Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

νομίζω η rega έχει πολύ αξιόλογα phono stage,
διότι έχει και όφελος.
Nαι, ο rega έχει πολύ καλό phono stage, για αυτό και τον προτίμησα ανάμεσα σε αρκετούς άλλους.
Απλά "τρώγομαι" για κάτι καλύτερο, γιατί ο Mira έχει, όπως είναι φυσικό ένα όριο σε αυτό που ακούς.

Re: Απάντηση: Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

Δεν έχεις δίκιο. Το phono stage είναι κάτι που κακός ή καλός το χρησιμοποιούν λίγοι άνθρωποι και αυτό είναι μια αλήθεια. Ο λόγος που δεν το βάζουν κάποιες εταιρείες, είναι για να μην χρεώσουν για κάτι που θεωρείται περιτό στους περισσότερους και ίσως κι όλας, για να μην βάλουν πάνω χαμηλότερης αξίας phono stage από αυτό που "αξίζει" στον ενισχυτή, λόγο του ότι θα το χρησιμοποιήσουν λίγοι.

Αν πάρεις ενισχυτή χωρίς phono stage, ξέρεις ότι όλα τα χρήματα πάνε στον ενισχυτή και πέρνοντας ξεχωριστό phono stage, το διαλέγεις όπως εσύ θέλεις, χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Το ζητούμενο στο κάτω-κάτω (για 'μένα τουλάχιστον) είναι τα χρήματα που δίνω να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Ρίξε μια ματιά στο link:
http://www.phono-stage-riaa-step-up.com/phono_stage_importance.htm
(Είναι από εταιρεία που πουλάει phono stages)

-bye-

Αγαπητέ φίλε μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, απλά έχω μερικά "κολλήματα" αν θες, που μάλλον δεν μπορώ να ξεπεράσω.
Δηλαδή, θεωρώ το cd σκουπίδι αισθητικά-ηχητικά και καταστροφή της μουσικής και της τσέπης μας.Είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θέλω να επεκταθώ.
"Απαιτώ" από τον κατασκευαστή να έχει ένα πάρα πολύ καλό phono stage με όποιους περιορισμούς εμπεριέχει αυτή η επιλογή.

:fight:

Αγαπητέ φίλε μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, απλά έχω μερικά "κολλήματα" αν θες, που μάλλον δεν μπορώ να ξεπεράσω.
Δηλαδή, θεωρώ το cd σκουπίδι αισθητικά-ηχητικά και καταστροφή της μουσικής και της τσέπης μας.Είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θέλω να επεκταθώ.
"Απαιτώ" από τον κατασκευαστή να έχει ένα πάρα πολύ καλό phono stage με όποιους περιορισμούς εμπεριέχει αυτή η επιλογή.

:fight:

It's up to you. Εξάλλου όλα υποκειμενικά είναι. Γνώμες και ιδέες ανταλάζουμε. -bye-

It's up to you. Εξάλλου όλα υποκειμενικά είναι. Γνώμες και ιδέες ανταλάζουμε. -bye-

'Ετσι ακριβώς και πάντα φιλικά:smile:

Απλά "τρώγομαι" για κάτι καλύτερο, γιατί ο Mira έχει, όπως είναι φυσικό ένα όριο σε αυτό που ακούς.

Για ρίξε μία ματιά στο phono stage της Cambridge Audio...
Μπορεί να βολευτείς με τα 130 ευρώ που έχει το MC/MM ή τα 80 ευρώ που έχει το MM.
Εγώ το πήρα για να βολευτώ για λίγο καιρό και έχω κολλήσει... -bye-

Καλησπέρα.Πάντα φιλικά και από εμένα,εάν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις και ηχεία ότι ακούσεις θα πρέπει να το ακούσεις με τα ηχεία σου.Το δέσιμο που έχουν οι συσκευές από τον ίδιο κατασκευαστή δύσκολα επιτυγχάνεται με ανακάτεμα(μιλάμε πάντα γιά χαμηλόμεσαία κατηγορία τιμών).Τον ενισχυτή σου τον έχω και εγώ στο δεύτερο σύστημά μου, που σιγά-σιγά παίρνει την θέση τού πρώτου(γιά λόγους πού δεν αφορούν το παρόν thread).Οταν τον συνδύασα με ηχεία τής Rega,το αποτέλεσμα σε ομοιογένεια και ισορροπία ήταν απίστευτο γιά την κατηγορία τιμης.Συνυπολόγισε ότι,κατασκευαστικά, έχει πολλά κοινά σημεία με τον προ Rega Cursa.
Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

Απαιτώ" από τον κατασκευαστή να έχει ένα πάρα πολύ καλό phono stage με όποιους περιορισμούς εμπεριέχει αυτή η επιλογή.

μπορει να το απαιτεις απο τον κατασκευαστη, αλλα τα καλα ενσωματωμενα φονο στειτζες σπανιζουν και ιδιαιτερα στην κατηγορια τιμης που κυττας ειναι ανυπαρκτα. Εξου και κανενα απο αυτα δεν μπορει να δωσει την ενισχυση στο σημα που απαιτει μια κεφαλη αξιωσεων οπως μια MC. Αρα εις γνωσην σου επιλεγεις μια μετρια αναπαραγωγη απο το πλατω σου. Αυτο βεβαια ειναι δικαιωμα σου, αλλα πραγματικα δεν μπορω να κατανοησω τον λογο.

Το δέσιμο που έχουν οι συσκευές από τον ίδιο κατασκευαστή δύσκολα επιτυγχάνεται με ανακάτεμα(μιλάμε πάντα γιά χαμηλόμεσαία κατηγορία τιμών).

αλλο κι αυτο
αυτο τωρα πως συμπεραινεται;

π.χ αν ενας κατασκςυαστης βγαζει λογω ιδεολογιας συσκευες με τονωση στα πριμα πρεπει να παρεις αυτην την τονωση επι οσες συσκευες χρησιμοποιεις και οχι με καποια αλλου καρασκευαστη που καποια συσκευη του με μαλακο χαρακτηρα θα βελτιωνε τον χαρακτηρα της πρωτης;

Απάντηση: Re: Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

Για ρίξε μία ματιά στο phono stage της Cambridge Audio...
Μπορεί να βολευτείς με τα 130 ευρώ που έχει το MC/MM ή τα 80 ευρώ που έχει το MM..

Συμφωνω κι επαυξανω! Το μοντελο αν δεν κανω λαθος ειναι το 620p. To ειχα κι εγω. Μονο καλα λογια εχω να λεω. Και παμφθηνο. Σε καποιο απο τα αγγλικα επωνυμα περιδικα το βγαζανε σαν το καλυτερο μεχρι 1.000 λιρες! Βεβαια οι Αγγλοι σιγα μην βγαζανε κανα Γερμανικο πρωτο:violent-smiley-030:!

δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο μεχρι αυτην την τιμη, αλλα παντως στην κατηγορια του και πιθανον στην αμεσως ανωτερη ειναι.

η rega έχει πάνω από τιν mira, έχει τους Cursa, Maia, Exon, Ios και Elicit.
έ όλο και κάποιος θα σε βολεύει, νομίζω η πιό τίμια αγγλική εταιρεία.

Last edited:
αυτό που μου φάνηκε περίεργο χρεώνουν κοντά 200 $ το phono,
είναι κοντά στις 3000 $,... δυστυχώς.

Last edited:

αλλο κι αυτο
αυτο τωρα πως συμπεραινεται;

π.χ αν ενας κατασκςυαστης βγαζει λογω ιδεολογιας συσκευες με τονωση στα πριμα πρεπει να παρεις αυτην την τονωση επι οσες συσκευες χρησιμοποιεις και οχι με καποια αλλου καρασκευαστη που καποια συσκευη του με μαλακο χαρακτηρα θα βελτιωνε τον χαρακτηρα της πρωτης;
Δηλδή ο εν λόγω κατασκευαστής έχει βαλθεί να χρεοκωπήσει,ή μήπως υπάρχει αγοραστικό κοινό πού αρέσκεται σε αυτήν την τόνωση?Μάλλον το δεύτερο θα έλεγα όπως υπάρχουν κάποιοι πού "ψοφάνε"γιά μπάσα άλλοι θέλουν παθιάρικες μεσαίες κ.λ.π.Μήπως όμως λέμε το ίδιο πράγμα,αφούγιά να αποφύγεις την όποια τονική ιδιαιτερότητα μιάς συσκευής πρέπει να την ταιριάξεις,όπως λέτε και εσείς,με κάπαια πού θα βελτιώνει τον ηχητικό υης χαρακτήρα.Συνήθως οι μη consumer κατασκευαστές(συγχωρήστε μου το αδόκιμο του όρου),έχουν λίγα μοντέλα συγκεκριμένης ηχητικής φιλοσοφίας.Αν συμφωνεί κάποιος με αυτήν την φιλοσοφία θα κουραστεί πολύ λιγότερο νά στήσει κάτι αποδεκτό στο αυτί του,από το να "ματσάρει"διαφορετικές συσκευές.Βέβαια,γιά να μήν ξεχνιόμαστε,"περί ορέξεως ουδείς λόγος" χόμπυ είναι αυτό εξ άλλου.

η rega έχει πάνω από τιν mira, έχει τους Cursa, Maia, Exon, Ios και Elicit.
έ όλο και κάποιος θα σε βολεύει, νομίζω η πιό τίμια αγγλική εταιρεία.
Φίλε μου όλα αυτά που αναφερεις τα έχω κοιτάξει και δεν έχουν να κάνουν με το θέμα του topic.
O Ιοs, ας πούμε είναι ΜC phono stage μόνο, και κοστίζει γύρω στα 1.500 ευρώ.
Εκεί γύρω θα είναι και ο Elicit, όχι παραπάνω.
Τα υπόλοιπα είναι set προ και τελικού.
Τίμια μηχανήματα όπως και να'χει...

μπορει να το απαιτεις απο τον κατασκευαστη, αλλα τα καλα ενσωματωμενα φονο στειτζες σπανιζουν και ιδιαιτερα στην κατηγορια τιμης που κυττας ειναι ανυπαρκτα. Εξου και κανενα απο αυτα δεν μπορει να δωσει την ενισχυση στο σημα που απαιτει μια κεφαλη αξιωσεων οπως μια MC. Αρα εις γνωσην σου επιλεγεις μια μετρια αναπαραγωγη απο το πλατω σου. Αυτο βεβαια ειναι δικαιωμα σου, αλλα πραγματικα δεν μπορω να κατανοησω τον λογο.

Να χ*** αν με 1500 ενισχυτή + 920 Rega P25 πριν 6 χρόνια + 400 ortofon 2m black + 650 ηχεία rega jura=3.470 ευρώ
δεν μπορώ να ακούσω ένα βινύλιο!!!

Καλησπέρα.Πάντα φιλικά και από εμένα,εάν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις και ηχεία ότι ακούσεις θα πρέπει να το ακούσεις με τα ηχεία σου.Το δέσιμο που έχουν οι συσκευές από τον ίδιο κατασκευαστή δύσκολα επιτυγχάνεται με ανακάτεμα(μιλάμε πάντα γιά χαμηλόμεσαία κατηγορία τιμών).Τον ενισχυτή σου τον έχω και εγώ στο δεύτερο σύστημά μου, που σιγά-σιγά παίρνει την θέση τού πρώτου(γιά λόγους πού δεν αφορούν το παρόν thread).Οταν τον συνδύασα με ηχεία τής Rega,το αποτέλεσμα σε ομοιογένεια και ισορροπία ήταν απίστευτο γιά την κατηγορία τιμης.Συνυπολόγισε ότι,κατασκευαστικά, έχει πολλά κοινά σημεία με τον προ Rega Cursa.
Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

Οπωσδήποτε με τα δικά μου ηχεία, δεν το συζητώ!!
Ο Maia είναι επισης μια επιλογή,αν τελικά ο elicit δεν ξεχωρίζει εμφανώς από τον mira , ο οποίος έχει τη δυνατότητα να γίνει προενισχυτής!

Να σημειωθεί ότι ο Maia συνιστάται από την εταιρία γιά διενίσχυση,παρέα με τον Mira.Και κάτι ακόμα.Καί εγώ έχω εξωτερικό phono stage αφού αυτό του Mira δεν με καλύπτει γιά MC κεφαλές που πάντα χρησιμοποιώ.Δεν είναι δά και τόσο τραγικό,ένας διακόπτης παραπάνω.

Να χ*** αν με 1500 ενισχυτή + 920 Rega P25 πριν 6 χρόνια + 400 ortofon 2m black + 650 ηχεία rega jura=3.470 ευρώ
δεν μπορώ να ακούσω ένα βινύλιο!!!

θα το ακουσεις, αλλα πολυ χειροτερα απο το αν αλλαξεις δυο κρικους στην παραπανω αλυσιδα

α. αντι για 1500 για ενισχυτη, δωσεις 1350 +150 για ενα 640p

καιβ. αν αντι για ortofon 2m black + 650 βαλεις BENZ ACE L +500

και οταν μιλαμε για διαφορα μιλαμε για μεγαλη διαφορα.

Δηλδή ο εν λόγω κατασκευαστής έχει βαλθεί να χρεοκωπήσει,ή μήπως υπάρχει αγοραστικό κοινό πού αρέσκεται σε αυτήν την τόνωση?Μάλλον το δεύτερο θα έλεγα όπως υπάρχουν κάποιοι πού "ψοφάνε"γιά μπάσα άλλοι θέλουν παθιάρικες μεσαίες κ.λ.π.Μήπως όμως λέμε το ίδιο πράγμα,αφούγιά να αποφύγεις την όποια τονική ιδιαιτερότητα μιάς συσκευής πρέπει να την ταιριάξεις,όπως λέτε και εσείς,με κάπαια πού θα βελτιώνει τον ηχητικό υης χαρακτήρα.Συνήθως οι μη consumer κατασκευαστές(συγχωρήστε μου το αδόκιμο του όρου),έχουν λίγα μοντέλα συγκεκριμένης ηχητικής φιλοσοφίας.Αν συμφωνεί κάποιος με αυτήν την φιλοσοφία θα κουραστεί πολύ λιγότερο νά στήσει κάτι αποδεκτό στο αυτί του,από το να "ματσάρει"διαφορετικές συσκευές.Βέβαια,γιά να μήν ξεχνιόμαστε,"περί ορέξεως ουδείς λόγος" χόμπυ είναι αυτό εξ άλλου.

για να καταλαβεις αναφερω ενα απλο παραδειγμα και μαλιστα απο την συγκεριμενη εταιρια που μιλαμε την REGA.
Το προηγουμενο σιντι πλευερ της εταιριας φημιζοταν για τα γλυκα και μαλακα πριμα. Το τωρινο για τα τσιμπημενα του πριμα. Πως ταιριαζει το ενα με τα υπολοιπα μηχανηματα της ιδιας εταιριας και πως το αλλο αφου εχουν διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα;