Ο νεκρός, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και τα σχόλια
Πραγματικά θλίβομαι με όσα διαβάζω εδώ μέσα.
Ένας άνθρωπος είναι νεκρός. Δεν ξεκίνησε από το σπίτι του να πάει να πεθάνει! Σίγουρα. Αν μάλιστα είναι, όπως λένε τα ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ και ο αναπληρωτής γραμματέας του παραρτήματος Βύρωνα του Σωματείου Οικοδόμων Αθήνας, τότε έχουμε εκτός από άνθρωπο (πράγμα που βέβαια, μετράει πάνω άπό όλα) και ένα νεκρό συνδικαλιστή.
(Σημείωση 1: Αλήθεια, τί περίεργα όντα αυτοί οι συνδικαλιστές, τέλος πάντων. Αντί να κάθονται σπίτι τους και να είναι μέσα σε ησυχία, τάξη και ασφάλεια, βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους και διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη. Ε, καλά τους κάνουνε και πού και πού "τρώνε" και κανέναν από αυτούς).
(Σημείωση 2: Δυστυχώς έγινα μάντης κακών ειδήσεων. Είχα πει, όταν άνοιξα ξεχωριστό νήμα για την 48ωρη απεργία και αφού αυτό συγχωνεύτηκε με τούτο δω το νήμα, ότι πώς θα μπορέσουμε να σχολιάσουμε ξεχωριστά ένα σοβαρό γεγονός, π.χ. ένα θάνατο, που όλοι βέβαια απευχόμασταν)
Ήμουν από το πρωί, και για όσο άντεξαν τα γόνατά μου (είμαστε και κάποιας ηλικίας, τέλος πάντων) στη συγκέντρωση, η οποία φυσικά ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι προβοκάτορες - ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ξεκίνησαν συντεταγμένα απο την αρχή της Ερμού και ανέβηκαν ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ μέχρι την κεφαλή της συγκέντρωσης, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή τους σκοπούς τους: Να την ματώσουν και να ξανακάνουν μπάχαλο όλη την κινητοποίηση. Για να έχει λόγο ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός να χτυπήσει τη διαδήλωση και φυσικά να μπορεί κάθε φορά να χτυπάει κάθε διαδήλωση.
Ότι γράφετε περί αναζήτησης ηρώων από το ΠΑΜΕ και περί "βολέματος" της θεσούλας του ΚΚΕ στο σύστημα, μου φαίνονται από γελοία έως εμετικά. Και ήθελα νάξερα τί θα λέγατε αν ο νεκρός ήταν ο πατέρας σας ή ο αδελφός σας ή απλά ο φίλος σας και συνάδελφός σας. Κάτι παρόμοια είχαν ψελίσει κάποιοι και το 1980, όταν οι ρόδες του δολοφονικού πούλμαν της ΕΤΜΑ συνέθλιβαν το κεφάλι της 20χρονης ΚΝίτισας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που μοίραζε προκυρήξεις έξω από το γκέτο της ΕΤΜΑ. Όσον αφορά την είδηση αυτή-καθεαυτή στα Media, παίρνει μόνο τις διαστάσεις αυτές που χρειάζεται για να πουλήσει ως είδηση.
Πάμε παρακάτω.
Είχα με πολλή προσοχή στηλιτεύσει τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (και οχι μόνον αυτών, βέβαια), επισημαίνοντας ότι το κυρίαρχο δεν είναι το πώς και ποιά μορφή θα έχει η Άλφα ή η Βήτα διαδήλωση, αλλά το πώς το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα βρει τον ταξικό του προσανατολισμό, ώστε να συμβάλλει όχι μόνο σε μια προσωρινή ανατροπή της κυβέρνησης, αυτής που είναι θίασος από μαριονέτες, αλλά και πώς θα μπορέσει να ανατραπεί το βάρβαρο και απάνθρωπο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτκό σύστημα που έχει ένα και μόνο όνομα: Καπιταλισμός. Δυστυχώς, έλαβα έως και αρνητικά ακόμα σχόλια.
Και ερωτώ: Πιστεύετε ακόμα ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από αυτό το σύστημα και μέσα από τους φορείς του (κυβέρνηση, αστικά κόμματα, Τρόικα, ΔΝΤ, Ευρ. Ένωση), να δούμε "Άμεση Δημοκρατία", διαγραφή χρέους και ανάπτυξη; Να δει ο λαός χαϊρι και να ξανασάνει; Να πάνε τα παιδιά μας σε ανθρώπινα σχολεία; Να μαζέψουνε το μαύρο χάλι της δημόσιας υγείας ώστε να μην πεθαίνουνε στα ράτζα (και ενίοτε στο δρόμο) οι άνθρωποι;
Ρητορικά τα ερωτήματα βεβαίως, αλλά έχουν την αξία τους.
(Μετά μπορούμε να συζητήσουμε και για το ΠΑΜΕ και για το ΚΚΕ και για την Αριστερά και για τον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ και για την Αυτόνομη Παρέμβαση και τον Νταλακογιώργο και για το κακό και καλό ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή, τους Οικολόγους, τη Ντόρα, τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή και για όποιους άλλους επιθυμούμε).
Καλό βράδυ
Υ.Γ.:
Νέα απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε πάλι η διοίκηση της ΠΝΟ. Δεν νομίζω βέβαια ότι ο κ. Χαλάς τόθελε, αλλά μάλλον δεν τούβγαινε κάτι άλλο.
-