ολυμπιακος σε HD

Ο αγωνας αυτος εχει τα καλα του και τα κακα του

Τα καλα του ειναι οτι θα ειναι ο πρωτος αγωνας που θα δω HD και μαλιστα θα παιζει και η ομαδα μου :firstprize:

Τα κακα ειναι οτι θα ειναι τσοντα!!!!!!!:flipout:

Απάντηση: Re: ολυμπιακος σε HD

Τα καλα του ειναι οτι θα ειναι ο πρωτος αγωνας που θα δω HD και μαλιστα θα παιζει και η ομαδα μου :firstprize:
Μακάρι να παίζουμε μόνιμα σε high definition!
Τα κακα ειναι οτι θα ειναι τσοντα!!!!!!!:flipout:
Φίλε σύγγαυρε, τελικά ήταν!:worshippy::SFGSFGSF::SFGSFGSF::worshippy:

Ως οπαδός της ΑΕΚ οφείλω να δώσω πάραυτα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.
Ηταν η πρώτη φορά που έβλεπα αγώνα σε ΗD απο προβολέα HD στις 80 ίντσες περίπου (ισως για αλλους δειχνει λίγο, αλλά στα 3.5 με 4 μετρα ειναι τελεια) και όχι μόνο απόλαυσα φοβερή εικόνα αλλά (ίσως για πρώτη φορά) πανηγύρισα τα γκόλ του Ολυμπιακού (κατι που με ξένισε, αλλα ...βγήκε αυθόρμητα, σπανίως βέβαια έβλεπα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μέχρι τώρα!). Γυρίζοντας μετα στη ΝΕΤ για τα σχόλια ...η εικόνα ήταν δυστυχώς σκέτη απογοήτευση. Βέβαια μάλλον δεν θα κρατήσω τον συγκεκριμένο HD δέκτη, αλλά οπωσδήποτε μέχρι τα Χριστούγεννα θα πάρω κάποιον. Με τέτοια εικόνα, ακόμη κι αν δεν είσαι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος...γίνεσαι!
Αρχικά ειχα κλεισει τον γερμανικό ήχο και είχα βαλει την ΝΕΤ στην τηλεόραση πίσω απο το πανί, όμως ακουγα τον ήχο 3-4 δευτερόλεπτα πριν την φάση και δεν ειχε πλάκα έτσι, διερωτώμαι όμως γιατι η διαφορά, αφού λογικά και η ΝΕΤ θα πεπρεπε να παίρνει τον αγώνα απο καποιο δορυφορικό κύκλωμα (καταλήγω όμως ότι μάλλον χρησιμοποιούσαν κάποιο άλλο τροπο, ίσως οπτική ίνα, αν ξέρει κάποιος πως τροφοδοτήθηκε η ΝΕΤ ας πει...)

λοιπον η εικονα παρολο που εβρεχε..... ηταν κατι παραπανω απο καλη ...χαζεψα....φοβερη ευκρινεια και κανενα προβλημα στην κινηση οπως πιο παλιά με αντιστοιχες μεταδοσεις...

Η ΕΡΤ αλλου για αλλου..... μεσα στον ΟΚΤ με ΝΟΕ θα επισκεφτουμε το καινουργιο της στουντιο και θα μιλησουμε με τεχνικους και θα σας μεταφερουμε απο 1ο χερι τι στα διαλα γινετε με την αθλια μεταδοση της...και να πω οτι δεν εχουν μηχανηματα....

Απάντηση: Re: ολυμπιακος σε HD

Αρχικά ειχα κλεισει τον γερμανικό ήχο και είχα βαλει την ΝΕΤ στην τηλεόραση πίσω απο το πανί, όμως ακουγα τον ήχο 3-4 δευτερόλεπτα πριν την φάση και δεν ειχε πλάκα έτσι, διερωτώμαι όμως γιατι η διαφορά, αφού λογικά και η ΝΕΤ θα πεπρεπε να παίρνει τον αγώνα απο καποιο δορυφορικό κύκλωμα (καταλήγω όμως ότι μάλλον χρησιμοποιούσαν κάποιο άλλο τροπο, ίσως οπτική ίνα, αν ξέρει κάποιος πως τροφοδοτήθηκε η ΝΕΤ ας πει...)

Προσωπικά άκουγα το γερμανικό ήχο αλλά πολύ ξενέρα οι γερμανοί ρε παιδί μου. Ακόμα και στο γκολ της Βερντερ...τίποτα...εντελώς monoblock η περιγραφή. Ασε που λόγω της καθυστέρησης (γύρω στα 6-7 δευτερόλεπτα) καταλάβαινα πως είχε μπει γκολ από τους πανηγυρισμούς των άλλων στην πολυκατοικία...

Επί του τεχνικού τώρα, υπάρχει αν δεν κάνω λάθος διαφορά στο χρόνο επεξεργασίας του stream από τους εκάστοτε encoders που χρησιμοποιούνται. Ακόμα και δύο encoders σε SD Mpeg2 μπορεί να έχουν και 2 δευτερόλεπτα διαφορά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για HD και H.264.

Βέβαια υπάρχουν άλλα ...100 πράγματα που πιθανόν να συμβάλλουν...

Last edited:
για τον ηχο οπως εχει υποθει παλιοτερα υπαρχουν ραδιοενισχυτες που κανουν delay τον ηχο αλλα και προγραμμα στο pc που κανει αυτη την δουλεια. την δευτερη λυση χρησιμοποιω εγω και ακουω συγχρονισμενη περιγραφη απο το ραδιο.

Audiosyncer λέγεται το πρόγραμμα για όποιον ενδιαφέρεται. ενώνεις στο Line in τον ήχο του Ελληνικού καναλιού και από το line out ενώνεις το κεντρικό κανάλι του πολυκάναλλου. Τα υπόλοιπα κανάλια τα αφήνεις στο Sat-1 για να έχεις AC3 ήχο κερκίδας. Super!

Παίδες, οι εικόνα ήταν πολύ καλή και στο SD Sat1. Κάδρο 16:9 με υψηλό bit rate και εικόνα με πολύ καλή ευκρίνεια. Μόνο ο ήχος ήταν DD 2.0
Γενικά επρόκειτο για εικόνα που κολακεύει την βιντεοπροβολή.

@ Φίλιππε πολύ έξυπνη λύση η πρόταση σου!

Πράγματι πολύ καλή εικόνα και στο SD Sat 1 .Το είδα με τοn Epson tw 700 και ήταν σαν να είχα μπει μες το γήπεδο .Αλλά τι το θες , δεν μου βγαίνει από το μυαλό να πάρω κάρτα Dvb-S2 για τον επόμενο αγώνα.

Πράγματι πολύ καλή εικόνα και στο SD Sat 1 .Το είδα με τοn Epson tw 700 και ήταν σαν να είχα μπει μες το γήπεδο .Αλλά τι το θες , δεν μου βγαίνει από το μυαλό να πάρω κάρτα Dvb-S2 για τον επόμενο αγώνα.

ειτε καρτα ή κανονικο hd δεκτη παρεις δεν θα το μετανιωσεις. κι αν κανεις το κολπο με το audiosyncer θα ναι ολα τα λεφτα. εγω σκεφτομαι μολις μπορεσω να παρω αντιστοιχο προτζεκτορα (αν οχι τον ιδιο) μιας και προσεχως ερχεται το euro.

ειτε καρτα ή κανονικο hd δεκτη παρεις δεν θα το μετανιωσεις. κι αν κανεις το κολπο με το audiosyncer θα ναι ολα τα λεφτα. εγω σκεφτομαι μολις μπορεσω να παρω αντιστοιχο προτζεκτορα (αν οχι τον ιδιο) μιας και προσεχως ερχεται το euro.

Είμαι βέβαιος ότι θα ζωγράφιζαν τα γκολ του ολυμπιακού σε HD! Δεν άντεξα να περιμένω άλλο και σήμερα παρήγγειλα την Sky star HD !Άντε να δω τι κάνει αυτό μαραφέτι.