Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Αυτό που εγώ βλέπω ως μόνη λύση πια, είναι τον φόβο που μας ποτίζουν, να τους τον επιστρέψουμε στα μούτρα στο δεκαπλάσιο. Το πως θα γίνει αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα. Αλλά αν δεν χεστούν πάνω τους από το φόβο, πίσω δεν κάνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Απλώς εξέφρασα τη πεποίθησή μου και τίποτε άλλο...Ούτε προέβλεψα, ούτε απέτρεψα κάποια δράση... Και δέχομαι ότι μπορεί η εκτίμησή μου αυτή να αποδειχθεί εσφαλμένη!

Καμμία αντίρρηση, ομοίως έκανα και 'γω!!! Όσο για το ποιος είναι σωστός και λάθος, είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Μακάρι να ξεκουμπιστούν και ας κάνουμε λάθος χίλιες φορές!!;)

Όμως, δε μπορείς να συγκρίνεις την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του '21, με τις τωρινές κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές συνθήκες...Οι διαφορές είναι τεράστιες, με πρώτη, κατά τη γνώμη μου, τη συσπείρωση του λαού πίσω από την ιδέα της "αλλαγής" ή της επανάστασης...

Το '21 το χρησιμοποίησα καθ' υπερβολή για να αντικρούσω το επιχείρημα με τη χύτρα και την εκτόνωση. Οι διαφορές είναι όντως τεράστιες, όπως το γράφεις, μόνο που και τώρα απαιτείται συσπείρωση, ίσως και περισσότερο επιτακτικά. Τότε, ο εχθρός ήταν καθαρός και ξάστερος δεν είχες τα μεγάλα κανάλια κάθε βράδυ να σου πιπιλάνε το κεφάλι.

Εξάλλου, μη λησμονάς ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας εμφανίστηκε μόλις το 1823, στην αρχή της επανάστασης, εξαιτίας των οργανωτικών λαθών-επιλογών και της προχειρότητας των επαναστατημένων Ελλήνων και τα αποτελέσματα των χειρισμών αυτών τα βλέπουμε μπροστά μας ακόμη και σήμερα, 190 χρόνια μετά...

Το εξωτερικό χρέος εκείνη την περίοδο δημιουργήθηκε περισσότερο από τα γνωστά αρπακτικά που μυρίστηκαν ''αίμα'' και έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε το ανάθεμα στην προχειρότητα μιας νεοσύστατης, κατ' ουσίαν, χώρας που πρώτη της έγνοια ήταν να γεμίζει το καριοφίλι. Θα μου πεις, και ποιος έπρεπε να το σκεφτεί αυτό? Ο Άγγλος ή ο Γάλλος? Και θα σου πω ότι έχεις δίκιο, όμως αυτό δεν εξισώνει επουδενί το θύτη με το θύμα ούτε κάνει ευθείες όλες τις στροφές της ευθύνης.

Επίσης, να διευκρινήσω ότι όταν αναφέρομαι σε ιδεολογία, δεν εννοώ κομματική ή συντεχνιακή. Ιδεολογικό είναι και το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη. Όμως, επανάσταση δε γίνεται με προδιαγραφές lifestyle, ούτε με μοδάτους απολιτίκ νεολαίους... Πώς μπορεί ένα άτομο που δηλώνει απολιτίκ να συμμετέχει ουσιαστικά σε μια καθαρά πολιτική διεργασία?

Συμφωνώ μαζί σου για τη σημασία της συνειδητοποίησης του κόσμου...

Θεωρώ αναγκαία τη διασφάλιση από "καπελώματα" και "κονκάρδες", τόσο κατά την οργάνωση των κινητοποιήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, με τη σύσταση ομάδων περιφρούρησης της εκάστης των ειρηνικών εκδηλώσεων...

Καταλαβαίνω την ανησυχία που εκφράζεις στην τελευταία παράγραφο, όμως, κάτι τέτοιο στην παρούσα κατάσταση το θεωρώ ως αναγκαία παράπλευρη απώλεια. Πιο σπουδαίο, κατ' εμέ, είναι να εκφρασθεί μια γενική αντίθεση και δυσφορία ώστε ο φόβος να φυλάει τα έρμα. Πιο σπουδαίο είναι να υπάρχουν ανοιχτά 1000 μέτωπα και κλεφτοπόλεμος ώστε να μην προλαβαίνουν να ανασυγκροτούνται και να χαράσσουν ενιαίες πολιτικές καταστολής. Πιο σπουδαίο, τέλος, είναι να μπει στο παιχνίδι και ο ''απολιτίκ'' νέος που δεν υπολογίζουν, έστω και με λάθος τρόπο. Κάτι τέτοιο θα τους βραχυκυκλώσει και θα τους προβληματίσει. Η ''δολιοφθορά'' θα είναι τεράστια και πολύ πιο αποτελεσματική. Έτσι και αλλιώς, αυτοί δεν έχουν ιδεολογία....τι καλύτερο πράγμα να πάθουνε τη νίλα από ανθρώπους που δεν περίμεναν ποτέ ότι θα τους προκαλούσαν βλάβη.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Επανερχόμαστε με λιγότερα μηνύματα, αλλά, με περισσότερη ηρεμία, θέλω να πιστεύω. Μην χαλιέστε με προσωπικές κόντρες. Δεν βγάζουν πουθενά...

Last edited:

Τι εγινε ρε παιδια;Τρομαξαν καποιοι και αρχισαν τη λογοκρισια;Τι τσατσιες ειναι αυτες;
Κανονικα θα γινουν οι συγκεντρωσεις σε Θεσσαλονικη,Πατρα και Αθηνα.

ΝΕΟ GROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

http://www.facebook.com/pages/Αγανακτισμενοι-Στο-Συνταγμα/210627972310743
Πηγη:
πρεζαTV

http://prezatv.blogspot.com/2011/05/event-facebook.html

‎"Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δε διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δε μιλεί σε όποιον δε γνωρίζει." (...)

Π. ΝΕΡΟΥΝΤΑ

διαδωστε το ηδη 11000 ατομα εχουν δηλωσει συμμετοχη σε λιγες ωρες για αυριο για την συγκεντρωση της Θεσσαλονικης και 8500 στο αντιστοιχο της Αθηνας προτου το κατεβασουν!

Aπίστευτη Προσπάθεια Φίμωσης

Σήμερα το απόγευμα υπήρχε ένα group στο facebook που καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει αύριο στη διαμαρτυρία στο σύνταγμα. Αριθμούσε 10000 μέλη και 150000 invitations. Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει. Έχει γίνει σάλος.

:(

Re: Aπίστευτη Προσπάθεια Φίμωσης

Ναι ρε παιδιά αλλά μια προσπάθεια είναι....ας αλλάξει ο τίτλος του νήματος της Θεσσαλονίκης.....

Re: Aπίστευτη Προσπάθεια Φίμωσης

Ναι ρε παιδιά αλλά μια προσπάθεια είναι....ας αλλάξει ο τίτλος του νήματος της Θεσσαλονίκης.....

Άφησα το δεύτερο τίτλο, μιας και είναι πιο γενικός και πιάνει όλη τη προσπάθεια.:a0210:

Re: Απίστευτη προσπάθεια φίμωσης.

Παιδια θεωρω αστοχη την ενωση των νηματων και πολυ περισσοτερο την αλλαγη του τιτλου του νηματος. Το ξεκινησα για να ενημερωθει ο κοσμος για την αυριανη εκδηλωση και τωρα εχει τιτλο "απιστευτη προσπαθεια φιμωσης!" Που ειναι η ενημερωση για την αυριανη εκδηλωση. Γνωμη μου ειναι να μηνει ο αρχικος τιτλος που ειναι στοχευμενος

έχει γίνει επίσημα κάποια καταγγελία για τη διαγραφή του ??

μπας και είναι "Marketing" τρυκ ???

έχει γίνει επίσημα κάποια καταγγελία για τη διαγραφή του ??

μπας και είναι "Marketing" τρυκ ???

Το ΣΚΑΙ το κατέβασε το δημοσίευμα που αφορούσε την αυριανή πρόσκληση και έχει αναρτήσει οτι ακυρώθηκε....

Νομίζω ότι είναι επίσημο πια.....Δημοκρατία....