Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

Κοίτα επίσης,εκτός αυτών που σου συστήνει ο Fragoulis και που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, κάτι σε Nad,rotel προ-τελικό(στα μεταχειρισμένα γύρω στα 300 ευρώ)

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

Κοίτα επίσης,εκτός αυτών που σου συστήνει ο Fragoulis και που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, κάτι σε Nad,rotel προ-τελικό(στα μεταχειρισμένα γύρω στα 300 ευρώ)

Αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι να βαλω εναν ολοκληρωμενο με passthrough με τον denon av 3000.
Tα 80 watts του Nad 356 θα ειναι καλα για τα zensor 7 ωστε η βελτιωση απο τον ΑV 3000 να φαινεται αισθητα
ή απλα θα εχει μονο καλυτερη οδηγηση κ απο θεμα δυναμης ηχειων δεν θα εχω κ πολυ διαφορα?
(μιλαω παντα συγκρινοντας την διαφορα που θα εχω με τωρα)

Κοίταξε κάτι σε μεταχειρησμένο όπως Creek, Roksan, Primare

Fragouli για τους δικαναλους που προτεινεις, τα 75/80 watts θα ειναι αρκετα για τα zensor 7?
Εννοω οτι απο το AV Denon 3000 που παιζω τωρα, η διαφορά σε δυναμη θα ειναι αισθητή ή
θα πρεπει να παω σε περισσοτερα watts ωστε να καταλαβω την βελτιωση του συστηματος μου καλυτερ ?

Ευχαριστω για την απαντηση...τι θα μπορουσα να κανω για να δωσω περισσοτερη δυναμη διατηρωντας το acoustic advance xi90...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειναι λαθος η επιλογη του ενισχυτη μου τελικα;

Fragouli για τους δικαναλους που προτεινεις, τα 75/80 watts θα ειναι αρκετα για τα zensor 7?
Εννοω οτι απο το AV Denon 3000 που παιζω τωρα, η διαφορά σε δυναμη θα ειναι αισθητή ή
θα πρεπει να παω σε περισσοτερα watts ωστε να καταλαβω την βελτιωση του συστηματος μου καλυτερ ?

Τί εννοείς <<διαφορά σε δύναμη>>? Καταλαβαίνω ότι εννοείς να παίζεις σε πιο δυνατές εντάσεις σωστά;;

Υπάρχει ένας Primare i30 που είναι μάσα στο budget σου και που μπορείς να ακούσεις. Η ερώτηση "ακούω πιο δυνατά" είνα συνάρτηση δύο παραγόντων (πολύ γενικά).
1) Ισχύς ενισχυτή : Στην θέση ακρόασης ένας ενισχυτής με περισσότερα Watt θα παίζει πιο δυνατά
2) Ρεύμα ενισχυτή : ένας ενισχυτής με περισσότερα Ampere θα παίζει πιο καθαρά σε συγκεκριμένη ένταση.
3) Eχουμε (κακώς) κάνει τον συνδυασμό Ακούω δυνατά = Ακούω παραμόρφωση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να ακούμε σε μέσες εντάσεις όσο το δυνατόν π[ιο καθαρά μπορούμε.

Αρα δεν κοιτάμε μόνο πόσα Watt βγάζει ο ενισχυτής μας, αλλά και πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει για να παίζει πιο καθαρά.

Στην περίπτωση του primare που σου έφερα σαν παράδειγμα, επειδή θα παίζει πιο καθαρά, θα ακούς πιο δυνατά διότι θα ανεβάζεις το volume για να πιάσεις την ίδια παραμόρφωση με τον Denon.

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

Υπάρχει ένας Primare i30 που είναι μάσα στο budget σου και που μπορείς να ακούσεις. Η ερώτηση "ακούω πιο δυνατά" είνα συνάρτηση δύο παραγόντων (πολύ γενικά).
1) Ισχύς ενισχυτή : Στην θέση ακρόασης ένας ενισχυτής με περισσότερα Watt θα παίζει πιο δυνατά
2) Ρεύμα ενισχυτή : ένας ενισχυτής με περισσότερα Ampere θα παίζει πιο καθαρά σε συγκεκριμένη ένταση.
3) Eχουμε (κακώς) κάνει τον συνδυασμό Ακούω δυνατά = Ακούω παραμόρφωση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να ακούμε σε μέσες εντάσεις όσο το δυνατόν π[ιο καθαρά μπορούμε.

Αρα δεν κοιτάμε μόνο πόσα Watt βγάζει ο ενισχυτής μας, αλλά και πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει για να παίζει πιο καθαρά.

Στην περίπτωση του primare που σου έφερα σαν παράδειγμα, επειδή θα παίζει πιο καθαρά, θα ακούς πιο δυνατά διότι θα ανεβάζεις το volume για να πιάσεις την ίδια παραμόρφωση με τον Denon.

Θέλεις να πεις ότι ο Primare παραμορφώνει λιγότερο σε σχέση με τον Denon(για να βοηθήσουμε να καταλάβει ο φίλος),ενώ τα ηχεία θα ακούγονται πιο δυνατά με τον Primare
Σωστά;;;

Re: Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

Θέλεις να πεις ότι ο Primare παραμορφώνει λιγότερο σε σχέση με τον Denon(για να βοηθήσουμε να καταλάβει ο φίλος),ενώ τα ηχεία θα ακούγονται πιο δυνατά με τον Primare
Σωστά;;;

Λόγω μικρότερης παραμόρφωσης του Primare, για να έχει τον ίδιο βαθμό παραμόρφωσης (δλδ να πεί ότι ακούει δυνατά), θα ανεβάζει μεγαλύτερες εντάσεις από τον Denon και άρα θα παίζει πιο δυνατά

Ποσο εχει ενας primare i30 και τι θα κανω με το pick up δεν εχει εξοδο phono....που θα τον βρω;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μηπως να μεινω με τον acoustic advance xi90 ;;;

Από τα λίγα που είδα δεν είναι στις λίστες της εταιρίας ,αντ'αυτού υπάρχει ο I32 η επόμενη γενιά φαντάζομαι...οπότε αν υπάρχει θα υπάρχει σε στοκ(κουτίσιο) η μεταχειρισμένο φυσικά! Τιμές για τα τρέχοντα μοντέλα έχει ο αντιπρόσωπος
Με ένα phono stage καλύπτεις και το πικάπ σου.
Ο Primare κοστίζει 3 φορές τα λεφτά του xi90 οπότε...

Τί εννοείς <<διαφορά σε δύναμη>>? Καταλαβαίνω ότι εννοείς να παίζεις σε πιο δυνατές εντάσεις σωστά;;

Σωστα καταλαβες Fragouli κ διαβασα ακριβως αυτα που εξηγησες παραπανω.
Αλλα δυστηχως κοιταξα τον primare I22 κ απο τιμη ξεφευγει απο το budget μου
μιας κ εχω βαλει ταβανι τα 1000 ευρω.

Λόγω μικρότερης παραμόρφωσης του Primare, για να έχει τον ίδιο βαθμό παραμόρφωσης (δλδ να πεί ότι ακούει δυνατά), θα ανεβάζει μεγαλύτερες εντάσεις από τον Denon και άρα θα παίζει πιο δυνατά

Καταλαβα.Thanks.....

Δεν τον εχεις ακουσει ακομα, οποτε δεν βιαστικες.
Το οτι ειναι ενας πολυ καλος ενισχυτης ο xtz δε σημαινει οτι μπορεινα σου αρεσει και ο ηχος του :-)

Last edited by a moderator:
διβασα πολύ καλες κριτικες για τον htz αλλα αληθεια που θα μπορουσα να ακοθσω τον συγκεκριμενο ενισχυτή με τα dali?

από το ενδιαφερον σας και τις απαντησεις σας εχω συμπερανει ότι ο advance είναι λιγος...