Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ορθοτατο...Και επισης άλλο πραγμα ο ''οργανικός διανοητής'' του Συστήματος (πως λεμε Μανδραβέλης)και άλλο ο διανοούμενος που συνδέεται με την Κοινωνία..

Τα Σταλινικα καθεστώτα στηριχτηκαν σε ''Μανδραβέληδες''..Πηγαινε ο κομπλεξικος ατάλαντος μουσικος του Κομματος και έκρινε την μουσική του Σοστακοβιτς και τον απειλούσαν με γκουλάγκ..Τετοια αριστερά θελουμε??

Και τον Σέρζ αν διαβάσεις στην ''Ζωη ενος Επαναστάτη'' θα διαπιστώσεις που οδήγησε το αρχικο οραμα της Ε.Σ.Σ.Δ.

Και εκεί,πρώτα τους δικους τους και μαλιστα τούς πλέον πρωτοπορους ''καθαρισαν'' στο ονομα της ''φτωχολογιάς η οποια βεβαια πεινουσε απο πολιτικές ''απαλλοτριωσης'' τών σιτηρών...

Αριστερα χωρις αυτοκριτική δεν υπάρχει..

Αλλοιως γινεται ιδια με τους νεοφιλελευθερους που δεν βλέπουν κανενα εγκληματικο λάθος στην ιδεολογια τους..

Μην πας μακρια.Κοιτα πως ηταν το ΚΚΕ πριν Ζαχαριαδη και πως εγινε μετα.Κοιτα πως ηταν η ΕΔΑ με τον Ηλιου και τι ποσοστα εβγαζε σε πολυ αγριες εποχες και τι εγινε με τους "στρατιωτες".

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μιας και το νήμα δεν άλλαξε τελικά τίτλο και εξακολουθεί να λέγεται "Όλοι στο δρόμο", θα το επαναφέρω εις την τάξην...

Όλοι στο δρόμο λοιπόν και παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή στα βίντεο. Αυτή είναι οργάνωση κύριοι, ας παίρνουνε μαθήματα αυτοί που θέλουν να βγούμε στο δρόμο σαν μπουλούκι...Ρεμπεσκέδες...

Κάντε και κανένα κλικ εδώ τεμπέληδες...
Ο καθένας με τον καημό του...

Γιάννη βρέθηκα με έναν από αυτούς εχτές το βράδυ τυχαία σε μια παρέα!!

Πιτσιρικάς,προστασία σε αρχιλαμόγιο μαζί με αστυνομικούς.Το όνειρό του να μπει στα ΜΕΑ.Γενικά νορμάλ παιδί όχι αγκα ουγκα.Έχει προοπτικές να γίνει όμως..:smash:

Ατάκα της βραδιάς!?
Το μπάχαλο στις διαδηλώσεις το κάνουν αναρχοκουμούνια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ,παρακρατικοί αριστεροί.Παίρνουν για τα επεισόδια και την προβοκάτσια εναντίων της αστυνομίας 250 ευρώ από το κράτος.Ουδεμία σχέση έχει η αστυνομία με τις προβοκάτσιες κτλ.

Πάντως αυτοί οι τύποι τους υπόλοιπους διαδηλωτές τους θεωρούν μπαχαλάκηδες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε στον δρόμο και να είναι δίπλα μας τέτοιοι πατριώτες,αυτά για όσους νομίζουν ότι οι σούπερ πατριώτες - κομάντα θα τους βοηθήσουν την δύσκολη στιγμή.
Στην καλύτερη θα τους βρούμε απέναντι μαζί με τα ΜΑΤ.

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μιας και το νήμα δεν άλλαξε τελικά τίτλο και εξακολουθεί να λέγεται "Όλοι στο δρόμο", θα το επαναφέρω εις την τάξην...

Όλοι στο δρόμο λοιπόν και παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή στα βίντεο. Αυτή είναι οργάνωση κύριοι, ας παίρνουνε μαθήματα αυτοί που θέλουν να βγούμε στο δρόμο σαν μπουλούκι...Ρεμπεσκέδες...

Αν με δείτε ποτέ έτσι πυροβολήστε με..........

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η Σαλονατη που αναφέρεις εχει παει στο PASOK..Toυρλού και αναμεικτη με τον πρασινοπουκαμισά που λιγοθυμαει για τον ''Αντρεα ναούμ''..Μειγμα σαλονατου μικροαστισμου και προνομιων πακετο.Ολοι παρεα..Απο Βέλτσο μεχρις ''ΠΑΣΟΚ ναούμ'.Αυτο που ζησαμε και ζουμε απο το 96 και μετά..

Η αλλη Αριστερά οφείλει να μην ειναι μονον οικονομιστικη αλλά να ασχολειται και με το εποικοδομημα δηλαδή τον πολιτισμό και την παιδεία αλλα και την βαθειά έννοια της Δημοκρατίας και των πολιτικων ελευθεριών.

Η αλλαγή μονον των παραγωγικών σχέσεων δεν αρκεί γιατι μπορει να οδηγήσει στον αντιποδα του νεοφιλελευθερισμού με παρομοια μαλιστα αποτελεσματα περιστολής των ελευθεριών..

Αρα απευθυνεται σε ευρυτερα στρωματα η άλλη Αριστερά που ριζοσπαστικοποιούνται ή εχουν συνειδηση..

Και το απόσπασμα που παραθετει ο Λυμπε του Ραφαηλιδη ειναι ακριβέστατο..και απολυτως σωστό για μένα..

Προφανως λοιπον απευθυνεται και στα λαϊκα στρώματα αλλα οχι μονον σε αυτά..

Αλλως τε αν ακουσει καποιος τον Βοριδη,δηλαδή τον πιό έξυπνο και σοβαρο εκπρόσωπο της ακροδεξιάς μπορεί ανετα να κατανοησει οτι και αυτος απευθυνεται στά λαϊκά στρώματα υπο μιαν αλλη οπτική μέν,η οποια ομως πανευκολα μπορεί να παρασύρει μη -εκπαιδευμένο κοινό..

Και εκει ειναι και ο κινδυνος ως προς το πώς μιά συγχρονη αριστερά μπορεί να απευθυνθεί στον κόσμο...

Απ´εκει και πέρα ειναι οντως ενδιαφέρον πώς οι προοδευτικοί άνθρωποι μπορουν και να διαφωνούν στις οπτικές ,εστω και αν αυτό χαροποιεί δήθεν ''απολιτίκ'' αλλα στην ουσια καθεστωτικούς............

Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές . Αλλά θα επαναφέρω το βασικό ερώτημα : Θα αλλάξουν οι παραγωγικές σχέσεις ; Και πως ; Ποιό θα είναι το περιεχόμενο αυτής της αλλαγής ;
Και εφ' όσον αλλάξουν όντως οι παραγωγικές σχέσεις δεν έπεται ότι θα αλλάξει , υποχρεωτικά , και το εποικοδόμημα ; Μπορεί αυτο να μείνει ανέγγιχτο από μια τέτοια αλλαγή ;

Εγώ τώρα δεν κατάλαβα, αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, επειδή έλαχε να υπηρετούν τις ειδικές δυνάμεις;
Ντάξει, τα'χουμε συζητήσει κι άλλες φορές, αλλά κάποιες δουλειές είναι περίεργες, και γι'αυτό και δικαιολογώ πράγματα που σε μας απ'το σπίτι μας φαίνονται γραφικότητες. Και σε αποδυτήρια ομάδας πριν από συνοικιακό ντέρμπι να μπεις διακρίνεις φανατισμό που στο δρόμο θα φαινόταν κωμικοτραγικός.

Και ως πρόσφατα φαντάρος, καταλαβαίνετε ότι τρέφω αισθήματα αηδίας γι'αυτή τη φάρα, ωστόσο, έχοντας δει πόσο χάλια είναι, αναγνωρίζω αν μη τι άλλο ότι το να υπηρετεί κάποιος σ'ολη του τη ζωή αν μη τι άλλο είναι κάτι που πρέπει να το σεβόμαστε.

Δεν κατάλαβα συνεπώς από που προκύπτει ότι αν είσαι στρατιωτικός πρέπει να υποστηρίζεις τον αφανισμό του κράτους που προσπαθεί να πετύχει το Pasok.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές . Αλλά θα επαναφέρω το βασικό ερώτημα : Θα αλλάξουν οι παραγωγικές σχέσεις ; Και πως ; Ποιό θα είναι το περιεχόμενο αυτής της αλλαγής ;
Και εφ' όσον αλλάξουν όντως οι παραγωγικές σχέσεις δεν έπεται ότι θα αλλάξει , υποχρεωτικά , και το εποικοδόμημα ; Μπορεί αυτο να μείνει ανέγγιχτο από μια τέτοια αλλαγή ;

Φυσικά και δεν αλλαζει ετσι το εποικοδομημα...

Η απελευθερωση του ανθρωπου δεν γινεται μονον στο οικονομικο επίπεδο...

Αλλως τε ελάχιστοι ασχολήθηκαν σοαβαρά με το εποικοδομημα και αυτοί ησαν θεωρητικοί τής Ευρωπαϊκης αριστεράς..

Θυμιζω ,έστω και με μουσικο παράδειγμα πώς τον Komeda στην Πολωνια τον κυνηγούσαν γιατί έπαιζε ''διεφθαρμένη μουσική,δηλαδή jazz..Και πηγαινε κρυφα στα καταγωγια σαν τους εδώ ρεμπετες...

Πεθανε με περιεργο τροπο στά 39 του..........................................

Γι´αυτο οταν ρωτώ φιλους που στηριζουν το σταλινικο μοντέλο ''θα μας επιτρέπεται η jazz'' νομιζουν οτι κανω πλάκα...

Και ομως η ερώτηση πού απευθύνω ειναι ουσίας...

Κοινωνια με ''Μπακαλακους'' και ατάλαντους που απαγορευει την έκφραση στις τέχνες δεν ειναι ελέυθερη.

Εγώ τώρα δεν κατάλαβα, αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, επειδή έλαχε να υπηρετούν τις ειδικές δυνάμεις;

Ως μέλος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Αθηνών και με ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα του συλλόγου μέχρι πριν λίγα χρόνια, αδυνατώ να καταλάβω το σκοπό μιας τέτοιας κίνησης. Γνώμη μου είναι ότι ο στρατός δεν έχει καμία σχέση με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. Λαβές για απαξιωτικά σχόλια δίνουν....

Εμ βέβαια. Βλέπεις κάτι μ@λ@κισμένα που πάνε τουρλουμπούκι όπως σήμερα......

Που πας ρε κwλόπαιδι? Χωρίς στοίχιση, χωρίς βήμα, χωρίς ένα ωραιότατο εθνικοπατριωτικό σύνθημα?

Πάρε την προσαγωγή σου να μαθαίνεις!!!!!!!!!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=391378&cid=4

Ντάξει, τα'χουμε συζητήσει κι άλλες φορές, αλλά κάποιες δουλειές είναι περίεργες, και γι'αυτό και δικαιολογώ πράγματα που σε μας απ'το σπίτι μας φαίνονται γραφικότητες. Και σε αποδυτήρια ομάδας πριν από συνοικιακό ντέρμπι να μπεις διακρίνεις φανατισμό που στο δρόμο θα φαινόταν κωμικοτραγικός.

Και ως πρόσφατα φαντάρος, καταλαβαίνετε ότι τρέφω αισθήματα αηδίας γι'αυτή τη φάρα, ωστόσο, έχοντας δει πόσο χάλια είναι, αναγνωρίζω αν μη τι άλλο ότι το να υπηρετεί κάποιος σ'ολη του τη ζωή αν μη τι άλλο είναι κάτι που πρέπει να το σεβόμαστε.

Δεν κατάλαβα συνεπώς από που προκύπτει ότι αν είσαι στρατιωτικός πρέπει να υποστηρίζεις τον αφανισμό του κράτους που προσπαθεί να πετύχει το Pasok.

Φίλε μου δεν έτυχε..........ΠΕΤΥΧΕ (που λέει και η διαφήμιση)

Τους αντιμετωπίζεις σαν να βρέθηκαν εκεί τυχαία. Αυτά είναι επιλογές και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

Γιατί με τη λογική σου το ίδιο θα μπορούσες να πεις και αν κατέβαιναν τα ΜΑΤ διαμαρτυρόμενα για τις μειώσεις στους μισθούς!!!!!!!!!!!

Απλά δε μπορώ να διακρίνω γιατί πρέπει να διαιρεθεί κι άλλο ο κόσμος που είναι απέναντι σε όσα μας συμβαίνουν σήμερα... Λίγο νερό στο κρασί μας όλοι, δεν ξέρω τι νόημα είναι να υπάρχουν σκορποχώρι 50 διαφορετικές ομάδες απέναντι στην Κυβέρνηση, που δε μιλιούνται μεταξύ τους...

Ο τρόπος της διαμαρτυρίας γελοίος, δε λέω, αλλά το ίδιο γελοίο πχ ήταν το άδειασμα πορτοκαλιών στον δρόμο. Ο καθένας με ό,τι έχει πορεύεται, την ουσία πρέπει να την αναζητάμε στα κίνητρα, όχι στον τρόπο.

Last edited:

Που πας ρε κwλόπαιδι? Χωρίς στοίχιση, χωρίς βήμα, χωρίς ένα ωραιότατο εθνικοπατριωτικό σύνθημα?

οι Ναζί κάνανε τέλειες παρελάσεις. οι άψογα στοιχημένοι σχηματισμοί, παρέπεμπαν στην ψευδαίσθηση Τάξης. Ασφάλειας.
αλλά ευτυχώς, μετά τον Benny Goodman, ήρθε ο Charlie Parker :award:

Απλά δε μπορώ να διακρίνω γιατί πρέπει να διαιρεθεί κι άλλο ο κόσμος που είναι απέναντι σε όσα μας συμβαίνουν σήμερα... Λίγο νερό στο κρασί μας όλοι, δεν ξέρω τι νόημα είναι να υπάρχουν σκορποχώρι 50 διαφορετικές ομάδες απέναντι στην Κυβέρνηση, που δε μιλιούνται μεταξύ τους...

Ο τρόπος της διαμαρτυρίας γελοίος, δε λέω, αλλά το ίδιο γελοίο πχ ήταν το άδειασμα πορτοκαλιών στον δρόμο. Ο καθένας με ό,τι έχει πορεύεται, την ουσία πρέπει να την αναζητάμε στα κίνητρα, όχι στον τρόπο.

Οι λέξεις κλειδί στο ποστ σου είναι "δεν μπορώ" και "δεν ξέρω" που έχω ξεχωρίσει.
Λοιπόν αν δεν μπορείς και δεν ξέρεις μη βιάζεσαι να κριτικάρεις αυτούς που μπορούν και ξέρουν ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ομάδας με τα χαρακτηριστικά του βίντεο, και μιας ομάδας αγροτών που αδειάζει πορτοκάλια στο δρόμο. Φρόντισε να μπορείς και να μάθεις πριν σπεύσεις να "αγκαλιάσεις" κάθε διαμαρτυρόμενο σταγονίδιο διότι θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να διαλέξεις πλευρά (έτσι είναι η ζωή) και δεν θα είσαι έτοιμος. Κρίμα θα είναι να είσαι στη μέση...

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Συμφωνώ με τον Κώστα τον Βλάχο..

Ουτε εμένα μου αρέσουν αυτά και δεν ξερω και ποιος τα οργανώνει...

Αυτες οι οργανωμένες ''επιδειξεις'' εμένα μου φαινονται αρκούντως επικινδυνες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Φυσικά και δεν αλλαζει ετσι το εποικοδομημα...

Η απελευθερωση του ανθρωπου δεν γινεται μονον στο οικονομικο επίπεδο...

Αλλως τε ελάχιστοι ασχολήθηκαν σοαβαρά με το εποικοδομημα και αυτοί ησαν θεωρητικοί τής Ευρωπαϊκης αριστεράς..

Θυμιζω ,έστω και με μουσικο παράδειγμα πώς τον Komeda στην Πολωνια τον κυνηγούσαν γιατί έπαιζε ''διεφθαρμένη μουσική,δηλαδή jazz..Και πηγαινε κρυφα στα καταγωγια σαν τους εδώ ρεμπετες...

Πεθανε με περιεργο τροπο στά 39 του..........................................

Γι´αυτο οταν ρωτώ φιλους που στηριζουν το σταλινικο μοντέλο ''θα μας επιτρέπεται η jazz'' νομιζουν οτι κανω πλάκα...

Και ομως η ερώτηση πού απευθύνω ειναι ουσίας...

Κοινωνια με ''Μπακαλακους'' και ατάλαντους που απαγορευει την έκφραση στις τέχνες δεν ειναι ελέυθερη.

Τελικά παραμένει η οικονομία , Σπύρο , το καθοριστικό επίπεδο σε όλες τις κοινωνίες , αυτή δηλαδή που "αποφασίζει" ποιό επίπεδο της δομής θα καταστεί κυρίαρχο ( για να θυμηθούμε και τον Αλτουσέρ ) ή όχι ;

Aπλά δε μ'αρέσει να βγάζω εύκολα συμπεράσματα του τύπου στρατιωτικοί = κατ'ανάγκην χρυσαυγίτες ή επικίνδυνοι.

Εξάλλου, σ'αυτό που είπε ο Λεπα για τα ΜΑΤ, προφανώς και δεν θα ήταν ευπρόσδεκτοι, διότι στο άμεσο παρελθόν έχουν σπάσει με λύσσα κεφάλια του κοσμάκη. Δε νομίζω όμως ότι έκανε κάτι τέτοιο ο στρατός, μάλιστα αντιθέτως, με ανακοίνωσή του αν θυμάμαι καλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατέβει να βοηθήσει στο έργο των ΜΑΤ.

Κι εμένα μου φαίνεται κωμικό το σκηνικό, αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, καλώς ή κακώς ελάχιστοι θα είχαν την υπομονή και διάθεση να κάνουν αυτή τη δουλειά, μην τους εκμηδενίζουμε και σαν "ανεπιθύμητη" κοινωνική ομάδα.

"Εμεις των ειδικων δυναμεων την ημερα που απολυθηκαμε ΔΕΝ πεθαναμε ΟΥΤΕ εξαφανιστηκαμε." Πραγματι αισθηση ταξης κ ασφαλειας.Αληθεια απο που απολυθηκαν απ τον στρατο?Παντως η αλλη δουλεια, η "προστασια" ,ευδοκιμει στις μερες μας.Το υποβαθρο της προτασης ειναι ρατσιστικο εξ ορισμου,εμεις οι δυνατοι που δεν χανομαστε κ δεν αυτοκτονουμε προτασουμε τα στηθη μας προς τον ξενο οχτρο.

Last edited:

Aπλά δε μ'αρέσει να βγάζω εύκολα συμπεράσματα του τύπου στρατιωτικοί = κατ'ανάγκην χρυσαυγίτες ή επικίνδυνοι.

Εξάλλου, σ'αυτό που είπε ο Λεπα για τα ΜΑΤ, προφανώς και δεν θα ήταν ευπρόσδεκτοι, διότι στο άμεσο παρελθόν έχουν σπάσει με λύσσα κεφάλια του κοσμάκη. Δε νομίζω όμως ότι έκανε κάτι τέτοιο ο στρατός, μάλιστα αντιθέτως, με ανακοίνωσή του αν θυμάμαι καλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατέβει να βοηθήσει στο έργο των ΜΑΤ.

Κι εμένα μου φαίνεται κωμικό το σκηνικό, αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, καλώς ή κακώς ελάχιστοι θα είχαν την υπομονή και διάθεση να κάνουν αυτή τη δουλειά, μην τους εκμηδενίζουμε και σαν "ανεπιθύμητη" κοινωνική ομάδα.

Το ότι εξακολουθείς και θεωρείς το σκηνικό "κωμικό" και όχι "επικίνδυνο" καθιστά τη συνέχεια του διαλόγου αδύνατη.

ΥΓ. Καλά το γεγονός ότι θεωρείς τη δουλειά του εφέδρου πεζοναύτη ως ιδιαίτερα απαιτητική αυτό είναι πράγματι κωμικό, δεν το σχολιάζω καν.

OK, σταματάω την ψυχαγωγία σας λοιπόν, να κάνω καμιά δουλειά. Ευτυχώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις σε όλα, θα βαριόμασταν απελπιστικά.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή είμαι άνθρωπος τελείως μακριά απ'τον στρατό, και ξέρω ότι η εικόνα μου με ένα όπλο στο χέρι είναι απλά τραγελαφική, απλά σέβομαι αυτούς που κάνουν τη δουλειά που δε θα ήθελα/είχα την υπομονή/μπορούσα να κάνω ποτέ εγώ. Είτε μόνιμοι, είτε αξιωματικοί, είτε καραβανάδες, είτε απλά ως έφεδροι. Κι ας μου είναι αντιπαθείς, ας έχουν τα κολλήματά τους, κι ας είναι επί μονίμου βάσεως γραφικοί. Αν μη τι άλλο, ακόμα κι αν δεν τους σεβόμουν, πιστεύω ότι έχουν κι αυτοί δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, σίγουρα όχι λιγότερο από κάποιον άλλο πολίτη. Τα πλαίσια φυσικά διαφέρουν, και είναι εύκολο να μετατραπεί σε κωμωδία, αλλά τελευταία έχω αποφασίσει να είμαι ελαστικός.

Για την ιστορία, τη λέξη "απαιτητική" δεν την ανέφερα πουθενά, ανέφερα ότι είναι κάτι που δεν θα έκαναν οι περισσότεροι από μας. Όχι γιατί υπολείπονται σε κάτι, απλά επειδή δε θα το έκαναν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Τελικά παραμένει η οικονομία , Σπύρο , το καθοριστικό επίπεδο σε όλες τις κοινωνίες , αυτή δηλαδή που "αποφασίζει" ποιό επίπεδο της δομής θα καταστεί κυρίαρχο ( για να θυμηθούμε και τον Αλτουσέρ ) ή όχι ;

Ο Αλτουσαίρ ομως μιλησε και για ιδεολογικους μηχανισμούς,αυτους δηλαδή που καθοριζουν την κυριαρχη αντιληψη τού Κρατους αλλα και την ''επικρατούσα'' αποψη..

Σαφως και η οικονομια ειναι το πλεον ουσιώδες,αλλα δεν οδηγεί στην απελευθερωση απο μονη της.