Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Tώρα μπροστά στη βουλή, βρίσκονται καμιά 10αρια ματατζήδες. Γιατί δεν κάνουν επίθεση τώρα που δεν είναι κανείς και κάναν το μεσημέρι; Μήπως γιατί δε θέλουν την "κατάλυση της αστικής δημοκρατίας", αλλά να επιτεθούν στο ταξικό κίνημα;

οσοι κατεβαίνουν με το παμε είναι απλοί άνθρωποι, ούτε συγκρουσιακή διάθεση έχουν ούτε τους φταίει σε τίποτα ο αστυνομικός των 800 ευρώ, στόχος τους είναι να πετύχει η απεργία και να ορθώσει ο εργαζόμενος το ανάστημα του.

Last edited:

Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εχθρός κι αυτός, αφου δεν πλιατσικολογούσε

Ρε πας καλα?????????????

Αμέσως έβγαλες συμπέρασμα!!!!!!!!!!

Σου είπε κανείς πως κάνω πάρτυ με τον άνθρωπο που πέθανε? Ή επειδή έχουμε αντιπαρατεθεί κάποιες φορές σημαίνει πως εγώ τον σκότωσα??????

Άντε μαζέψου λίγο!!!!!!!

Και εξήγησέ μας 2 πράγματα

1ον Από που κι ως που τα αναρχικα blogs είναι τώρα αξιόπιστα? Πριν λίγο καιρό δεν ήταν. Τώρα αυτα που λενε περί επιθέσεων στο ΚΚΕ τα πιστεύουμε?
και 2ον Από πότε περιφρουρείς τα μπλοκ σου κάνοντας κύκλο γύρω από τη Βουλή???????? Άλλο το μπλοκ άλλο η Βουλή!!!!!!!! Μην τρελλαθούμε κιόλας.

Και μην καταδικάζεις συλλίβδην όλο τον αναρχικό χώρο επειδή έτσι σε βολεύει και επειδή είδες 3 μαλακίες σε 2 μπλογκ.

Ο νεκρός, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και τα σχόλια

Πραγματικά θλίβομαι με όσα διαβάζω εδώ μέσα.

Ένας άνθρωπος είναι νεκρός. Δεν ξεκίνησε από το σπίτι του να πάει να πεθάνει! Σίγουρα. Αν μάλιστα είναι, όπως λένε τα ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ και ο αναπληρωτής γραμματέας του παραρτήματος Βύρωνα του Σωματείου Οικοδόμων Αθήνας, τότε έχουμε εκτός από άνθρωπο (πράγμα που βέβαια, μετράει πάνω άπό όλα) και ένα νεκρό συνδικαλιστή.

(Σημείωση 1: Αλήθεια, τί περίεργα όντα αυτοί οι συνδικαλιστές, τέλος πάντων. Αντί να κάθονται σπίτι τους και να είναι μέσα σε ησυχία, τάξη και ασφάλεια, βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους και διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη. Ε, καλά τους κάνουνε και πού και πού "τρώνε" και κανέναν από αυτούς).

(Σημείωση 2: Δυστυχώς έγινα μάντης κακών ειδήσεων. Είχα πει, όταν άνοιξα ξεχωριστό νήμα για την 48ωρη απεργία και αφού αυτό συγχωνεύτηκε με τούτο δω το νήμα, ότι πώς θα μπορέσουμε να σχολιάσουμε ξεχωριστά ένα σοβαρό γεγονός, π.χ. ένα θάνατο, που όλοι βέβαια απευχόμασταν)

Ήμουν από το πρωί, και για όσο άντεξαν τα γόνατά μου (είμαστε και κάποιας ηλικίας, τέλος πάντων) στη συγκέντρωση, η οποία φυσικά ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι προβοκάτορες - ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ξεκίνησαν συντεταγμένα απο την αρχή της Ερμού και ανέβηκαν ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ μέχρι την κεφαλή της συγκέντρωσης, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή τους σκοπούς τους: Να την ματώσουν και να ξανακάνουν μπάχαλο όλη την κινητοποίηση. Για να έχει λόγο ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός να χτυπήσει τη διαδήλωση και φυσικά να μπορεί κάθε φορά να χτυπάει κάθε διαδήλωση.

Ότι γράφετε περί αναζήτησης ηρώων από το ΠΑΜΕ και περί "βολέματος" της θεσούλας του ΚΚΕ στο σύστημα, μου φαίνονται από γελοία έως εμετικά. Και ήθελα νάξερα τί θα λέγατε αν ο νεκρός ήταν ο πατέρας σας ή ο αδελφός σας ή απλά ο φίλος σας και συνάδελφός σας. Κάτι παρόμοια είχαν ψελίσει κάποιοι και το 1980, όταν οι ρόδες του δολοφονικού πούλμαν της ΕΤΜΑ συνέθλιβαν το κεφάλι της 20χρονης ΚΝίτισας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που μοίραζε προκυρήξεις έξω από το γκέτο της ΕΤΜΑ. Όσον αφορά την είδηση αυτή-καθεαυτή στα Media, παίρνει μόνο τις διαστάσεις αυτές που χρειάζεται για να πουλήσει ως είδηση.

Πάμε παρακάτω.

Είχα με πολλή προσοχή στηλιτεύσει τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (και οχι μόνον αυτών, βέβαια), επισημαίνοντας ότι το κυρίαρχο δεν είναι το πώς και ποιά μορφή θα έχει η Άλφα ή η Βήτα διαδήλωση, αλλά το πώς το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα βρει τον ταξικό του προσανατολισμό, ώστε να συμβάλλει όχι μόνο σε μια προσωρινή ανατροπή της κυβέρνησης, αυτής που είναι θίασος από μαριονέτες, αλλά και πώς θα μπορέσει να ανατραπεί το βάρβαρο και απάνθρωπο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτκό σύστημα που έχει ένα και μόνο όνομα: Καπιταλισμός. Δυστυχώς, έλαβα έως και αρνητικά ακόμα σχόλια.

Και ερωτώ: Πιστεύετε ακόμα ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από αυτό το σύστημα και μέσα από τους φορείς του (κυβέρνηση, αστικά κόμματα, Τρόικα, ΔΝΤ, Ευρ. Ένωση), να δούμε "Άμεση Δημοκρατία", διαγραφή χρέους και ανάπτυξη; Να δει ο λαός χαϊρι και να ξανασάνει; Να πάνε τα παιδιά μας σε ανθρώπινα σχολεία; Να μαζέψουνε το μαύρο χάλι της δημόσιας υγείας ώστε να μην πεθαίνουνε στα ράτζα (και ενίοτε στο δρόμο) οι άνθρωποι;

Ρητορικά τα ερωτήματα βεβαίως, αλλά έχουν την αξία τους.

(Μετά μπορούμε να συζητήσουμε και για το ΠΑΜΕ και για το ΚΚΕ και για την Αριστερά και για τον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ και για την Αυτόνομη Παρέμβαση και τον Νταλακογιώργο και για το κακό και καλό ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή, τους Οικολόγους, τη Ντόρα, τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή και για όποιους άλλους επιθυμούμε).

Καλό βράδυ

Υ.Γ.:
Νέα απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε πάλι η διοίκηση της ΠΝΟ. Δεν νομίζω βέβαια ότι ο κ. Χαλάς τόθελε, αλλά μάλλον δεν τούβγαινε κάτι άλλο.
-

Μιλώντας για τα σημερινά γεγονότα η Α. Παπαρήγα τόνισε: "Θέλω να σταθώ στα σημερινά γεγονότα, ότι έγινε σήμερα ήταν προσχεδιασμένο, υπήρχε ένα μπλοκ συνδικαλιστικό, η ΠΟΕΔΥ, έφυγε αλλά δεν κατηγορείται γι' αυτό και εκεί ήρθαν αμέσως και μπήκαν μέσα αναρχοαριστεροί, φασιστοειδή, άνθρωποι του ΛΑΟΣ, το κίνημα δεν πληρώνω, κτλ.". http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=319489

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Θλιψη για τον ανθρωπο που χαθηκε απο τα χημικα της Αστυνομιας και ντροπη για την αισχρη στοχοποιηση που για εκατοστη φορα μετα την μεταπολιτευση κανουν οι 'Μανιαδακηδες'

Την μαλακία την έκαναν τα χουλιγκάνια που κατέβηκαν σωρηδόν στο Μοναστηράκι σήμερα...

Την μαλακία την έκαναν οι προβοκάτορες του παρακράτους, όπως αποκαλύφθηκε απο τους "συλληφθέντες" του ΠΑΜΕ και είχαν αστυνομική ταυτότητα....

Καμία σχέση με αναρχικούς. Το μπλογκ της ΑΚ ήταν σε εντελώς άσχετο σημείο(απο συμφορουμίτη που ήταν κοντά εκεί)...

Έχει χαθεί το μέτρο και αυτό το λέγαμε κανα 6μηνο πριν...Να συσπειρωθεί η Αριστερά γιατί θα δούμε νεκρούς..Το ΚΚΕ δεν γουστάρει. Το δήλωσε και εξακολουθεί σε αυτή την γραμμή....

Η πόλωση είναι προ των πυλών και πάλι μερίδιο ευθύνης θα έχει το ΚΚΕ.

DIM_Z τα χουλιγκάνια, προβοκάτορες, κλπ ανέβαιναν με σκοπό να τις παίξουν με τα ΜΑΤ.....Το ΠΑΜΕ θα έπρεπε να ζυγιάσει καλύτερα τα πράγματα εφόσον ήξερε οτι θα δεχθεί επίθεση(το αναφέρει και ο κούκλος). Βρέθηκε στην μέση και αντί να κάνει κάτι άλλο επιτέθηκε στους προβοκάτορες....

η αποχώρηση του παμε ενόχλησε κάποιους,

εγω λέω οτι και τόσο που άντεξε σε αυτή την ατμόσφαιρα από τα χημικά ήταν άθλος ...

από νωρίς κάποιοι λέγανε οτι θα φύγει μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο,

και πιθανά,
αν δεν γινότανε τα επεισόδια να γινόταν έτσι ....

δεν θα το μάθουμε ποτέ ....

Όπως δε θα μάθουμε επίσης, τι θα γινόταν αν ο λαός έξω απ' τη Βουλή άγγιζε αργά το απόγευμα, την ώρα της ψηφοφορίας, το ένα ή ενάμιση εκατομμύριο...

Θα αλλάζανε ή όχι τα πράγματα άρδην άραγε...

Αλλά ξέχασα μωρέ...μια χούφτα τσογλάνια (?) με κουκούλες, πέτρες και μολότωφ μπορούν να αλλάξουν τα πράματα κι όχι τα μιλιούνια του κοσμου στους δρόμους...

Κούνια που σας κούναγε, ΡΕΕΕΕΕ!!!

Last edited:

Απο που ηξερε το ΚΚΕ οτι θα δεχθει επιθεση.Εχει "εσωτερικη ενημερωση"Και αν ηξερε οτι θα δεχτει επιθεση γιατι κατεβασε και δωδεκαχρονα εξω απο την Βουλη?Προσωπικα αμφισβητω πλεον οιαδηποτε δηλωση του ΚΚΕ .

Ρε πας καλα?????????????

Αμέσως έβγαλες συμπέρασμα!!!!!!!!!!

Σου είπε κανείς πως κάνω πάρτυ με τον άνθρωπο που πέθανε? Ή επειδή έχουμε αντιπαρατεθεί κάποιες φορές σημαίνει πως εγώ τον σκότωσα??????

Άντε μαζέψου λίγο!!!!!!!

Και εξήγησέ μας 2 πράγματα

1ον Από που κι ως που τα αναρχικα blogs είναι τώρα αξιόπιστα? Πριν λίγο καιρό δεν ήταν. Τώρα αυτα που λενε περί επιθέσεων στο ΚΚΕ τα πιστεύουμε?
και 2ον Από πότε περιφρουρείς τα μπλοκ σου κάνοντας κύκλο γύρω από τη Βουλή???????? Άλλο το μπλοκ άλλο η Βουλή!!!!!!!! Μην τρελλαθούμε κιόλας.

Και μην καταδικάζεις συλλίβδην όλο τον αναρχικό χώρο επειδή έτσι σε βολεύει και επειδή είδες 3 μαλακίες σε 2 μπλογκ.

Μα ο αναρχικός χώρος σήμερα έκανε επίθεση σε εργαζόμενους, αν δεν το κατάλαβες. 500 είναι όλοι κι όλοι 1000 με τις εφεδρείες, όλοι σήμερα ήταν κάτω. Τα αναρχικά μπλογκ είναι αξιοπιστα, διότι αυτά γράφανε σπάστε τους τα κεφάλια.
Θα μου απαγορέψεις να σταθώ όπου θέλω; Και εκεί που στέκομαι έχω το δικαίωμα να έχω περιφρούρηση. Και ο αναρχικός χώρος εκφράζεται από το indymedia

εμετους της Παπαρηγα να σκουζει για δεκα λεπτα εναντιον του 105.5.]

γράφω εγώ. Ο Σπύρος Σούρλας δεν πρέπει να βρίσκεται στο χ σημείο. Αρα εγώ θεωρώ ο Σπύρος Σούρλας πρέπει να εκδιωχθεί από το χ σημείο.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μιλώντας για τα σημερινά γεγονότα η Α. Παπαρήγα τόνισε: "Θέλω να σταθώ στα σημερινά γεγονότα, ότι έγινε σήμερα ήταν προσχεδιασμένο, υπήρχε ένα μπλοκ συνδικαλιστικό, η ΠΟΕΔΥ, έφυγε αλλά δεν κατηγορείται γι' αυτό και εκεί ήρθαν αμέσως και μπήκαν μέσα αναρχοαριστεροί, φασιστοειδή, άνθρωποι του ΛΑΟΣ, το κίνημα δεν πληρώνω, κτλ.". http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=319489

Πολύ ενδιαφέρον αυτό... Υπάρχει η φήμη επίσης ότι το νταβαντούρι ξεκίνησε και μετά απο βρισίδι μεταξύ του Κινήματος Δεν Πληρώνω με το ΠΑΜΕ.....Το γιατί??

Γιατί το "Δεν πληρώνω", έφτασε σε απόσταση αναπνοής απο την περιφρούρηση....

είναι επίσημο οτι γνώριζαν οτι θα δεχτούν επίθεση ??

επίσης, το οτι πιάσαν χουλιγκάνους με αστυνομική ταυτότητα είναι επίσημο ?? υπάρχουν στοιχεία για αυτές τις καταγγελίες ?? έχουν δοθεί ονόμοατα ??

εγώ ξέρω τι είδα και τι έζησα, όχι μόνο σήμερα, το τι λέει ο καθένας ποσώς με απασχολεί .... ουτε θα κάτσω να προβληματιστώ τι ζόρι τραβαει ή τι απωθημένα έχει ο καθείς ....

ενημέρωση από tv και ανακοινώσεις κομάτων ποτέ μου δεν είχα .........

Θλιψη για τον ανθρωπο που χαθηκε απο τα χημικα της Αστυνομιας και ντροπη για την αισχρη στοχοποιηση που για εκατοστη φορα μετα την μεταπολιτευση κανουν οι 'Μανιαδακηδες'

Ο Στάλιν φταίει. Γιατρός είσαι, θα πρέπει να ξέρεις πως σε άτομα με ιστορικό καρδιοπάθειας πρέπει να αποφεύγονται οι συγκινήσεις πόσο μάλλον οι προπηλακισμοί και οι αντεγκλίσεις

Απο που ηξερε το ΚΚΕ οτι θα δεχθει επιθεση.Εχει "εσωτερικη ενημερωση"Και αν ηξερε οτι θα δεχτει επιθεση γιατι κατεβασε και δωδεκαχρονα εξω απο την Βουλη?Προσωπικα αμφισβητω πλεον οιαδηποτε δηλωση του ΚΚΕ .

Μέλη της ΚΝΕ ήταν κατά κυριο λογο ομάδες περιφρούρησης. Πάνω από 20 ήταν όλοι. Το ΚΚΕ με το που ανακοίνωσε την πρόθεση του να περικυκλώσει τη βουλή (και ακολούθησε η ανταρσυα και ο συριζα) στοχοποιηθηκε. Διαβασε χαφιεδομεντια να δεις.

Μα πόσο φασίστας-προβοκάτορας-ασφαλίτης-χαφιές μπορείς να είσαι;

-Το ΚΚΕ είναι υπέυθυνο
α)γιατί υπάρχει
β)γιατί περιφρουρεί τις πορείες του
γ)γιατί ανταπαντάει στις επιθέσεις (σε λίγο θα μας κατηγορήσουν που δε κάτσαμε να τις φάμε).

Last edited:

εγώ ξέρω τι είδα και τι έζησα, όχι μόνο σήμερα, το τι λέει ο καθένας ποσώς με απασχολεί .... ουτε θα κάτσω να προβληματιστώ τι ζόρι τραβαει ή τι απωθημένα έχει ο καθείς .....

Δεν ήμουν σήμερα, αλλά απ'όσα είδα χτες, αυτό που βλέπεις σε τέτοιο χαμό είναι το 1/100 απ'όσα συμβαίνουν. Κάποια πράγματα δε θα μάθουμε ποτέ πως ακριβώς έγιναν (αν έγιναν).

Μα ο αναρχικός χώρος σήμερα έκανε επίθεση σε εργαζόμενους, αν δεν το κατάλαβες. 500 είναι όλοι κι όλοι 1000 με τις εφεδρείες, όλοι σήμερα ήταν κάτω. Τα αναρχικά μπλογκ είναι αξιοπιστα, διότι αυτά γράφανε σπάστε τους τα κεφάλια.
Θα μου απαγορέψεις να σταθώ όπου θέλω; Και εκεί που στέκομαι έχω το δικαίωμα να έχω περιφρούρηση. Και ο αναρχικός χώρος εκφράζεται από το indymedia

[QUOTEεμετους της Παπαρηγα να σκουζει για δεκα λεπτα εναντιον του 105.5.]

Ο αναρχικός χώρος είναι 500-1000 άτομα? Κι εσύ που το ξέρεις? Έχεις κάποια πληροφόρηση? Από την ασφάλεια ίσως.......?????

Επειδή την έπεσαν 100 τύποι που μπορεί να ήταν από χουλιγκάνια μέλη θυρας (όπως αναφέρθηκε) μέχρι καυλωμένοι πιτσιρικάδες δε σημαίνει πως εκφράζουν ολο τον αναρχικό χώρο.
Αλλά είπαμε...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!

Όσο για το άλλο δεν είναι θέμα απαγόρευσης. Είναι θέμα λογικής. Αλλα που να τη βρει κανείς μαζί σου.....? Εσύ είπες πως διαδήλωνες. Κι εγω σε ξαναρωτάω. Αφού διαδήλωνες γιατί περιφρουρείς τη βουλή και όχι απλά το μπλοκ σου?

Δεν ήμουν σήμερα, αλλά απ'όσα είδα χτες, αυτό που βλέπεις σε τέτοιο χαμό είναι το 1/100 απ'όσα συμβαίνουν. Κάποια πράγματα δε θα μάθουμε ποτέ πως ακριβώς έγιναν (αν έγιναν).

μιλάγαμε και χθες και σήμερα με διάφορα άτομα σε διάφορα μέρη ....

ανθρώπους, που εγώ τουλάχιστον, εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο από το κάθε κανάλι και το κάθε κοματικό στέλεχος και την γραμμή του κόματος του ...........

Ο αναρχικός χώρος είναι 500-1000 άτομα? Κι εσύ που το ξέρεις? Έχεις κάποια πληροφόρηση? Από την ασφάλεια ίσως.......?????

Επειδή την έπεσαν 100 τύποι που μπορεί να ήταν από χουλιγκάνια μέλη θυρας (όπως αναφέρθηκε) μέχρι καυλωμένοι πιτσιρικάδες δε σημαίνει πως εκφράζουν ολο τον αναρχικό χώρο.
Αλλά είπαμε...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!

Όσο για το άλλο δεν είναι θέμα απαγόρευσης. Είναι θέμα λογικής. Αλλα που να τη βρει κανείς μαζί σου.....? Εσύ είπες πως διαδήλωνες. Κι εγω σε ξαναρωτάω. Αφού διαδήλωνες γιατί περιφρουρείς τη βουλή και όχι απλά το μπλοκ σου?

προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι αναρχικοί πέταξαν μολότωφ σε πλήθος και βροχή από πέτρες ....

τα μπαχαλάκια τα έχουμε δει όλοι κατά καιρούς κάτω ..... ξέρουμε οτι δεν έχουν καμία σχέση με συγκεκριμένους χώρους, που πολλοί θέλουν να στοχοποιήσουν ......

Γελοία δεκανίκια του συστήματος, υπάλληλοι του Κράτους συγχαρητήρια.
Θα πείθατε ακόμα και εμένα αν καθόσασταν μέχρι το βράδυ. Αποδείχθηκε ο τραμπούκικος ρόλος σας με την αποχώρηση στις 17.00!!!

ΥΓ. Ώρα 18.30 το ΠΑΜΕ καθόταν στην Ομόνοια και έπαιζε επαναστατικά τραγουδάκια όταν οι υπόλοιπες χιλιάδες ανθρώπων προσπαθούσαν να ανέβουν και πάλι προς την πλατεία. Μόνο αυτό από εμένα. Καλό βράδυ στους υπομονετικούς φίλους που ανέχονται ακόμα τα βαρίδια του ΚΚΕ.

έλα ρε Γιάννη τώρα ...

δλδ σε όλες τις προηγούμενες πορείες που το παμε αποχωρούσε (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία σε αυτό που συζητάμε) η κατάληξη δεν ήταν πάντα η ίδια ??

βρήκαμε στόχο τώρα ??

προσωπικά θα ήθελα να γευτώ το πώς θα ήταν αν σήμερα και χθες δεν είχαν γίνει επεισόδια ...

με 300 και 500 χιλιάδες κόσμο στο κέντρο ....

και πόσοι ακόμα περισσότεροι θα ήταν αν δεν υπήρχε ο φόβος των χημικών, του ξυλοδαρμού κλπ κλπ κλπ

και αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ όμως .....