Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II

και σχετικά με την ποιότητα εικόνας αναφέρει ότι στην mk2 ουσιαστικά γίνεται λιγότερο sharpening ώστε να αποφύγουν τα artifacts και να κερδίζουν λίγο σε λεπτομέρεια.

αυτό ακριβώς είδα και εγώ και το έγραψα ως πρώτη εντύπωση

Re: Olympus E-M1 Mark II

same weight with 12-100 f4 Pro as D750 with 24-120 f4
Εδώ γίνεται η μεγάλη ζημιά , με την αύξηση του μεγέθους και του βάρους σε σώματα και φακούς οι mirrorless αρχίζουν να χάνουν ένα σημαντικό τους πλεονέκτημα.

Αναφέρει όμως ότι βλέπει και κοντά 1 stop βελτίωση σε Iso.....λίγο υπερβολικό το βρίσκω....

Υ.Γ. Με τον 12-100 τραβάει φώτος με 5 sec. στο χέρι!!!!! Απίστευτο αν είναι αληθινό κάτι τέτοιο, πολύ θα το ήθελα να δοκιμάσω..σου ανοίγει ένας νέος κόσμος και νέες δημιουργικές δυνατότητες, αν ισχύει φυσικά....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

same weight with 12-100 f4 Pro as D750 with 24-120 f4
Εδώ γίνεται η μεγάλη ζημιά , με την αύξηση του μεγέθους και του βάρους σε σώματα και φακούς οι mirrorless αρχίζουν να χάνουν ένα σημαντικό τους πλεονέκτημα.

Τι same weight....πλάκα μας κάνει. Η Nikon D750 με τον 12-120f4 ζυγίζει 1.510 γρ, η Em1II με τον 12-100f4 που έχει και μεγαλύτερο εύρος ζυγίζει 1.135 γρ. μιλάμε για 400 γρ. λιγότερο βάρος...είναι σημαντική διαφορά + μικρότερο συνολικά όγκο....

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II

όντως και τα δυο υπερβολικά είναι που έγραψε, δοκίμασα με τον 12-100 να τραβήξω σε μεγάλους χρόνους αλλά δεν τα κατάφερα ... θα το ξανακάνω μόλις την ξαναπιάσω στα χερια μου και δώ με προσοχή τις ρυθμίσεις γιατί ο φακός μου άρεσε πάρα πολύ και βλέπω να δίνω τον 12-40/2.8 αν το IQ είναι κοντα στο ευρυγώνιο μιας και έχω πολυ καλούς μονοεστιακούς να συντροφέψουν τον 12-100/4.

Η τιμή θεωρώ ότι είναι το φρένο στο να γίνει η μηχανή hot μιας και δείχνει να έλυσε δύο βασικά προβλήματα που είχε η mki, πολυ καλή απόδοση μπαταρίας και ταχύτατο CAF και φυσικά συμπλήρωσε έξτρα 4k με την καλυτερη σταθεροποίηση της αγοράς.

Η τιμή είναι σοβαρότατο μειονέκτημα, σε κάνει (εμένα τουλάχιστον) να αναρωτιέσαι γιατί να μην πάρεις μια μαζεμένη FF...

Η μηχανή δεν έχει σχεδόν τίποτα να της προσάψεις αρνητικό, άλλα η τιμή είναι τεράστιο μείον...όπως λέει και ο Δημήτρης σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα FF μηχανές και με λιγότερα χρήματα πολλές αξιόλογες Mirrorless (Sony A6500, Fuji Xt2 κλπ.)

Y.Γ. Η αλήθεια είναι ότι με αρκετά λιγότερα αγοράζεις την FF Sony A7II και όσο να ναι σε βάζει σε σκέψεις....

Βρε παιδιά, οι ναυαρχίδες και η τιμολόγησή τους, βγαίνουν με γνώμονα τον υπάρχον πελάτη και όχι τον νέο. Κάποιος που έχει προίκα φακούς, δεν μπορεί να φύγει έτσι για την πλάκα γιατί η Sony ή Fuji είναι 200 ευρώ κάτω. Η μηχανή στοχεύει στο Olympus κοινό, που αν δεν δώσει τα υποτιθέμενα +200 τώρα, θα δώσει τα +400 στην επόμενη γενιά.

Τραβηγμένο λίγο το διχίλιαρο αν ισχύει ,αλλά πρέπει να είναι κάθε μοντέλο ίδια τιμή με το προηγούμενο ή +100 πάνω; Αν είναι η νέα Olympus μέρα με τη νύχτα με το προηγούμενο μοντέλο και με τόσες προσθήκες σε σχέση με το παλιό ,αν πλέον όλοι οι επίσημοι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικο δε ρίχνουν τις τιμές στα παλιά μοντέλα ,δε γίνεται.Εδώ η Canon 5D εκτοξεύθηκε στο Θεό.Το πρόβλημα ξεκινάει στο γεγονός ότι πλεον και οι ακάθρεφτες στα επίσημα καταστήματα ΔΕΝ πέφτουν εύκολα ή καθόλου,απλά υπάρχουν μόνο οι περίοδοι προσφορών , τα cashbacks και τα grey markets.

Βελτιωμένη είναι παντού η em1II σε σχέση με την πρώτη em1, το θέμα είναι ότι στο κομμάτι IQ δείχνει να είναι οριακά καλύτερη, πράγμα που δεν δικαιολογείται από την υψηλή τιμής της, γιατί καλά τα καλούδια κλπ. άλλα βασικά είναι μια φωτογραφική μηχανή που τραβάει φωτογραφίες και στον τομέα του IQ είναι που έπρεπε να έχει την μεγαλύτερη βελτίωση......ακόμα και για χρήστες Olympus em1, λίγοι πιστεύω θα την δώσουν για να αναβαθμιστούν στην Em1II.....γενικότερα στο κομμάτι IQ έχει μείνει καιρό στάσιμο το σύστημα m4/3...από την εποχή της πρώτης em5 έχουμε δει μικρές βελτιώσεις.....
Πράγματι οι τιμές πλέον στα ακριβά μοντέλα δεν πέφτουν εύκολα στα επίσημα καταστήματα, π.χ. η Em5II μηχανή 1,5 ετών και ακόμα κάνει 1.000 ευρώ....

Υ.Γ. Πάντως και στο Dpreview διαβάζω πάρα πολλά αρνητικά σχόλια για την τιμή...ουσιαστικά έχει περάσει το ενδιαφέρον συζήτησης από τις δυνατότητες της μηχανής στο κόστος της, και αυτό μόνο καλό δεν κάνει.....

πλεον και οι ακάθρεφτες στα επίσημα καταστήματα ΔΕΝ πέφτουν εύκολα ή καθόλου
όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά ανεβαίνουν κιόλας με πιο εύκολη δικαιολογία τις συναλλαγματικές διαφορές.. κοντεύουν να γίνουν καρτέλ πια.. θέλουν μια δυναμική xiaomi να τους προσγειώσει λίγο. θέλω να ξυπνήσω μια μέρα και να διαβάσω είδηση: "η xiaomi αγοράζει το τμήμα φωτογραφικών μηχανών της Samsung"

Last edited:

όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά ανεβαίνουν κιόλας με πιο εύκολη δικαιολογία τις συναλλαγματικές διαφορές.. κοντεύουν να γίνουν καρτέλ πια.. θέλουν μια δυναμική xiaomi να τους προσγειώσει λίγο

Ολοι αυτό περιμένουμε!!! Αν μη τι άλλο ίσως ταρακουνήσει τις γνωστές εταιρίες που κάθε νέο μοντέλο που βγάζουν φοράνε και ένα καπέλο 20% στην τιμή...

Η Χiaomi και κάθε Χiaomi έχει τιμές χώμα -σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο- λόγω του ότι δεν έχει φυσικά καταστήματα, διαφήμιση, αντιπροσώπους άρα και αντίστοιχο ράφι, και πάνω απ'όλα επίσημο τοπικό Service. Το παραπάνω πακέτο δυσκολεύεται να δουλέψει σε κινητά τηλέφωνα, (εκτός χωρών σαν την Ελλάδα λόγω οικονομικών συνθηκών) είναι φύσει αδύνατον να δουλέψει στην φωτογραφία.

Η Χiaomi και κάθε Χiaomi έχει τιμές χώμα -σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο- λόγω του ότι δεν έχει φυσικά καταστήματα, διαφήμιση, αντιπροσώπους άρα και αντίστοιχο ράφι, και πάνω απ'όλα επίσημο τοπικό Service. Το παραπάνω πακέτο δυσκολεύεται να δουλέψει σε κινητά τηλέφωνα, (εκτός χωρών σαν την Ελλάδα λόγω οικονομικών συνθηκών) είναι φύσει αδύνατον να δουλέψει στην φωτογραφία.

Έχεις ένα δίκιο, βέβαια για το Service ουσιαστικά και εδώ δεν έχουμε κανονικό service για την Olympus, απλά έχεις έναν αντιπρόσωπο που τα μαζεύει και δεν ξέρω που τα στέλνει για Service, πρόσφατα τους πήγα για αλλαγή πλακέτας ένα Flash Olympus και μου το επέστρεψαν διορθωμένο μόλις μετά από 1,5 μήνα!!! Ε δεν το λες και σοβαρό Service αυτό!!! Δυστυχώς στο Ελλάδα η κατάσταση είναι δραματική....

Υ.Γ. Για να μην αναφέρω ότι ο εν λόγω Κύριος στο Service προσπαθούσε να με πείσει ότι το Flash χάλασε από δική μου ευθύνη για να μην το καλύψει μέσω εγγύησης...τι να λέμε τώρα...

Η μηχανή δεν έχει σχεδόν τίποτα να της προσάψεις αρνητικό, άλλα η τιμή είναι τεράστιο μείον...όπως λέει και ο Δημήτρης σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα FF μηχανές και με λιγότερα χρήματα πολλές αξιόλογες Mirrorless (Sony A6500, Fuji Xt2 κλπ.)

Y.Γ. Η αλήθεια είναι ότι με αρκετά λιγότερα αγοράζεις την FF Sony A7II και όσο να ναι σε βάζει σε σκέψεις....

Πραγματικά αυτό σκέφτηκα και εγώ (κρίνοντας με βάση το IQ)... γιατί να πάρω την ΕΜ1 ΙΙ και να μην πάρω την A7II που είναι FF...
Σίγουρα πάντως θα αργήσω να την πάρω - αν ποτέ την πάρω - και θα μείνω για καιρό με πιο οικονομικά σώματα m43.

Σε πολλά forum / blog υπάρχει απογοήτευση για την τιμή. Ουσιαστικά δεν λείπει κάτι από την μηχανή αυτή... μόνο η τιμή για το IQ που προσφέρει είναι το "παράπονο" των περισσότερων.

Πραγματικά αυτό σκέφτηκα και εγώ (κρίνοντας με βάση το IQ)... γιατί να πάρω την ΕΜ1 ΙΙ και να μην πάρω την A7II που είναι FF...
Σίγουρα πάντως θα αργήσω να την πάρω - αν ποτέ την πάρω - και θα μείνω για καιρό με πιο οικονομικά σώματα m43.

Σε πολλά forum / blog υπάρχει απογοήτευση για την τιμή. Ουσιαστικά δεν λείπει κάτι από την μηχανή αυτή... μόνο η τιμή για το IQ που προσφέρει είναι το "παράπονο" των περισσότερων.

Αυτή σου η πρόταση συνoψίζει την όλη κατάσταση με την Em1II

''η τιμή για το IQ που προσφέρει είναι το "παράπονο" των περισσότερων''

Απάντηση: Olympus E-M1 Mark II

Τι βλέπεις στη συγκεκριμένη φωτό που την κάνει να ξεχωρίζει; Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο σε φουλ ανάλυση (5184Χ3888, όσο είναι ανεβασμένη).

Edit: Νομίζω έβαλες λάθος λινκ, εδώ είναι η high res
https://www.flickr.com/photos/camerajabber/30426927700/in/dateposted/
https://www.flickr.com/photos/camerajabber/30092194993/in/dateposted/

σημερα μαζευτηκαμε για να δουμε λιγο την EM1 II με το Κωστα και το Νικο...

H ΕΜ1 II εχει απιστευτο πιασιμο, ιδανικο για το χερι μου, γεματη κουμπια και ρυθμισεις.
Το μενου ειναι ΧΑΟΔΕΣ και ακομα και ο Κωστας που το ξερει απ εξω, παιδευτηκε αρκετα.
Δεν τη κρατησα πολυ (δεν την αφηνε απο τα χερια του ο Κωστας :p) αλλα οσο τη κρατησα, μου αρεσε πολυ.

Δεν μπορω να πω πολλα για την εικονα, δε τραβηξα πολλες , καποια βιντεο κυριως, που κατα λαθος πηγαν στα χερια του Κωστα!

Το μονο που σιγουρα μπορω να πω, οτι σε συνεργασια με τον 12-100 f/4 συμβαινει κατι ΜΑΓΙΚΟ !
Οι χρονοι που μπορει καποιος να ταβηξειο φωτο, εκτοξευθηκαν σε απιστευτα νουμερα..... δε μιλαμε για 1/2 και 1" , αλλα για ΠΟΛΥ παραπανω.

Δεν ξερω πως το καταφερνει αυτο, αλλα σιγουρα αλλαζει πολυ τα δεδομενα....
Προσπαθησα να κανω κατι παρομοιο με τη δικια μου Panasonic GX80 + κιτ 14-42 OS , αλλα δε καταφερα ουτε με 1 sec να βγαλω κατι αξιολογο .

Ο Kωστας δοκιμασε και τον OLY 12-40 f/2,8 αλλα δε καταφερε κατι παρομοιο.

Εδω 1-2 δειγματα σε 2-4 sec.... ναι καλα διαβαζετε , και ο Κωστας εχει δειγματα μεχρικαι 5-6 sec !!!

Δειτε τα στο flickr ,ειναι μονο jpg μιας και το LR δεν καταλαβαινει ακομα τα ORF.

PB020012.jpg by John Spirou, on Flickr

PB020013.jpg by John Spirou, on Flickr

PB020005.jpg by John Spirou, on Flickr

PB020002.jpg by John Spirou, on Flickr