Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Παιδιά μόλις γύρισα από Σύνταγμα.Ο κόσμος ειδικά από αυτό που προηγήθηκε ικανοποιητικός και με το παραπάνω.Κάποιες ωραίες προτάσεις στην συνέλευση.Κορυφαία στιγμή πάντως η πορεία με τους χιλιάδες ποδηλάτες που πέρναγαν κατά δεκάδες για περίπου 20 λεπτά.Μιλάμε για περίπου 3 χιλιάδες ποδήλατα +.Εντυπωσιακό.Επίσης η πλατεία ήταν τόσο στημένη πάλι σαν να μην έγινε τίποτα ποτέ.
Γιατρέ ρώτησα για σένα αλλά εκείνη την ώρα δεν ήσουν,άφησα με την γυναίκα μου μια τσάντα με φαρμακευτικό υλικό.

Παντελή μου,κατ αρχάς σε ευχαριστώ και εγώ για την χειρονομία σου !
Αν και το ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά στο μέγεθος τέτοιων πράξεων αλλά και όλης της αλληλεγγύης που βιώνω (-με) καθημερινά.

Χτες ήμουν νυχτερινή βάρδια ,00.00 μέχρι 04.30.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το παλληκάρι που ήρθε για αλλαγή στο τραύμα του.
Του είπαμε οτι η αρχή μας είναι όχι αλλαγές ,παρά μόνο Α Βοήθειες αλλά επειδή δεν είχε κόσμο,είχε φέρει και δική του αυτοκόλλητη γάζα,εγώ τον πόνεσα και τον δέχτηκα.
Τα τραύμα του ήταν 4 ράμματα κάτω από τα πλευρά, σε σχήμα Γ,αποτέλεσμα από κλωτσιές και ροπαλιές των ΜΑΤ !!
Το ίδιο και μια εκδορά στο μέτωπο.

Δεν αντέχεται αυτό ρε παιδιά.
Ούτε στη Λιβύη τέτοια βαρβαρότητα των καθεστωτικών !
Και τα κανάλια να φώναζα,απ την μια δεν θα ερχόντουσαν (όπως έκανε την Τετάρτη το βράδυ ο Alter,στις κλήσεις μας για τον "βομβαρδισμό" του Μετρό) και απ την άλλη θα μας έβγαζαν (και ειδικά τον νεαρό) ψεύτες ,κατά την μέθοδο Λοβέρδου.

Σήμερα είμαι καλεσμένος κάπου αλλά αύριο Κυριακή ,στο μεγάλο μάζεμα, θα είμαι από τις 21.00 και κάτι ως το πρωί.

Περάστε (αχρείαστος) να σας δώ όλους.-bye-

Κάθομαι μόνος στο σπίτι και γελάω με τον Άδωνι.Μήπως δεν είμαι καλά???:FSGSFGS4:

Μπά..Μιά χαρά εισαι..

Κι´εγώ τά ιδια..

Μονον που αυτος εκφράζει αυτά που λεει το ''ολον ΠΑΣΟΚ'' ,η Ντόρα και λοιπες δυνάμεις πιό εύγλωττα.Και αυτό ειναι επικινδυνο γιατι έχουν συσπειρωθεί τρομαγμενοι ολοι τους.

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Χτες ήμουν νυχτερινή βάρδια ,00.00 μέχρι 04.30.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το παλληκάρι που ήρθε για αλλαγή στο τραύμα του.
Του είπαμε οτι η αρχή μας είναι όχι αλλαγές ,παρά μόνο Α Βοήθειες αλλά επειδή δεν είχε κόσμο,είχε φέρει και δική του αυτοκόλλητη γάζα,εγώ τον πόνεσα και τον δέχτηκα.
Τα τραύμα του ήταν 4 ράμματα κάτω από τα πλευρά, σε σχήμα Γ,αποτέλεσμα από κλωτσιές και ροπαλιές των ΜΑΤ !!
Το ίδιο και μια εκδορά στο μέτωπο.
Δεν αντέχεται αυτό ρε παιδιά.
Ούτε στη Λιβύη τέτοια βαρβαρότητα των καθεστωτικών !
Και τα κανάλια να φώναζα,απ την μια δεν θα ερχόντουσαν (όπως έκανε την Τετάρτη το βράδυ ο Alter,στις κλήσεις μας για τον "βομβαρδισμό" του Μετρό) και απ την άλλη θα μας έβγαζαν (και ειδικά τον νεαρό) ψεύτες ,κατά την μέθοδο Λοβέρδου.
Σήμερα είμαι καλεσμένος κάπου αλλά αύριο Κυριακή ,στο μεγάλο μάζεμα, θα είμαι από τις 21.00 και κάτι ως το πρωί.
Περάστε (αχρείαστος) να σας δώ όλους.-bye-
Δημητρη τα θερμα μου συγχαρητηρια και το σεβασμο μου για την συμμετοχη σου στον ολο αγωνα οπως παρατηρω απο τα γραφομενα σου τοσο καιρο. :grinning-smiley-043

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=342360&cid=4

Την ανέφερε και ο Maestro την ιστοσελιδα...

Υπόψιν προσωπικά τάσσομαι εναντιον της απαγορευσης υπαρξεως και τέτοιων ιστοσελίδων,αλλά θεωρώ υποκριτικό νά διώκεται ποινικά νεαρος που εβρισε τον ΓΑΠ ..

Last edited:

Ωπα,παιδιά,μια στιγμή.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν αποκλειστικά στους Σαμαρείτες του Ερυθρού ,που είχαν την ιδέα να στήσουν και να εξοπλίσουν το Ιατρείο της Πλατείας.
Εγώ τα βρήκα όλα έτοιμα.
Μετά εβαλα και εγώ ένα λιθαράκι.
Ετσι ξεκίνησε και η επαφή μου με το όλο σκηνικό,το οποίο μπορώ να αποδώσω σε Θεϊκή υπόδειξη,σε μια περίοδο της ζωής μου που πραγματικά "δεν είχα τί να κάνω".

Δεν θεωρώ πως αξίζω κάποιο μπράβο.
Απλά θεώρησα το αυτονόητο,βάσει της δουλειάς μου (που δεν έχω πια) και του όρκου μου,ως προς τους συνανθρώπους μου.

Και όσα σας μεταφέρω θεωρήστε τα ως "ανταπόκριση απ το μέτωπο" και τίποτα περισσότερο.
Αλλωστε μόνο με εσάς μπορώ να τα μοιραστώ..

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δημήτρη, εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν άτομα που δεν πέρασαν καν από την πλατεία όλο αυτό τον καιρό.
Εσύ έχεις πάει ένα βήμα παρακάτω ακόμη και από αυτούς που έχουμε δώσει το παρόν!
Αν ήταν ο μέσος Έλληνας σαν και εσένα που σκέφτεσαι τον διπλανό σου θα ήμασταν πολύ μακριά σαν χώρα! -bye-

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ !!

Και όμως δημοσιεύτηκε.

Στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" υπάρχει ρεπορτάζ από το Ιατρείο κάτω στο Μετρό,την ώρα της Κρίσης.
Ηταν μια νεαρή δημοσιογράφος που πάσχιζε να μας μιλήσει μέσα στον χαμό (αυτή και ο "Εξάντας"),αλαφιασμένη,τρομοκρατημένη και συγκλονισμένη.Δεχτήκαμε να της μιλήσουμε παρ όλη την τρέλλα της στιγμής..

Πλήρες ρεπορτάζ και (οι μοναδικές ίσως) φωτογραφίες από τον χώρο ,στην σελίδα 25.

Υ.Γ.Εχει και έναν που μου μοιάζει.
Αγνοήστε τον!

Εγώ είμαι....:bigcry:

ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
«Εντατική» ο σταθμός του Μετρό

Συγκινητική ήταν η βοήθεια που πρόσφεραν στους τραυματισμένους διαδηλωτές οι γιατροί και οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ.

Συνάδελφε, τρέξε. Δεν μπορεί να αναπνεύσει. Φέρε γρήγορα το οξυγόνο? Η φωνή της εθελόντριας της ομάδας διάσωσης αντήχησε στον σταθμό του Μετρό που είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων. Ενα σκηνικό ομιχλώδες, ασφυκτικό, στραγγαλιστικό? Κόσμος έτρεχε, ούρλιαζε, φώναζε. Τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έπεφταν στο Σύνταγμα βροχή!

Γύρω, στους τοίχους, κάθονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση δεκάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να συνέλθουν από τη ρίψη χημικών. Πριν το καταφέρουν, ένα ακόμη λευκό σύννεφο "εισβάλλει" στον χώρο του σταθμού. Η ποσότητα των ασφυξιογόνων που έπεφταν στις εισόδους του σταθμού ήταν τόσο μεγάλη που μέσω των χαραμάδων του συστήματος εξαερισμού κατέκλυσε και το εσωτερικό του. "Ετσι γίνεται από το πρωί", μας λέει η Σάσα Πατεράκη, υπάλληλος στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. "Σήμερα, οι τραυματίες έφτασαν τους 800, είναι διπλάσιοι από χθες. Ρίχνουν πολλά χημικά και ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος να σωθεί. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!".

Ακόμη και οι πλατφόρμες των συρμών είχαν γεμίσει με κόσμο που αναζητούσε λίγο καθαρό αέρα. Η οσμή των χημικών ήταν έκδηλη από τόσο βαθιά στη γη, ενώ καθώς κανείς ανέβαινε τα σκαλοπάτια, αντίκριζε μια εικόνα χαμού... Ανθρωποι όλων των ηλικιών με κόκκινα μάτια, χαρτομάντιλα στη μύτη ή μάσκες. "Δεν μπορώ, δεν αντέχω άλλο. Αλλά δεν θα φύγουμε από την πλατεία, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το δικό μας χρέος είναι να αγωνιστούμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια", συζητούσαν τα πηγαδάκια που έντρομα προσπαθούσαν να εντοπίσουν ένα σημείο για να ξαποστάσουν. Κάποιοι φώναζαν τους διασώστες ξανά: "Ελάτε, δεν συνήλθε τελικά".

Σκηνές σοκ
Στο αυτοσχέδιο ιατρείο πρώτων βοηθειών που στήθηκε από τους εργαζομένους της ΑΜΕΛ, εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγους, νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι σκηνές θυμίζουν... αποκάλυψη τώρα! Ανθρωποι ξαπλωμένοι να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, αίματα στο κεφάλι τους, στιγμές από μονάδα εντατικής θεραπείας σε σταθμό μετρό. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του "Εθνους της Κυριακής" είναι χαρακτηριστικές για το κλίμα το οποίο επικρατούσε...

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν οι απεγνωσμένες εκκλήσεις των εθελοντών γιατρών για ιατροφαρμακευτικό υλικό, οξυγόνο και φορεία λόγω των εκατοντάδων τραυματιών που έφταναν στο αυτοσχέδιο ιατρείο.

Η προσπάθειά τους ήταν βαθιά συγκινητική και ανθρώπινη? Καμιά τριανταριά από τους τραυματίες που ήταν πιο σοβαρά, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και καρδιολογικά, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Οι εθελοντές διασώστες τους μετέφεραν πάνω σε φορεία μέσω των συρμών του Μετρό έως τον σταθμό Μέγαρο Μουσικής και από εκεί τους παραλαμβάνανε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την Πλατεία Συντάγματος.

"Χτυπήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο ιατρείο, ακόμη και γιατροί που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον κόσμο", αναφέρουν οι εθελοντές Γιάννης Καλιάτσος, καρδιολόγος, και Δημήτρης Χριστοδούλου, διασώστης.

"Μέχρι και παιδάκι 6 ετών μας έφεραν για να του κάνουμε ράμματα! Είναι εκατοντάδες οι τραυματίες και όλων των ηλικιών.

Τα πράγματα ξεπέρασαν κάθε όριο. Αυτό που ζούμε είναι πόλεμος".

Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τις αναίτιες επιθέσεις στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής εκφράζει και ο Δημήτρης Ιωάννου, εθελοντής οδοντίατρος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των "Αγανακτισμένων".

"Τέτοια μανία και χρήση βίας από αστυνομικούς δεν έχω ξαναδεί. Αίματα παντού. Προσπαθούσαν να διαλύσουν το ιατρείο μας, ενώ είχαμε μέσα διαδηλωτές με χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, με αναπνευστικά προβλήματα.

Μας έριχναν συνεχώς ασφυξιογόνα. Ακόμη και όταν τους φωνάζαμε ότι είμαστε γιατροί, μας χτυπούσαν με τα κλομπ. Χτύπησαν μια νοσηλεύτρια στο κεφάλι και έναν χειρουργό στο χέρι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγιναν όλα αυτά? Γιατί τόση βία; Και πάλι έξω θα είμαστε. Θα συνεχίσουμε από εκεί που νομίζουν ότι μας σταμάτησαν!".

Μαρίνα Ζιώζιου
[email protected]

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63187471

http://www.youtube.com/watch?v=ZVUtA1kw-GY&feature=related

Το σκουλαρίκι

Μουσική/Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Ένα πουλί απόδημο, καθόταν στην πλατεία
χάζευε τους περάστικους, και έπινε μπύρα κρύα.
Η πρώτη φέρνει δεύτερη, η δεύτερη ζαλάδες
κάτω απο τα καθίσματα, κινούνται συμπλιγάδες.

Και ενώ στου Vox παιζότανε, έργο του Παζολίνι
χάλασε απότομα ο καιρός, και ξέσπασε μπουρίνι.
Δεν ήταν στάλες τις βροχής, για να κρατάς ομπρέλα
ήταν μπάτσοι διαλεχτοί, που κάναν πασαρέλα.

Κανένας δεν τους κοίταζε, τους γύριζαν την πλάτη
και έμειναν τα μανεκέν, στην πίκρα και στο άχτι.
Και έτσι όπως ήταν το θεριό, την πέσανε στο πουλάκι
γιατί είχε στην φτερούγα του, φθηνό σκουλαρικάκι.

Ρε για το μοντελάκι σου, που έφτιαξε ο Τσεκλένης
κυρ αστυνόμε τον φτωχό, τι έφταιξα και δέρνεις.
Φταίει το σκουλαρίκι σου, γιατί ανταύγειες βγάζει
και ενώ είμαι αυτοκράτορας, γελάει και με χλευάζει.

Last edited:

Η αστυνομική θηριωδία δυνάμωσε τις συνελεύσεις

Η κατάληξη του άρθρου (αφιερωμένο στους αμετανόητους)...
[...]
Επειδή πάντα όμως, εκτός από το νομικό, υπάρχει και το πρακτικό μέρος, προτάθηκε η διενέργεια σεμιναρίων αυτοάμυνας.

«Μπορεί να υπάρχει δημοκρατική απάντηση στη βία της εξουσίας, συναγωνιστές;» αναρωτήθηκε κάποιος ομιλητής.

«Πόσο μη βίαιη μπορεί να είναι η αντίσταση σε μια τόσο αντιδημοκρατική κοινωνία;» «απάντησε» ρωτώντας ο επόμενος...

[...]

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

[...]
Επειδή πάντα όμως, εκτός από το νομικό, υπάρχει και το πρακτικό μέρος, προτάθηκε η διενέργεια σεμιναρίων αυτοάμυνας.

«Μπορεί να υπάρχει δημοκρατική απάντηση στη βία της εξουσίας, συναγωνιστές;» αναρωτήθηκε κάποιος ομιλητής.

«Πόσο μη βίαιη μπορεί να είναι η αντίσταση σε μια τόσο αντιδημοκρατική κοινωνία;» «απάντησε» ρωτώντας ο επόμενος...

[...]

Ξέρεις Γιάννη (φαντάζομαι ξέρεις),πριν ένα μηνα περίπου το ποστ που ανέβασες ,ίσως να το θεωρούσα υπερβολικό και εκτός πραγματικότητας.
Πίστεψέ με σήμερα η γραμμή που χωρίζει την "απάθεια" της Ειρήνης από την ενέργεια της πράξης και τελικά της Βίας είναι πλέον αμυδρή και διακεκομμένη.
Το χέρι που εγκαλεί σε ηρεμία ,τώρα απέχει εκατοστά από το να "πάρει την πέτρα" και να την πετάξει πίσω.
Για να μη σου πώ οτι για κάποιους από εμάς η γραμμή αυτή έσβησε..

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

[...]

[...]

Ο Giorgio Gaber (1939-2003)υπήρξε μιά μορφή τής Ιταλικής παράδοσης τών Γκράμσι και Τολιάτι ,τραγουδοποιός,ηθοποιός αλλά και εξαίρετος υπηρέτης τής πρόζας..
Πώς λέμε Λαζόπουλος??Ε καμιά σχέση..

Αφιερωμένο σέ ολα τά ''εκσυγχρονισμένα'' αφασικά μαλάκια πού ξέχασαν τήν σκληρότητα τού συστήματος και τό παίζουν ''προοδευτικούληδες'' τού κώλου μέ ''ανησυχίες'' γιά τήν αρκούδα.

http://www.youtube.com/watch?v=Lwcb9PX91m0&feature=related

Πικρές αλήθειες...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_03/07/2011_1295663

H «δημοκρατία» μας περίγελως της υφηλίου

Tου Χρηστου Γιανναρα

Tριάντα τόσες μέρες άρκεσαν για να μεταμορφώσουν την ειρηνική, πατριωτική διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων» πολιτών σε ξεφτίδια συρφετού που σεργιανούν στο Σύνταγμα από περιέργεια ή για τον χαβαλέ. Oι μικροπωλητές, ίσως πια περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους, δίνουν την αίσθηση ότι η έκρηξη προσφέρθηκε ανεμπόδιστα σε εμπορική εκμετάλλεση - ακόμα και πλανόδιοι ακροβάτες, μαζί με τους σουβλατζήδες, τους κουλουρτζήδες και όσους προμήθευαν τα «υλικά» της διαμαρτυρίας (σφυρίχτρες, φακούς λέιζερ, σημαιούλες) έσπευσαν να σκυλεύσουν την «αγανάκτηση». Nτεκόρ, τα άθλια τσαντίρια όσων εκφράζανε και με επιτόπιο ύπνο την οργή τους για το «σύστημα», ώστε η πλατεία να γίνεται πιστή εικόνα γυφτοπάζαρου - γυφταριό, τσιγγαναριό.

Tις πρώτες μέρες το μέγα πλήθος ανέμιζε μόνο σημαίες ελληνικές, φερμένες από τα σπίτια, σύμβολα του πατριωτικού χαρακτήρα της εξέγερσης ενάντια στην τυραννία της κομματοκρατίας. Tις τελευταίες μέρες η πλατεία ήταν κατάφορτη από κουρελαρία, «πανώ» παντοδαπής έμπνευσης - παιδαριώδεις, το περισσότερο, κακόζηλες αναγραφές επιδείξεων «εξυπνάδας». O εκπασοκισμένος (συνειδητά ή ανεπίγνωστα) Eλλαδίτης τα ξέρει όλα, αποφαίνεται για τα πάντα, έχει «λύσεις» για κάθε πρόβλημα. Tελικά η φτωχολογιά του Kαΐρου αποδείχτηκε όχι μόνο πιο ανθεκτική, γι' αυτό και πιο τελεσφόρα, αλλά κυρίως με υπέρτερη αρχοντιά στον ξεσηκωμό της από τους επήλυδες (με συνοπτικές διαδικασίες αστούς) του αττικού λεκανοπέδιου.

Kανένα κόμμα και καμιά κοινωνική ομάδα δεν αντιστάθηκε, τριάντα χρόνια τώρα, στον «κοινωνικό μετασχηματισμό» του Aνδρέα Παπανδρέου. Kαι στη μετασχηματισμένη ελλαδική κοινωνία «όλα επιτρέπονται», όλοι είμαστε ίσοι, όλοι τα δικαιούμαστε όλα. Aπό το 1981, μέτρα της φεουδαλικής δημοκρατίας, που για πρώτη (ναι) φορά εγκαθιδρύθηκε στη χώρα, είναι οι συμπεριφορές Tσοχατζόπουλου και Πάγκαλου.

Kάτι ανάλογο με τον εκφυλισμό της «αγανάκτησης» στο Σύνταγμα πρέπει να ήταν και η αποκάλυψη που συντελέστηκε στην Πρώτη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της «Σπίθας» - του κινήματος πολιτών που ενέπνευσε και συγκρότησε ο Mίκης Θεοδωράκης. Oι αυτόπτες μετέφεραν επίσης εικόνα θλιβερού μπάχαλου, αποκαρδιωτικής μωρολογίας, κοινοτοπιών, κομπορρημοσύνης. Aλλά το σοκ της απαγοήτευσης πρέπει να ήταν για τους ανιδιοτελείς λυτρωτικό. Tους αφύπνισε στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Σίγουρα ο συναισθηματικός και μόνο πατριωτισμός δεν αρκεί για να χτίσει κάτι στέρεο και θετικό. Oι λύσεις κακοφορμισμένων κοινωνικών προβλημάτων χρειάζονται στιβαρή σοβαρότητα και έκτακτη ευφυΐα, μελέτη, εξειδικευμένη εμπειρία, κρυστάλλινη ανιδιοτέλεια. Σε «εθνοσωτήριες» πρωτοβουλίες σπεύδουν πλήθος οι καλοπροαίρετες μετριότητες, με πείσμονη βεβαιότητα για την αξία των απόψεών τους και την ειλικρίνεια της προσφοράς τους. Δεν υποψιάζονται τον φτηνιάρικο ναρκισσισμό ή την απωθημένη μεγαλομανία που μπορεί να συγκαλύπτει ο ενθουσιασμός τους. Aν δεν έχουν προλάβει να τους καπελώσουν βάναυσα οι συνειδητά αδίστακτοι σε ιδιοτέλεια και ψυχοπαθολογικά αρχομανείς.

Tριάντα ολόκληρα χρόνια, όταν ο δαιμονικής ευφυΐας «κοινωνικός μετασχηματισμός» που απεργάστηκε ο Aνδρέας Παπανδρέου ανασκολόπιζε το ήθος, την παιδεία, την ιστορική συνείδηση, τα αντανακλαστικά συμπεριφοράς των Eλλήνων, η N. Δ. θαύμαζε και ζήλευε. Δεν υπήρξε ποτέ, μα ποτέ, «έστω και ένας βουλευτής της N. Δ. που να ψέλλισε αντίρρηση για την κατάλυση κάθε αξιοκρατικής ιεραρχίας στη Δημόσια Διοίκηση, για την αυτονομημένη, αντικοινωνική παντοδυναμία του κομματικού συνδικαλισμού, για τη θεσμική υπονόμευση κάθε ακαδημαϊκής δεοντολογίας και τη συνακόλουθη διάλυση των πανεπιστιμίων. Tην ίδια ολέθρια μηδενιστική νοηματοδότηση του σχολειού και της αγωγής συνέχισε η N. Δ. και στην τριετία Mητσοτάκη και στην πενταετία του βραχέος Kαραμανλή, την ίδια διαστροφή της Iστορίας στη συνείδηση των παιδιών, την ίδια μεθοδική αγλωσσία, απόσβεση της κριτικής σκέψης, τον ίδιο διάστροφο, εγκληματικό λαϊκισμό προτεραιότητας των ευφραντικών παροχών.

Eίχε απόλυτο δίκιο τις προάλλες ο ληρώδης Πάγκαλος, να αναφέρεται αυτονόητα στο 1981 σαν σε γενέθλια της «δημοκρατίας» χρονολογία. O, τι καταλαβαίνουν σαν «δημοκρατία» και τα δύο κόμματα εξουσίας (έχοντας αποδείξει στην πράξη τις πεποιθήσεις τους) είναι το παπανδρεϊκό πρωθυπουργοκεντρικό βλασφούργημα της αναξιοκρατίας και της φαυλότητας, της μεθοδευμένης αγραμματοσύνης και εξηλιθίωσης των αφελών, της λαμογιάς και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας που γεννάνε την εξοργιστική κοινωνική αδικία. Aντί να εκλιπαρεί τη N. Δ. ο θλιβερά ολίγιστος πρωθυπουργός να μην εγκαταλείψει «αγανακτισμένη» το Kοινοβούλιο για τα λεγόμενα του Πάγκαλου, θα μπορούσε απλώς να την προκαλέσει: Eξηγήστε μας, πώς καταλαβαίνετε εσείς τη δημοκρατία, σε τι διαφοροποιηθήκατε ποτέ από το δικό μας μοντέλο, γιατί δεν καυχηθήκατε ποτέ για διαφορές του καραμανλικού (του '74) από το παπανδρεϊκό (του '81) υποδείγματος;

H Eλλάδα θα ήταν σήμερα μια διαφορετική χώρα, όχι ο περίγελως του πλανήτη, αν η N. Δ. διέσωζε στοιχειώδη πολιτική ετερότητα, αν δεν είχε αφεθεί να εκπασοκιστεί τόσο ταπεινωτικά και χυδαία. Nα έχει η πολιτική της ετερότητα σαφή οριοθέσια, ψηλαφητά από τον κάθε πολίτη: Tο όνομα Aνδρέας Παπανδρέου να σημαίνει «κοινωνικό μετασχηματισμό» αναιρετικόν κάθε αξιοκρατίας και βυθισμό στην εξηλιθίωση της καταναλωτικής μονοτροπίας. Tο μονοτονικό και η κατάργηση των αρχαίων, η διάλυση των πανεπιστημίων και η ατίμωση της ελληνικότητας στο σχολειό, να σημαίνουν την αλλοτρίωση του πολίτη σε οπαδό, του συνδικαλιστή σε ανδρείκελο, υποχείριο οργανωμένων συμφερόντων. Tο όχι στην Πλεκτάνη Aνάν, η ντροπή για την υποστολη της σημαίας στις βραχονησίδες, η απαίτηση για οριοθέτηση «Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης», να σημαίνουν το ελάχιστο της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας που προϋποτίθεται για τη συμμετοχή σε εταιρισμούς κρατών και διεθνείς συμμαχίες.

Πολιτική ετερότητα με σαφή οριοθέσια: O εθνικισμός σήμανε το ιστορικό τέλος του Eλληνισμού, η ενεργοποίηση της διαφορότητας πολιτισμού των Eλλήνων δείχνει τη δυνατότητα ιστορικής επιβίωσης. Aλλά η N. Δ. διψάει εξουσία, έστω και με τίμημα τη χρεοκοπία ή και την αιματηρή καταστροφή. Δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και την πατρίδα.

Εχει χάσει την μπάλα ο Γιανναράς...Την μιά ηθελε να βγουν εκτός νόμου οι αριστεροί,την άλλη νά μάς καταλάβει ο Νταβούτογλου και τώρα συνεχίζει τίς γενικολογίες στη γνωστή επωδό ''Η Ελλάδα ως έθνος ανάδελφο έχει την δική της οικονομική κρίση''..και τα γνωστά περί ''κομματοκρατίας''.

Περίμενα απο δαύτον νάναι πιό σοβαρός και τουλάχιστον νάχει μελετήσει τι συμβαίνει παγκοσμίως.

Τουλάχιστον παλιότερα διαφωνούσε ή συμφωνούσε κανείς μαζί του ειχε ενα ενδιαφέρον.

Τώρα τοχει ριξει στην γνωστή κλαψα τής ''έθνικής μας μιζέριας''...

Απο την μιά ο Ράμφος μέ τις μπαμπόρδες τού νά υποταχτούμε πληρως στην Δύση ,γιά νά τον ακούνε πλούσιες κυρίες και απο την άλλη ο Γιανναράς μέ τά ''ανάδελφα προτάγματα'' και την κλάψα.

Last edited:

Ο κ. Γιανναράς πάντα ήταν σταθερός και σοβαρός. Δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν ελάχιστοι.

Aν οι "σοβαροί" εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Ν.Δ........Ακόμη και σήμερα...

Οκ....