etsap
Supreme Member
Εγώ θα ζητούσα, ταπεινά, λίγη περισσότερη προσοχή στη σύνταξη των μηνυμάτων .
Ένας έλεγχος πριν πατήσουμε το κουμπί, λύνει πολλά θέματα.
Ένας έλεγχος πριν πατήσουμε το κουμπί, λύνει πολλά θέματα.
Χάθηκε να βάλουν και το iso 64? Πάντως δεν τα πάει και άσχημα, γεγονότος ότι υπάρχουν και οξύτεροι φακοί από τον 45αρη.
Για όσους ασχολήθηκαν με το συγκριτικό του dpreview είδαν την βελτίωση του νέου αισθητήρα της ΕΜ1.2 έναντι του παλιού αλλά και την -αναμενόμενη- υπεροχή της XT2 - D500 λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα. Οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες πάντως αν σε αυτό το επίπεδο πρέπει να κάνουμε pixel peeping για να δούμε την διαφορά. Καλύτερη από όλες η ΧΤ2 στο μεγαλύτερο εύρος και σε οξύτητα και σε θόρυβο.
Κάτι σημαντικό -για εμένα- είναι ότι ο όγκος για το ίδιο raw αρχείο είναι ~18Mb σε EM1.2 και αντίστοιχα 43Mb σε D500 και 48Mb σε ΧΤ2. Δηλαδή η ΕΜ1.2 καταλαμβάνει ~2.5 φορές λιγότερο όγκο ανά αρχείο σε σχέση με τις άλλες μηχανές.
Είναι επειδή το αρχείο είναι 12bit ενώ οι άλλες έχουν 14bit; θα μας το πουν οι ειδικοί αυτό. Επειδή τραβάω σπορ σε ριπή και γυρνάω κάθε ΣΚ με πάρα πολλές φωτογραφίες και γεμίζω δίσκους για πλάκα, κοιτάω και το συνδυασμό ποιότητας ανά όγκο δεδομένων.
Βελτίωση σε σχεση με ποιά ?. Με την ποιό κοντινή σε χαρακτήρα E-M1 ή με την ποιό κοντινή χρονικά και σε τεχνολογία PEN-F (που μάλλον έχει ίδιο βασικά αισθητήρα .. διαφέρουν βέβαια τα συνοδα ηλεκτρονικά και η διαχείρηση και των jpeg αλλα και των raw)
Στο τεστ του Dpreview βλέπω την Ε-Μ1 σαν να έχει υποστεί αποθορυβοποίηση ..
@ Kbouk .. το firmware που είχε η δικιά σας θεωρείται τελικό ?.
Ηλία έγραφε v1.0 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αυτό με το οποίο θα διατεθεί τελικά η μηχανή, αυτό που μου είπε αυτός που μου παρέδωσε την μηχανή είναι ότι αλλάξανε το firmware απο v0.7 1-2 ημέρες πριν μου την δώσουν και η αλλαγή έγινε εδώ.
Δεν έχω προλάβει να δώ τα δείγματα του dpreview λογω δουλειάς, πρόλαβα να διαβάσω όμως πριν λίγο ενα σχόλιο στα forum του dpreview για πολύ χάλια απόδοση στο low light σε raw , πολϋ χειρότερη απο οποιαδήποτε μηχανή m43 που έχει κυκλοφορήσει κατι πολύ παράξενο, αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχουν δουλέψει με καποιo raw converter (πιθανον με Adobe raw converter και αλλαγή στο exif σε Penf) που δεν υποστηρίζει πλήρως τη μηχανή οπότε καλό είναι να μην βιστοϋμε να βγάλουμε συμπερασμα ακόμη.
Ηλία εγω δεν βιάζομε ούτε και σε πιέζω να μας πεις την γνώμη σου ακόμη, πιστευω ότι η μηχανή πριν διατεθεϊ θάχει ακόμη πάρει ενα firmware αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα επηρεάσει ή όχι την απόδοσή της στο IQ. Η αίσθησή μου χωρϊς να έχω κάνει κανένα κρίσιμο συγκριτικό με την παλιά είναι ότι η απόδοση σε θόρυβο στα ψηλά ISO θα είναι παρόμοια με της ΕΜ1 αλλά θα έχει βελτιωθεί το δυναμικό εύρος (πόσο δεν ξερω περιμένω εσένα να μου δώσεις ένδειξη) και φυσικά η ανάλυση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.