Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ας προσέχουμε λοιπόν να μη τους δίνουμε επιχειρήματα

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Τα βλέπω τα παραπάνω, αλλά δεν είναι παρά χτίσιμο ηθικής δικαιολόγησης των όσων θα επακολουθήσουν. Πραγματική αιτία για επέμβαση δίχως σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές, δεν έχει υπάρξει ακόμη. Η πιο κατάλληλη θα ήταν μια τέτοια συμπλοκή των δύο άκρων.

Όσο και να τα καταδικάζουν οι υπάλληλοι της "4ης εξουσίας", η in situ παραμονή και ο αποκλεισμός της Βουλής δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την κοινή γνώμη ως αποδεκτή δικαιολογία βίαιης επέμβασης. Πρώτα θα μολέψουν το κίνημα κάποιες ακραίες συνιστώσες και μετά θα γίνει το ντου.

Τάσο, το ξέρω ότι τα βλέπεις όπως ξέρω ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν τα βλέπουν. Εγώ απλά διαφωνώ στην εκτίμηση της κατάστασης και θεωρώ ότι ο πανικός (του Κράτους) είναι κακός σύμβουλος. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια κατάσταση που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ άλλοτε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και η αντίστοιχη πείρα διαχείρισης, ούτε σε πολιτικό, ούτε σε κατασταλτικό επίπεδο.

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Οχι ολοι Γιαννη και το ξερεις, δεν γνωριζουν.

Αν ηξεραν δεν θα πουλαγαν ουτε φυλο οι φυλαδες...

Προς το παρον, ακομα και αν δεν συμπλεουν τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικα και εντυπα) τουλαχιστον δεν θαβουν, πολυ ανοιχτα τουλαχιστον.
Οταν θα αρχισει ο πολεμος της λασπης, θα προετοιμαστει η "κοινη γνωμη" και μετα απο λιγο θα αρχισουν "τα εκτροπα" και τα δακρυγονα...

Γιατί, τώρα πουλάνε?

Αν εξαιρέσεις αυτές που διανέμονται σε δημόσιους οργανισμούς και μεγάλες εταιρίες για αποδελτίωση, οι πωλήσεις σε κόσμο είναι ελάχιστες.

Οσο για τα μέσα, από την πρ´'ωτη μέρα προσπάθησαν να "πνίξουν" την είδηση, αλλά όταν είδαν ότι δεν γίνεται άρχισαν να ασχολούνται.

Και μην ξεχνάς ότι τώρα ο κάθε ένας έχει κάποιον δικό του ή φίλο κάτω στο Σύνταγμα, δεν ακούει για "αντιεξουσιαστές", συνδικαλιστές" κλπ, για κάποιον άγνωστο!

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μα γιατί δείχνουν την προπαγάνδα που ήδη άρχισε να στήνεται

Οχι ολοι Γιαννη και το ξερεις, δεν γνωριζουν.

Αν ηξεραν δεν θα πουλαγαν ουτε φυλο οι φυλαδες...

Προς το παρον, ακομα και αν δεν συμπλεουν τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικα και εντυπα) τουλαχιστον δεν θαβουν, πολυ ανοιχτα τουλαχιστον.
Οταν θα αρχισει ο πολεμος της λασπης, θα προετοιμαστει η "κοινη γνωμη" και μετα απο λιγο θα αρχισουν "τα εκτροπα" και τα δακρυγονα...

Να ρωτήσω κάτι?

Τρέφατε καμμία αυταπάτη ότι τα δεκανίκια και υποστηρικτές του συστήματος, θα έπαιρναν θέση απέναντί του την κρίσιμη ώρα που πάει να εδραιωθεί ένα μέτωπο?

Δηλαδή; Τι να μην κάνουμε ακριβώς; Να κάνουμε μια λίστα με το savoir vivre της επανάστασης;

Γιατί έχω την αίσθηση ότι δημοσιεύματα όπως το πιοπαραπάνω αίσχος του Βήματος, είναι τόσο απροκάλυπτα που λειτουργούν εντελώς αντίθετα, ως μπούμερανγκ;

Αμ θέλει και η προπαγάνδα μια προετοιμασία, μια ρέγουλα βρε... ερασιτέχνες γκαιμπελίσκοι. Έτσι ξαφνικά όπως το ρίχνεις δεν θα πονηρευτεί ο κοσμάκης; Για τόσο ηλίθιο τον έχεις; Όταν τόσες μέρες ο τύπος προβάλλει αγανακτισμένο κόσμο να μουτζώνει τη βουλή, νομίζεις ότι η κοινή γνώμη δεν έχει ταυτιστεί ήδη, και ότι θα αντιδράσει ξαφνικά στον αποκλεισμό της εξόδου των βουλευτών και θα την απορρίψει ως προσβολή ενός δημοκρατικού τοτέμ; Α ρε κούνια που σας κούναγε... γκαιμπελίσκοι της κακιάς ώρας.
Τουλάχιστον o αυθεντικός είχε νιονιό, είχε μια αξιοσύνη σε αυτό που έκανε.

Εσείς είστε απλά κακέκτυπα.

Δεν υπαρχει τακτ πλεον απο τα εμμισθα μεσα και ουτε καν η στοιχειωδης λογικη απο μια μεριδα του λαου. Οσο και να εχει ταυτιστει ο κοσμος με την εικονα της μουντζας, πολυ ευκολα, με μια προβοκατορικη ή και τυχαια αν θες κινηση, σε μια μερα μεσα, το κλιμα θα εχει αναστραφει. Ειναι πολυ μεγαλη η ταχυτητα της πληροφοριας αλλα και της "πληροφοριας" σημερα.
Δεν χρειαζεται πολυ "ψησιμο"

Την αφορμη θα την παρουν μονοι τους οπως σωστα ειπε και ο McZab πιο πριν. Απλα δεν εχει ερθει η ωρα ακομα.
Σκεψου οτι σε αλλες εποχες ουτε απο 500 μετρα δεν θα μπορουσες να απεχεις απο αυτοκινητο βουλευτη, ποσο μαλλον να το αγγιξεις...

Καταλαβαίνετε τι εννοώ να μη δίνουμε επιχειρήματα?

Δεν εννοώ την χθεσινή κίνηση αποκλεισμού, αλλά στην προφανή προβοκάτσια που προετοιμάζεται από τις φυλάδες να μην μασάμε και να ανταπαντάμε στο πεδίο της συγκέντρωσης με ότι μπορεί να προκύψει

Να ρωτήσω κάτι?

Τρέφατε καμμία αυταπάτη ότι τα δεκανίκια και υποστηρικτές του συστήματος, θα έπαιρναν θέση απέναντί του την κρίσιμη ώρα που πάει να εδραιωθεί ένα μέτωπο?

Προσωπικα οχι, αλλα υπεθεσα οτι μιλαμε για ολο τον κοσμο. Στην τελικη στο Συνταγμα κατεβαινουν ποσοι; 40-50 χιλιαδες; Να πουμε 100;

Λειπουν ~4.900.000 κοσμος.

@Pstelios

Μακαρι

Να ρωτήσω κάτι?

Αντιθέτως ήταν απόλυτα προβλέψιμοι από μια ικανή μερίδα κόσμου. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι τα δίκτυα αντιπληροφόρησης είναι εξαιρετικής σημασίας στο να λειτουργούν αυτή τη στιγμή σοβαρά και ώριμα.
Το ότι ήταν προβλέψιμη η στάση τους δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν σαν κίνδυνοι. Και τα δακρυγόνα είναι προβλέψιμα και τα βλέπουμε να έρχονται αλλά η αδιαφορία προς τον επερχόμενο κίνδυνο δεν δικαιολογείται, αντιθέτως.
Όσο πιο προβλέψιμοι είναι οι κίνδυνοι, τόσο πιο καλή προετοιμασία πρέπει να υπάρχει στην αντιμετώπισή τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Το ότι κάμποσοι δεν γνωρίζουν τον ρόλο των ΜΜΕ είναι δεδομένο. Αποδεικνύεται καθημερινά από τις συζητήσεις εντός και εκτός forum.
Το αν πέσατε από τα σύννεφα δεν μπορώ να το απαντήσω. Εξαρτάται από το πού τοποθετείται ο καθένας, πόσο ώριμος πολιτικά είναι και ποια μέσα εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του.

Δεν μπορώ να μιλήσω για τους εκτός του φόρουμ, ούτε έχω ικανό δείγμα ώστε να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό. Άλλωστε, δεν θα είχε και τόση σημασία μια μεμονωμένη προσωπική εμπειρία. Για το φόρουμ, όμως, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, τουλάχιστον μετά από κοντά 3000 σελίδες ανάγνωσης σχετικά με τους ''καμπόσους'' που δεν γνωρίζουν το ρόλο των Μ.Μ.Ε. Αν γίνει ένα σχετικό poll με το θέμα που συζητάμε (για το ρόλο των Μ.Μ.Ε., δηλαδή), θα ψάχνεις να βρεις τους καμπόσους με μεγεθυντικό φακό.

Καταλαβαίνετε τι εννοώ να μη δίνουμε επιχειρήματα?

Δεν εννοώ την χθεσινή κίνηση αποκλεισμού, αλλά στην προφανή προβοκάτσια που προετοιμάζεται από τις φυλάδες να μην μασάμε και να ανταπαντάμε στο πεδίο της συγκέντρωσης με ότι μπορεί να προκύψει

Ποια προβοκάτσια ρε Κέρκυρα; Δηλαδή αν αύριο σε μια αντίστοιχη ενέργεια φύγει ένα νεράτζι ή μια πέτρα προς έναν βουλευτή, ή ανέβει κάποιος σε μια Mercedes και αρχίσει να χοροπηδάει στο καπό, αυτό θα είναι προβοκάτσια; Αν οι μπάτσοι επιχειρήσουν να συλλάβουν κάποιον δεν θα γίνει χαμός; Θα γίνει. Δεν θα γενικευτεί; Θα γενικευτεί.
Από την πρώτη μέρα λέμε ότι η σύγκρουση είναι α ν α π ό φ ε υ κ τ η. Είναι νόμος της φύσης (της πολιτικής). Ορίστε, έφτασε η ώρα για την κρίσιμη απόφαση και εξακολουθούμε και μιλάμε με όρους σαλονιού αντί δρόμου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Αντιθέτως ήταν απόλυτα προβλέψιμοι από μια ικανή μερίδα κόσμου. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι τα δίκτυα αντιπληροφόρησης είναι εξαιρετικής σημασίας στο να λειτουργούν αυτή τη στιγμή σοβαρά και ώριμα.
Το ότι ήταν προβλέψιμη η στάση τους δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν σαν κίνδυνοι. Και τα δακρυγόνα είναι προβλέψιμα και τα βλέπουμε να έρχονται αλλά η αδιαφορία προς τον επερχόμενο κίνδυνο δεν δικαιολογείται, αντιθέτως.
Όσο πιο προβλέψιμοι είναι οι κίνδυνοι, τόσο πιο καλή προετοιμασία πρέπει να υπάρχει στην αντιμετώπισή τους.

Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό.

Ποια προβοκάτσια ρε Κέρκυρα; Δηλαδή αν αύριο σε μια αντίστοιχη ενέργεια φύγει ένα νεράτζι ή μια πέτρα προς έναν βουλευτή, ή ανέβει κάποιος σε μια Mercedes και αρχίσει να χοροπηδάει στο καπό, αυτό θα είναι προβοκάτσια; Αν οι μπάτσοι επιχειρήσουν να συλλάβουν κάποιον δεν θα γίνει χαμός; Θα γίνει. Δεν θα γενικευτεί; Θα γενικευτεί.
Από την πρώτη μέρα λέμε ότι η σύγκρουση είναι α ν α π ό φ ε υ κ τ η. Είναι νόμος της φύσης (της πολιτικής). Ορίστε, έφτασε η ώρα για την κρίσιμη απόφαση και εξακολουθούμε και μιλάμε με όρους σαλονιού αντί δρόμου.

Κάποιος όμως πρέπει να το εξηγήσει στον κόσμο που κατεβαίνει κάτω, ότι θα έρθει και σύγκρουση......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν μπορώ να μιλήσω για τους εκτός του φόρουμ, ούτε έχω ικανό δείγμα ώστε να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό. Άλλωστε, δεν θα είχε και τόση σημασία μια μεμονωμένη προσωπική εμπειρία. Για το φόρουμ, όμως, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, τουλάχιστον μετά από κοντά 3000 σελίδες ανάγνωσης σχετικά με τους ''καμπόσους'' που δεν γνωρίζουν το ρόλο των Μ.Μ.Ε. Αν γίνει ένα σχετικό poll με το θέμα που συζητάμε (για το ρόλο των Μ.Μ.Ε., δηλαδή), θα ψάχνεις να βρεις τους καμπόσους με μεγεθυντικό φακό.

Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, αντιθέτως χαίρομαι με τη διαπίστωση.
Αν καταφέραμε σε 3.000 σελίδες να αλλάξουμε την άποψη που έχουν οι περισσότεροι για τον ρόλο των μέσων, τότε πραγματικά έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα και στο κίνημα και στην κοινωνία και στη δική μου ευτυχία διότι το θεωρούσα πιο δύσκολο.

Δεν νομλιζω ότι αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι έτοιμος για αυτό που λές φίλε μου.
Εγώ προτείνω ψυχραιμία και επιμονή. Αποψή μου ας μην την δέχεσαι.

Κάποιος όμως πρέπει να το εξηγήσει στον κόσμο που κατεβαίνει κάτω, ότι θα έρθει και σύγκρουση......

Δυστυχώς σε διαβεβαιώ ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό. Πλήθος κόσμου έχει πειστεί ότι η αντίδραση του Κράτους θα είναι να ακροβολιστούν μπάτσοι στα παράθυρα, την ταράτσα και τα γύρω ξενοδοχεία και να μουτζώνουν πίσω φωνάζοντας "Στα μούτρα σας ρε!" αυτούς που μουτζώνουν τη Βουλή...

Ξέρεις υπάρχει και το "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω". Σύμφωνα με το ρητό που ανθεί στην ελληνική Αριστερά είναι καλύτερα να είσαι δαρμένος ήρωας από επιτυχημένος άγνωστος. Δηλαδή αν τις αρπάξουμε θα κερδίσουμε τις εντυπώσεις, αν τις ρίξουμε μπορεί να γίνει και καμμιά στραβή και να κερδίσουμε την ελευθερία μας και μετά τι θα την κάνουμε; Ευθύνες, τρεχάματα, άστα να πάνε...:BDGBGDB55:

Δεν νομλιζω ότι αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι έτοιμος για αυτό που λές φίλε μου.

Προφανώς και δεν είναι, αυτό περιγράφω τόση ώρα.
Το θέμα όμως δεν είναι αν θα την δεχτώ εγώ την άποψή σου, αυτό δεν κατανοείς. Το θέμα είναι αν θα τη δεχτεί το Κράτος. Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει φίλε, δεν την ορίζουμε εμείς μονοσήμαντα. Υπάρχουν και άλλοι πόλοι επιρροής.
Να το κάνω πιο σαφές. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το εξής. Είμαστε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ενώ η αντίπαλη ομάδα τρέχει ήδη προς το τέρμα μας με την μπάλα εμείς έχουμε συγκεντρωθεί σε ένα σημείο στο κόρνερ και συζητάμε για το ποια άμυνα θα παίξουμε. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι οι αντίπαλοι έχουν υποχρέωση να μας περιμένουν να αποφασίσουμε διότι δεν τους προκαλούμε βάζοντας τερματοφύλακα, αλλά αφήνουμε το τέρμα άδειο για να τους στερήσουμε την ηθική αξία του γκολ. Πώς σου φαίνεται; Θα το βάλουν το γκολ ή όχι;

Φίλε McZap όσον αφορά την Ελληνική αριστερά συμφωνώ απολύτως με την περιγραφή που έκανες και αλοίμονο αυτοί οι ανθρώποι πιστεύαν, πιστεύουν ότι αυτό θα αλλάξει την τύχη της Ελλάδας.

Μα δεν ειναι στο χερι του κοσμου πότε και αν θα αρχισουν τα οργανα...

Και να σου και κατι ακομα, ποτέ δεν εισαι/μαι ετοιμος σε τετοιες καταστασεις.

Διασκεδαστική η αποψή σου συνδεδεμένη με τα ποδοσφαιρικά, αλλά επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να μην σκέφτομαι ποδοσφαιρικά αλλά με πολιτική σκέψη (δυστυχώς!!!! αν θέλεις) δεν βλέπω ότι η λύση είναι μια κατά μέτωπον επίθεση γαι να βάλουμε το γκολ. Γροθιά στο μαχαίρι δεν βαράω. Θα πρέπει η επιμονή μας να μπορέσει να αποδώσει