Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Επίσης να τονίσω ότι τα ομορφόπαιδα του φόρουμ βγαίνουν φωτογραφία στις κυριακάτικες εφημερίδες...-bye--bye-

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μετά από 8 χρόνια είχε τα σημάδια?

Πάντως επειδή διάβασα το ρεπορτάζ (στο Έθνος της Κυριακής ήταν), υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που συνδέονται αλλά δεν αναφέρθηκαν.

Υπάρχουν χτυπήματα που μπορούν να δημιουργήσουν σημάδια που μένουν εφ όρου ζωής.....

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Χτες η πλατεία ήταν σχεδόν άδεια για Κυριακή βράδυ και πανευρωπαϊκή συνάντηση.
Ηταν θλιβερό
Ο κόσμος άρχισε τα μπάνια και τα τριήμερα,δεν τους κατηγορώ αλλά όλοι περιμένουν απ τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.
"Ωχου μωρε,πού να τρέχουμε τώρα..
Και τι να κάνουμε..?"
Δεν πειράζει.

Ρίξαν και χτες το βράδυ δύο χημικά τα παλληκάρια, ικανά για να προκαλέσουν alert και μικρό πανικό.
Ευτυχώς δεν ειχαμε συνέχεια (αν και εμένα πλέον με έτρωγε ο κ@λος μου ,μετά από τόσα που είδα και έζησα.)

Είδα τον Τζιμη μετά από πολύ καιρό,τα είπαμε και συγκινήθηκα,γιατί είναι απ τους παλαιότερους φίλους εδώ μέσα.
Γνώρισα -επιτέλους- και τον Παντελή και καταχάρηκα.
Πολύ αξιόλογο παιδί.

Οι λοιποί πού ήσασταν ??

Εεεεε??????????????

Υ.Γ. Ο Γιανναράς αν ξαναμιλήσει για Γυφταριό,αναφερόμενος στην Πλατεία,καλά θα κάνει α αλλάξει καθρέφτες στο σπίτι και στον σάπιο ,πλέον,:damnyou: μικρόκοσμό του..
Αϊ σιχτίρ μεσημεριάτικα !!!!!!

Υ.Γ 2. Ισως τώρα που ο κόσμος φεύγει για τριήμερα και μπάνια, να γινόντουσαν διαμαρτυρίες και κάθε ειδών κινητοποιήσεις,αποκλειστικά καθημερινές.
Τρίτη και Τετάρτη πχ..

!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η απάντηση στον Μαχαιρίτσα που φέρνεις επίσης ως παράδειγμα ουδεμία σχέση έχει και ουδεμία σύγκριση με αυτό που έφερα εγώ διότι στις εθνικές οδούς κανένας δεν σκοτώνει ούτε σκοτώνεται κατόπιν διαταγής...

Η γνώμη σου σεβαστή αλλά προσωπικά θα επιμείνω στην συγκριτική αναφορά μου διότι απλά αποτελεί την πλέον τρανή απόδειξη (ιστορικά αν θες) του πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη αγριότητα με την δικαιολογία της εκτέλεσης εντολών. Απλό και ξεκάθαρο.

Σεβαστή, επίσης, η άποψή σου, αλλά, δεν δόθηκε καμμιά εντολή στα ματ να σκοτώσουν σε αντίθεση με τους φύλακες του Άουσβιτς και τα SS, γι' αυτό και θεώρησα υπερβολική την παρομοίωση. Επομένως, ομοίως, θεωρώ ότι τα δυο παραδείγματα δεν έχουν καμμία σχέση.

Η δυνητική συγκριτική αναφορά υπό ευρεία έννοια μπορεί να ποινικοποιήσει ακόμα και τους γονείς του που τον έφεραν στον κόσμο. Η δικαιολογία εκτέλεσης των εντολών, κρίνεται και γίνεται πιστευτή ή μη σε σχέση με το διαπραχθέν αδίκημα. Αλλοίμονο, αν κρινόταν κάποιος που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του (έστω και με δικαιολογίες που δεν στέκουν) με τη συγκριτική αναφορά κάποιου άλλου που δικαιολόγησε ομοίως τον εαυτόν του για τη διάπραξη διαφορετικού εγκλήματος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η δικαιολογία εκτέλεσης των εντολών, κρίνεται και γίνεται πιστευτή ή μη σε σχέση με το διαπραχθέν αδίκημα. Αλλοίμονο, αν κρινόταν κάποιος που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του (έστω και με δικαιολογίες που δεν στέκουν) με τη συγκριτική αναφορά κάποιου άλλου που δικαιολόγησε ομοίως τον εαυτόν του για τη διάπραξη διαφορετικού εγκλήματος.

Ποιο "αδίκημα" διέπραξε ο "Αγανακτισμένος" που φωνάζει στον μπάτσο "Μην με βαρέσεις"??

Ποια ήταν η εντολή που δόθηκε στα ΜΑΤ??Ποια ήταν η δικαιολογία εκτέλεσης της???

Μια χαρά εντολή πήραν τα ΜΑΤ και μια χαρά κοσμάκη θα σκότωναν. Η τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα δεν είναι "δικαιολογία".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2

Ποιο "αδίκημα" διέπραξε ο "Αγανακτισμένος" που φωνάζει στον μπάτσο "Μην με βαρέσεις"?? Κανένα...τι ακριβώς εξυπηρετεί η ερώτηση όταν έχει τόσο αυτονόητη απάντηση?

Ποια ήταν η εντολή που δόθηκε στα ΜΑΤ??Ποια ήταν η δικαιολογία εκτέλεσης της??? ΔΞ/ΔΑ

Μια χαρά εντολή πήραν τα ΜΑΤ και μια χαρά κοσμάκη θα σκότωναν. Η τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα δεν είναι "δικαιολογία".

Πήραν εντολή τα ματ να σκοτώσουν τον κόσμο και από τύχη δεν σκοτώθηκε κανείς? Δηλαδή, όταν τελειώσει η ΕΔΕ εναντίον τους θα κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας?

Μην αρχίσουμε τις υπερβολές, βρε Αιμίλιε, γιατί θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς.

Γιάννη όσοι ήταν στην Αθήνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπήρξε θύμα από τύχη,κάμποσα ανοιγμένα κεφάλια θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν θανατηφόρα συν ειδικά ηλικιωμένους.Αν το κάναν με εντολή ή όχι το ίδιο και χειρότερο.
Όσο για τις ΕΔΕ της αστυνομίας για συνάδελφους ας το αφήσουμε καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25

Πήραν εντολή τα ματ να σκοτώσουν τον κόσμο και από τύχη δεν σκοτώθηκε κανείς? Δηλαδή, όταν τελειώσει η ΕΔΕ εναντίον τους θα κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας?

Μην αρχίσουμε τις υπερβολές, βρε Αιμίλιε, γιατί θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς.

Καμία υπερβολή Γιάννη και δέξου το όπως το αναφέρω...

Σε μία(απο τις δεκάδες) περίπτωση πολίτη....ΠΟΛΙΤΗ, το επαναλαμβάνω, πολίτη της χώρας που πληρώνει μέσω φόρων τον μισθό του μπάτσου που ανήκει στα ΜΑΤ, ο υπάλληλος του κράτους για να προστατεύσει την Βουλή(απο ποιόν??) χτυπά με δύναμη τον πολίτη που ειρηνικά φερόμενος "εναντίον" του και με όπλο την φωνή του, του φωνάζει......

"Έξω απο την πλατεία"....και μετά απο λίγο, κινούμενος απειλητικά ο μπάτσος, τον χτυπάει με δύναμη στο κεφάλι.....εφόσον ο πολίτης δεν έτρεξε να διαφύγει και απλώς αναφέρθηκε σε αυτον λέγοντας του.....

"Μην με βαρέσεις".....

Και εγώ σου λέω Γιάννη ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εντολή που είχαν τα ΜΑΤ ήταν το άδειασμα της πλατείας και σε όποιον αντιστέκεται, επιβολή βίας(με ότι αυτό συνεπάγεται) για να φύγει....

Και απο τύχη δεν δημιούργησε κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι ή κάποια ανακοπή ή οτιδήποτε άλλο, στον ειρηνικό πολίτη.....Αν έπεφτε νεκρός μετά τι θα γινόταν Γιάννη???

Ξέρεις καλύτερα απο εμένα ότι όταν τελειώσει η ΕΔΕ, θα πάνε σπίτια τους με κάποιος περιορισμούς και μετά ίσως κάποια "δυσμενής" μετάθεση σε κανένα χωριό ή Βόρειο Προάστιο, όπως "άλλοι" και "άλλοι"......

http://www.youtube.com/watch?v=S20_JuaX8gg&feature=player_embedded

Γιάννη όσοι ήταν στην Αθήνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπήρξε θύμα από τύχη,κάμποσα ανοιγμένα κεφάλια θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν θανατηφόρα συν ειδικά ηλικιωμένους.Αν το κάναν με εντολή ή όχι το ίδιο και χειρότερο.
Όσο για τις ΕΔΕ της αστυνομίας για συνάδελφους ας το αφήσουμε καλύτερα.

Παντελή, αυτό που λέω είναι το εξής:

Δεν μπορεί να είχαν πάρει εντολή να σκοτώσουν για πολλούς και διαφόρους λόγους. Το αν μέσα στη βλακεία τους υπήρχε θανατηφόρο επεισόδιο, φυσικά, και θα ήταν τραγικό, αλλά, δεν αποδεικνύει αυτομάτως ότι είχαν εντολή να σκοτώσουν. Αν σκεφτείς δε, πως το αθώο αίμα θα λειτουργούσε στην ψυχολογία του κόσμου, μπορείς πιο εύκολα να υποθέσεις (μιας και δεν ξέρουμε σίγουρα) ότι το σενάριο με εντολή για δολοφονία είναι πολύ-πολύ μακρινό.

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν μπορεί να είχαν πάρει εντολή να σκοτώσουν για πολλούς και διαφόρους λόγους. Το αν μέσα στη βλακεία τους υπήρχε θανατηφόρο επεισόδιο, φυσικά, και θα ήταν τραγικό, αλλά, δεν αποδεικνύει αυτομάτως ότι είχαν εντολή να σκοτώσουν. Αν σκεφτείς δε, πως το αθώο αίμα θα λειτουργούσε στην ψυχολογία του κόσμου, μπορείς πιο εύκολα να υποθέσεις (μιας και δεν ξέρουμε σίγουρα) ότι το σενάριο με εντολή για δολοφονία είναι πολύ-πολύ μακρινό.

Γιάννη όταν αποδεδειγμένα μέσα στο "σώμα" υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία, τότε νομίζω ότι είσαι πολύ "ρομαντικός" σε αυτά που αναφέρεις.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25

Δεν ξέρω τι εντολή πήραν τα ματ και φαντάζομαι ούτε και εσυ ξέρεις αλλα ότι χτυπούσαν χωρις να νοιάζονται για το τι βλάβες θα προκαλέσουν είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα σχετικά με τις ΕΔΕ των μπατσων οποιος κάθεται και τις παρακολουθεί και περιμένει να βγάλει και χρήσιμα συμπεράσματα για το τι έγινε το διήμερο , καλύτερα να παρακολουθει τις ειδήσεις δια στόματος καψή! Ποιο χρήσιμα συμπεράσματα θα βγάλει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ

Και εγώ σου λέω Γιάννη ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εντολή που είχαν τα ΜΑΤ ήταν το άδειασμα της πλατείας και σε όποιον αντιστέκεται, επιβολή βίας(με ότι αυτό συνεπάγεται) για να φύγει....

Αιμίλιε, έγραψα και πιο πάνω ΔΞ/ΔΑ. Πάντως, απ' όσο μπορώ να κρίνω, αν είχε δοθεί εντολή, τα ματ είχαν άπειρες ευκαιρίες για να την εφαρμόσουν. Δεν είμαι σίγουρος εφόσον δεν γνωρίζω, αλλά, αυτή τη γνώμη έχω σχηματίσει. Κανείς δεν θέλει νεκρό σε τέτοιες καταστάσεις διότι δρα σαν καταλύτης. Φαντάσου να έχει δοθεί και εντολή κιόλας...

Και απο τύχη δεν δημιούργησε κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι ή κάποια ανακοπή ή οτιδήποτε άλλο, στον ειρηνικό πολίτη.....Αν έπεφτε νεκρός μετά τι θα γινόταν Γιάννη???

Νομίζω, έχω απαντήσει λίγο πιο πάνω σε αυτό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Νομίζω, έχω απαντήσει λίγο πιο πάνω σε αυτό...

Μα δεν υπάρχει δξ/δα...

Τα ΜΑΤ συγκεκριμένα την μέρα εκείνη, άδειασαν την πλατεία...

Αυτό γίνεται εφόσον έχουν πάρει εντολή.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Σεβαστή, επίσης, η άποψή σου, αλλά, δεν δόθηκε καμμιά εντολή στα ματ να σκοτώσουν σε αντίθεση με τους φύλακες του Άουσβιτς και τα SS, γι' αυτό και θεώρησα υπερβολική την παρομοίωση. Επομένως, ομοίως, θεωρώ ότι τα δυο παραδείγματα δεν έχουν καμμία σχέση.

Ακόμα χειρότερα τότε μιας και ενώ οι εντολές (όπως λες) δεν ήταν να σκοτώσουν αλλά οι ενέργειες μπορεί κάλλιστα να είχαν αυτό τον σκοπό. Εκτός αν θεωρείς ότι το κατέβασμα ενός πυροσβεστήρα δυο-τρεις φορές στο κεφάλι κάποιου γίνεται προς συμμόρφωση. Επίσης το χτύπημα με το άκαμπτο (πίσω) μέρος του γκλομπ, κτλ.
Αν δεχθούμε λοιπόν αυτό που λες και που λέει και ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος τότε έχουμε να κάνουμε με ένα νέο είδος αστυνομίας, αυτοδιοικούμενο και αυτοοργανωμένο που δεν υπακούει σε πολιτικές αποφάσεις.
Ή ισχύει λοιπόν αυτό που λένε οι μπάτσοι ότι δηλαδή εκτελούν εντολές ή αυτό που λες εσύ. Μια φορά τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και αδιάψευστα και αναμένουν ερμηνεία.

Η δυνητική συγκριτική αναφορά υπό ευρεία έννοια μπορεί να ποινικοποιήσει ακόμα και τους γονείς του που τον έφεραν στον κόσμο.

Λυπάμαι αλλά δεν σε καταλαβαίνω.

Η δικαιολογία εκτέλεσης των εντολών, κρίνεται και γίνεται πιστευτή ή μη σε σχέση με το διαπραχθέν αδίκημα. Αλλοίμονο, αν κρινόταν κάποιος που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του (έστω και με δικαιολογίες που δεν στέκουν) με τη συγκριτική αναφορά κάποιου άλλου που δικαιολόγησε ομοίως τον εαυτόν του για τη διάπραξη διαφορετικού εγκλήματος.

Η νομική ερμηνεία του φαινομένου δεν με απασχολεί διόλου, η λογική αντίθετα με απασχολεί ιδιαίτερα. Άσε που τα εγκλήματα δεν απέχουν και τόσο όσο νομίζεις μιας από σύμπτωση δεν υπάρχουν σήμερα ακόμα περισσότερα θύματα.
Σε τελική ανάλυση δεν έφερα μόνο του Ναζί σαν συγκριτικό παράδειγμα, έφερα και τους ΕΣΑτζήδες. Σε αυτή τη σύγκριση έχεις επίσης αντίρρηση;

Έχουμε μια συνολικά διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων οπότε και πολλά φαίνονται υπερβολικά εκατέρωθεν, όπως η προσπάθεια "αδελφοποίησης" με το κατεξοχήν εργαλείο εσωτερικής καταπίεσης και καταστολής, την αστυνομία. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ανθρώπους της ίδιας φυλής και εθνικότητας αντίθετα με τα θύματα των Ναζί. Ένας μπάτσος μπορεί να έχει να αντιμετωπίσει τη μάνα ή τον αδερφό του. Δικαιούμαι να ζητώ λοιπόν μεγαλύτερη "ευαισθησία" την οποία δεν βλέπω.

Last edited:

Γιάννη για την εντολή σε τέτοια κλίμακα κόσμου δεν διαφωνώ.Αλλά στο ξαναγράφω ότι πιστεύω πάρα πολύ ότι ήταν θέμα τύχης μιας και η καταστολή παιζόταν σε οριακά σημεία.Κάποια στιγμή πέρασε ένας κύριος γύρω στα εξήντα παραπατώντας δίπλα μου και προσπαθούσε να φωνάξει,φώναζε η καρδιά μου η καρδιά μου,τον παρακολούθησα μέχρι που τον πήραν οι γιατροί.Πολλά περιστατικά με χρήση βίας και θανατηφόρα χτυπήματα από μάρμαρα,γκλόμπ και διάφορα που εκτόξευαν με οπλάκια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Γιάννη όταν αποδεδειγμένα μέσα στο "σώμα" υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία, τότε νομίζω ότι είσαι πολύ "ρομαντικός" σε αυτά που αναφέρεις.....

Δεν είμαι ρομαντικός, απλά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι και κάποιοι κανόνες στο ποινικό δίκαιο ώστε να κρίνεις πότε τελείται κάθε αδίκημα. Αν ήταν έτσι εύκολα, θα κοτσάραμε ένα ''απόπειρα ανθρωποκτονίας'' σε κάθε περίπτωση και θα μοιράζαμε ισόβια με τη σέσουλα.

Και για να μην νομίζεις ότι υπερασπίζομαι γενικώς και αδιακρίτως παράνομες πράξεις, σου λέω, ότι ο μοτοσυκλετιστής που πήρε αμπάριζα πριν από λίγους μήνες διαδηλωτή που έτρεχε, έπρεπε να πάει για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τουλάχιστον...