Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία
ούτε μια ωρα δεν χρειάζεσαι ουτε 6 μήνες, υπερβολές είναι τα άκρα ...
εγω που ξέρω πολύ καλά να σετάρω την ΕΜ1 σε 2 ημέρες δεν μπορούσα να σετάρω σωστά την ΕΜ1.2 , χωρίς να περιαυτολογώ αμφιβάλλω αν μπορεί να το κάνει και οποιοσδήποτε άλλος έμπειρος χρήστης (δεν μιλώ καν για χρήστη άλλου συστήματος) γιατί με κάθε σετάρισμα θα πρέπει να κάνεις εξειδικευμένες δοκιμές του εξοπλισμού σε κινούμενα αντικείμενα , να συγκρίνεις και να κρίνεις..
εκεί ακριβώς έρχεται η εμπειρία και η κρίση του επαγγελματία να ζυγίσει το τελικό αποτέλεσμα με τον εξοπλισμό που ήδη κατέχει ή με άλλον που είχε στο παρελθόν ..
επίσης για συγκεκριμένα είδη φωτογράφησης θα πρέπει ο χρηστης να είναι απόλυτα εξοικιωμένος με τις τεχνικές ποου χρησιμοποιουνται π.χ. τον καλύτερο φωτογράφο τοπίου να πάρεις και να του δώσεις μια D500 και μια EM1.2 και να του ζητήσεις να φωτογραφήσει BIF μπορεί να έχει τελικό αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό απο αυτό που θα φέρει ένας απλός ερασιτέχνης εξοικιωμένος στη D500 ή στην EM1.2 , λάβε υπόψην επίσης ότι η τεχνολογία των DSLR σε CAF είναι κατασταλαγμένη και δοκιμασμένη εδώ και χρόνια και σπάνια απαιτούνται update για την ρυθμιση τους, αυτο δυστυχώς ή ευτυχώς με τις ακάθρεπτες δεν συμβαίνει και πολλές φορές μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα δεχθούν 1 και 2 update τόσο η μηχανή όσο και οι φακοί για να έχουν την απόλυτη συνεργασία σε ταχύτητα, σταθεροποιηση, ακρίβεια κλπ., εδώ έρχεται λοιπόν και συμπληρώνεται το διάστημα των πρώτων μηνων για την τελική αξιολόγηση της μηχανής (κατα την γνώμη μου πάντα).
Η μηχανή αλλωστε δεν έχει κυκλοφορήσει, μπορεί μεχρι και τον Δεκέμβρη που θα κυκλοφορήσει ήδη να πάρει και ένα update (το δείγμα που είχα μου ειπαν ότι έγινε update 1-2 ημέρες πριν σε v1.0 εδώ Ελλάδα).
Τωρα για την ερώτηση γιατί όχι Pentax ή καποια άλλη DSLR FF απαιτεί άλλο νήμα για να αναλυθεί μιας και υπεισέρχεται ως παράμετρος τα συν και πλην συνολικά του συστήματος και όχι της μηχανής.