Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

happymondays

Senior Member
13 November 2008
310
Α.ΠΑΤΗΣΙΑ
o χωρος ειναι 35 τετραγωνικα .(20 τμ χωρος ακροασης αλλα συνορευει και η κουζινα)
θα προτιμουσα κατι με ρυθμιστικα balance κτλ...
ειναι καλη λυση ο nad 356;
η μηπως yamaha as1000;;
xtz kai roksan ειμαι σιγουρος πως θα προταθουν αλλα δειλα νομιζω οτι θα αποφασισω κατι με ρυθμιστικα...
μηπως κατι σε marantz η pionner ;
θα εκτιμουσα πολυ αποψεις που εχουν προκυψει υστερα απο ακροαση συγκεκριμενου συνδιασμου.

Σε σχέση με ΧΤZ και Yamaha προτιμούσα τον Xindak 6950.Τους άλλους δεν τους έχω ακούσει αλλά σίγουρα θα άκουγα και τον nad και τον Roksan!
Δυστυχώς δεν τους έχω ακούσει με τα Zensor.

Παίζω Zensor 7 με XTZ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μόνο το ενσωματωμένο DAC δεν λέει και πολλά, αλλά δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε να το χρησιμοποιήσεις.
Αν αγόραζα ενισχυτή αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα κοίταζα για τον Xindak που πρότεινε ο P.Bateman. Φαίνεται όμως ότι αυτό που σε απασχολεί περισσοτέρο, είναι τα ρυθμιστικά, οπότε σ' αυτή τη περίπτωση θα ψαχνόμουν για Yamaha ή Nad (για Marantz & Pioneer, όχι).

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

(για Marantz & Pioneer, όχι).

Aυτοί οι 2 δηλαδή,δεν αξίζουν;;

Marantz-PM-15S2-Edition-Limitee-Noir_Vi_700.jpg

pioneer-a-70-offen_213912.jpg

Δεν γνωρίζω το μπάτζετ του φίλου,αλλά και πιο κάτω υπάρχουν αξιόλογα μηχανάκια απο τους 2 κατασκευαστές.
Τους αναφέρω γιατί έγινε λόγος για τον S-1000.

Καταρχάς φίλε μου, εκφράζουμε προσωπικές απόψεις, άρα και υποκειμενικές, αφού βασίζονται στα γούστα του καθενός.
Γενικά οι Marantz από τη μέση και πάνω (του φάσματος) μου αρέσουν ιδιαίτερα. Στις χαμηλές όμως θεωρώ πως είναι "ψόφιοι"
(άκου ας πούμε Α/Β τον ΧΤΖ, και έναν Marantz αντίστοιχης τιμής, και κρίνε ο ίδιος).
Τον pm11s2 (αυτός δεν είναι στη φωτο?) τον έχω ακούσει σε έκθεση στο Αμβούργο (μαζί με Εlac fs247) και έπαιζε πολύ όμορφα.
Η τιμή του όμως δεν έχει καμία σχέση με τα as1000, a100d3, ή 356, για τα οποία γίνεται κουβέντα εδώ.

Στην φωτογραφία είναι ο pm15s2....

Σαφώς και εκφράζουμε προσωπικές απόψεις-εμπειρίες,αλλά για κάποιον άλλο,μπορεί ο marantz ή ο pioneer να ακούγεται καλύτερα απο έναν Nad ή XTZ.Δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά και βιώματα...ή μουσικές επιλογές,και για αυτόν τον λόγο μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να αποκλείσει ενισχυτές,που μπορεί να του κάνουν κ να μην το ξέρει.

Προσωπικά έχω ακούσει marantz pm7004 με dali zensor 5, και Yamaha a-s700 με Jbl es80....σαν μουσικότητα και γλυκήτητα ο marantz μου άρεσε.
Αλλά απο πλευράς δύναμης (και χαμηλών) δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον yamaha..έναν ενισχυτή της κατηγορίας του!!

Και 1 διόρθωση...(Δικιά μου) Εννοείτε ότι γράφουμε την γνώμη μας,αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να το ψάξει περαιτέρω για να είναι καλυμένος,κ να κρίνει καλύτερα.

Καλό βράδυ.

Στην φωτογραφία είναι ο pm15s2....

Κι ο 15s2 σε άλλη κατηγορία τιμής είναι φίλε FlyingFinn. Κατηγορία που λαλούν πολλοί (και δυνατοί) κοκόροι.

Σαφώς και εκφράζουμε προσωπικές απόψεις-εμπειρίες,αλλά για κάποιον άλλο,μπορεί ο marantz ή ο pioneer να ακούγεται καλύτερα απο έναν Nad ή XTZ.Δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά και βιώματα...ή μουσικές επιλογές,και για αυτόν τον λόγο μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να αποκλείσει ενισχυτές,που μπορεί να του κάνουν κ να μην το ξέρει.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που επί της ουσίας συμφωνούμε.

Προσωπικά έχω ακούσει marantz pm7004 με dali zensor 5, και Yamaha a-s700 με Jbl es80....σαν μουσικότητα και γλυκήτητα ο marantz μου άρεσε.

Υποψιάζομαι πως ο Ζένσορας ευθύνεται λίγο περισσότερο για τις ομορφιές που περιγράφεις (χωρίς να αμφισβητώ τη γλυκύτητα του Marantz).
Έχει ροή και μουσικότητα αυτή η σειρά της Dali, και με δεδομένο το καλό τουίτερ των Zensor, ο ίδιος θα προτιμούσα έναν ενισχυτή που θα "έστιβε" τα δυο μιντ.
Jbl, έχω ακούσει μόνο ένα βάσης κι ένα δαπέδου της σειράς studio (με CA ενισχυτή). Δεν μου άρεσε. Πολύ συμπιεσμένος ήχος (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά).

Αλλά απο πλευράς δύναμης (και χαμηλών) δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον yamaha..έναν ενισχυτή της κατηγορίας του!!

Τα ίδια λέμε τελικά...

Εννοείτε ότι γράφουμε την γνώμη μας,αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να το ψάξει περαιτέρω για να είναι καλυμένος,κ να κρίνει καλύτερα.

:a0210:

Άν έχω καταλάβει σωστά, το μπάτζετ του φίλου happymondays πρέπει να είναι γύρω στο 1k.
Άν είχα 1k αυτή τη στιγμή, θα έπαιρνα αυτόν (με κλειστά μάτια και αυτιά), και θα έδινα τον ΧΤΖ.
Πραγματικά "κλαίω" που δεν το έχω (ας τον πάρει τουλάχιστον κάποιος, να μη τον βλέπω...)

:bawling:

Last edited:
Ο primare ειναι φοβερος ενισχυτης και αξιζει ενα αυτι...
Εγω στην λιστα θα εβαζα και καναν creek που με τα dali κανουν απιστευτο δεσιμο. Εγω σε creek κατελειξα για τα ζενσορ 1.
Με yamaha δεν τεριαζoυν τα ζενσορ κατα την γνωμη μου (πολυ τσικι τσικι). Τουλαχιστον με τον 700 που ακουσα τα ζενσορ 1.
Επισης οι nad κολλανε καλα μαζι τους.

Παντως επειδη ολα αυτα ειναι γουστα, θα προτεινα να αγορασεις αρχικα τα ηχεια και μετα να προσπαθησεις να δοκιμασεις οσους περισοτερους ενισχυτες μπορεις με τα ηχεια σου και ειμαι σιγουρος πως μετα θα κανεις την καλυτερη επιλογη για τα γουστα σου.

Με yamaha δεν τεριαζoυν τα ζενσορ κατα την γνωμη μου (πολυ τσικι τσικι). Τουλαχιστον με τον 700 που ακουσα τα ζενσορ 1.

Επειδή με ενδιαφέρει 1 τέτοιο πάντρεμα στο μέλλον,μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής όταν λές ''τσικι τσικι''..;;

Φυσικά θα κάνω και εγώ τις ακροάσεις μου,όταν έρθει η ώρα...

Επειδη τα ζενσορ ειναι αρκετα ζωντανα σαν ηχεια, πιστευω πως κολλανε ταμαμ με ενισχυτες που ειναι καπως γλυκοηχοι και οχι με ενισχυτες που σκληρενουν ψηλα. Αυτο καταλαβα εγω.
Ο yamaha ειναι και αυτος πολυ ζωντανος και σκληρος κατα την αποψη μου, με αποτελεσμα να με ενοχλουν οι ψηλες στα αυτια μου. Με το που αλλαξαμε τον ενισχυτη με εναν arcam ενος φιλου, ολη αυτη η σκληραδα και τα τς τς τς που προκαλουσε ο yamaha ψιλα, εξαφανιστηκαν. Θα σου προτεινα να τα ακουσεις μαζι πριν πας να τα δεσεις... Προσωπικα ηταν οτι χειροτερο ακουσα με τα ζενσορ, αλλα σου ξαναλεω οτι αυτα ειναι γουστα και μπορει εσενα να σου κανει... give a try, yamaha θα βρεις ευκολα να ακουσεις.

Τα twiter στα 3 και στα 1 ειναι ιδια, οποτε φανταζομαι το ιδιο αποτελεσμα θα εχει ως προς την σκληραδα στις ψηλες. ;)

Τα twiter στα 3 και στα 1 ειναι ιδια, οποτε φανταζομαι το ιδιο αποτελεσμα θα εχει ως προς την σκληραδα στις ψηλες. ;)

Ναι έχω διαβάσει σχετικά με τα 3....δανείζεται το twiter του zensor 1,και το mid-woofer του 7.....Όλα θα φανούν στις ακροάσεις.

Προσωπικά θεωρώ πολύ αξιόπιστους σε ρεύματα τους NAD. Είναι απο τους ενισχυτές που τα βαττ τους τα τιμούν. Ο 356 είναι πολύ καλή επιλογή αν μπορέσεις και πας και στο 375 θα είσαι άρχοντας πιστεύω είναι μηχανηματάρα...

http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-375BEE-Integrated-Amplifier

Κρίνοντας απο τον nad 326 που έχω (και κάποιους που έχω ακούσει) οι ΝΑD έχουν χαρακτήρα..., είναι στρογγυλεμένοι ψηλά, μπροστά οι μεσαίες (γλυκόηχοι) και λίγο φουσκωμένοι στα χαμηλά (υψηλή ανάδραση?).
επίσης έχοντας ακούσει τα Zensor 7 στου Μάνου, διαπίστωσα ότι το ηχείο θέλει φροντίδα στη τοποθέτηση (μακριά απο τοίχους) γιατί χάνει τον έλεγχο σε κάποιες χαμηλές συχνότητες (υποθέτω λόγω συντονισμού της εξάτμισης ή ακόμα και λόγω καμπίνας).
Οπότε ο συνδυασμός nad - zensor ενέχει κάποιο ρίσκο, imo... παρότι συμφωνώ ότι οι ΝΑD είναι vfm μηχανάκια και κάτι παραπάνω απο τίμια σε ρεύματα και ήχο.

Προσωπικά θα πήγαινα σε ολιγόβατο ενισχυτή (κάτω απο 80W) σχετικά καλό σε ρεύματα (χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι κτήνος οδήγησης - δεν είναι αυτό που λέμε δύσκολο ηχείο - αλλά πιο ηχείο δεν εκτίμησε ένα 500άρι τροφοδοτικό?), γρήγορο και αναλυτικό. Ακόμα και λίγο σκληρότητα στα υψηλά ή λιγότερα σώματα μεσοχαμηλά, τα zensor 7 μου φάνηκε ότι θα το συγχωρέσουν εύκολα, λόγω του χαρακτήρα τους.

Όντως Νικόλα, το 7 θέλει αποστάσεις από τους τοίχους (κυρίως από τους πλαινούς. πίσω την παλεύει), κι έχει ένα θεματάκι γύρω στους 70 κύκλους, το οποίο στο δικό μου ζεύγος λύθηκε μια και καλή από τον συνονόματό σου "χρυσοχέρη", φορώντας του νέα κροσσόβερ. Πλέον τα δυο 7ιντσα ξεζουμίζονται κανονικά, χωρίς να παρουσιάζουν θέμα ελέγχου ή τονισμού, ενώ ο ήχος έχει ανέβει συνολικά. Ακόμα και σε μένα -που είμαι ψιλοχοντροάσχετος από ηλεκτρονικά- μου φάνηκε "αστείο" το μαμίσιο κρος του 7. Το ηχείο βέβαια -συνολικά- είναι τιμιότατο (κατα την άποψή μου) για τα χρήματα που ζητάει, κι ένα από τα κορυφαία στη κατηγορία του (πάλι κατα την άποψή μου).

Σε ό,τι αφορά τα ενισχυτικά, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Συμφωνώ δηλαδή με τον φίλο ampalaeos (αν και Nad με Zensor 7 δεν θα το ρίσκαρα, όσο κι αν τους εκτιμώ τους Nad, λόγω ακριβώς του ηχητικού χαρακτήρα που περιέγραψες), αλλά είναι και βέβαιο ότι τα Zensor συγχωρούν αρκετά τους σκληρούς στα υψηλά ενισχυτές. Ο ίδιος, που παίζω με ΧΤΖ (κτήνος δηλαδή χαμηλά, αλλά με σχετική οξύτητα στις υψηλές) βρήκα αυτή την ευτυχή "μέση" όταν κούμπωσε πάνω στο συστηματάκι το λαμπάτο ντακ της Advance.

Το τι θα έκανα όμως (τώρα που μιλάμε), αν βρισκόταν κάποιος καλός σαμαρείτης να μου δανείσει (ή ακόμα καλύτερα, να μου χαρίσει!) ένα χιλιαρικάκι, το ανέφερα ήδη...

Όντως Νικόλα, το 7 θέλει αποστάσεις από τους τοίχους (κυρίως από τους πλαινούς. πίσω την παλεύει), κι έχει ένα θεματάκι γύρω στους 70 κύκλους, το οποίο στο δικό μου ζεύγος λύθηκε μια και καλή από τον συνονόματό σου "χρυσοχέρη", φορώντας του νέα κροσσόβερ. Πλέον τα δυο 7ιντσα ξεζουμίζονται κανονικά, χωρίς να παρουσιάζουν θέμα ελέγχου ή τονισμού, ενώ ο ήχος έχει ανέβει συνολικά. Ακόμα και σε μένα -που είμαι ψιλοχοντροάσχετος από ηλεκτρονικά- μου φάνηκε "αστείο" το μαμίσιο κρος του 7. Το ηχείο βέβαια -συνολικά- είναι τιμιότατο (κατα την άποψή μου) για τα χρήματα που ζητάει, κι ένα από τα κορυφαία στη κατηγορία του (πάλι κατα την άποψή μου).

Σε ό,τι αφορά τα ενισχυτικά, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Συμφωνώ δηλαδή με τον φίλο ampalaeos (αν και Nad με Zensor 7 δεν θα το ρίσκαρα, όσο κι αν τους εκτιμώ τους Nad, λόγω ακριβώς του ηχητικού χαρακτήρα που περιέγραψες), αλλά είναι και βέβαιο ότι τα Zensor συγχωρούν αρκετά τους σκληρούς στα υψηλά ενισχυτές. Ο ίδιος, που παίζω με ΧΤΖ (κτήνος δηλαδή χαμηλά, αλλά με σχετική οξύτητα στις υψηλές) βρήκα αυτή την ευτυχή "μέση" όταν κούμπωσε πάνω στο συστηματάκι το λαμπάτο ντακ της Advance.

Το τι θα έκανα όμως (τώρα που μιλάμε), αν βρισκόταν κάποιος καλός σαμαρείτης να μου δανείσει (ή ακόμα καλύτερα, να μου χαρίσει!) ένα χιλιαρικάκι, το ανέφερα ήδη...

λοιπον εχω προχωρησει σε αγορα του nad 356.
οι πρωτες εωτυπωσεις ειναι καλες, αλλα θα ηθελα λιγο χρονο ακομα μεχρι να εκφρασω ολοκλωρωμενη αποψη σχετικα με το ταιριασμα.
προβλημα παντως υπερβολικου μπασου/μπουμαρισμα δεν εχω....