Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Σπυρο μη σου κάνει εντύπωση, σε περιόδους χούντας οι αστυνομικοί αποκτούν θράσος περισιο...

Διαβάζω στο ΝΕΤ για πλαστικές σφαίρες σε διαδηλωτές στη Βαρκελώνη;;;
Ξέρει κανείς κάτι ;

Σπυρο μη σου κάνει εντύπωση, σε περιόδους χούντας οι αστυνομικοί αποκτούν θράσος περισιο...

Ηλία μην νομίζεις...δέκα χρόνια τώρα δίπλα από το στόμα του λύκου είμαι..τους ξέρω καλά...δεν άλλαξαν τώρα...πάντα ετσι ήταν...-bye-

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Παιδιά μόλις γύρισα από Σύνταγμα.Ο κόσμος ειδικά από αυτό που προηγήθηκε ικανοποιητικός και με το παραπάνω.Κάποιες ωραίες προτάσεις στην συνέλευση.Κορυφαία στιγμή πάντως η πορεία με τους χιλιάδες ποδηλάτες που πέρναγαν κατά δεκάδες για περίπου 20 λεπτά.Μιλάμε για περίπου 3 χιλιάδες ποδήλατα +.Εντυπωσιακό.Επίσης η πλατεία ήταν τόσο στημένη πάλι σαν να μην έγινε τίποτα ποτέ.
Γιατρέ ρώτησα για σένα αλλά εκείνη την ώρα δεν ήσουν,άφησα με την γυναίκα μου μια τσάντα με φαρμακευτικό υλικό.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

X. Παπουτσής: «Για την Βία φταίει ο Μίκης Θεοδωράκης»

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/x-papoutsis-gia-tin-via-ftei-o-mikis-theodorakis.html

Οι άνθρωποι ειτε το κάνουν επιτηδες για να ξεσηκώσουν και τον τελευταιο άνθρωπο νά πάει νά τά σπάσει(που φυσικά τούς συμφέρει αν συμβει κατι τέτοιο και δεν πρέπει μέ τίποτα να γίνει) είτε γιατί έχουν ''εγγυήσεις'' και θέλουν νά εξολοθρεύσουν οιονδήποτε ειναι εναντιον τών σχεδίων τους,είτε γιατί πλέον έχουν τρομάξει τοσο πολύ που παραληρούν.

To link από το newsit πήγα να το ανεβάσω στο facebook και ήταν μαρκαρισμένο ως abusive... αρχίσαμε και την ιντερνετική λογοκρισία...

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

Χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Νέους σε περιφρουρημένο μπλοκ, εξηντάρηδες συνδικαλιστές, τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. «Εβαζαν σημάδι όποιον βρισκόταν στην πλατεία και χτυπούσαν με λύσσα», λένε οι τραυματίες.Με εκτεταμένο έγκαυμα στην πλάτη, τραυματισμένος από βομβίδα κρότου-λάμψης είναι ο 22χρονος φοιτητής Πέτρος Μαρκόπουλος: «Ημουν στο μπλοκ της νεολαίας ΣΥΝ. Δεν υπήρχε κουκουλοφόρος ανάμεσά μας. Στην οδό Οθωνος, κυκλωθήκαμε από τέσσερις διμοιρίες. Εκατό άτομα ήμασταν. Εριχναν χημικά ανάμεσά μας. Σκεφτήκαμε να πηδήξουμε τα κάγκελα από ψηλά, για να πέσουμε στην πλατεία, να γλιτώσουμε το ξύλο. Λιποθυμούσαμε. Εριξαν την κρότου-λάμψης στην πλάτη μου. Επεσα κάτω».

Οι 60 από τους 100 τραυματίστηκαν. Στο ίδιο μπλοκ ήταν ο 24χρονος Γιώργος Βούλγαρης: «Η κρότου-λάμψης έπεσε μπροστά μου, τυφλώθηκα. Ενας αστυνομικός με πέταξε κάτω. Αρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι, τα πόδια, την κοιλιά. Φορούσα αντιασφυξιογόνο μάσκα και γυαλιά. Τα αφαίρεσαν, τραβώντας, οι αστυνομικοί. Δεν έβλεπα τίποτα».

«Πέντε άτομα ήμασταν στο κιόσκι "Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε" στην Οθωνος. Αρχισαν να πετάνε μέσα χημικά. Βγήκα φωνάζοντας "σταματήστε". Με χτύπησαν, με πέταξαν κάτω. Τράβηξαν τη μάσκα μου. Εριξαν επάνω μου την κροτίδα», λέει ο Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δ.Ν. Ιωνίας. Πεσμένος κάτω, «με ψέκασαν στο πρόσωπο. Κάποιοι ρεπόρτερ με τράβηξαν στην Ερμού, όπου βρέθηκε ένας γιατρός. Εχω εγκαύματα, θλάσεις από κλοτσιές. Σαν να μας είχαν βάλει σημάδι».

Ο Γιώργος Χαρίσης βρέθηκε με οχτώ ράμματα στο κεφάλι: «Στις εννιά το πρωί, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν στο μπλοκ του Ευαγγελισμού. Ημασταν διακόσια άτομα που σχηματίζαμε μια ανθρώπινη αλυσίδα. Ο επικεφαλής της διμοιρίας ΜΑΤ έδειξε εμένα. Ηρθαν δύο ΜΑΤάδες. Με χτύπησαν αρκετές φορές. Ανοιξε το κεφάλι μου σε δύο σημεία.»

Στα χέρια

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης (αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ) τραυματίστηκε μπροστά στην είσοδο της Βουλής: «Γύρω στις πέντε το απόγευμα είχαμε συγκεντρωθεί στα "λουλουδάδικα". Πιαστήκαμε από τα χέρια σχηματίζοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά στη μηχανοκίνητη διμοιρία. Κατέβηκαν από τις μηχανές και μας χτύπησαν. Γροθιές και κλοτσιές. Ακολούθησε μια γροθιά στο θώρακα. Εσπασαν τα γυαλιά μου. Παράλληλα, μια διμοιρία ΜΑΤ μάς ψέκασε με χημικά. Φώναζα. Δίπλα μου, οι μοτοσικλετιστές φορούσαν χειροπέδες σ' έναν διαδηλωτή. Τον χτυπούσαν τόσο, που τους ζητούσα να μην τον σκοτώσουν».

Δάσκαλος, 43 ετών, ο Παντελής Βαϊνάς λέει ότι «είμαι με έξι ράμματα στο κεφάλι, πονάω και λέω ότι είμαι τυχερός. Βρισκόμουν στην είσοδο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στην οδό Ξενοφώντος. Μαζί με συναδέλφους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χημικά. Μια διμοιρία ΜΑΤ εισέβαλε από την οδό Φιλελλήνων πετώντας χημικά και πέτρες στο στενό και την είσοδο της Ομοσπονδίας. Προσπάθησα να διαπραγματευτώ μαζί τους, γιατί δεν υπήρχε πρόκληση. Εκείνη τη στιγμή μου επιτέθηκαν με κλομπ, ενώ ο επικεφαλής φώναζε "διώξτε τους όλους". Χτυπούσαν αδιακρίτως. Εβλεπα τέσσερα άτομα να κλοτσάνε τον συνάδελφο, Θεόφιλο Μουστάκα. Μεταφέρθηκε με σπασμένα πλευρά. Μια δεύτερη διμοιρία μάς κυκλώνει από την οδό Νίκης. Μπήκα στο μανάβικο, Νίκης και Ξενοφώντος, για να γλιτώσω. Η διμοιρία εισέβαλε στο μανάβικο. Με χτύπησαν με τη λαβή του κλομπ. Αιμορραγούσα στο πρόσωπο. Επεσα στα γόνατα, με τα χέρια υψωμένα, γεμάτα αίμα. Εκλιπαρούσα να σταματήσουν».

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ: ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΡΑΤΑ Η ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ ΔΡΑΣΗ

Εως και τέσσερις εβδομάδες μπορεί να διαρκέσει η επιβλαβής δράση των δακρυγόνων σε κλειστούς χώρους στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό επισημαίνει στην «Ε» η γιατρός και πρόεδρος της «Πανελλήνιας ιατρικής εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής ενέργειας και βιοχημικής απειλής», Μαρία Σωτηροπούλου.
Η ίδια επισημαίνει ότι η πολλαπλή χρήση των χημικών, που γίνεται τελευταία στην Ελλάδα, ανατρέπει τους όποιους κανόνες ασφαλούς χρήσης (π.χ. ψέκασμα από απόσταση 3-4 μέτρων ή αποκλειστικά σε ανοικτούς χώρους), που διέπουν αυτά τα χημικά. Τα χρησιμοποιούμενα δακρυγόνα περιέχουν την ουσία CS (ορθοχλωροβενζινομαλονονιτρίλη).

Οι συνέπειες που έχουν περιγραφεί αφορούν τα μάτια, εγκαύματα στο δέρμα, καρδιακή ανεπάρκεια. Εάν κάποιος το καταπιεί, η διάλυση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διάτρηση στομάχου.

Αναμφισβήτητη είναι, κατά την Εταιρεία, και η καρκινογόνος δράση της ουσίας, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί, χωρίς να λάβει σαφή απάντηση, ακόμα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ήδη από το 2003. Σε εγκύους, είναι πιθανόν να προκληθεί αποβολή, ενώ η απορρόφηση στο μητρικό γάλα, σε τόσο μικρούς σε όγκο οργανισμούς, όπως τα βρέφη, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Ν. ΓΙΑΝΝΙΡΗ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ: ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΑΕΡΙΩΝ

Για πρακτικές ΕΣ-ΕΣ κατηγορούν την Ελληνική Αστυνομία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Μέσω του επίσημου συνδικαλιστικού τους οργάνου, του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν τα ΜΑΤ για εγκληματική και επικίνδυνη συμπεριφορά, για τη ρίψη χημικών στο σταθμό του Συντάγματος.

«Η αλήθεια είναι μία και αυταπόδεικτη: Τα Ματ και η Αστυνομία σαν σύγχρονα ΕΣ-ΕΣ μετέτρεψαν το σταθμό του Συντάγματος σε θάλαμο αερίων, τη στιγμή που στο ιατρείο περιθάλπονταν εκατοντάδες τραυματίες. Ακόμη και ένστολοι συνάδελφοί μας δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε ώρα εργασίας. Δυστυχώς, οι συνάδελφοι μας φορούσαν τη στολή του μετρό και όχι κουκούλες για να τύχουν της προστασίας της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση του Σωματείου είναι η πλήρης διάψευση των ισχυρισμών εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. ότι ουδέποτε έριξαν δακρυγόνα μέσα στο μετρό. Και οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν, απονέμοντας εύσημα στους εθελοντές συναδέλφους τους που περιέθαλψαν τους τραυματίες διαδηλωτές: «Οι εργαζόμενοι του μετρό χθες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην αντιμετώπιση όλων των έκτακτων περιστατικών (εκατοντάδες τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια, αναπνευστικά προβλήματα ευπαθών ομάδων κ.ά.). Συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Εκτακτων Αναγκών του μετρό, στον Ερυθρό Σταυρό, στους εθελοντές ιατρούς καθώς και σε όλο το προσωπικό βάρδιας».

Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

...Παρακάτω, ο ορισμός που δίνεται για το λεγόμενο «συμμετέχοντα πληροφοριοδότη» είναι η καθαρή περίπτωση του προβοκάτορα: «Ενας συμμετέχων πληροφοριοδότης είναι ένας πληροφοριοδότης, ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν».

Στο ερώτημα γιατί δε συλλαμβάνονται οι προβοκάτορες, απάντηση δίνει το ίδιο το έγγραφο της EUROPOL:

«Αν διαπράττει έγκλημα ενώ είναι πληροφοριοδότης θα υπόκειται σε σύλληψη, εκτός αν έχει δοθεί σ' αυτόν καθεστώς συμμετέχοντος πληροφοριοδότη (δηλαδή του προβοκάτορα) και παραμένει εντός των προσδιορισμένων ορίων (δηλαδή δεν κάνει τα δικά του και καεί)».

Χαφιέδες με προσόντα και αμοιβή

Η οργάνωση των πολυπλόκαμων κατασταλτικών μηχανισμών και η στρατολόγηση χαφιέδων και προβοκατόρων έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, ώστε στο έγγραφο της EUROPOL να καταγράφονται εκπληκτικές λεπτομέρειες για «πρότυπα ακεραιότητας» και τους «χρυσούς κανόνες, από την τήρηση των οποίων εξαρτάται η επιτυχημένη χρήση των πληροφοριοδοτών». Συστήνεται μάλιστα ότι «η οργανωμένη διαχείριση των Πληροφοριοδοτών απαιτεί την παροχή ανταμοιβών».

Μάλιστα, επειδή, τίποτα δε γίνεται με το αζημίωτο, στις αρμοδιότητες του «Χειριστή» (πρόκειται για έναν εκπαιδευμένο αξιωματικό, ο οποίος «έχει την ευθύνη για την καθημερινή επαφή με έναν πληροφοριοδότη και την αρχική αξιολόγηση των πληροφοριών, που παρέχονται σε αυτόν από τον Πληροφοριοδότη»), είναι να εκτιμά «την κατάλληλη ανταμοιβή του Πληροφοριοδότη για τις προσπάθειές του», πέραν βεβαίως ότι πρέπει να «διασφαλίζει ότι ο Πληροφοριοδότης (...) συμμορφώνεται κάθε στιγμή με τις παραμέτρους που ορίστηκαν με την ανάθεση του έργου», αλλά και να «εντοπίζει ευκαιρίες για στρατολόγηση Πληροφοριοδοτών»!

Παράλληλα, προβλέπεται ότι «στην περίπτωση νεαρών ο ένας εκ των Χειριστών πρέπει να είναι του ίδιου φύλου με τον Πληροφοριοδότη», καθώς και ότι «οι Ελεγκτές πρέπει να συναντούν τους Πληροφοριοδότες, για τους οποίους είναι υπεύθυνοι, σε τουλάχιστον ετήσια βάση».

Ακόμα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της EUROPOL, πρέπει «κάθε Αστυνομική δύναμη/Υπηρεσία να διατηρεί ένα Εθνικό Αρχείο Πληροφοριοδοτών (...) να διατηρεί και έναν εθνικό και έναν τοπικό φάκελο (αρχείο), για κάθε Πληροφοριοδότη», όπου, εκτός των άλλων, θα πρέπει να τηρούνται «καταχωρίσεις της δραστηριότητας και της ανταμοιβής, καθώς και επιχειρησιακά θέματα».

Μεταξύ άλλων, στο αρχείο Πληροφοριοδοτών θα πρέπει να καταγράφεται: «Το ψευδώνυμο του Πληροφοριοδότη», «επαρκείς λεπτομέρειες αναγνώρισης (των) χαρακτηριστικών (του)» και «καταγραφή των συλλήψεων του Πληροφοριοδότη».

«Διείσδυση» αστυνομικών με κουκούλες

Πέρα από την κατασκευή χαφιέδων, οι μηχανισμοί καταστολής, σύμφωνα και με την επίσημη νομοθεσία, αξιοποιούν τη μορφή της «αστυνομικής διείσδυσης». Στο όνομα της καταστολής «έκνομων ενεργειών» «κουκουλοφόροι» αστυνομικοί αναλαμβάνουν δράση και στις διαδηλώσεις.

Πρόκειται για κανονικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις λεγόμενες «διεισδύσεις» και έχουν υπηρεσιακή αποστολή να παίζουν το ρόλο προβοκάτορα σε διατεταγμένη και «νόμιμη» υπηρεσία, υποτίθεται για να συλλάβουν τους πραγματικούς «εγκληματίες».

Στην πράξη, δεν έχουν συλλάβει σχεδόν κανέναν τόσα χρόνια τώρα.

Οι διεισδύσεις χρησιμοποιούνται ευρέως - επίσημα και «νόμιμα» - στα εγκλήματα σχετικά με τα ναρκωτικά (αστυνομικοί με ανάλογη συμπεριφορά και περιβολή παριστάνουν τους χρήστες ή τα βαποράκια), στα εγκλήματα της λεγόμενης τρομοκρατίας και στις διαδηλώσεις. Ενώ στις δύο πρώτες περιπτώσεις το παραδέχονται, γιατί κρίνουν ότι έχουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης, για τις διαδηλώσεις το παραδέχονται σπάνια.
ΠΡΕΖΑ TV

Εγώ σήμερα έμαθα πως αυτος που τις έφαγε στην πλατεία(αυτος που κουναει τα χερια να μην τον βαρεσουν, νομιζω πως ηταν ο υπάλληλος του μετρο που έλεγε να μην πεταξουν αλλα χημικα στον σταθμο) καλά λέει τις έφαγε γιατί είχε τσαντάκι και ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε στο τσαντάκι...

Και τον άλλο λέει με την κάμερα που του την πήραν, καλά λέει έκαναν που του την πήραν γιατί η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο...

Αλλά με πατέρα και αδερφό μπάτσο τι να περιμένεις...

Δυο περιστατικά στην δουλειά...
Σκάει χθες ένας ειδικός (my ass) φρουρός (τεμπέλης του κερατά δηλαδή) με σπυράκια (νεοπας)...Παίρνει την Ελεύθερη Ώρα (τύφλα να χει το strange )..

-Για κράτα την εφημερίδα (μου λέει)
-Όχι για κράτα-του απαντώ-Κρατήστε είναι το σωστό.....Δεν με ξέρεις και από χθες...

Έβαλε την ουρά στα σκέλια και την έκανε διακριτικά....(Δεν ήταν μαζί με άλλους έξι μάλλον για να κάνει τον μάγκα)..

Σήμερα το απόγευμα...δεύτερο περιστατικό..Βαθμοφόρος με τρία αστέρια...
-Είναι καλό το σάντουιτς-με ρωτάει...
-Εαν δεν ήταν καλό δεν θα το είχα στο ψυγείο-του απαντώ
-Αρπαγμένο σε βλεπω μου λέει,,έχεις πρόβλημα με την στολή? (είναι σίγουρο πια πως βλέπουν φαντάσματα)
-Τι πρόβλημα να έχω του απαντώ...Αυτό που παρατηρώ είναι πως έχει ''ξεθωριάσει'' τις τελευταίες μέρες...Μάλλον πρέπει να πάρεις άλλη....

Για τσάι ο αστερατος....NO MERCY στα κωθώνια λέμε....

απέραντο respect:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

απέραντο respect:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

''Έξι και δέκα λεπτά
Αυτό που με συνδέει μ' αυτόν τον πεταμένο άνθρωπο,
Είναι η θνησιμότητα, η απόκρουση και το έλεος
Τα τρία στοιχεία που με κάνουν να χαζεύω
Τ' ασημένια αεροπλάνα στον παγωμένο ουρανό
Περιμένοντας το πρώτο τρένο να ξεκινήσει απ' την αφετηρία
...''

http://www.facebook.com/photo.php?f...114307087.9180.122926677750964&type=1&theater

Απλά χαζέψτε τις φωτογραφίες, και βέβαια, τα σχόλια.

Εγώ έκανα ένα report στο group, έτσι για το χαβαλέ... κάντε , δεν κάνει κακό.

Πσσςςςςςς....Τύφλα να χει η Πέμπτη Φάλαγγα:BDGBGDB55:

Με την συγκεκριμένη ανατρίχιασα...Αφού λέω να ακυρώσω το τρενάκι που έχω παραγγείλει και να πάρω μηχανή

34534_124032394307059_122926677750964_122885_1378958_n.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μόνο αυτά φτάνουν για έναν έντιμο εισαγγελέα...

Εκτός από αναρχικούς,κάνουν delivery Κύπριους φοιτητές ,,δεκαεξάχρονα παιδάκια και παππούδες με την Ελληνική σημαία στα χέρια :grandpa:...

Εχτές πήρα τηλέφωνο στο ΑΛΤΕΡ και τους έβρισα για την ανοχή τους προς αυτήν την αμοιβάδα που παριστάνει τον εκπρόσωπο των αστυνομικών.