Olympus E-M10 II

το ειδα με το lightroom...το portrait μου αρεσε περισσοτερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλορίζικα! Αν δεν το έχεις ήδη τσεκαρε το γκριπ, δε δινει πολύ σε μέγεθος και κάνει ιδανικό το balance με τον 12-40.

ευχαριστω!το εχω υποψην.με αυτο τον φακο μαλλον θα χρειαστει..

Μεγειές και καλοκλίκωτη! Ωραίο ντουέτο με τον 12-40...

κι εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλό πακέτο. Και με τον 12-40 2.8 είναι πολύ ικανό καθώς ο συγκεκριμένος φακός αποδίδει όπως οι φακοί ζουμ του χιλιάρικου και πάνω. Μακάρι να είχε η SONY έναν αντίστοιχο για τη σειρά Α apsc. Κι αν είναι ο φακός του Γιάννη Σπύρου ακόμη καλύτερα, καθώς είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένος. Ήταν να τον αγοράσω εγώ, αλλά έτυχε κάτι και τον κρέμασα τον Γιάννη. Όμως ο φακός είναι εξαιρετικός. Μόνο αρνητικό της μηχανής για μένα η έλλειψη γκριπ, κάτι που δεν αλλάζει με τα πρόσθετα.

σας ευχαριστω...ναι ο φακος του Γιαννη ειναι...η αληθεια ειναι πως προτιμησα κατα καποιο τροπο να δωσω βαση σε πιο καλο φακο παρα στο σωμα...

μια ερωτηση:υπαρχει καποια ρυθμιση να βλεπω στο evf σε ασπρομαυρο?καθως επισης και στην οθονη?υπαρχουν καποιες στιγμες για εμενα που με βοηθαει πολυ οταν κανω μονο ασπρομαυρο...

και ενα δειγμα σημερα....εχει γινει μικρη επεξεργασια στο lightroom.το raw που δινει πολυ καλο.δεν χρειαζεται να επεμβαινεις πολυ...

red house by Giannis Malantaras, on Flickr

Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

σας ευχαριστω...ναι ο φακος του Γιαννη ειναι...η αληθεια ειναι πως προτιμησα κατα καποιο τροπο να δωσω βαση σε πιο καλο φακο παρα στο σωμα...

μια ερωτηση:υπαρχει καποια ρυθμιση να βλεπω στο evf σε ασπρομαυρο?καθως επισης και στην οθονη?υπαρχουν καποιες στιγμες για εμενα που με βοηθαει πολυ οταν κανω μονο ασπρομαυρο...

Φυσικά, βαζεις profile monochrome, διαλεγεις να σου βγαζει JPEG + RAW και πετάς το μονόχρωμο JPEG που βλεπεις στο EVF και την οθόνη....
υποψην οτι σε καθε profile μπορεις να επεμβεις σε οξυτητα, κοντραστ, saturation και αυτο επηρεαζει το JPEG , στο μονόχρωμο ομως εχεις και αλλες επιλογες να φορεσεις ένα <φίλτρο> Red, green, orange και να προσομοιώσεις καλυτερα αυτο που θελεις να βγαλεις τελικά...
υπαρχει τελος και η ιδιαίτερη επιλογή dynamic mono στα art filters που επισης δίνει ιδιαίτερο ασπρόμαυρο με εντονο κοντραστ.
Τελος μπορεις να επεμβεις και με τις καμπυλες Highlights Shandows και να φέρεις το ασπρόμαυρο πιο κοντα στα γοϋστα σου και να σώσεις την καμπυλη αυτη για μελλοντική χρήση.

Last edited:
Παραλαβή πριν τρεις ημέρες, grip για την E-M10 II. Αρκετά βολικό - για μεγάλους φακούς κυρίως - προσθέτει όμως 180 gr βάρος (οκ, τίποτα το φοβερό). Ένα μειονέκτημα, ότι στο κράτημα της μηχανής το δάκτυλο πηγαίνει να βρει το shutter button πάνω στο grip, αντί στη μηχανή! (θα ήταν τέλειο δηλαδή αν μπορούσε να είχε πάνω του αυτό το κουμπί).

IMG_0467a.jpg

IMG_0464.jpg

Όχι, γιατί τα μεγαλύτερα σώματα έρχονται μαζί με φακούς μεγαλύτερων διαστάσεων (εκτός αν εννοείς μεγαλύτερα σώματα τύπου Panasonic GH4). Το grip δεν χρειάζεται φυσικά στον φακό που έχω στη μηχανή στη φωτό, έναν sigma 19αρι, αλλά σίγουρα έχει άλλο κράτημα με τον 75-300 (ενώ βοηθά και στο βίντεο από ό,τι πρόσεξα, με κράτημα με δύο χέρια). Και φυσικά αφαιρείται όποτε θέλεις...

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Φυσικά, βαζεις profile monochrome, διαλεγεις να σου βγαζει JPEG + RAW και πετάς το μονόχρωμο JPEG που βλεπεις στο EVF και την οθόνη....
υποψην οτι σε καθε profile μπορεις να επεμβεις σε οξυτητα, κοντραστ, saturation και αυτο επηρεαζει το JPEG , στο μονόχρωμο ομως εχεις και αλλες επιλογες να φορεσεις ένα <φίλτρο> Red, green, orange και να προσομοιώσεις καλυτερα αυτο που θελεις να βγαλεις τελικά...
υπαρχει τελος και η ιδιαίτερη επιλογή dynamic mono στα art filters που επισης δίνει ιδιαίτερο ασπρόμαυρο με εντονο κοντραστ.
Τελος μπορεις να επεμβεις και με τις καμπυλες Highlights Shandows και να φέρεις το ασπρόμαυρο πιο κοντα στα γοϋστα σου και να σώσεις την καμπυλη αυτη για μελλοντική χρήση.

θα το κοιταξω κωστα...παντως εντυπωσιαστηκα με τα φιλτρα που εχει.ιδιαιτερα στο πορτρετο!

μήπως τελικά ήταν καλύτερο να αγοράζατε σώματα μεγαλύτερων διαστάσεων;

η μεταβαση απο μεγαλα σωματα σε mirrorless ειναι ενα θεμα...
σε συγκριση παντως με την nikon 5200 και τον tokina 12-28 που ειχα και με την em 10ii με τον 12-40 εχει διαφορα σε ογκο.πιασιμο ειχε καλυτερο φυσικα η nikon αλλα νομιζω και με την em 10 δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα...ισως το προβλημα να δημιουργηθει οταν τραβας μεσα σε συνωστισμο απο κοσμο,σπρωξιμο κτλ...εκει μαλλον θελει το γκριπακι της για καλυτερο πιασιμο.αλλιως το λουρακι παντα στο λαιμο...

Όχι, γιατί τα μεγαλύτερα σώματα έρχονται μαζί με φακούς μεγαλύτερων διαστάσεων (εκτός αν εννοείς μεγαλύτερα σώματα τύπου Panasonic GH4). Το grip δεν χρειάζεται φυσικά στον φακό που έχω στη μηχανή στη φωτό, έναν sigma 19αρι, αλλά σίγουρα έχει άλλο κράτημα με τον 75-300 (ενώ βοηθά και στο βίντεο από ό,τι πρόσεξα, με κράτημα με δύο χέρια). Και φυσικά αφαιρείται όποτε θέλεις...

ο 19αρης τι λεει?καλος?

Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ, αλλά στα δείγματα που έχω δείχνει αρκετά καλός

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus E-M10 II

μήπως τελικά ήταν καλύτερο να αγοράζατε σώματα μεγαλύτερων διαστάσεων;

Θα συμφωνήσω μαζί σου για μία ακόμη φορά, όταν είχα την EM5 την παλια παντα την ειχα με φορεμένο το μισό (κάθετο) γκριπ , τόσο για καλό κράτημα με όλους τους φακούς όσο και γιατι έτσι είχα μετατοπισμένο το κλειστρο εκεί που πρέπει δηλ. στην κορυφή του γκριπ, όταν πήρα την ΕΜ1 όλα πηγαν στην θέση τους και τελικά ειχα και μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα απο την ΕΜ5+Grip και φυσικά δεν χρειαζόταν για να αλλαξω μπαταρία να ξηλώνω το πανάκριβο γκρίπ. Όσο πιο καλά σχεδιασμένο είναι ένα σώμα τόσο πιο φιλικό και ευχάριστο εϊναι στην χρήση του. η ΕΜ1 είναι ακριβώς αυτό, αντίθετα η GH4 για να το καταφέρει προσθέτει κιαλλο όγκο κάτι που προσωπικά δεν θα ήθελα.

Re: Απάντηση: Olympus E-M10 II

Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ, αλλά στα δείγματα που έχω δείχνει αρκετά καλός

Τον έχω τον φακό. 'Όμορφη και ανθεκτική μεταλλική κατασκευή που "δένει" με τις περισσότερες ολυμπους, από ότι βλέπω και στην e-m10 ΙΙ ταιριάζει άριστα με το grip, αθόρυβη εστίαση, made in Japan με hood και ωραία ποιοτική θήκη, δίχως ατέλειες στις φωτογραφίες (παραμορφώσεις, βινιέτες flare κλπ) αλλά και χωρίς το κάτι ιδιαίτερο. Πχ η ευκρίνειά του δεν τρελαίνει. Το μποκέ του ούτε ενθουσιάζει αλλά ούτε και ενοχλεί. Ταχύτητα εστίασης γρήγορη τη μέρα λιγουλάκι δυσκολεύει τη νύχτα. Γενικά ένας καλός μέσος όρος σε προσιτή τιμή. Το βάρος του ίσως ενοχλήσει κάποιους μιας και ζυγίζει παραπάνω από έναν κιτ ζουμ οπότε για σώματα μικρά pen GF κλπ πέφτει λίγο βαρύς γι αυτό και θα τον δώσω γιατί στην GM1 που τον έχω πλέον είναι μεγάλος σε αντίθεση με την Μ1 που κάθεται άψογα και από ότι βλέπω και στην 10. Οι υπόλοιποι σταθεροί μου φαίνονται είτε πολύ στενοί είτε πολύ... κοντοί πάνω σε ΟMD, και σε εμφάνιση αλλά και εργονομικά.

Σύμφωνα με την σύγκριση του DPReview η EM10 II φαίνεται να έχει καλυτερο raw αρχείο από την Fuji Χ-Ε2s. Γίνεται αυτό; ενώ έχουν διαφορά στο μέγεθος του αισθητήρα;

em10ii_vs_xe2s.png

Αντιθέτως η Χ-Τ10 υπερτερεί...

em10ii_vs_xt10.png

Re: Απάντηση: Olympus E-M10 II

Σε αυτό το εστιακό μήκος ο Panasonic 20 1,7 ll είναι καλύτερη λύση. Έστω και με διαφορά στην τιμή. Αντίθετα o 19ρης δείχνει ότι αποτελεί αναλογικά καλύτερη λύση για το σύστημα της Sony λογω διαφορετικού crop factor.

Στην επιλογη χρωματικος χωρος τι επιλεγουμε?srgb η adobe?ποια η διαφορα?

Καλύτερα srgb. - Χρήση του Adobe RGB είναι μία από τις κύριες αιτίες των χρωμάτων που δεν ταιριάζουν μεταξύ οθόνης και εκτύπωσης.