Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Διαφωνώ, διότι καθόλου δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει το τι θα δηλώσουν την επομένη αν η νομιμοποίηση της κυβέρνησης βασίζεται στο 20%. Διότι κανένας απλά δεν θα μπορεί να στερήσει τη "νομιμοποίηση" κάθε ενέργειας του υπολοίπου 80%.

Συνταγματικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την οποιαδηποτε αποχη του εκλογικου σωματος ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Συνταγματικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την οποιαδηποτε αποχη του εκλογικου σωματος ?

Συνταγματικά, τους κάναμε τα μούτρα κρέας.

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ο κοινοβουλευτισμός, αν και αποτέλεσε σημαντική πρόοδο σε κάποιες στιγμές της Ιστορίας, κατά τη γνώμη μου απέτυχε και πλέον δείχνει τα όριά του. Και ναι μεν στην Ελλάδα το σύστημα είναι για τα πανηγύρια, αλλά έχουμε δει το τι γίνεται και στις "προηγμένες" χώρες της Δύσης (π.χ. η αντιμετώπιση του σκανδάλου Siemmens από το γερμανικό κοινοβούλιο).
Καιρός να πάμε για άλλα. Και επειδή κάτι τέτοιο ούτε απλό είναι ούτε εύκολο, σε μία πρώτη φάση καλό θα ήταν να συνδυαστούν μία μορφή αντιπροσώπευσης με αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς (και δεν εννοώ ο λαός να αποφασίζει για το πού θα γίνουν...ποδηλατόδρομοι).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μα φυσικά οι μόνες αλλαγές που μπορούν να επιφέρουν οι βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι παρά μόνο εντός του πλαισίου ισχύος τους. Είναι οι εκλογές μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται μία βουλή και από αυτή μία κυβέρνηση όπως ορίζει το Σύνταγμα, και όχι μια διαδικασία με την οποία μπορούν να αλλάξουν τα πάντα ή να ανατραπούν τα πάντα.

Ακριβώς. Αυτή όμως την απλούστατη διαπίστωσή σου δεν νομίζω ότι την έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι και ο λόγος είναι απλός.
Η δήθεν παντοδυναμία αλλαγής των πάντων μέσω εκλογών έχει διατυμπανισθεί ως μοναδική επιλογή από τους έχοντες συμφέρον από τη διαιώνιση της παρούσας κατάστασης, δηλαδή τους επαγγελματίες πολιτικούς.
Η προπαγάνδιση κάθε άλλης πρότασης αλλαγών, διακυβέρνησης ακόμα και στοιχειώδους βελτίωσης του υπάρχοντος συστήματος ως ανέφικτης, ουτοπικής, βλαβερής, καταστρεπτικής, βρωμερής και επαίσχυντης έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα εδώ και δεκαετίες από τους μόνους ανθρώπους που επιθυμούν την διατήρηση του σημερινού status από το οποίο τρέφονται.

Βλέπεις ότι ακόμα και τώρα, που το σύστημα είναι πολύ καλά προετοιμασμένο και οχυρωμένο, βγαίνει πχ. ο Πρωτόπαπας και δηλώνει ότι οι εκλογές (ακόμα και αυτές οι τρισάθλιες όπως γίνονται τώρα), θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και θα οδηγούσαν σε χρεωκοπία...Γαντζωμένοι από την εξουσία μέχρι τελευταία στιγμή ρε παιδί μου, με νύχια και με δόντια. Και ακόμα υπάρχουν αφελείς άνθρωποι που θεωρούν ότι αυτοί θα φύγουν με παρακαλητά ή θα ενδώσουν στην ψήφιση αναλογικότερου νόμου, ή σε άλλου είδους μεταρυθμίσεις...

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πάντως απο τι βλέπω στις 15 τουτουνου του μηνού ,,
ενδόμυχα πάιζει σε όλους το σενάριο μιας κινηματικής πλέον ( έστω και σε θολό πλαίσιο ) σύγκρουσης με τις κατασταλτικές δυνάμεις , εάν υπάρχει κόσμος όσος και ο χθεσινός ,,, θα έχουμε ντράβαλα χοντρά ,,

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Α
Η προπαγάνδιση κάθε άλλης πρότασης αλλαγών, διακυβέρνησης ακόμα και στοιχειώδους βελτίωσης του υπάρχοντος συστήματος ως ανέφικτης, ουτοπικής, βλαβερής, καταστρεπτικής, βρωμερής και επαίσχυντης έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα εδώ και δεκαετίες από τους μόνους ανθρώπους που επιθυμούν την διατήρηση του σημερινού status από το οποίο τρέφονται.

Μα όλα αυτά που εμφανίζονται είτε ως αιτήματα είτε ως μέρος ψηφισμάτων, δεν μπορούν να γίνουν όχι με εκλογές, αλλά ούτε και με την προβλεπόμενη στο Σύνταγμα διαδικασία αναθεώρησής του! Εξ ορισμού επομένως δεν μπορεί παρά να μιλάμε για μια ανατροπή. Τώρα ανατροπή που να γίνεται με την προσέλευση με τάξη στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα και την ρίψη φακέλλου σε μία κάλπη, προσωπικώς τουλάχιστον δεν γνωρίζω. Εντελώς άλλο πράγμα βέβαια, ένα τρομακτικό ποσοστό αποχής ή λευκών ψήφων, να θέσουν σε κίνηση, και να αποτελέσουν το έναυσμα για, μια διαδικασία ανατροπής. Πάντως η λευκή ψήφος δεν επιφέρει την ανατροπή per se.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Εχουν καταργηθει.

Και μαραγκοι καλοι πλεον δεν υπαρχουν.

Να μια προκληση για την diy κατηγορια. Να κατασκευασουμε με ρεφενε, μια γκιλοτινα και μια κρεμαλα που θα φερει την σφραγιδα του AVCLUB.
Να τοποθετηθουν στην πλατεια Συνταγματος.
icon10.gif

Θα πρεπει να ειναι ανθεκτικες καθως θα βγαλουν πολυ δουλεια.
Ξεκινηστε τα σχεδια.

:behead: :hanged:

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ο κοινοβουλευτισμός, αν και αποτέλεσε σημαντική πρόοδο σε κάποιες στιγμές της Ιστορίας, κατά τη γνώμη μου απέτυχε και πλέον δείχνει τα όριά του. Και ναι μεν στην Ελλάδα το σύστημα είναι για τα πανηγύρια, αλλά έχουμε δει το τι γίνεται και στις "προηγμένες" χώρες της Δύσης (π.χ. η αντιμετώπιση του σκανδάλου Siemmens από το γερμανικό κοινοβούλιο).
Καιρός να πάμε για άλλα. Και επειδή κάτι τέτοιο ούτε απλό είναι ούτε εύκολο, σε μία πρώτη φάση καλό θα ήταν να συνδυαστούν μία μορφή αντιπροσώπευσης με αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς (και δεν εννοώ ο λαός να αποφασίζει για το πού θα γίνουν...ποδηλατόδρομοι).

Άλλο πράγμα το να μπολιάσεις το σύστημα με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας (και να εξασφαλίσεις εννοείται ότι θα λειτουργούν και θα καταφεύγουμε σε αυτούς, γιατί και στα καθ' ημάς προβλέπεται το δημοψήφισμα όμως από τη θέση σε ισχύ του Συντάγματος εδώ και 36 χρόνια, δεν έχουμε δει έστω ένα ούτε και ζωγραφιστό). Εκεί νομίζω υπάρχει έδαφος ρεαλιστικών προτάσεων. Και φυσικά μιλάμε για άμεση δημοκρατία σε επίπεδο κράτους, όχι ΟΤΑ ή κρατιδίων, έτσι; Εκεί που ο τεράστιος αριθμός πολιτών φέρνει, από τη φύση του πράγματος και μόνο, τρομερές δυσκολίες εισαγωγής θεμάτων συζήτησης και αποτύπωσης της γνώμης του καθενός.

* Όπου "σύστημα" αναφέρομαι στον κοινοβουλευτισμό γενικώς εννοείται όχι στο δικό μας πανηγύρι.

Last edited:

μου έλεγε κάποιος προχθές ...

"αυτό που προέχει είναι να ανέβει το χρηματιστήριο, για να πουληθούν καλά οι δεκο ......, να ανέβει το χρηματιστήριο .... πάση θυσία ...."

αδιόρθωτοι ..........

"αυτό που προέχει είναι να ανέβει το χρηματιστήριο, για να πουληθούν καλά οι δεκο ......, να ανέβει το χρηματιστήριο .... πάση θυσία ...."

αδιόρθωτοι ..........

ΑΣΤΟ έδω φίλος προγραματιστής του χρωστάνε κάνα 2 χιλιάρικα απο μεγάλη company .. με τρελή κερδοφορία !!! και φράγκο δεν παίρνει ,, σκεφτετε να τα χαρίσει ...

και μου λέει μήπως ήρθε η ωρα να βοηθήσουμε όλοι μας και τους μεγάλους τωρα που υπάρχει πρόβλημα ,, τι θα κάνουν τα παιδιά μας ,, ποιός θα τα ταίσει μετά με κανά μεροκάματο !!

ρε αιντε καρα-γα@μήσου και εσύ και η καραπηδιόλα η company ,,, :argue:

και μιλάμε μετά για ταξική συνειδηση ...

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πάντως απο τι βλέπω στις 15 τουτουνου του μηνού ,,
ενδόμυχα πάιζει σε όλους το σενάριο μιας κινηματικής πλέον ( έστω και σε θολό πλαίσιο ) σύγκρουσης με τις κατασταλτικές δυνάμεις , εάν υπάρχει κόσμος όσος και ο χθεσινός ,,, θα έχουμε ντράβαλα χοντρά ,,

Καθόλου χοντρά, αν από τους 100 χιλιάδες γίνει η πρώτη φορά που υπάρξουν παραπάνω από 10 χιλιάδες αποφασισμένοι άνθρωποι για σύγκρουση θα περάσουμε από πάνω τους.
Δηλαδή αν ένας στους δέκα που είναι κάθε μέρα στο Σύνταγμα κατέβει αποφασισμένος και στοιχειωδώς προετοιμασμένος, θα έχω πράγματα να λέω στα εγγόνια μου...

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

ΑΣΤΟ έδω φίλος προγραματιστής του χρωστάνε κάνα 2 χιλιάρικα απο μεγάλη company .. με τρελή κερδοφορία !!! και φράγκο δεν παίρνει ,, σκεφτετε να τα χαρίσει ...

και μου λέει μήπως ήρθε η ωρα να βοηθήσουμε όλοι μας και τους μεγάλους τωρα που υπάρχει πρόβλημα ,, τι θα κάνουν τα παιδιά μας ,, ποιός θα τα ταίσει μετά με κανά μεροκάματο !!

Μπορούμε όμως να μιλάμε για τοξική συνείδηση ...

αυτά τα ενοχικά έχουν καταφέρει εν τέλει να τα περάσουν σε πολλούς.
Υπό το καθεστώς, θέλω τουλάχιστον να πιστεύω, φρούδων ελπίδων ότι τα σκληρά μέτρα επιβάλλονται προς όφελος της πατρίδας και είναι οι περίφημες τομές που λόγω πολιτικού κόστους κανείς δεν έκανε τις τελευταίες δεκαετίες.

αδιόρθωτοι ..........

Για να ξεφορτωθουν με καποιο κερδος τα χαρτια που εχουν συσσωρευσει....

Ετσι. Και βεβαιως αυτο το 90% ηταν υπο αλλες συνθηκες τον Οκτωβριο του 2009 σε σχεση με αυτο που ξεδιπλωθηκε τον επομενο 1.5 χρονο.
Το '09 πιστεύω ότι ήταν και η τελευταία ψήφος κατά παράδοση για αρκετό κόσμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Καθόλου χοντρά, αν από τους 100 χιλιάδες γίνει η πρώτη φορά που υπάρξουν παραπάνω από 10 χιλιάδες αποφασισμένοι άνθρωποι για σύγκρουση θα περάσουμε από πάνω τους.
Δηλαδή αν ένας στους δέκα που είναι κάθε μέρα στο Σύνταγμα κατέβει αποφασισμένος και στοιχειωδώς προετοιμασμένος, θα έχω πράγματα να λέω στα εγγόνια μου...

ναι έτσι θα τους λειανίσουμε στεγνα ,,, 10.000 ,, και να εχουν δεί και λίγο το έργο απο κοντά

εαν εχθές όμως κάνανε καμια μαλακία και την πέφτανε στο κοσμάκι στεγνα θα γινότανε της πόπης στο ποδοπάτημα ..

Μα γκρεμίστηκαν, τι λέω, καταβαραθρώθηκαν όχι απλώς οι ελπίδες, αλλά και η εικόνα που είχαν οι περισσότεροι για τα κόμματα και την πολιτική.

Εδώ γκρεμίστηκαν οι ελπίδες ακόμη και ανθρώπων που ΔΕΝ ψήφισαν ούτε το ένα κόμμα ούτε το άλλο: είχα πχ κι εγώ την ελπίδα, πως όποιος και να έβγαινε, ακόμη και ο Γιωργάκης, χειρότερα από τον προηγούμενο αποκλείεται να τα πήγαινε, καθώς νόμιζα πως έβλεπα το χειρότερο όριο "χασίματος της μπάλας". Αχ κούνια που με κούναγε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ξερεις απο ποσους εχω ακουσει 'καλα τα λεει ο Σαμαρας' ?

Μα γκρεμίστηκαν, τι λέω, καταβαραθρώθηκαν όχι απλώς οι ελπίδες, αλλά και η εικόνα που είχαν οι περισσότεροι για τα κόμματα και την πολιτική.

Εδώ γκρεμίστηκαν οι ελπίδες ακόμη και ανθρώπων που ΔΕΝ ψήφισαν ούτε το ένα κόμμα ούτε το άλλο: είχα πχ κι εγώ την ελπίδα, πως όποιος και να έβγαινε, ακόμη και ο Γιωργάκης, χειρότερα από τον προηγούμενο αποκλείεται να τα πήγαινε, καθώς νόμιζα πως έβλεπα το χειρότερο όριο "χασίματος της μπάλας". Αχ κούνια που με κούναγε.
Ελπίζω ότι αυτοί που ψήφιζαν Πώποτα (εκ του καφέ της Χαράς) από τα γεννοφάσκια τους να κατάλαβαν ότι η ψήφος δεν πέφτει από συνήθεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2

Ξερεις απο ποσους εχω ακουσει 'καλα τα λεει ο Σαμαρας' ?
Το έχω ακούσει και γώ και για τον Φύρερ και για τον ΓΑΠ αλλά από εξαιρέσεις που η σκέψη τους εκπαιδεύτηκε να φτάνει μέχρι την πόρτα του σπιτιού τους.