Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

πολύς κόσμος χθες, μασίφ ..

το σκηνικό λίγο-πολύ το ίδιο, πάνω/κάτω ...

καντίνες, περίπτερα, πλανόδιοι = χ$στήκανε στο τάληρο ...., έχει και τα καλά της η ..... "ειρήνη" ...,

αν βάλεις δε, οτι μέχρι στιγμής δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ....

τότε μιλάμε για ουτοπικές καταστάσεις ............

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cVZ1wC6FZ_U

Last edited:

Ισως και να τους βολευει μια τετοια "αναιμακτη" διαμαρτυρια...

Το βλεπουν σαν εκτονωση της αγανακτησης.... ενα τσαφ παντως θελει να γινει κατι περισσοτερο !

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ (Από τον Λόγο στη Λαμία, 22 Οκτωβρίου 1944)
Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού. Bertolt Brecht

«Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του, και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής! Μ' αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε»...

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Απ την μια χάρηκα με αυτό που γίνεται στην κάτω πλευρά της πλατείας. Λίγο περισσότερη οργάνωση θα χρειαζόταν και να έπαιρναν πόδι οι καντίνες. Μόνο μαλλί της γριάς και καρουζέλ που δεν είχε.
Απ την άλλη επάνω, η χαρά του καναπεδάτου, του λάτρη του λάιφ στάιλ και του ανθρώπου που θεωρεί ότι έκανε το χρέος του, επειδή μούτζωσε και φώναξε 1-2 συνθηματάκια γηπέδου.

Αν από τους 10000 που περασαν από πάνω ενδιαφέρθηκαν για το κάτω μέρος 1000 το κέρδος είναι τεράστιο.

Ελπίζεις ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία του "χαβαλέ", κάποιοι θα πάνε παραπέρα και θα ψαχτούν.

Αλλιώς Δημήτρη, πάλι οι ίδιοι θα μείνουν.....

μου θυμίζει λίγο την εικόνα στην Πρέβελη

όταν πήγα μετά από αρκετά χρόνια και είχε γεμίσει ξαπλώστρες ....

ολίγον από θλίψη .....

στο τέλος κάηκε .............

9041579_0.jpg

preveli1.jpg

1542543.jpg

Ξαναζωντανεύει όμως!

Τι πάνω και κάτω μέρος;;;

Τι διαχωρισμός είναι αυτός;

Δηλαδή πάνω είναι τα ζώα που φωνάζουν και κάτω οι διανοούμενοι;;;;

Όσοι καινούργιοι να έρθουν στο κάτω μέρος;;;; Στους καλούς γιατί οι πάνω είναι κακοί;;;; Τι είναι αυτα ρε παιδια;;;;;

Πραγματικά με θλίβει αυτη η λογική...

Να μην σε θλίβει η δική μου λογική Klekor....Να αναζητάς την εικόνα που υπάρχει απο πίσω...

Και εξηγούμαι...

Επάνω στην πλατεία και αριστερά της Βουλής, υπάρχει ένα σταντ που υπάρχει ΠΡΙΝ κατέβουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.
Την πρώτη μέρα που στήθηκε το σταντ, πήγε λίγος κόσμος βολιδοσκοπώντας, τι σημαίνει, ποιοι είναι αυτοί,κλπ κλπ...

Την επόμενη μέρα ήταν αυτοί και οι συγγενείς τους..
Στο δελτίο που δίνουν, γραφουν Θερμοπύλες 480μ.χ και απο κα´τω Ελλάδα 2011.....

Οι τύποι είναι κάποια εθνικισταριά που προσπάθησαν να μαζέψουν κόσμο. Αμ, δε...

Μετά απο 3 ημέρες έγινε ο μπαμ των Αγανακτισμένων....Και κατέβηκαν χιλιαδες κόσμου...
Ανάμεσα τους και εγώ...

Σε πληροφορώ ότι χώθηκαν με ντουντούκες και προσπάθησαν να προσηλυτίσουν κόσμο και κοσμάκη....Απο ότι φαίνεται δεν τα έχουν καταφέρει.

Στο επάνω μέρος παίρνουν μέρος και "υγιείς" πολίτες, αλλά "απολιτίκ", που κατεβαίνουν και γίνονται "ένα" με αυτούς. Και να οι μούντζες και να το "να καει να καει το μπουρδέλο,κλπ).....

Την πρώτη μέρα ειδικά πήγαν να φωνάξουν και το "να φύγουν οι ξένοι"(το είχα αναφέρει κιόλας), αλλά ο κόσμος ο πολύς, αντέδρασε υγιώς και έγκαιρα.

Και ένα περιστατικό απο χθες...

Κατεβαίνει μια κυρία γύρω στα 40 στην συγκέντρωση και την πιάνει το zougla Και την ρωτάει πως της φάνηκε....

Και απαντάει....
"Πως να μου φανεί ρε παιδιά??? Φασιστικά συνθήματα είδα και εθνικιστές, πολυ χάλια, πάω να φύγω...."

και ευτυχώς ο εν λόγω δημοσιογράφος την ενημέρωσε ότι στο κάτω μέρος της πλατείας υπάρχει μια ομάδα που διοργανώνει ανοικτή συνέλευση με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες....

Αν δεν της το έλεγε και δεν κατέβαινε κάτω, θα έφευγε δυσαρεστημένη...

Αυτά ήθελα να πω και νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν έχω δείξει σημάδια "διαχωρισμού" του υγιούς μέρος του λαού μας.

Last edited:

Να μην σε θλίβει η δική μου λογική Klekor....Να αναζητάς την εικόνα που υπάρχει απο πίσω...

Και εξηγούμαι...

Επάνω στην πλατεία και αριστερά της Βουλής, υπάρχει ένα σταντ που υπάρχει ΠΡΙΝ κατέβουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.
Την πρώτη μέρα που στήθηκε το σταντ, πήγε λίγος κόσμος βολιδοσκοπώντας, τι σημαίνει, ποιοι είναι αυτοί,κλπ κλπ...

Την επόμενη μέρα ήταν αυτοί και οι συγγενείς τους..
Στο δελτίο που δίνουν, γραφουν Θερμοπύλες 480μ.χ και απο κα´τω Ελλάδα 2011.....

Οι τύποι είναι κάποια εθνικισταριά που προσπάθησαν να μαζέψουν κόσμο. Αμ, δε...

Μετά απο 3 ημέρες έγινε ο μπαμ των Αγανακτισμένων....Και κατέβηκαν χιλιαδες κόσμου...
Ανάμεσα τους και εγώ...

Σε πληροφορώ ότι χώθηκαν με ντουντούκες και προσπάθησαν να προσηλυτίσουν κόσμο και κοσμάκη....Απο ότι φαίνεται δεν τα έχουν καταφέρει.

Στο επάνω μέρος παίρνουν μέρος και "υγιείς" πολίτες, αλλά "απολιτίκ", που κατεβαίνουν και γίνονται "ένα" με αυτούς. Και να οι μούντζες και να το "να καει να καει το μπουρδέλο,κλπ).....

Την πρώτη μέρα ειδικά πήγαν να φωνάξουν και το "να φύγουν οι ξένοι"(το είχα αναφέρει κιόλας), αλλά ο κόσμος ο πολύς, αντέδρασε υγιώς και έγκαιρα.

Και ένα περιστατικό απο χθες...

Κατεβαίνει μια κυρία γύρω στα 40 στην συγκέντρωση και την πιάνει το zougla Και την ρωτάει πως της φάνηκε....

Και απαντάει....
"Πως να μου φανεί ρε παιδιά??? Φασιστικά συνθήματα είδα και εθνικιστές, πολυ χάλια, πάω να φύγω...."

και ευτυχώς ο εν λόγω δημοσιογράφος την ενημέρωσε ότι στο κάτω μέρος της πλατείας υπάρχει μια ομάδα που διοργανώνει ανοικτή συνέλευση με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες....

Αν δεν της το έλεγε και δεν κατέβαινε κάτω, θα έφευγε δυσαρεστημένη...

Αυτά ήθελα να πω και νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν έχω δείξει σημάδια "διαχωρισμού" του υγιούς μέρος του λαού μας.

Ναι ρε Αιμίλιε, αλλά όλος αυτός ο κόσμος πάνω ΔΕΝ ανήκει στους 300 κόπανους εκεί! Εκεί πάει το τσουβάλιασμα! Και κάτω άκουσα κάτι παπαριές μεγάλες, αλλά δεν χαρακτηρίζουν αυτές τη συνέλευση!

Ναι ρε Αιμίλιε, αλλά όλος αυτός ο κόσμος πάνω ΔΕΝ ανήκει στους 300 κόπανους εκεί! Εκεί πάει το τσουβάλιασμα! Και κάτω άκουσα κάτι παπαριές μεγάλες, αλλά δεν χαρακτηρίζουν αυτές τη συνέλευση!

"Στο επάνω μέρος παίρνουν μέρος και "υγιείς" πολίτες, αλλά "απολιτίκ", που κατεβαίνουν και γίνονται "ένα" με αυτούς"

Μα το αναφέρω και δεν φυσικά δεν τσουβαλιάζω, για αυτό και αναφέρω το παράδειγμα της κυρίας....

Για μένα το μεγαλύτερο επίτευγμα μέχρι στιγμής είναι η ανοικτή συνέλευση...

Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη...

Και το ξαναλέω δεν αναφέρομαι στον πολίτη που θα ακούσει το "εξω οι ξένοι" και θα φύγει, αναφέρομαι στον νέο ή στον μεγαλύτερο που θα ακούσει αυτό και θα παραμείνει να το φωνάξει.....

Ρε παιδια να ρωτησω και εγω κατι (εχει ξανατεθει σαν απορια) .Μπορει η υπογραφη καποιου (σημαντικου προφανως ) αριθμου πολιτων να διεκδικησει καποια αλλαγη στο Συνταγμα,υπουργικης αποφασης ,διεξαγωγης δημοψηφισματος ? Νομικα μιλαμε.
Επισης καποιου ειχα διαβασει , δεν θυμαμαι που, οποτε παιζει να ειναι και τρελη ιντερνικη μουφα οτι αν υπαρξει συγκεκριμενος αριθμος υπογραφων απο τουλαχιστον 4 χωρες αυτο μπορει να οδηγησει και στην διεκδικηση αλλαγης της ευρωπαικης νομοθεσιας (..? ) , η τελωσπαντων καποιων αποφασεων.

Στην Ευρωπαική νομοθεσία αναφέρει ότι με την συλλογή 1εκ. υπογραφών απο τους πολίτες της Ε.Ε. μπορεί να αλλάξει....

Το ανέφεραν οι νομικοί του κινήματος...

Στα δικα μας υπαρχει κανα τετοιο ''παραθυρακι'' ? Τι λενε η νομικοι ? Παταει καπου η διεξαγωγη δημοψηφισματος (πχ) ?

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Στα δικα μας υπαρχει κανα τετοιο ''παραθυρακι'' ? Τι λενε η νομικοι ? Παταει καπου η διεξαγωγη δημοψηφισματος (πχ) ?

Τι να σου πουν οι νομικοί? Αφού ο Πεταλωτής ήταν ξεκάθαρος επ' αυτού:

''Οι Έλληνες δεν έχουν νοοτροπία δημοψηφισμάτων''

Προφανώς, ο νομοθέτης, που συμπεριέλαβε τη μοναδική λαϊκή έκφραση άμεσης δημοκρατίας σε Συνταγματικό επίπεδο, ήταν Κινέζος...

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ο Πεταλωτής φταίει που εδώ και 30 τόσα χρόνια δεν έχει γίνει δημοψήφισμα?