Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν νομλιζω ότι αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι έτοιμος για αυτό που λές φίλε μου.
Εγώ προτείνω ψυχραιμία και επιμονή. Αποψή μου ας μην την δέχεσαι.

Εγώ υποσχέθηκα στους κ.Διαχειριστές ότι θα είμαι ψύχραιμος, αλλά εσύ είσαι εκτός θέματος, δηλαδή τι ακριβώς νομίζεις ότι θα συμβεί?
Θα αποκτήσουν ξαφνικά αυτοί που μας κυβερνούν συνείδηση, θα νιώσουν ντροπή, θα κάνουν το λάθος σωστό?????

Η σύγκρουση είναι προ των πυλών και είναι αναπόφευκτη, είναι τόσο βέβαιο γεγονός όσο ότι θα δείς ποδόσφαιρο σε αγώνα...........ποδοσφαίρου.
Τώρα για την διάρκεια την έκβαση και τα αποτέλέσματα της δεν γνωρίζω, μόνο ελπίζω.

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν υπαρχει τακτ πλεον απο τα εμμισθα μεσα και ουτε καν η στοιχειωδης λογικη απο μια μεριδα του λαου. Οσο και να εχει ταυτιστει ο κοσμος με την εικονα της μουντζας, πολυ ευκολα, με μια προβοκατορικη ή και τυχαια αν θες κινηση, σε μια μερα μεσα, το κλιμα θα εχει αναστραφει. Ειναι πολυ μεγαλη η ταχυτητα της πληροφοριας αλλα και της "πληροφοριας" σημερα.
Δεν χρειαζεται πολυ "ψησιμο"

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111349&tab=Comments

Ας δούμε και τα σχόλια στη σχετική δημοσίευση για το γεγονός στο in.gr

Μέχρι στιγμής δεν βρήκα έναν να υιοθετεί την άποψη της προσβολής προς τους θεσμούς και τη Δημοκρατία που πάνε να περάσουν οι κύριοι.
Μήπως δεν είναι και τόσο αποχαυνωμένος τελικά ο λαός;

Διασκεδαστική η αποψή σου συνδεδεμένη με τα ποδοσφαιρικά, αλλά επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να μην σκέφτομαι ποδοσφαιρικά αλλά με πολιτική σκέψη (δυστυχώς!!!! αν θέλεις) δεν βλέπω ότι η λύση είναι μια κατά μέτωπον επίθεση γαι να βάλουμε το γκολ. Γροθιά στο μαχαίρι δεν βαράω. Θα πρέπει η επιμονή μας να μπορέσει να αποδώσει

Εγώ απλά είπα σε πρώτη φάση να παίξουμε λίγο άμυνα, μετά συζητάμε και για καμμιά αντεπίθεση από τα άκρα...(Το αριστερό κατά προτίμηση) :flipout:

ΥΓ. Πίστεψέ με κι εμένα η σχέση μου με την πολιτική είναι καλύτερη από αυτή με το ποδόσφαιρο.

Καλά εγώ είμαι εκτός θέματος και εξ' αυτού δεν νομίζω οτι η συνεισφορά μου χρειάζεται πιά.
Εσείς οι επαναστάτες κατεβείτε κάτω και κάντε τα "Δεκέμβριος 2008" να το κλείσουμε το μαγαζί τελείως.
Καληνύχτα.

Καλά εγώ είμαι εκτός θέματος και εξ' αυτού δεν νομίζω οτι η συνεισφορά μου χρειάζεται πιά.
Εσείς οι επαναστάτες κατεβείτε κάτω και κάντε τα "Δεκέμβριος 2008" να το κλείσουμε το μαγαζί τελείως.
Καληνύχτα.

Αν νομίζεις ότι είμαι πολεμοχαρής, καταστροφέας και ότι άλλο θες είσαι μακράν νυχτωμένος, είμαι ένας απλός οικογενειάρχης (που θα ήθελα να παραμείνω αρτιμελής και υγιής για να μπορώ τουλάχιστον να αγκαλιάζω τα παιδιά μου) που δέχεται απίστευτη βία από τους κυβερνώντες όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, έχω όμως την παιδεία την πείρα αλλά και την κρίση να αντιλαμβάνομαι ότι, η κλιμάκωση της αντίδρασης μας στην αλόγιστη βία που δεχόμαστε είναι μόνο μία και θα είναι βίαιη.

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Γροθιά στο μαχαίρι δεν βαράω. Θα πρέπει η επιμονή μας να μπορέσει να αποδώσει

Και αν το μαχαιρι ερχεται να σου κοψει το λαιμο; Θα τη βαρεσεις τη γροθια ή θα επιμεινεις;

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111349&tab=Comments

Ας δούμε και τα σχόλια στη σχετική δημοσίευση για το γεγονός στο in.gr

Μέχρι στιγμής δεν βρήκα έναν να υιοθετεί την άποψη της προσβολής προς τους θεσμούς και τη Δημοκρατία που πάνε να περάσουν οι κύριοι.
Μήπως δεν είναι και τόσο αποχαυνωμένος τελικά ο λαός;

Ναι αλλα δεν ειδα και πολλους να κραζουν και το μεσο που δεν αντιμετωπιζει κριτικα τη δηλωση του καθες πολιτικαντη. Αντιθετως διαβασα (μεχρι την 3η σελιδα πηγα) σχολια που δεν μου αρεσουν καθολου...

π.χ.
Αγανακτισμένοι. Αν θέλετε να μπείτε στην βουλή μπείτε όπως πρέπει. Κάντε κόμμα, προτείνετε κάτι συγκεκριμένο και αν μου αρέσει αυτό που λέτε σαν ψηφίζω (ή ακόμα και συμμετέχω). Μέχρι τότε είστε απλά όχλος και μάλιστα λίγο επικίνδυνος. Καταλάβετε επιτέλους όλοι ότι η λέξη συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει. Η συλλογική ευθύνη είναι το άθροισμα πολλών ατομικών. Όλοι μας (και ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε) ζούμε στην φούσκα για χρόνια. Περιμένω προτάσεις (αν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα μεταξύ σας βέβαια). Για να μην παρεξηγούμαστε και αρχίσετε τις σαχλαμαρίτσες, ιδιωτικός υπάλληλος είμαι.

καθως και σχολια του τυπου...

Τα ΜΜΕ μια τέτοια στραβή περιμένουν για να μας στήσουν στον τοίχο ως τραμπούκους κ αναρχικούς.

Δηλαδη στο μυαλο αυτου του ανθρωπου, τι τραμπουκος τι αναρχικος...

Και εχει κι αλλα. Χωρις να πολυκοιταξω ετσι; Βεβαια υπαρχουν και λογικα σκεπτομενων σχολια, αλλα σε γενικες γραμμες οι περισσοτεροι που κραζουν τους βουλευτες με την ιδια ευκολια αυριο θα κραξουν και τους απεναντι.

Οποτε Τασο να μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου. Μακαρι βεβαια να εχεις δικιο.

Καληνύχτα.

Εσυ παλι;

Που πηγε η επιμονη; Αν φευγεις απο μια κουβεντα (ψυχραιμη σε γενικες γραμμες) τοσο ευκολα, τι θα κανεις στα πιο δυσκολα;

Δεν εχει εμποδιστει κανεις να πει την αποψη του αλλα δεν ειναι κακο εκτος απο τα like και +1 να υπαρχει και καποιο αντεπιχειρημα. Πιστευω οτι συμφωνεις.

Φίλε Στέλιο αν πάνε να μου πάρουν το κεφάλι σαφώς θα αντιδράσω. Και μάλιστα άγρια. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Φίλε JDL9 όλοι οικογενειάρχες είμαστε και αν δεν δουλέψουμε εμείς δεν θα έχουν ψωμί οι οικογένειές μας. Αλλά η Βία δεν είναι συνώνυμη της λύσης.
Η βία φέρνει βία. Ας διδαχθούμε από την ιστορία.

Υγ. Φίλε Στέλιο χαίρομαι για το τελευταίο Post σου, όπως έχω γράψει και αλλού απόψεις ανταλλάσουμε δεν τσακωνόμαστε αλλά συγγνώμη, ορισμένα πράγματα ακούγοντα άσχημα.

Last edited:

Μην ξεχνάμε όμως ότι τέτοιο κίνημα δεν έχει ξαναυπάρξει τα τελευταία χρόνια και ήδη από την αρχή φάνηκε μια αμηχανία, δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν.
Η καταστολή του (για μένα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμβεί) δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση, πολύ δύσκολη θα είναι και η νομιμοποίηση της καταστολής μεσω των ΜΜΕ.

Και κάτι ακόμα, στην αρχή των συγκεντώσεων ήταν εμφανής η ειρηνική διάθεση του πλήθους αλλά μέρα με την ημέρα αυτό αλλάζει άρδην. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι μιας μορφής σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Με το πρώτο χτύπημα θα πειστουν και οι τελευταίοι. Πολύ δύσκολα όλος αυτός ο κόσμος θα ξαναγυρίσει σπίτια του και θα συνεχίσει τη ζωή του σα να μη συνέβει τίποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Και αν το μαχαιρι ερχεται να σου κοψει το λαιμο; Θα τη βαρεσεις τη γροθια ή θα επιμεινεις;

Ναι αλλα δεν ειδα και πολλους να κραζουν και το μεσο που δεν αντιμετωπιζει κριτικα τη δηλωση του καθες πολιτικαντη. Αντιθετως διαβασα (μεχρι την 3η σελιδα πηγα) σχολια που δεν μου αρεσουν καθολου...

Δίκιο έχεις, βέβαια αυτά προστέθηκαν μετά την επίσκεψή μου.
Αποκλείεις να έχει δουλέψει ο ...ασύρματος; Πάντως στο πνεύμα των δημοσιευμάτων, που μιλούν για θεσμούς και "άλλες εποχές" δεν είδα ακόμη τίποτα.

εξάλλου ήδη τις έχουμε δει τις "άλλες εποχές"

Arbeiterjugend_HJWimpel.png

απλώς ο ανατέλλων ήλιος άλλαξε φόντο

Η βία φέρνει βία. Ας διδαχθούμε από την ιστορία.

Πάλι καλά που έγραψα άλλα πράγματα.......

"η κλιμάκωση της αντίδρασης μας στην αλόγιστη βία που δεχόμαστε είναι μόνο μία και θα είναι βίαιη."

Εδώ νομίζω ότι κολλάει καλύτερα...

Θετική στάση ζωής για να αποφύγετε τον ψυχίατρο

Η κρίση φέρεται να εντείνει τα ψυχοσωματικά προβλήματα

Η κρίση φαίνεται ότι έχει φέρει αύξηση της απασχόλησης για τους ψυχιάτρους, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία ολοένα και περισσότεροι Έλληνες απευθύνονται σε αυτούς. Αντίδοτο στο αυξανόμενο άγχος και προβληματισμό που φέρνει η κρίση, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι μια μαχητική και θετική στάση ζωής απέναντι στα προβλήματα.

Ο λόγος, τα αυξανόμενα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, το άγχος και ο φόβος για το μέλλον, οι διαταραχές ύπνου και τάσεις φυγής.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας και στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων.

«Οι δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις, έχουν πάντα συνέπειες και στην υγεία των ατόμων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, ψυχίατρος, Δημήτρης Πλουμπίδης. Όπως αναφέρει "οι κάρτες και τα δάνεια έχουν φέρει πολλούς ανθρώπους σε απόγνωση και σε κατάθλιψη".

Όσον αφορά στα συχνότερα συμπτώματα είναι διαταραχές ύπνου, άγχος και ήπιες καταθλίψεις.

Η λύση που προτείνει ο ίδιος ακούγεται απλή. «Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μαχητική στάση απέναντι στα προβλήματά τους, και όχι τάσεις φυγής. Πρέπει να αποφασίσουν να υπερασπίσουν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, το κοινωνικό και το οικογενειακό περιβάλλον τους. Αν το κάνει κανείς αυτό, βρίσκει τρόπους να αντιμετωπίσει και τα προβλήματά του» τονίζει για να προσθέσει πως «οι άνθρωποι που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, έχουν λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας. Μία ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή, κυρίως σε συλλογικό επίπεδο, είναι το ιδανικό».

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=280536

Όποιος δεν έχει διαβάσει σήμερα τους "Πρωταγωνιστές" να αρθρογραφούν, χάνει. Μιλάμε για πανστρατιά καθεστωτικών προπαγανδιστών. Πρέπει να έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των δημοσιογράφων, όπως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύτηκε σε ρόλο ψύχραιμου αναλυτή. Απόλαυση παιδιά, σπεύστε...

Όμως για να μην είμαι άδικος...Το πρώτο βραβείο παίρνει και πάλι το αγαπημένο παιδί της Χούντας...Υποδεχθείτε τον ένα και μοναδικό Πάσχο Μανδραβέλη!

[...]
Τα φιλόξενα, για κάθε είδους αερολογία, ΜΜΕ έσπευσαν να παρουσιάσουν το κείμενο ως «το ψήφισμα των “Αγανακτισμένων”». Αλλά: πόθεν προκύπτει ο τίτλος; Με ποια διαδικασία συντάχθηκε; Με ποια πλειοψηφία πέρασε; Με ποια νομιμοποίηση διακινείται; Δηλαδή πόσοι το ψήφισαν; Και οι 100.000 που πέρασαν από το Σύνταγμα; Χίλιοι; Πέντε χιλιάδες; Το μόνο σίγουρο που έχουμε είναι κάποιες απροσδιόριστες «συνελεύσεις» που προσπαθούν να περάσουν ως οι γνήσιοι (αλλά απρόσωποι) εκπρόσωποι των «Αγανακτισμένων».

Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο στοιχείο. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της διαμαρτυρίας είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε συγκέντρωση χωρίς βία. Αυτό κατʼ αρχήν, σημαίνει ότι και ο «χώρος» των «δυναμικά “Αγανακτισμένων”» συνελήφθη εξαπίνης. Δεν πρόλαβαν να οργανωθούν «τα παιδιά» για να αμαυρώσουν και αυτή τη διαμαρτυρία. Κι όμως αυτό το πρωτοφανές χαρακτηριστικό, απουσιάζει από το «ψήφισμα των “Αγανακτισμένων”». Ετσι ενώ καλούν «όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα», δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων. Το ξέχασαν; Προτάθηκε σʼ αυτή την απροσδιόριστη συντακτική συνέλευση, το ειρηνικό της διαμαρτυρίας, αλλά απορρίφθηκε; Με ποια πλειοψηφία;
[...]

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

[...]
Τα φιλόξενα, για κάθε είδους αερολογία, ΜΜΕ έσπευσαν να παρουσιάσουν το κείμενο ως «το ψήφισμα των “Αγανακτισμένων”». Αλλά: πόθεν προκύπτει ο τίτλος; Με ποια διαδικασία συντάχθηκε; Με ποια πλειοψηφία πέρασε; Με ποια νομιμοποίηση διακινείται; Δηλαδή πόσοι το ψήφισαν; Και οι 100.000 που πέρασαν από το Σύνταγμα; Χίλιοι; Πέντε χιλιάδες; Το μόνο σίγουρο που έχουμε είναι κάποιες απροσδιόριστες «συνελεύσεις» που προσπαθούν να περάσουν ως οι γνήσιοι (αλλά απρόσωποι) εκπρόσωποι των «Αγανακτισμένων».

Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο στοιχείο. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της διαμαρτυρίας είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε συγκέντρωση χωρίς βία. Αυτό κατʼ αρχήν, σημαίνει ότι και ο «χώρος» των «δυναμικά “Αγανακτισμένων”» συνελήφθη εξαπίνης. Δεν πρόλαβαν να οργανωθούν «τα παιδιά» για να αμαυρώσουν και αυτή τη διαμαρτυρία. Κι όμως αυτό το πρωτοφανές χαρακτηριστικό, απουσιάζει από το «ψήφισμα των “Αγανακτισμένων”». Ετσι ενώ καλούν «όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα», δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων. Το ξέχασαν; Προτάθηκε σʼ αυτή την απροσδιόριστη συντακτική συνέλευση, το ειρηνικό της διαμαρτυρίας, αλλά απορρίφθηκε; Με ποια πλειοψηφία;
[...]

Με το 10%........

Double_Moutza.jpg

Παντως, αν τελικα βγει κανεις απο μεσα απο τη βουλη και κερασει φονταν και μαρον γλασσε ... εχω κλεισει σαν αγορι... :flipout::flipout::flipout:

Αυτό ακριβώς θα γίνει και καλό είναι να υπάρχει προετοιμασία.
Η φωτογραφία που θα κάνει το γύρο του κόσμου θα δείχνει τον Πετσάλνικο με τα φονταν .. εναντίον του διαδηλωτή με κράνος και ρόπαλο. Προσοχή λοιπόν.

Την "σύγκρουση" το σύστημα θα σκηνοθετήσει με επικοινωνιακούς όρους που το συμφέρει.
Αυτό είναι ίσως το μόνο που ξέρουν να κάνουν οι Ελληνες πολιτικοί.

Last edited:

Κύριε Χατζηγεωργίου Συμφωνώ και επαυξάνω.

Μα είσαι φοβερός φίλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Μου έφτιαξεσ την ημέρα.

Σε λίγο σχολάω. Ραντεβού στο Σύνταγμα

Μεγάλη συναυλία του Βασιλη Παπακωνσταντινου την Κυριακη 5 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα!!!!

Ο Δ. Καζάκης στην πλατεία Συντάγματος

Σημερα στις 7,00 το απογευμα ο Δημητρης Καζακης θα βρεθει στο Συνταγμα με στοχο την ενημερωση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για να γλιτώσει ο τόπος την ολοκληρωτική καταστροφή και να απαλλαγεί από το μνημόνιο.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Περιστερίου στις 2 Ιούνη

image002.gif

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται προς Περιστεριώτες-Περιστεριώτισσες για συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου, την Πέμπτη 2 Ιούνη στις 7 το απόγευμα.

Όπως γράφει η αφίσα καλέσματος σκοπός της συγκέντρωσης είναι να γίνει μια πλατειά συζήτηση «για τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, την απομόνωση, το φόβο και ότι άλλο κατατρώει την ζωή μας».
«Συζητάμε πώς να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας», υπογραμμίζεται στο σχετικό κάλεσμα.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/05/2_31.html