Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

κάνουν και πλακίτσα οι Γάλλοι μαζί μας τώρα

http://youtu.be/eWFSo8pjzsw

Ωραία... :rifle:

Αυτό το βίντεο είναι υπέρ μας!

Οι Γάλλοι λένε ότι οι ξένοι πειραματίζονται πάνω μας για τρομακτικές συνταγές που θα εφαρμόσουν μετά και σε άλλους λαούς. Δηλαδή επιτέλους κάποιος ξένος λέει ότι υποφέρουμε και όχι ότι είμαστε "ψεύτες, κλέφτες και απατεώνες ... άρα καλά να πάθουμε".

πάνα από 200.000 κόσμος

δύο κεφαλές προς το σύνταγμα, από Παν και από Σταδίου. όταν οι κεφαλές έφτασαν σύνταγμα η ουρά ήταν ακόμα στο πεδίο του Άρεως .....

απίστευτος κόσμος .. πολύς και πυκνός ... μασίφ

το μπλοκ των καταλήψεων με τους φοιτητές δυνατό και με παλμό

τα επεισόδια στην πάνω μεριά της πλατείας ξεκίνησαν από μπλοκ των ταξιτζήδων που έκαναν ντου στα ματ ...... μετά φυσικά επεκτάθηκαν ...

πολλά μπλοκ έμεναν σύνταγμα με αποτέλεσμα η πίσω πορεία να μένει ακίνητη για μεγάλα χρονικά διαστήματα

αν θυμάμαι καλά στις 4 περίπου ακόμα έφθαναν μπλοκ από την Σταδίου .....

Τώρα γύρισα κι εγώ από κέντρο.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ!!!!!!!!!

Το alter πριν λίγο μίλησε για 500.000 Μπορεί να είναι ρεαλιστικό.

Στις 1.30 και ενώ η Σταδίου, η Πανεπιστημίου το Σύνταγμα ήταν όλα γεμάτα γνωστοί μου ήταν ακόμη στην Πατησίων.

Δυστυχώς μόλις έφτασε και το τελευταίο μπλόκ στο Σύνταγμα οι μπάτσοι αποφάσισαν να το διαλύσουν το πανηγύρι και συντεταγμένα επιτέθηκαν απο 3 μεριές διώχνοντας τον κόσμο προς τα κάτω.

Παίδες, τέτοια κινητοποίηση δεν έχω ξαναπετύχει...
Πριν από τις 12 τα τελευταίο μπλοκ (ΠΟΘΑ και ΕΡΤ) ήταν στο Μουσείο της Πατησίων. Από εκεί ως το Σύνταγμα μέσω Πανεπιστημίου που έφτασα ποδαράτος ο κόσμος ήταν πυκνός!
Τα μπλοκ έκαναν πάνω από 4 ώρες να φτάσουν από τα σημεία συνάντησης στο Σύνταγμα!
Ο κόσμος άρχισε να διαλύει κατά τις 4 με 5 λόγω της απεργίας των τραίνων...

Και μιλάμε για τόσο κόσμο που ούτε η αστυνομία ούτε οι μπαχαλάκηδες είχαν χώρο να κάνουν κάτι σοβαρό...

Καλά η επίσημη γραμμή δεν παίζεται! Οι μπάτσοι μιλάνε για 50.000 (:smash:) και τα κανάλια για 100.000 (:rifle:), ενώ ήταν ηλίου φαεινότερο ότι επρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις ποτέ. Cnn και Reuters εκτιμούν ακόμα και 800.000 κόσμο. Εγώ ως μετριοπαθής σταματώ στο μισό εκατομμύριο.

νομίζω οτι ήταν η πρώτη φορά που υπήρχαν δύο κεφαλές και με τα δύο ρεύματα που ακολουθούσαν να είναι τόσο πυκνά .....

ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που ώρες ώρες θύμιζε καθιστική διαμαρτυρία ....

Δυστυχώς μόλις έφτασε και το τελευταίο μπλόκ στο Σύνταγμα οι μπάτσοι αποφάσισαν να το διαλύσουν το πανηγύρι και συντεταγμένα επιτέθηκαν απο 3 μεριές διώχνοντας τον κόσμο προς τα κάτω.

Αν πω "Εγώ σας τα έλεγα" θα γίνω ο κακός ε; :flipout:

Έχω κατέβει σε όλες τις συγκεντρώσεις των δυο τελευταίων ετών, αυτή ήταν η μεγαλύτερη από όλες με διαφορά.
Εκτίμησ για το πόσοι ήταν δε νπορώ να κάνω αλλά ακόμα και το 500.000 που ειπώθηκε το θεωρώ ρεαλιστικό.

Έχω βαρεθεί τους "ναι μεν αλλά".

"Οι καταλήψεις δεν πετυχαίνουν τίποτα" (αλλά θα σας έρθει το αγγούρι της Αννούλας).
"Οι απεργίες δεν καταφέρνουν τίποτα και χάνουμε και μεροκάματα" (Σωπάστε καλέ...)
"Κλείνουν οι υπηρεσίες και δεν μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας" (προφανώς ευαγγελίζονται ένα νέο είδος κινητοποίησης όπου οι δουλειές μας θα γίνονται κανονικά).
"Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει αλλιώς" (πώς άραγε;).
"Τώρα είναι αργά" (ενώ πρωτύτερα ήταν νωρίς).

Στο τέλος θα νοσταλγήσω τους φίλους μας τους νεοφιλελεύθερους (που έχουν καιρό να φανούν) οι οποίοι ήταν τουλάχιστον ειλικρινείς σε αυτά που σκέφτονταν.
Αφήστε τα μεσοβέζικά και πάρτε θέση! Σε τέτοιες περιστάσεις, αν δεν έχεις θέση δεν έχεις τίποτα.

Έχω βαρεθεί τους "ναι μεν αλλά".

"Οι καταλήψεις δεν πετυχαίνουν τίποτα" (αλλά θα σας έρθει το αγγούρι της Αννούλας).
"Οι απεργίες δεν καταφέρνουν τίποτα και χάνουμε και μεροκάματα" (Σωπάστε καλέ...)
"Κλείνουν οι υπηρεσίες και δεν μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας" (προφανώς ευαγγελίζονται ένα νέο είδος κινητοποίησης όπου οι δουλειές μας θα γίνονται κανονικά).
"Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει αλλιώς" (πώς άραγε;).
"Τώρα είναι αργά" (ενώ πρωτύτερα ήταν νωρίς).

Στο τέλος θα νοσταλγήσω τους φίλους μας τους νεοφιλελεύθερους (που έχουν καιρό να φανούν) οι οποίοι ήταν τουλάχιστον ειλικρινείς σε αυτά που σκέφτονταν.
Αφήστε τα μεσοβέζικά και πάρτε θέση! Σε τέτοιες περιστάσεις, αν δεν έχεις θέση δεν έχεις τίποτα.

το έχω ξαναβάλει αλλά δεν πειράζει να επαναλαμβάνουμε ορισμένα πράγματα -bye-
"Ατιμον είναι το εν στάσει μηδετέρας μερίδος γενόμενον" ( νομοθεσία Σόλωνος - 594 πΧ)

Από τον Πειραιά, με αγάπη.....

Καλησπέρα

Λοιπόν, επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και φυσικά επειδή δεν πιστεύω ότι οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν την απεργιακή κινητοποίηση με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, πολύ δε περισσότερο δεν πιστεύω ότι η κύρηξη της απεργίας εκ μέρους αυτών των ηγεσιών έχει ταξικό χαρακτήρα, μεταφέρω την εικόνα της κινητοποίησης από τον Πειραιά. Ο οποίος Πειραιάς είναι ο φυσικός επαγγελματικος μου χώρος και στον οποίο ακόμα πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις οι συνάδελφοι του κλάδου μου, οι ναυτεργάτες, χέρι-χέρι με άλλες ειδικότητες, από τις πιο προωθημένες στους εργατικούς αγώνες, όπως οι μεταλλεργάτες, οι εργατοϋπάλληλοι στον επισιτισμό κ.α.

Κατ' αρχάς δεν κουνήθηκε προπέλλα σήμερα. Στο λιμάνι υπήρξε από το πρωί περιφρούρηση, αν και δεν χρειάστηκε, γιατί καμιά ναυτική ειδικότητα δεν παρουσίασε "πρόθυμους για εργασία". Να σημειώσω ότι οι ναυτεργάτες είναι ακόμα επιστρατευμένοι από την κυβέρνηση. Την απόφαση για την συμμετοχή στην απεργία την πήρε η Διοίκηση της ΠΝΟ και ξεκίνησε χθες (λήγει αύριο το πρωί στις 6.00). Φυσικά αποφάσεις πήραν ξεχωριστά και οι διοικήσεις των πρωτοβαθμίων σωματείων της δύναμης της Ομοσπονδίας. Τώρα μη με ρωτήσετε αν πήραν όλες οι διοικήσεις αποφάσεις, ξέρω ότι πήραν αποφάσεις οι διοικήσεις των μηχανικών, των κ. πληρωμάτων μηχανής και των μαγείρων, οι οποίες έχουν δει και το φως της δημοσιότητας. Για τις διοικήσεις των άλλων σωματείων δεν έχω πληροφόρηση.

Τα μαγαζιά, ειδικά αυτά της βιομηχανικής ζώνης (στο τετράγωνο των κάθετων οδών της Ακτής Κονδύλη, με αρχή την Μαυρομιχάλη και μετά τις Βλαχάκου, Αιτωλικού, Αιγάλεω, Δερβενακίων, Θερμοπυλών μέχρι και το τέλος της Ακτής Κονδύλη, στην Αγ. Δημητρίου στον Αγ. Διονύσιο και όλοι οι κάθετοι σε αυτές δρόμοι) ήταν κατά 97-98% κλειστά.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού και ήταν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στον Πειραιά. Σίγουρα η μεγαλύτερη του 21ου αιώνα, και ίσως της τελευταίας 20ετίας. Οι πλέον αισόδοξοι μιλάνε για 20-25.000. Δεν έχω γνώμη γι αυτό, αλλά ακόμα και με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις δεν πρέπει να ήταν κάτω από 15.000. Η πορεία που επακολούθησε στο κέντρο του Πειραιά, από το σταθμό του Ηλεκτρικού στην Ακτή Καλλιμασιώτη, κατευθύνθηκε προς Ακτή Ποσειδώνος, Β. Γεωργίου Α', Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Β' Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Σκουζέ, Ακτή Μιαούλη, είσοδος στο λιμάνι από την πύλη Ε9, παραλιακή δίπλα στις προβλήτες και τερματισμός στις προβλήτες του Αργοσαρωνικού. Όταν η κεφαλή της πορείας ήταν έξω από το πρώην Υπ. Εμπ. Ναυτιλίας, στο τέλος της Γρ. Λαμπράκη στο Πασαλιμάνι, η ουρά της ήταν ακόμα στην αρχή της Β.Γεωργίου Α', κοντά στο ΝΑΤ, στη διασταύρωση της Β.Γεωργίου με τη Εθν. Αντιστάσεως. Όποιος ξέρει τον Πειραιά, μπορεί να καταλάβει τον όγκο της πορείας. Και μιλάμε για πλήρη και πυκνή κατάληψη όλου του οδοστρώματος των παραπάνω αρτηριών, που είναι πολύ πλατιές.

Στη συγκέντρωση, εκτός από τους ναυτεργάτες, συμμετείχαν τα σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, του επισιτισμού, των εργαζόμενων στον τουρισμό και στα ξενοδοχεία κ.α. Δυστυχώς, έλαμψαν δια της απουσίας τους κάποιοι φορείς που προτίμησαν να δηλώσουν συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όπως π.χ. η ΟΜΥΛΕ - η Ομοσπονδία των λιμενικών υπαλλήλων (ΟΛΠ κλπ.), και κάποιοι άλλοι τοπικοί φορείς. Η ΟΜΥΛΕ, που έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή (http://e-limania.blogspot.com/) στην απεργία της ΓΣΕΕ, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, αλλά και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Από τον Πειραιά (που είναι και η έδρα της) πάντως έλειπε. Το Εργατικό Κέντρο δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση, αλλά είδα μέλη της Διοίκησης. Δεν ξέρω βέβαια, αν υπήρξε εκπροσώπησή του στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

Έχω επανειλημμένα συμμετάσχει σε ανάλογες εκδηλώσεις στον Πειραιά. Η σημερινή εικόνα και η εντύπωση που αποκόμισα ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες μου. Ελπίζω να ήταν και πάνω από τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Καλό βράδυ.
-

1319027903_527964_1319035172_album_normal.jpg

http://internacional.elpais.com/internacional/2011/10/19/album/1319027903_527964.html