Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Eιναι πολυ κοσμος, ολες οι οδοι γυρω απο το Συνταγμα ειναι κλειστοι.

Οσον αφορα τις προτασεις, υπαρχουν και ειναι και αναρτημενες , αλλα γινεται τετοιος χαμοσ που δε βγαζεις ακρη.

Σημασια εχει να ξυπνησουμε ....

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Σήμερα πάντως ήταν ελπιδοφόρο..

Ημουν δυό ώρες κάτω και υπήρχε απίστευτη πολυχρωμία κόσμου,αλλά και μαζικότητα..
Θά δείξει.Μακάρι νά συνεχιστεί..
Πάντως είναι εμφανές οτι πολύς κόσμος πλεον προβληματίζεται ,έχει ανάγκη τήν συλλογικότητα καί έχει μπουχτίσει απο δαύτους...

Αν δυναμώσει κι''άλλο πάντως και αντέξει σέ διάρκεια ,θά αρχίσουν νά προβοκάρουν..

Δεν παραδίδεται έτσι ένα καθεστώς πού συζητά ακομα και σήμερα αλλαγή τού εκλογικού νόμου στό ακόμα πιό μειοψηφικό..

Και απότι άκουσα και ο ''κύριος'' Σαμαράς δέν αρνήθηκε να συζητήσει οσα προτεινε χτές ο Πάγκαλος γιά τον νόμο.

Κοινοβουλευτική χούντα ετοιμάζουν παρεούλα.

Last edited:

Aν προλαβουν!!!

Σημασια εχει να μη σιωπησουμε...

attachment.php

Attachments

• 19--10-thumb-large.jpg
    19--10-thumb-large.jpg
    33.6 KB · Views: 123

Ο κόσμος όλο και αυξάνεται πια. Σε σχέση με το βράδυ της Τετάρτης σήμερα είχε αρκετά περισσότερο κόσμο. Και μάλιστα σε μέρα που είχε και τελικό μπάσκετ ;)

Το πλήθος ειναι ετερόκλιτο και αυτό είναι που προσωπικα μου αρεσει. Υπο άλλες συνθηκες αυτοί οι άνθρωποι δεν θα συναντιόντουσαν στον δρόμο. Ίσως να ξαναβρεθηκαν μαζί τον Ιούλιο του 2004 στα πανηγύρια του Euro...

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ημουν και εγω σήμερα και χθές φυσικά στην κεντρική πλατεία της πόλης μου, μαζί με εκατοντάδες συνανθρώπους μου.
Σχετικά με την χθεσινή ημέρα, μπορώ να πω ότι ήμασταν περισσότεροι, και το θετικό είναι ότι έτσι βλέπω να πηγαίνει και αυτη την εβδομάδα.
Αν αναλογιστεί κάποιος ότι μιλάμε γιά μιά μικρή σχετικά επαρχιακή πόλη, τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, και μακάρι στην πορεία να πάνε καόμη καλύτερα.

Αρχικός στόχος νομίζω, θα πρέπει να είναι, να αδειάσουν οι καφετέριες τις ώρες των μαζώξεων απο τους νέους κυρίως και να πηγαίνουν σε αυτές όλο και περισσότεροι απο αυτούς.
Ας ξεχάσουμε το αραλίκι και το καφεδάκι.Ετσι δεν γίνεται δουλειά και ο ωχαδελφισμός επιτέλους θα πρέπει να πάρει ΤΕΛΟΣ.
Τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι αρχίζουμε να έχουμε γερές βάσεις....τότε και μόνο τότε αυτη η προσπάθεια θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
Οταν θα μαζευτούν γιά διαμαρτυρία κάτι εκατομύρια Ελληνες στις πλατείες, να δω μετά εκείνα τα μούτρα των πολιτικών που λένε ότι δεν τους αφορά το θέμα, τι θα πούνε και πόσο θα καίγονται.

Σπυρο, εχεις σκεφτει ποια μπορει να ειναι μια προταση , ρεαλιστικη, για τους αγανακτησμενους ?

Εσυ τι θα ζηταγες? Εχεις διαβασει κι ακουσει τοσα... ποια ειναι η γνωμη σου για το τι μπορει να γινει ή τι να απαιτησουμε ...?

Αν πχ εμπαινε μια προταση για δημοψηφισμα, ποια θα ηταν η σωστη ερωτηση ?

Σπυρο, εχεις σκεφτει ποια μπορει να ειναι μια προταση , ρεαλιστικη, για τους αγανακτησμενους ?

Εσυ τι θα ζηταγες? Εχεις διαβασει κι ακουσει τοσα... ποια ειναι η γνωμη σου για το τι μπορει να γινει ή τι να απαιτησουμε ...?

''θέλετε να φύγουν με ελικόπτερο η αεροπλάνο της γραμμής με πλήρωμα αυτοκτονίας;'':BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ειμαστε δυό Σπύροι online..Απαντώ και εγώ..

To κείμενο τού Ισπανικού κινηματος διαμαρτυριας προσωπικά το θεωρώ αρκετά επεξεργασμένο και έχει σωστές βασικές αρχές..
Πέρα απο ιδεολογίες τό ζητούμενο ειναι αφ´ενός μέν να ξαναϋπάρξει Δημοκρατία αλλα´και δημοκρατικός έλεγχος στούς κυβερνώντες..
Ισως κάποια αποσα ζητούν οι Ισπανοί νά θεωρούνται προωθημένα οχι για μένα,αλλά γιά τήν φάση που βρισκόμαστε ως Χώρα καί γιά νά επιτευχθούν θά πρέπει νά απαιτηθούν έντονα απο εκατομύρια πολιτών..

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056104025&postcount=93

Αν μέ ρωτάς γιά δημοψηφισμα τό θεωρώ παρακινδυνευμένο αυτή την στιγμή γιατί μιά ερώτηση σε ενα δημοψηφισμα μπορεί εύκολα νά παγιδεψει κόσμο..Και επίσης δεν γνωρίζω το νομικό του υπόβαθρο(δηλαδή αν το Συνταγμα προβλεπει αριθμό υπογραφών καί επίσης άν έχει δεσμευτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα γιά την κάθε Κυβερνηση τό αποτέλεσμά του)

Ισως ενα σαφές ερώτημα τού τύπου ''Θέλετε τα μέτρα τού δεύτερου Μνημονίου'' νά έστεκε.

Απ οτι φαινεται , το θεμα ειναι πολυ περιπλοκο...

Και προφανως , αν ποτε γινοταν δημοψηφισμα, αυτοι που θα εθεταν το ερωτημα, θα κοιτουσαν να εξασφαλισουν και το ποθητο - γι αυτους - αποτελεσμα!

Και προφανως , αν ποτε γινοταν δημοψηφισμα, αυτοι που θα εθεταν το ερωτημα, θα κοιτουσαν να εξασφαλισουν και το ποθητο - γι αυτους - αποτελεσμα!

Αυτά τα κινήματα θέλουν αντοχή και διάρκεια ,αλλά πρωτίστως αντοχή στίς προκλήσεις..

Ευκολα πέφτει μιά μολότωφ(αντε βρές απο πού),εύκολα δημιουργείται ένα επεισοδειο με την Αστυνομια (επίσης άντε βρές από πού) ..

Τό νά χτυπήσουν πάντως 150000 κόσμο που έχει κατεβεί μέ την οικογένειά του το βλέπω δύσκολο ,αλλά οχι αδύνατο..

Αν (το εύχομαι αλλά ειναι δύσκολο)δείς 500000 στην Αθήνα εκεί πλέον θάχουν τρομερό προβλημα νομιμοποιησης..

Για μένα πρέπει να μπουν απλά πράγματα στην αρχή:Δημοκρατία,Ουσιαστικός δημοκρατικός έλεγχος αυτών που κυβερνούν (οχι opengov και ''diavgia'') καί νά μήν τολμήσουν νά λάβουν σοβαρότατες αποφάσεις που αφορούν τους πολίτες χωρις να τους ρωτήσουν..

Για το δημοψηφισμα ειναι οπως τα λές..

Αν βγουν και ρωτήσουν ''Ευρωζώνη ή οχι'' θά παγιδευτεί πολύς κόσμος,γιατι η τάση ειναι η παραμονή στην Ευρωζώνη..
Ελα ομως που αυτό θα θεωρηθεί απ´την Κυβέρνηση ως αποδοχή τών νέων Μνημονιακών μέτρων......

Αρα χρειάζονται ομάδες νομικών,που νά ξέρουν τί ακριβώς θά προτεινουν καί τί προβλέπει το Συνταγμα..

Πιστεύω πάντως πώς αυτά αλλάζουν απο εβδομάδα σε εβδομάδα και εξαρτώνται απο την υπομονή την αντοχή και τήν μή-κόπωση τών πολιτών..
Αν δεις 500000 ανθρώπους έξω σταθερά ,ή θα κανουν δικτατορία ή θά σηκωθούν νά φύγουν..

Εχεις αποψη για το αν θα πρεπει να φυγουμε απο το ευρω ή οχι ?
Υπαρχει καπου καποιο κειμενο με τις πιθανες συνεπειες αυτης της κινησης ?

Γινεται να μεινουμε στην ευρωπαικη Ενωση με δραχμη (οπως πχ η Αγγλια με τη λιρα της)?

Last edited:

Εχεις αποψη για το αν θα πρεπει να φυγουμε απο το ευρω ή οχι ?
Υπαρχει καπου καποιο κειμενο με τις πιθανες συνεπειες αυτης της κινησης ?

Γιάννη ολα αυτά υπάρχουν στό ''Που πάει η Χώρα'',αλλά ειναι διάσπαρτα..
Ο καλύτερος αποδελτιωτής ειναι ο Emilot που οταν διαβάσει τό μήνυμα ειμαι βεβαιος οτι θα βοηθήσει..

Δεν θά ξαναπώ την δική μου αποψη ,γιατί άλλα σκεφτομουν περυσι σε σχέση με το ευρώ και άλλα τείνω νά πιστέψω φέτος...Γράφω ''τεινω'' για να υποδηλώσω οτι δεν ειμαι σιγουρος..
Και το μένω και το φεύγω έχουν μεγάλο ρίσκο..

Στην πρωτη περίπτωση εισαι φτωχός και τρώς ολο το πακετο τών μέτρων,που δεν ξερεις αν θαναι το τελευταίο(οι αριθμοί λένε οτι δεν θάναι) και ισως δεν βγεις ποτέ απο την κρίση(μπορει βεβαια αν φυγει ολη η δημοσια περιουσια και δεν μεινει τιποτα,να δοθει κάποια ''χάρη'' για ενα μερος τού χρεους)και στην δευτερη η κοινωνια θα πρεπει ναναι ετοιμη να δεχτεί ενα σοκ δυό ετών ,να ειναι συσπειρωμένη και να αντέξει τό ταρακουνημα τού οικοδομηματος ,την υποτιμηση τής δραχμής και πάει λέγοντας.

Οι πιο πολλοί θα σου πούν ευρώ,αλλά ετσι οπως πανε τα πράγματα ειλικρινά δεν ξέρω πλέον αν η Ε.Ε. θέλει να διασφαλισει την βιωσιμότητά μας ως Χωρας ή νά ''βοηθησει'' μεχρις να ολοκληρωθεί ο κύκλος μέτρων(αντε βρες πότε)και μετά νά χρεωκοπήσουμε ..

Ταυτόχρονα αυτή η παρέα που εχει επικρατήσει και στά δυό κόμματα εξουσίας ειναι ανάξια εμπιστοσύνης και πλέον αρχιζω να πιστευω οτι με δαυτους δεν θα δούμε προκοπή ποτέ..άν συνεχισουν να εναλλάσσονται μεταξύ τους ..(καί εδώ αναφέρομαι και στις ηγετικές ομάδες τών δυό κομμάτων)..

Τώρα αν αναδειχθεί κάτι αλλο,μεσα απολη αυτή την διεργασία της κοινωνιας ,δεν ξέρω..

Last edited:

Αυτα ακριβως σκεφτομουν κι εγω...

Αληθεια, καλο θα ηταν καποιος να τα "μαζεψει" σ ενα ξεχωριστο νημα , κι εκει να συζητηθει το θεμα καλυτερα...

Και το ερώτημα θα είναι οπωσδήποτε κάτι εκβιαστικό ή γενικόπνοο τύπου ..."ΠΑΣΟΚ ή βαρβαρότητα" όπως το είχε θέσει ο κύριος Παπανδρέου παλαιότερα, να μην αμφιβάλλεις. 36 χρόνια μετρά σε ισχύ το Σύνταγμα 1975/1986/2001.... και δεν έχουμε δει δημοψήφισμα ούτε ζωγραφιστό.

Στο πάνω μέρος της πλατείας είναι οι "εθνικιστές" 300 και στο κάτω μέρος τα παιδιά που προσπαθούν μέσα απο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να οργανώσουν κάτι....

Όσοι πηγαίνουν(καινούριοι) στο Σύνταγμα καλό θα είναι να περνάνε στο κάτω μέρος της πλατείας....:2thumb22sup:

Τι πάνω και κάτω μέρος;;;

Τι διαχωρισμός είναι αυτός;

Δηλαδή πάνω είναι τα ζώα που φωνάζουν και κάτω οι διανοούμενοι;;;;

Όσοι καινούργιοι να έρθουν στο κάτω μέρος;;;; Στους καλούς γιατί οι πάνω είναι κακοί;;;; Τι είναι αυτα ρε παιδια;;;;;

Πραγματικά με θλίβει αυτη η λογική...

Κατέβηκα και χτες, πάρα πολύς κόσμος σε σημείο να έχουν πρόβλημα οι διοργανωτές να "στήσουν" τη συνέλευση.

Κατά τις 10 δεν άντεξα άλλο την ορθοστασία και έφυγα.

Προσπαθούσα να "ποστάρω" από το κινητό αλλά το internet της vodafone δεν.....

Το ψήφισμα που αναγνώστηκε χθες ήταν άψογο, αν συνεχιστεί η ζύμωση, νομίζω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.