Olympus E450

ηταν η ε400/410/420 και μετα κατευθείαν η 450, που ειναι σαν την 420 απλα με 3 art filters και πιο καινουριο τσιπακι truepic

compact flash εχω, μια kingston 4gb, μια silicon power 8gb 200x, και μια λεξαρ 2gb πρεπει να εχω καπου

Ευχαριστώ, έχω κάτι XD 1-2gb από τότε που είχα 3 Fuji, αλλά μάλον θα πάρω κι εγώ καμιά 8gb CF.

την silicon power την ειχα παρει απο το παπαδακη 8gb με 20 κατι ευρω πριν κανα χρονο, για την εποχη ηταν καλη τιμη.
Καπου 1000-1050 jpeg πρεπει να χωρανε τα 8gb

Από ότι βλέπω στα ίδια είναι και τώρα (23 ), βλέπω και κάτι Kingston στα 17 , αλλά είναι πιο αργές.

Cacau θα την χαρείς την επιλογή σου!

Είχα τις 410-420 και τώρα την 450, οι διαφορές είναι αρκετές στο τελικό αποτέλεσμα, με την 450 να υπερτερεί σημαντικά σε χρώματα, δυναμικό εύρος και WB. Σε οξύτητα είναι παρεμφερής με την 410 (σημείο αναφοράς στον τομέα αυτό στη σειρά 4χχ), με την 420 να μένει σημαντικά πίσω

Μην χρησιμοποιήσεις XD, είναι πάναργες, το μόνο εξτρά που προσφέρουν σε σχέση με τις CF είναι η δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών (που τις επεξεργάζεσαι στα Olympus Viewer & Master)

Παύλο δεν υπάρχουν μάπα e-4... , γι αυτό και είναι δύσκολο να βρείς. Στα μαγαζιά τέλος (όπως και οι 5... ), μεταχειρισμένα με το σταγονόμετρο (έχει ένα 420 η photoagora στα 200 ). Και ο λόγος είναι απλός: αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο, ο λόγος ποιότητα-απόδοση είναι εξαιρετικός. Σκέψου και τις τιμές των βασικών zuiko ( τον 40-150 τον παίρνεις δώρο σε διάφορα bundle), βάλε και το βάρος-όγκο...

ε δεν πρεπει να παραγονται πια για αυτο.
Μια χαρα ειναι, αλλα μετα την ε410 οι φωτογραφιες της ε420 μου φαινονται λιγο θολες, και αναρωτιεμαι πως ειναι η ε450.
Παντως σαν σωματα εργονομικα μου αρεσουν πολυ

ε δεν πρεπει να παραγονται πια για αυτο.
Μια χαρα ειναι, αλλα μετα την ε410 οι φωτογραφιες της ε420 μου φαινονται λιγο θολες, και αναρωτιεμαι πως ειναι η ε450.
Παντως σαν σωματα εργονομικα μου αρεσουν πολυ

Το πόσταρα παραπάνω, η 420 πάσχει σε οξύτητα σε σχέση με τις 410 και 450

Παντως πηγα την ε410 τωρα για βολτα, και πρεπει να εχει λιγοτερο dynamic range σε σχεση με την ε420, και κανει και καπια δουλεια και το ΑΑ φιλτρο τελικα στην ε420:)

Όταν παραλάβω πάντως, υπόσχομαι συγκριτικό με την Pen EP-1 με ίδιους φακούς - έχω το adapter και μπορώ να φορέσω και στις δύο τον macro 35/f3.5 που "γράφει" λεπτομέρεια... υπομονή!

Παύλο δεν υπάρχουν μάπα e-4... , γι αυτό και είναι δύσκολο να βρείς. Στα μαγαζιά τέλος (όπως και οι 5... ), μεταχειρισμένα με το σταγονόμετρο (έχει ένα 420 η photoagora στα 200 ). Και ο λόγος είναι απλός: αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο, ο λόγος ποιότητα-απόδοση είναι εξαιρετικός. Σκέψου και τις τιμές των βασικών zuiko ( τον 40-150 τον παίρνεις δώρο σε διάφορα bundle), βάλε και το βάρος-όγκο...

Στο site της olympus έχει μόνο τις E-620 E-520 E-450 από τις σειρές 4, 5 και 6.

Μπορεί κάποιος που τις έχει δοκιμάσει μαζί και τα παλαιότερα μοντέλα όπως 410, 420, 510, 610 να τις βάλει σε σειρά από την καλύτερη εως την χειρότερη;

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη για τα χρήματα που έχει τώρα με τόσα νέα μοντέλα που γεννιούνται από τόσες εταιρίες;

Στο site της olympus έχει μόνο τις E-620 E-520 E-450 από τις σειρές 4, 5 και 6.

Μπορεί κάποιος που τις έχει δοκιμάσει μαζί και τα παλαιότερα μοντέλα όπως 410, 420, 510, 610 να τις βάλει σε σειρά από την καλύτερη εως την χειρότερη;

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη για τα χρήματα που έχει τώρα με τόσα νέα μοντέλα που γεννιούνται από τόσες εταιρίες;

Λοιπόν, αρχικά Ε-610 δεν υπάρχει!

Από τις σειρές 4χχ-5χχ-6χχ (τις είχα/έχω όλες, πλην της Ε-400), κατά σειρά προτεραιότητας τις τοποθετώ ως εξής

620
510
500
410
520
420

Παρελήφθη η e-450, είχα χαζέψει την πρόγονο της e-420 σε μαγαζί, αλλά τώρα που κρατάω το δικό μου "μωρό" στα χεράκια μου, είναι μια άλλη αίσθηση :cool4:.
Εντύπωση μου κάνει που παρά το μαζεμένο μέγεθος, κάθεται πολύ καλά στο χέρι μου, είναι μελετημένο το σχήμα του - υποτυπώδους στο μάτι - grip και της διαμόρφωσης του πίσω μέρους στο σημείο που πιάνει ο αντίχειρας, αξίζουν εύσημα στην Oly. Η γενική αίσθηση είναι αρκετά στιβαρή, παρά το πλαστικό το οποίο όμως έχει καλή αίσθηση, ειδικά στα σημεία που έχει τα μαλακά pad. Τίποτα δεν τρίζει, και το μόνο που δείχνει κάπως "φτηνό" είναι τα τέσσερα κουμπιά με τα οποία βολτάρεις στα μενού. Τα περιστροφικά κουμπιά έχουν σωστή (για μένα) σκληρότητα, ο φακός "κομπλάρει" μια χαρά, τα πορτάκια για τις μνήμες και την μπαταρία είναι πλαστικά μεν αλλά δείχνουν αρκετά ανθεκτικά.
Ανάβοντας την μηχανή, εκτιμάς την αμεσότητα του super control panel που ανάβει πατώντας το info, και έχεις άμεση πρόσβαση στο 99% των ρυθμίσεων που θα κάνεις την ώρα της φωτογράφισης, εκτός βέβαια από τα κανονικά κουμπιά - μεταξύ αυτών και το προγραμματιζόμενο fn. Το σκόπευτρο είναι καλύτερο από της EP-1 :flipout:... πέραν της πλάκας προσφέρει αρκετή πληροφόρηση, τα μόλις τρία σημεία του AF έχουν καλή διάταξη, και η ευκρίνειά του - μετά την απαραίτητη ρύθμιση διοπτρίας, λόγω γήρατος - είναι καλή.
Η ταχύτητα εστίασης είναι σφαιράτη με νορμάλ φώς, και κάπως πιο αργή με πολύ χαμηλό φωτισμό σε συνδυασμό με "δύσκολες" επιφάνειες. Σε Live view βέβαια "σέρνεται" σε σχέση με την Pen, αλλά προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορο, την ψώνισα αποκλειστικά για το σκόπευτρο - ποιός ξέρει πότε και αν θα προκύψει m4/3 μορφής rangefinder με τέτοιο...

Αυτά σαν πρώτες εντυπώσεις, περισσότερα σε επόμενο επεισόδιο -bye-

Last edited:
με γεια, εχω την ε410 και την ε420, εμενα προσωπικά με βολεύει το μεγεθος, και το super menu ειναι πολυ χρησιμο, σε σχεση με κατι αλλες μηχανες που εχω δοκιμασει και χανεσαι

(τις είχα/έχω όλες, πλην της Ε-400)
620
510
500
410
520
420

Δεν πάμε καλά... :SFGSFGSF:
Αντί να πάρεις μια σοβαρή μηχανή βρε άνθρωπε, έπαιρνες κάθε εισαγωγικό μοντέλο που έβγαζε η Ολυμπους;

Δεν πάμε καλά... :SFGSFGSF:
Αντί να πάρεις μια σοβαρή μηχανή βρε άνθρωπε, έπαιρνες κάθε εισαγωγικό μοντέλο που έβγαζε η Ολυμπους;

Τώρα τι είδους απάντηση περιμένεις από μένα; Συγκαταβατική, χαχαχαχα γελάσαμε; Μήπως θέλεις να αναλάβεις εσύ το κουμάντο στα γούστα μου; Ή προτιμάς στην τσέπη μου; To ότι στο σταύλο μου έχω eos 40D, pentax K20D, Oly E-3, είκοσι και βάλε ψηφιακούς και καμιά δεκαριά αναλογικούς με ανεβάζει κοινωνικά; Καταξιώθηκα τώρα;