Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Γιατί αχταρμάς φίλτατε Γιάννη; Τόσα posts έχουν ανέβει από συμφορουμίτες με μηνύματα από το ίντερνετ όπου διάφοροι, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση, μιλούν για ελλάς ή τέφρα ή ακόμα και για διακριτικό κηνύγι των μεταναστών, λες και αυτοί δεν πλήττονται από την κρίση. Έχουν σηκώσει κεφάλι και καλό είναι να επαγρυπνούμε.
Τέλος πάντων, όσον αφορά τη σημερινή κίνηση είμαι επιφυλακτικός. Αν ήμουν Αθήνα μάλλον θα κατέβαινα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο νησί όπου τώρα κατοικώ, δε γίνεται τίποτα.

Προσωπικά, ένα-δύο μηνύματα διάβασα με το περιεχόμενο που αναφέρεις. Για μένα κάτι τέτοια δεν είναι ούτε καν άξια αναφοράς, πόσω μάλλον μπορούν να σηματοδοτήσουν ή να προσδιορίσουν (πολιτικά) μια τέτοια παλλαϊκή αντίδραση.

Καμμία αντίρρηση να επαγρυπνούμε, αλλά, δεν είναι δυνατόν να πιστώνουμε τη δεδομένη αντίδραση ή έστω και ένα μικρό κομμάτι της σε 10-100 τρελλαμένους.

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν υποστήριξα πουθενά ότι όσοι είναι τώρα κάτω είναι όλοι φασίστες.

Ας μην προεξοφλούμε ότι η πλειοψηφία που θα κατέβει στις πλατείες σήμερα δεν έχει άποψη στα παραπάνω ερωτήματα!
Ήδη άνθρωποι και από τούτον εδώ το χώρο, συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια, και κάθε άλλο παρά πρόβατα ή τυχάρπαστοι αγανακτισμένοι είναι.

:ernaehrung004:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Σημείο προβληματισμού είναι το γεγονός ότι υπάρχει μια υπερπροσπάθεια να παρουσιαστούν σαν υπεράνω κομμάτων, παρόλο που είναι σχεδόν απίθανο να είναι κιόλας. Ξαφνικά έγιναν όλοι πολιτικές παρθένες, tabula rasa σαν την Μπακογιάννη...Θαύμα, θαύμα!

Ενώ στις ως τώρα πολιτικοποιημένες και συνειδητοποιημένες συγκεντρώσεις που βλέπαμε ως μπροστάρηδες επαναστατικές μορφές όπως ο GAP τα πράγματα ήταν διαφορετικά;

Ολοι χωρανε.
Προσωπικα προτιμω διπλα μου τον εθνικιστη ανεργο παρα τον καλοπληρωμενο πολυπολιτισμικο .Εξαλλου , ποσο πραγματικα αγανακτισμενος να ειναι ο δευτερος ? Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν παντα τον κανονα.

Σωστά, αν δεν πεινάσεις γιατί να ενδιαφερθείς για τον διπλανό σου που πεινάει; Ενώ ο εθνικιστής άνεργος έχει υγιή εφαλτήρια...Ότι θέλουμε λέμε, έτσι;

Σωστά, αν δεν πεινάσεις γιατί να ενδιαφερθείς για τον διπλανό σου που πεινάει; Ενώ ο εθνικιστής άνεργος έχει υγιή εφαλτήρια...Ότι θέλουμε λέμε, έτσι;

Μμμμ...πες με κυνικο , αλλα στην πλειοψηφια ναι , αυτο ισχυει.

Μμμμ...πες με κυνικο , αλλα στην πλειοψηφια ναι , αυτο ισχυει.

Τότε λοιπόν καλά έχω πει ότι οι αδικημένοι της γης έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους με κάθε τρόπο. Εφόσον έχουν γνήσια κίνητρα (πείνας) το δικαιούνται, σωστά;

Τότε λοιπόν καλά έχω πει ότι οι αδικημένοι της γης έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους με κάθε τρόπο. Εφόσον έχουν γνήσια κίνητρα (πείνας) το δικαιούνται, σωστά;

Το με καθε τροπο ειναι σχετικο .Ας πουμε οτι στο πολεμο ολα επιτρεπονται , ακομα και προσκαιρες συμμαχιες.Τωρα εδω που τα λεμε, θα προτιμουσα μεχρι και χρυσαυγιτη απο κανεναν φωνακλα συνδικαλισταρα , που θα μας τα ζαλιζε για τα ''δικαια'´του λαου , τρωγωντας με χρυσα κουταλια , η κανενα εκ του ασφαλους αιωνιως υποστηρικτη των μεταναστων που θα ηταν ετοιμος να δωσει καθε μορφης ''επιδοματος αλληλεγυης '' σε μεταναστες ενω συμπατριωτες του πεινανε.Προσαρμοστικοτητα και ευελιξια λοιπον :violent-smiley-030:

Το με καθε τροπο ειναι σχετικο .Ας πουμε οτι στο πολεμο ολα επιτρεπονται , ακομα και προσκαιρες συμμαχιες.Τωρα εδω που τα λεμε, θα προτιμουσα μεχρι και χρυσαυγιτη απο κανεναν φωνακλα συνδικαλισταρα , που θα μας τα ζαλιζε για τα ''δικαια'´του λαου , τρωγωντας με χρυσα κουταλια , η κανενα εκ του ασφαλους αιωνιως υποστηρικτη των μεταναστων που θα ηταν ετοιμος να δωσει καθε μορφης ''επιδοματος αλληλεγυης '' σε μεταναστες ενω συμπατριωτες του πεινανε.Προσαρμοστικοτητα και ευελιξια λοιπον :violent-smiley-030:

Μπράβο, προσαρμοστικότητα και ευελιξία...Κοινώς όπου φυσάει ο άνεμος. :a0210:
Αλλά είπαμε εσύ είσαι ρεαλιστής, εμείς είμαστε ουτοπιστές ή μήπως είμαστε απλά αξιοπρεπείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Εκτός από το ΚΚΕ δεν γνωρίζω κανέναν άλλο πολιτικό χώρο που να μοιράζει πιστοποιητικά επαναστατικότητας και "αξιοσύνης". Άλλωστε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και τις κομματικές ταυτότητες τις έχουν θεσμοθετήσει τα αστικά κόμματα που μας κυβερνούν και όχι ο χώρος στον οποίο εγώ ανήκω πολιτικά. Ψάξε λοιπόν αλλού για πολιτικά παράσημα, πιστοποιητικά και διάφορες άλλες διαδικασίες αξιολόγησης, πιο κοντά σου. Αυτοί που διαμαρτύρονται "υπερκομματικά" σήμερα είναι αυτοί που θα τους (ξανα)ψηφίσουν αύριο.

Δεν χρειάζεται να ψάξω πουθενά. Μου τα πέταξαν στα μούτρα εδώ μέσα. Σε λίγο θα σχολιάζουμε και τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των παρισταμένων στις συγκεντρώσεις ή το αγαπημένο τους φαί. Το ''πιο κοντά σου'' δεν το κατάλαβα. Μήπως δίνω εξετάσεις κατάταξης πολιτικής ιδεολογίας ή τοποθέτησης γράφοντας στο φόρουμ? Αν ναι, ειδοποίησέ με να προσέχω μην μπω σε καμμιά λίστα και στοχοποιηθώ.....

Όσο για το τελευταίο συμπέρασμα, τι να σου πω? Δεν έχω κάνει μάντης να γνωρίζω τα μελλούμενα, ούτε είμαι μέσα στο παραβάν για να γνωρίζω τι ψηφίζει ο καθένας.

Και φυσικά υπάρχει δημοκρατία κατά το δοκούν. Αλλοίμονο να υποτασσόμασταν στην περιγραφή της δημοκρατίας από τους βιαστές της. Και φυσικά μπορώ να χλευάσω όποιον θεωρεί ότι φωνάζοντας γηπεδικά συνθήματα ''Αντε γαμ.... Πάγκαλε !" θα φέρει την κυβέρνηση ή τον καπιταλισμό στο χείλος της καταστροφής. Και κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να τον θεωρώ αστείο και χαμηλού επιπέδου, ούτε εσύ νομίζω.

Τότε να απευθύνεσαι στον Πάγκαλο. Σε μένα τι τα λες? Σου απαγόρεψα ποτέ να εκφράσεις τη διαφωνία σου? Σου απαγόρεψα ποτέ να ακολουθήσεις όποια μορφή αντίστασης και αντίδρασης επιθυμείς? Σου απαγόρευσα ποτέ να κατέβεις στο δρόμο και να επιλέξεις ποια ομάδα σε εκπροσωπεί ή ποια ιδεολογία σου ταιριάζει?

Από την άλλη, όσο δικαίωμα έχεις εσύ να ακολουθήσεις το δρόμο σου, άλλο τόσο έχει και το ξέκωλο ψιλοτάκουνο. Αυτό θα πει ''όχι δημοκρατία κατ' αποκοπή''. Τώρα, αν θέλεις να χλευάσεις ή όχι είναι δικό σου θέμα. Όπως και δικό μου θέμα να κρατάω τις ισορροπίες στις διατυπωμένες εκφράσεις που αντικειμενικά θίγουν πρόσωπα και πράγματα, χωρίς μάλιστα αντίλογο. Μήπως θα πρέπει να κατηγορηθώ και για προληπτική λογοκρισία?

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μπράβο, προσαρμοστικότητα και ευελιξία...Κοινώς όπου φυσάει ο άνεμος. :a0210:
Αλλά είπαμε εσύ είσαι ρεαλιστής, εμείς είμαστε ουτοπιστές ή μήπως είμαστε απλά αξιοπρεπείς;

Μπα για μαλ... μας κοβω...:ADFADF1:;)

Κοιτα , ολα σχετικα ειναι.Απλως η περιοδος της αθωοτητας εχει περασει , και μερικες φορες περα απο φιλολογικου ενδιαφεροντος αναλυσεις ,πρεπει να δουμε και την πραγματικοτητα.Δεν ειναι δυνατον να ξεσηκωθουμε και ο εξαθλιωμενος να βαδιζει πλαι με κανα συνδικαλισταρα καμμιας δεκο.Το θεμα ειναι να υπαρχουν οι προσωπικες αντιστασεις , να μην περασει καποιος στην αλλη οχθη.Κατι σαν τα ματ , ολοι τα βριζουν αλλα αμα ενας οχλος οπαδων ερχεται να πετσοκοψει κανα φουκαρα, ποιος δεν θα ηθελε μια δοιμιρια διπλα του ? :Banane0:Και ο φασισμος εχει πολλες μορφες.Και το πετσοκομα μπορει να ειναι οικονομικης μορφης (σορρυ σημερα με εχει πιασει πολυ το ρεαλιστικο μου ¨)

Ας φανταστουμε μια μερα 'χρεωκοπιας' .Καποιος εχει απολυθει , οπως και η γυναικα του, δεν εχει να πληρωσει τιποτα,πιθανοτατα θα του παρουν το σπιτι για ενα κομματι ψωμι , η θα τον πεταξουν στο δρομο.Δεν μπορει να στηριχθει σε γονεις κλπ οπως παλια, επειδη πιθανοτατα εχουν παγωσει τα παντα, συνταξεις κλπ, οπως και καθε μορφης δανειοδοτησης .Ποια θα ειναι η επομενη μερα ? Συμπαρασταση στις Δεκο και στους μεταναστες ?Αμφιβαλλω.

Σκεφτόμουν πάντως το εξής σχιζοφρενικό.

Τόσον καιρό (εντός και εκτός forum) όταν κάποιοι τα βάζαμε με τα κόμματα και το κοινοβουλευτικό σύστημα, κατηγορούμασταν για απάθεια που δεν ψηφίζουμε, για απολιτίκ, για διάφορα αίσχη. Σήμερα αυτοί που μας κατηγορούσαν είναι οι ίδιοι που απορρίπτουν τη συμμετοχή των κομμάτων στην συγκέντρωση μετά βδελυγμίας!
Αποφασίστε ρε παιδιά, είναι λύση τα κόμματα ή δεν είναι; Είναι λύση οι εκλογές ή είναι λύση οι υπερ(αντι)κομματικές συγκεντρώσεις; Πώς εκφράζεται τελικά η δημοκρατία αν όχι κατά το δοκούν λοιπόν;

από τις 6 ήταν στη χαλκοκονδύλη η γενοπ

τώρα είναι στην κάτω μεριά της πλατείας ........

*όσο για το ισπανικό σύνθημα που έγινε αφορμή (σσσ μη ξυπνάτε τους έλληνες ) μούφα .... μάλλον ο τορναδόρος το έστειλε και αυτό :ADFADF1:

Last edited:
Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δηλαδή όλες οι προηγούμενες διαμαρτυρίες ήταν από φιλοπόλεμους και τύπους με μολότοφ και αιχμηρά αντικείμενα?

Ναι, το καινούργιο μότο είναι "Μαζί τα σπάσαμε".

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πολύ όμορφη προσπάθεια και με την συμμετοχή μας μπορεί να γίνει κάτι αλλά νομίζω ότι χρειάζεται προσοχή γιατί εσκεμμένα ή κατά λάθος κοντεύουν οι προηγούμενες διαμαρτυρίες του κόσμου να σπιλωθούν ως στημένες για μπάχαλο και ότι αρνητικό υπάρχει.