Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Eάν τελικά θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις την αλαγή,κοίτα αυτόν τον pioneer,ο οποίος έχει δικό του ενσωματομένο ντάκ http://www.skroutz.gr/s/2343290/Pioneer-A-70.html / Και φυσικά ο marantz http://www.skroutz.gr/s/318494/Marantz-PM-15S2.html

Ευχαριστώ!
Θα προσπαθήσω πάντως να ακούσω πριν αγοράσω, ότι και αν αλλάξω τελικά.
Είναι η πιο ασφαλής λύση, πολλές φορές όμως πρακτικά αδύνατη. Εκτός αν πας σε 1 αντιπρόσωπο. Έτσι όμως μειώνονται οι πιθανές επιλογές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Ένα δίκιο το έχεις, δε μπορώ να πω. Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος:
Δηλαδή όποιος άγοράσει 1 φορά καλά ενισχυτικά στη ζωή του σταματάει την αναζήτηση?
Έχω δει πολλές περιπτώσεις που αλλάζονται αντίστοιχα (ή και πολύ καλύτερα) μηχανήματα σε πολύ λιγότερο χρόνο από τα 7 χρόνια που τα έχω εγώ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η αναζήτηση είναι και αυτή μέρος του χόμπυ μας.
Αν φυσικά γίνεται μανία και δε μας αφήνει να ευχαριστηθούμε τη μουσική τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά το να ψάχνεσαι και να ρωτάς γνώμες δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Δεν πρέπει να σταματά,αρκεί η αναβάθμιση νά'ναι ουσιαστική
Να ρωτάς,να ρωτάμε,σίγουρα δεν βλάπτει,επιβάλλεται θά'λεγα!
Άλλωστε ρωτώντας πας στην πόλη!

Στα χαρτιά και τις φωτο, γιατί δεν τον έχω ακούσει, ο ντένον είναι καλύτερος ενισχυτής από όσους αναφέρθηκαν σε σπεκς /υλικά, κλπ.... Το hifi choice του είχε κάνει εξαιρετική κριτική παρέα με το αδελφό & ομώνυμο sacd player ... οι audiolab που έχεις δεν ήταν -κατά την γνώμη μου- τίποτε πραγματικά ξεχωριστό ... βέβαια, ουδέποτε μου άρεσε ο ήχος αυτής της εταιρείας ...

εγω παλι δεν εχω καταλαβει τί δεν σου αρεσει στο συστημα σου- πιστευω οτι με τον denon δε θα ησυχάσεις πρεπει να ανεβεις αρκετα σε χρηματα .Εγω δεν θα εψαχνα για εν/τη αλλα αλλο κομματι του συστηματος σου να βελτιωσω ωστόσο τη φαγουρα στην τσεπη την εχω νιωσει και γω κατα καιρους :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

εγω παλι δεν εχω καταλαβει τί δεν σου αρεσει στο συστημα σου- πιστευω οτι με τον denon δε θα ησυχάσεις πρεπει να ανεβεις αρκετα σε χρηματα .Εγω δεν θα εψαχνα για εν/τη αλλα αλλο κομματι του συστηματος σου να βελτιωσω ωστόσο τη φαγουρα στην τσεπη την εχω νιωσει και γω κατα καιρους :BDGBGDB55:

Tης ίδιας άποψης είμαι,αλλά είναι και διαδρομές που πρέπει να γίνονται για να μαθαίνουμε!

δεν είναι κακό να αναζητείς το καλύτερο σύμφωνα με τις εμπειρίες και τα βιώματα σου, αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αν δώσεις 1500 + τράμπα τα dynaudio θα μπορέσεις να πάρεις ένα ηχείο του οποίου το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

Ενώ αν δώσεις τα ίδια λεφτά για οποιοδήποτε ενισχυτή δε θα έχεις τόσο μεγάλη βελτίωση (αν έχεις).

Το θέμα είναι ότι δε μας δίνεις έξτρα πληροφορίες, πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος, που είναι η θέση ακρόασης κλπ.

Ανάλογα μπορούμε να σου προτείνουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

ΠΧ αν σου αρέσει ο ήχος των dynaudio και κάθεσαι σχετικά κοντά στο ηχείο και ο χώρος δεν είναι τεράστιος πιθανότατα ένα ποιοτικό sub να σου δώσει άλλη διάσταση στον ήχο σου.

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

δεν είναι κακό να αναζητείς το καλύτερο σύμφωνα με τις εμπειρίες και τα βιώματα σου, αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αν δώσεις 1500 + τράμπα τα dynaudio θα μπορέσεις να πάρεις ένα ηχείο του οποίου το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

Ενώ αν δώσεις τα ίδια λεφτά για οποιοδήποτε ενισχυτή δε θα έχεις τόσο μεγάλη βελτίωση (αν έχεις).

Το θέμα είναι ότι δε μας δίνεις έξτρα πληροφορίες, πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος, που είναι η θέση ακρόασης κλπ.

Ανάλογα μπορούμε να σου προτείνουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

ΠΧ αν σου αρέσει ο ήχος των dynaudio και κάθεσαι σχετικά κοντά στο ηχείο και ο χώρος δεν είναι τεράστιος πιθανότατα ένα ποιοτικό sub να σου δώσει άλλη διάσταση στον ήχο σου.

Ο χώρος είναι 4χ7 με τα ηχεία στη μικρή διάσταση (~2,8 μ μεταξύ τους) και σχηματίζουν σχεδόν ισόπλευρο με τη θέση ακρόασης.
Απλά τα ηχεία δεν μπορούν να απομακρυνθούν πάνω από 40 με 50 cm από τον πίσω τοίχο. Για τα βάσης που έχω δεν είναι πρόβλημα.
Για δαπέδου δεν είμαι σίγουρος.
Αυτό που μου λείπει από τον ήχο μου είναι μια καλύτερη απόδοση των μεσαίων (με τον unico που είχα δοκιμάσει είχα δει σχετική βελτίωση) και λίγο πιο μαλακά θα προτιμόυσα τα πρίμα. Σε έκταση χαμηλού δε μου λείπει κάτι, τουλάχιστον με βάση τις εμπειρίες ακρόασης που έχω σε άλλους χώρους, κυρίως αντιπροσώπων.

Έχω σκεφτεί κατά καιρούς pmc, chario αλλά δεν έχω πάρει την απόφαση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Ο χώρος είναι 4χ7 με τα ηχεία στη μικρή διάσταση (~2,8 μ μεταξύ τους) και σχηματίζουν σχεδόν ισόπλευρο με τη θέση ακρόασης.
Απλά τα ηχεία δεν μπορούν να απομακρυνθούν πάνω από 40 με 50 cm από τον πίσω τοίχο. Για τα βάσης που έχω δεν είναι πρόβλημα.
Για δαπέδου δεν είμαι σίγουρος.
Αυτό που μου λείπει από τον ήχο μου είναι μια καλύτερη απόδοση των μεσαίων (με τον unico που είχα δοκιμάσει είχα δει σχετική βελτίωση) και λίγο πιο μαλακά θα προτιμόυσα τα πρίμα. Σε έκταση χαμηλού δε μου λείπει κάτι, τουλάχιστον με βάση τις εμπειρίες ακρόασης που έχω σε άλλους χώρους, κυρίως αντιπροσώπων.

Έχω σκεφτεί κατά καιρούς pmc, chario αλλά δεν έχω πάρει την απόφαση.

πολύ ωραία!

καλύτερα μεσαία, πιο πλήρη, πιο ξεκούραστα θα πάρεις από μεγαλύτερο ηχείο, με μεγαλύτερες μονάδες. Για χώρο 4Χ7 δε θα πήγαινα σε ηχείο δαπέδου εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Ένα καλό ηχείο βάσης μπορεί να σου δώσει πολλά.

Η απόσταση από τον πίσω τοίχο ίσως να μην είναι ιδεατή, αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι προβληματική ακόμα και για μεγαλύτερο ηχείο βάσης εφόσον τα τετραγωνικά του χώρου είναι αρκετά και η διαμόρφωση (4Χ7) σχεδόν ιδανική (τουλάχιστον έτσι λέει ο cardas).

Chario έχω κι εγώ και τα συστήνω ανεπιφύλακτα όμως είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά καλά ηχεία στην κατηγορία.

Μπορείς να κάνεις μια έρευνα σε μεταχειρισμένα ή demo από τα μαγαζιά αλλά και σε αγγελίες. Φυσικά δες και σε καινούργιο τι παίζει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

πολύ ωραία!

καλύτερα μεσαία, πιο πλήρη, πιο ξεκούραστα θα πάρεις από μεγαλύτερο ηχείο, με μεγαλύτερες μονάδες. Για χώρο 4Χ7 δε θα πήγαινα σε ηχείο δαπέδου εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Ένα καλό ηχείο βάσης μπορεί να σου δώσει πολλά.

Η απόσταση από τον πίσω τοίχο ίσως να μην είναι ιδεατή, αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι προβληματική ακόμα και για μεγαλύτερο ηχείο βάσης εφόσον τα τετραγωνικά του χώρου είναι αρκετά και η διαμόρφωση (4Χ7) σχεδόν ιδανική (τουλάχιστον έτσι λέει ο cardas).

Chario έχω κι εγώ και τα συστήνω ανεπιφύλακτα όμως είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά καλά ηχεία στην κατηγορία.

Μπορείς να κάνεις μια έρευνα σε μεταχειρισμένα ή demo από τα μαγαζιά αλλά και σε αγγελίες. Φυσικά δες και σε καινούργιο τι παίζει.

Δηλαδή π.χ τα Pegasus που είναι δαπέδου, θα τα φοβόσουν για τέτοιο χώρο και με max απόσταση από τον πίσω τοίχο 50 cm? μη τυχόν και δεν ελέγχονται επαρκώς οι χαμηλές?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Δηλαδή π.χ τα Pegasus που είναι δαπέδου, θα τα φοβόσουν για τέτοιο χώρο και με max απόσταση από τον πίσω τοίχο 50 cm? μη τυχόν και δεν ελέγχονται επαρκώς οι χαμηλές?

η απόσταση από τον πίσω τοίχο δε μας λέει πολλά για το αν θα έχεις υπερβολικό χαμηλό με αυτό το ηχείο (τα συνολικά τετραγωνικά του χώρου παίζουν ρόλο σε αυτό, αλλά και η απόσταση της θέσης ακρόασης)

Το καλό με το pegasus είναι ότι η οπή εκτόνωσης είναι απο κάτω και όχι απο πίσω, οπότε ίσως να έχουμε ένα πλεονέκτημα σε αυτό.

Εκτιμώ ότι τα 28 τετραγωνικά είναι ένας χώρος στον οποίο τα pegasus δεν θα υπερφορτίσουν (βλέποντας και τα specs που λένε για 45Hz κάτω άκρο φάσματος).

Όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να σου προτείνω με βεβαιότητα κάτι, δυστυχώς ή ευτυχώς κάθε χώρος είναι ξεχωριστός οπότε αγορά κατόπιν ακρόασης είναι υπέρ του δέοντος επιθυμητή.

από μια μικρή έρευνα που έκανα για τα pegasus είδα ότι λέει max:28 τετραγωνικά οπότε μάλλον είσαι καλυμένος.

http://www.chario.it/en/prodotti/constellation/pegasus/

Στην αγορά μεταχειρισμένου βρίσκονται και διάφορα άλλα διαμαντάκια: (δεν έχω καμία σχέση με το μαγαζί)

http://www.ultimateaudio.gr/site/index.php?Cat=8&id=537

Επίσης ένα floorstander κλειστού τύπου που πολλοί το έχουν σχεδόν κολλήσει στον τοίχο χωρίς πρόβλημα είναι το atc scm40. (δεν το έχω ακούσει οπότε δε μπορώ να σχολιάσω την ηχητική του υπογραφή)

Chario και sonus faber έχω ακούσει εκτεταμένα στο σπίτι μου με διάφορα μηχανήματα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι και τα δυο είναι άψογες επιλογές με έμφαση στο μεστό, ανθρώπινο ζεστό ήχο χωρίς να στερούνται ανάλυσης ή...δυναμισμού.

Τα sonus faber έχουν περισσότερη "φινέτσα" και αέρα ψηλά, τα Chario έρχονται πιο ισορροπημένα με έμφαση στον ηχητικό όγκο ( "σώματα"? ), είναι ένα κλικ πιο ουδέτερα.

Και οι δυο εταιρίες τιμούν τη μουσική...

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

από μια μικρή έρευνα που έκανα για τα pegasus είδα ότι λέει max:28 τετραγωνικά οπότε μάλλον είσαι καλυμένος.

http://www.chario.it/en/prodotti/constellation/pegasus/

Στην αγορά μεταχειρισμένου βρίσκονται και διάφορα άλλα διαμαντάκια: (δεν έχω καμία σχέση με το μαγαζί)

http://www.ultimateaudio.gr/site/index.php?Cat=8&id=537

Επίσης ένα floorstander κλειστού τύπου που πολλοί το έχουν σχεδόν κολλήσει στον τοίχο χωρίς πρόβλημα είναι το atc scm40. (δεν το έχω ακούσει οπότε δε μπορώ να σχολιάσω την ηχητική του υπογραφή)

Chario και sonus faber έχω ακούσει εκτεταμένα στο σπίτι μου με διάφορα μηχανήματα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι και τα δυο είναι άψογες επιλογές με έμφαση στο μεστό, ανθρώπινο ζεστό ήχο χωρίς να στερούνται ανάλυσης ή...δυναμισμού.

Τα sonus faber έχουν περισσότερη "φινέτσα" και αέρα ψηλά, τα Chario έρχονται πιο ισορροπημένα με έμφαση στον ηχητικό όγκο ( "σώματα"? ), είναι ένα κλικ πιο ουδέτερα.

Και οι δυο εταιρίες τιμούν τη μουσική...

Ισχύει δηλαδή για τα chario αυτό που έχω διαβάσει και αλλού ότι οι υψηλές είναι ισορροπημένες και δύσκολα θα ενοχλήσουν?
Αυτό, αν ισχύει, σε συνδυασμό με το αυξημένο σώμα που γράφεις μου ακούγεται πολύ καλό.

Οι audiolab θα το ελέγξουν το Ηχείο που ρωτάει και ο φίλος panoramix?

Και κάτι άλλο. Τελικά με ακρόαση ενός ηχείου σε άλλο χώρο (έστω και με τον ίδιο ενισχυτή) πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για τη συμπεριφορά του στο χώρο μας?

Στην κατηγορία τιμής των Pegasus θεωρώ πως ειναι καλύτερα απο τα αντίστοιχα της sonus με τα Chario πιο μαλακά στις υψηλές και με μεγαλύτερα σώματα. Πάντως και τα 2 ειναι χαρακτηριστικά δείγματα της Ιταλικής σχολής με ευχάριστη απόδοση (οχι τύπου μόνιτορ) για όποιον αρέσκεται σε αυτή την άποψη

Επίσης οι Πηγασοι δέχονται μεγάλη ισχύ και παιζουν καλύτερα όσα περισσότερη τους δίνεις.

Καλησπέρα απ'ότι μπορώ να αντιληθφώ από τα μηχανήματα που έχεις για να θες να αλλάξεις ενισχυτή κάτι δεν σου κάνει στον ήχο που ακούς...σωστά?
Πρώτον προσπάθησε να αλλάξεις την θέση ακρόασής σου ή των ηχείων σου (μεγαλύτερες αποστάσεις απο τοίχους) μήπως και δεις καλύτερο αποτέλεσμα (διατηρώντας πάντα το ισόπλευρο τρίγωνο όσο γίνεται), πολλοί το έχουν κάνει απο εδώ μέσα και έμειναν έκπληκτοι απο το αποτέλεσμα...
Δεύτερον αν δεν δεις προκοπή θα πρότινα να κάνεις το εξής...μιας και τα χρήματα που θες να δώσεις στις μέρες μας δεν είναι και λίγα και ως σεβασμό προς αυτά θα σου έλεγα όποτε μπορείς να πάρεις τα ενισχυτικά σου ΜΕ τα καλώδιά τους και να έρθεις αθήνα (1 ώρα απο ερετρια) και να πάς στην denon και τη yamaha να ακούσεις τους ενισχυτές μετα ηχεία που έχουν ΕΚΕΙ συνδεδεμένα και μετά στα ΙΔΙΑ ηχεία να βάλεις τους δικούς σου ενισχυτές...μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιός οδηγεί καλύτερα και απο εντάσεις...
Τώρα αν δεις οτι θες εδώ και τώρα αλλαγή (είσαι και τυχερός) μπορείς να πας εδώ http://www.audioevolution.gr/ που είναι ο αντιπρόσωπος και των ηχείων σου και των ενισχυτών σου. Και να δώσεις είτε τα ηχεία + χρήματα και πάρεις κάτι καλύτερο απο dynaudio ή ενισχυτές + χρήματα και φύγεις με κανα plinius ή audia flight. εκεί θα πάρεις και μια πιο σωστή γνώμη μιας που θα υπάρχει περισσότερη γνώση για τα μηχανήματά σου και των συνδιασμό τους...Αυτά...

Υ.Γ. ξερω οτι είναι μανούρα μια τέτοια διαδικασία αλλά 1)αξίζει για τα χρήματα που διαθέτεις, 2)επιβάλεται να το κάνεις για να ησυχάσεις και 3) θα το ευχαριστηθείς...

Ισχύει δηλαδή για τα chario αυτό που έχω διαβάσει και αλλού ότι οι υψηλές είναι ισορροπημένες και δύσκολα θα ενοχλήσουν?
Αυτό, αν ισχύει, σε συνδυασμό με το αυξημένο σώμα που γράφεις μου ακούγεται πολύ καλό.

Οι audiolab θα το ελέγξουν το Ηχείο που ρωτάει και ο φίλος panoramix?

Και κάτι άλλο. Τελικά με ακρόαση ενός ηχείου σε άλλο χώρο (έστω και με τον ίδιο ενισχυτή) πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για τη συμπεριφορά του στο χώρο μας?

100 βατ στα 4 ομ θελουν λεει στο σάητ. Νομιζω οτι ποτε δε μπορουμε να είμαστε σίγουροι για το ηχειο σε άλλο χωρο. Απλά παίρνουμε μια καλή γεύση της ηχητικής τους υπογραφής...

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Στην κατηγορία τιμής των Pegasus θεωρώ πως ειναι καλύτερα απο τα αντίστοιχα της sonus με τα Chario πιο μαλακά στις υψηλές και με μεγαλύτερα σώματα. Πάντως και τα 2 ειναι χαρακτηριστικά δείγματα της Ιταλικής σχολής με ευχάριστη απόδοση (οχι τύπου μόνιτορ) για όποιον αρέσκεται σε αυτή την άποψη

Επίσης οι Πηγασοι δέχονται μεγάλη ισχύ και παιζουν καλύτερα όσα περισσότερη τους δίνεις.

Πολύ καλά ηχεία και τα δύο και πανέμορφα!
Δύσκολη η απόφαση της επιλογής,θα κριθεί στα σημεία!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Οχι μόνο σίγουρος δεν μπορείς να είσαι,ούτε υποψία δεν μπορείς να έχεις.
Μπορείς να δεις φυσικά αν ο ενισχυτής σου τα οδηγεί σωστά,αλλά μέχρι εκεί πιστεύω.
Εδώ στον ίδιο,στον δικό σου χώρο,με μετακίνηση κάποιων εκατοστών κι ακούς άλλα.
Ειδικά για τα ηχεία,μόνο στον χώρο σου αν γίνεται...

συμφωνώ με χίλια στην ανωτέρω λογική της ακρόασης στο χώρο σου...ως παθών, απλά να σου πώ ότι λόγω προβληματικού χώρου σαλονιού (περί τα 35 τ.μ.) και έχοντας στην κατοχή μου 2 ηχεία βάσεως της chario (premium 1000 και 2000), κατέληξα στον χώρο του σαλονιού να παίζουν τα 1000, με την έννοια οτι φορτίζουν λιγότερο το χώρο, με αποτέλεσμα αντί για μειονέκτημα να γυρνα σε πλεονέκτημα, και αντίθετα στον μικρό χώρο (dedicated) περί των 10 τ.μ. να παίζω με τα 2000....τα γράφω αυτά για να αναφέρω οτι πολλές φορές η πράξη απο την θεωρία απέχει αρκετά...τώρα για την περίπτωση σου και βάση των χαρακτηριστικών που αναζητάς, εάν ο χώρος σου δεν έχει πολλές ιδιαιτερότητες, θεωρώ οτι κάποιο καλό βάσεως της chario θα παίξει αρκετά καλά, καθώς και το μπάσο τους είναι αρκετό και ο ήχος τους αρκετά γεμάτος και οι υψηλές τους πάντα ξεκούραστες...ελπίζω να βοήθησα λιγάκι