Δεν χρειάζεται τόσο άγχος από την αρχή, τουλάχιστο εγώ σε ότι μηχανή πιάνω ασχολούμαι κυρίως με διάφραγμα - ταχύτητα - iso - white balance - εστίαση και τα υπόλοιπα με τον καιρό.
Εϊναι τόσα τα πλήκτρα και τόσο καλά τα σκόπευτρα στις ακάθρεπτες που δύσκολα θα κάνεις σοβαρό λάθος.
Για μένα οι σοβαρότερες "ελλείψεις" είναι, η απουσία φυσικού διακόπτη για επιλογή mode εστίασης, και τα ειδικά φωτογραφικά modes έκθεσης (live composite, live bulb, διαμαντάκια διαολάκια) που έπρεπε τσούκου - τσούκου να φτάσεις με τη ροδέλα επιλογής ταχύτητας. Νομίζω το 2ο το βελτίωσαν στην mark iii.
Σαν εμφάνιση βέβαια οι 10άρες και οι 5άρες είναι κομψοτεχνήματα. Οι Pen ποτέ δεν με ενθουσίαζαν τόσο, ίσως ακόμα και η Pen F που είδα από κοντά του Κώστα (με την διακριτική της ποιότητα και ομορφιά) δεν κατάφερε να μου ζωγραφίσει το χαμόγελο όπως όταν είχα πιάσει κάποτε την 1η Ε-Μ10. Ειδικά για τον ερασιτέχνη, χαίρεσαι να την έχεις έξω από την τσάντα ακουμπισμένη. Είναι σαν ακριβές μινιόν ρέπλικες. Αν πιάσεις μετά καμιά Rebel ή Lumix δεν θες ούτε να τις βλέπεις...