-- OLED --

Η εικασία μου βασίζεται στο ότι θα είναι η entry level αυτή.
Εφόσον η 65ρα G6 που είναι η κορυφαία της φετινής χρονιάς θα είναι κάτω από τα 10 χιλιάρικα, δεν νομίζω η 55 entry level να κάνει 4Κ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θεωρώ ότι θα κάνουν γενναία μείωση τιμής στην 910 για να την έχουν για αυτούς που θέλουν να πάρουν oled σε πιο προσιτή τιμή.

Σκέψου ότι ήδη την είχε προσφορά: αντιπροσωπεία στα 1500. Εκτιμώ πως θα πέσει κοντά στο χιλιάρικο όταν θα βγει η Β6.

Μπορεί σε oled να μην έχει ανταγωνισμό η lg αλλά κανένας νέος καταναλωτής δεν δίνει 2Κ για 55ρα σήμερα.

Λογικά κάνουν άνοιγμα και σε αυτούς με μια τέτοια κίνηση.

Θα δούμε αν έχω δίκιο όταν βγούνε οι τιμές στις φετινές

Δεν πρόκειται να πέσει στο χιλιάρικο η 910 γιατί τιμολογήθηκε με κόστος έρευνας και κατασκευής 2014-2015. Πιο πιθανό είναι ένα καινούριο και καλύτερο μοντέλο να πέσει κοντά στο χιλιάρικο παρά το παλιό.

Όλα θα εξαρτηθούν όπως είπα από την τιμή της Β6.

Αν η Β6 κάνει 4 χιλιάρικα, τότε δεν βλέπω να πέφτει πολύ η 910.
Αν η Β6 κάνει 2 χιλιάρικα, τότε δεν μπορεί η FHD του 2015 να έχει ίδια τιμή, ούτε μικρή διαφορά.

Από την άλλη δεν μου φαίνεται λογικό η Β6 να τιμολογηθεί στα 4Κ, όταν η 65ρα (οχι 55ρα, η 65ρα) G6 που είναι το top μοντέλο θα πωλείται <10Κ (τουλάχιστον απότι γράφτηκε σε 2 site - εκτός αν ήταν λάθος αυτό)

Τέλος πάντων, αυτά όλα είναι εικασίες. Λογικά σε κανα μήνα θα έχουμε τιμές για τις G6 και Ε6 και θα ξέρουμε που βαδίζουμε

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η B6. Το μικρότερο μοντέλο oled της LG του 2016? Αν ναι δεν αποκλείεται να είναι και ακόμα φτηνότερη από την 910, γιατί το κόστος παραγωγής θα είναι χαμηλότερο. Αν δεν βολεύει από άποψη marketing να υπάρχει η 910 σε πολύ κοντινή τιμή με την B6, απλά θα καταργηθεί εντελώς το μοντέλο αυτό, αλλά να πέσει κάτω από το κόστος παραγωγής αποκλείεται.

Απο την αλλη ομως ειναι 4Κ με hdr...
Δυσκολο...
Περιεργες αποφασεις παιρνει αυτο το τμημα μαρκετινγκ της LG!
Χαιρομαι παντως που ακουσαν τον κοσμο και δειχνουν να εγκαταλειπουν γρηγορα τις κυρτες.

3D ή όχι, 4Κ ή full HD, δεν έχει διαφορά ως προς το κόστος κατασκευής. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν κάνει την απόσβεση τους πάνω στο κόστος της έρευνας και ανάπτυξης και πλέον το αν θα προσφέρονται ή όχι σε ένα νέο μοντέλο είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ. Αν το 2015 μπορεί η LG να προσφέρει 55αρα OLED στα 1800 ευρώ, σίγουρα μπορεί και το 2016 να προσφέρει 55αρα oled με 3D και 4Κ και κάτω από τα 1800 ευρώ. Προφανώς για να μην κανιβαλίσει το μοντέλο του 2015, προσφέρει στο νέο μοντέλο κάτι που το προηγούμενο δεν έχει (4Κ) και αφέρεί κάτι που εκείνο είχε (3D), ώστε να παραμέινουν και οι 2 στην αγορά σε παραπλήσιες τιμές. Εκτιμώ πως το νέο μοντέλο με 4K θα παίζει σε τιμή μεταξύ 1500 και 2000 και το παλιό λίγο πιο κάτω από αυτό αλλά όχι πολύ πιο κάτω (σίγουρα όχι κάτω από τα 1500).

To ζουμι ειναι στην 65αρα B6... Ξαφνικα μπορει να βρεθει 65αρα 4K OLED στο διχιλιαρο του χρονου τετοιο καιρο.. μειωση τιμης 50% περιπου σε σχεση με περσι.

3D ή όχι, 4Κ ή full HD, δεν έχει διαφορά ως προς το κόστος κατασκευής. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν κάνει την απόσβεση τους πάνω στο κόστος της έρευνας και ανάπτυξης και πλέον το αν θα προσφέρονται ή όχι σε ένα νέο μοντέλο είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ. Αν το 2015 μπορεί η LG να προσφέρει 55αρα OLED στα 1800 ευρώ, σίγουρα μπορεί και το 2016 να προσφέρει 55αρα oled με 3D και 4Κ και κάτω από τα 1800 ευρώ. Προφανώς για να μην κανιβαλίσει το μοντέλο του 2015, προσφέρει στο νέο μοντέλο κάτι που το προηγούμενο δεν έχει (4Κ) και αφέρεί κάτι που εκείνο είχε (3D), ώστε να παραμέινουν και οι 2 στην αγορά σε παραπλήσιες τιμές. Εκτιμώ πως το νέο μοντέλο με 4K θα παίζει σε τιμή μεταξύ 1500 και 2000 και το παλιό λίγο πιο κάτω από αυτό αλλά όχι πολύ πιο κάτω (σίγουρα όχι κάτω από τα 1500).

To 3D της LG είναι παθητικό, που σημαίνει μόνιμο πολωτικό φίλτρο στην οθόνη, που σημαίνει μείωση φωτεινότητας πάνελ. Εκτιμώ ότι αφαιρούν το 3Δ για να πετύχουν καλύτερη συμπεριφορά στο HDR.

Απάντηση: Re: -- OLED --

To 3D της LG είναι παθητικό, που σημαίνει μόνιμο πολωτικό φίλτρο στην οθόνη, που σημαίνει μείωση φωτεινότητας πάνελ. Εκτιμώ ότι αφαιρούν το 3Δ για να πετύχουν καλύτερη συμπεριφορά στο HDR.

Και στα υπολοιπα μοντελα που θα εχουν και 3D πως θα το πετυχαινουν?
Αν ισχυει αυτο που λες, λογικα η Β6 θα εχει μπολικες διαφορες απο τα υπολοιπα μοντελα, οχι μονο στο φιλτρο του πανελ, αλλα λογικα και στο εσωτερικο. Οι αλλες δηλαδη θα χρειαζονται μαλλον μπολικο σπρωξιμο για να φτασουν τη φωτεινοτητα που θα φτανει αυτη.
Για να δουμε τι θα γινει, τοσο με αυτο, οσο και με το θεμα που εχουν ως τωρα με την ομοιομορφια κοντα στο μαυρο.
Ευτυχως δε θα περιμενουμε πολυ να το μαθουμε μιας και απο κει που εβγαζαν το νεο τους μοντελο καθε Νοεμβρη, τωρα θα τα εχουν βγαλει μεσα στο εξαμηνο (μεσα σε 8 δηλαδη μηνες απο την 910!)

Ποιος σου είπε ότι το πετυχαίνουν; Απλά θα έχει λιγότερη φωτεινότητα το πάνελ, αλλά θα έχει 3Δ...

Λες δηλαδη οτι το εισαγωγικο τους μοντελο (B6) θα εχει καλυτερη συμπεριφορα στο HDR απο τα ακριβα τους?

Αυτό μένει να μετρηθεί. Απλά παραθέτω έναν λόγω να μην έχει μια τηλεόραση παθητικό 3Δ, πέρα από το "μαρκετινγκ" που αναφέρθηκε.
Φυσικά ένα πάνελ αν οδηγηθεί το ίδιο, αν έχει παθητικό 3Δ θα έχει χαμηλότερη μέγιστη φωτεινότητα από ένα που δεν έχει παθητικό 3Δ.

65αρα 4K δεν θα με ενδιέφερε να πάρω.
Αυτές οι αναλύσεις έχουν αξία σε οθόνες πανω των 75" και για απόσταση θέασης που δεν ξεπερνά τα τρία μετρα
Αν δεν ανεβούν οι ίντσες στις oled τότε καλύτερα η ανάλυση να μείνει στα 1080 .
Μια φλατ oled 1080 ως 65" είναι μια Α αναβάθμιση με λογικό κόστος.
Από την άλλη oled 4K σε ίντσες ως 65" ( που έχουν γίνει σούπα) είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος

Αν υποθέσουμε ότι θα συνδέσω HTPC, και θα την έβλεπα από τα 2,5 μέτρα, εγώ θα σκευτόμουν για 4Κ πάντως. Δεν θα με ενοχλούσε σε θέαση ταινιών, αλλά στην επιφάνεια εργασίας περισσότερο.

Αλλά δεν θα έπαιρνα 4Κ για να δω 4Κ υλικό.

Η εικασία μου βασίζεται στο ότι θα είναι η entry level αυτή.
Εφόσον η 65ρα G6 που είναι η κορυφαία της φετινής χρονιάς θα είναι κάτω από τα 10 χιλιάρικα, δεν νομίζω η 55 entry level να κάνει 4Κ

Θεωρώ ότι θα κάνουν γενναία μείωση τιμής στην 910 για να την έχουν για αυτούς που θέλουν να πάρουν oled σε πιο προσιτή τιμή.

Σκέψου ότι ήδη την είχε προσφορά: αντιπροσωπεία στα 1500. Εκτιμώ πως θα πέσει κοντά στο χιλιάρικο όταν θα βγει η Β6.

Μπορεί σε oled να μην έχει ανταγωνισμό η lg αλλά κανένας νέος καταναλωτής δεν δίνει 2Κ για 55ρα σήμερα.

Λογικά κάνουν άνοιγμα και σε αυτούς με μια τέτοια κίνηση.

Θα δούμε αν έχω δίκιο όταν βγούνε οι τιμές στις φετινές

Μείωση τιμής μήπως η μείωση έγινε για 2 μερες μόνο μόλις έπεσε το δώρο Χριστουγέννων ; Μεσα με τέλος του 2017 θα πέσουν

Μείωση τιμής μήπως η μείωση έγινε για 2 μερες μόνο μόλις έπεσε το δώρο Χριστουγέννων ; Μεσα με τέλος του 2017 θα πέσουν

Και γιατι να μη δωσει κάποιος για 2κ τηλεοραση στις 55" Έλα σπίτι μου να δεις την oled στα 3,5 μετρα βάλε δίπλα την καλυτερη 4κ και αν δείξει η 4κ καλυτερα στην δίνω δώρο .Το 4κ ειναι μια παραμυθά πρεπει στις 55" να καθετε στα 2 μετρα το πολυ για να δεις διάφορες .Ακομα τωρα που βλέπω στην lg το Netflix για να δεις με streaming 4κ υλικό θέλεις Vdsl και ταχύτητα 25αρα το λιγότερο .Και camera να έχεις 4κ θέλεις υπολογιστή με τρομερές δυνατότητες για να κανείς επεξεργασία ,

Γνώμη μου για 4κ θέλεις κοντινή αποςταςη και τηλεοραση απο 65" και βάλε .Το καλυτερο νομίζω ειναι οι 100" στα 3-3,5 μετρα όποτε μιλάμε σε αυτη την περιπτωςη σε προβολεα

Η 55EF9500 που είναι flat 4k oled με 3D πωλείται Αμερική αυτή την στιγμή στα $2999 (δλδ 2700 Ευρώ περίπου) και σε ένα κατάστημα (αμφιβόλου βέβαια προελέυσεως έχε $2300)...

Ενθαρυντικά αυτά για να έχουμε την Β6 κάτω από 3000 αρχική τιμή και ίσως πέσει η EF950V (Ευρωπαϊκή έκδοση της 9500F) κάτω από τα 2000!