level Oled του 2016.
Δες αυτο που παρεθεσα παραπανω...

Δεν θα γινει αυτο λογικα.
Παντα κατι θα μενει για την πρημιουμ κατηγορια.
Αλλιως θα ειχαμε ηδη lcd στις 70 με αυτες τις τιμες.

Μα ήδη έχουμε και όχι μόνο lcd αλλά και Oled σε σχεδόν 70 ίντσες (55) σε κάτω από 2000 ευρώ.

Αν η φετινη ειναι φλατ 4κ hdr στα 1500 τι ακριβως θα της λειπει και ποια lcd θα μπορει να την ανταγωνιστει;
Οταν λεμε sweet spot εννοουμε οτι δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος απο αλλη τεχνολογια στις ιδιες ιντσες.

Αυτο φανηκε ηδη απο την φετινη προσφορα που μολις η fullhd curved αγγιξε τα 1500 πηρε το μισο φορουμ.

Το 2016 θα γίνει η μετάβαση στις OLED στην premium κατηγορία, το 2017 θα κυριαρχήσουν οι OLED και θα γίνουν προσιτές στον μέσο καταναλωτή, το 2018 οι 60+ ίντσες θα γίνουν mainstream, και το 2019 αφού μαρκετινίστικα θα έχουν εξαντληθεί οι τεχνολογίες, 3D, OLED, 4K, θα εισέλθει το νέο trend στην premium κατηγορία (εκεί που παίζουν σήμερα οι LG oled), που θα είναι 21:9 pannel με 6Κ format (ή και παραπάνω).

H 55" 4K του 2015 πωλείται στα 4000. Πιστεύεις πραγματικά ότι σε 12 μήνες θα πέσει η τιμή 60%??

H 55" 4K του 2015 πωλείται στα 4000. Πιστεύεις πραγματικά ότι σε 12 μήνες θα πέσει η τιμή 60%??

Η εικασία μου βασίζεται στο ότι θα είναι η entry level αυτή.
Εφόσον η 65ρα G6 που είναι η κορυφαία της φετινής χρονιάς θα είναι κάτω από τα 10 χιλιάρικα, δεν νομίζω η 55 entry level να κάνει 4Κ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φοβαμαι πως δεν θα ειναι αυτη η entry level Oled του 2016.
Δες αυτο που παρεθεσα παραπανω...

Θεωρώ ότι θα κάνουν γενναία μείωση τιμής στην 910 για να την έχουν για αυτούς που θέλουν να πάρουν oled σε πιο προσιτή τιμή.

Σκέψου ότι ήδη την είχε προσφορά: αντιπροσωπεία στα 1500. Εκτιμώ πως θα πέσει κοντά στο χιλιάρικο όταν θα βγει η Β6.

Μπορεί σε oled να μην έχει ανταγωνισμό η lg αλλά κανένας νέος καταναλωτής δεν δίνει 2Κ για 55ρα σήμερα.

Λογικά κάνουν άνοιγμα και σε αυτούς με μια τέτοια κίνηση.

Θα δούμε αν έχω δίκιο όταν βγούνε οι τιμές στις φετινές