Απλώς εξέφρασα τη πεποίθησή μου και τίποτε άλλο...Ούτε προέβλεψα, ούτε απέτρεψα κάποια δράση... Και δέχομαι ότι μπορεί η εκτίμησή μου αυτή να αποδειχθεί εσφαλμένη!
Καμμία αντίρρηση, ομοίως έκανα και 'γω!!! Όσο για το ποιος είναι σωστός και λάθος, είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Μακάρι να ξεκουμπιστούν και ας κάνουμε λάθος χίλιες φορές!!
Όμως, δε μπορείς να συγκρίνεις την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του '21, με τις τωρινές κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές συνθήκες...Οι διαφορές είναι τεράστιες, με πρώτη, κατά τη γνώμη μου, τη συσπείρωση του λαού πίσω από την ιδέα της "αλλαγής" ή της επανάστασης...
Το '21 το χρησιμοποίησα καθ' υπερβολή για να αντικρούσω το επιχείρημα με τη χύτρα και την εκτόνωση. Οι διαφορές είναι όντως τεράστιες, όπως το γράφεις, μόνο που και τώρα απαιτείται συσπείρωση, ίσως και περισσότερο επιτακτικά. Τότε, ο εχθρός ήταν καθαρός και ξάστερος δεν είχες τα μεγάλα κανάλια κάθε βράδυ να σου πιπιλάνε το κεφάλι.
Εξάλλου, μη λησμονάς ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας εμφανίστηκε μόλις το 1823, στην αρχή της επανάστασης, εξαιτίας των οργανωτικών λαθών-επιλογών και της προχειρότητας των επαναστατημένων Ελλήνων και τα αποτελέσματα των χειρισμών αυτών τα βλέπουμε μπροστά μας ακόμη και σήμερα, 190 χρόνια μετά...
Το εξωτερικό χρέος εκείνη την περίοδο δημιουργήθηκε περισσότερο από τα γνωστά αρπακτικά που μυρίστηκαν ''αίμα'' και έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε το ανάθεμα στην προχειρότητα μιας νεοσύστατης, κατ' ουσίαν, χώρας που πρώτη της έγνοια ήταν να γεμίζει το καριοφίλι. Θα μου πεις, και ποιος έπρεπε να το σκεφτεί αυτό? Ο Άγγλος ή ο Γάλλος? Και θα σου πω ότι έχεις δίκιο, όμως αυτό δεν εξισώνει επουδενί το θύτη με το θύμα ούτε κάνει ευθείες όλες τις στροφές της ευθύνης.
Επίσης, να διευκρινήσω ότι όταν αναφέρομαι σε ιδεολογία, δεν εννοώ κομματική ή συντεχνιακή. Ιδεολογικό είναι και το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη. Όμως, επανάσταση δε γίνεται με προδιαγραφές lifestyle, ούτε με μοδάτους
απολιτίκ νεολαίους... Πώς μπορεί ένα άτομο που δηλώνει απολιτίκ να συμμετέχει ουσιαστικά σε μια καθαρά πολιτική διεργασία?
Συμφωνώ μαζί σου για τη σημασία της συνειδητοποίησης του κόσμου...
Θεωρώ αναγκαία τη διασφάλιση από "καπελώματα" και "κονκάρδες", τόσο κατά την οργάνωση των κινητοποιήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, με τη σύσταση ομάδων
περιφρούρησης της εκάστης των ειρηνικών εκδηλώσεων...