Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Πρώτες εντυπώσεις:
Η μηχανή είναι άριστα κατασκευασμένη, θα την έλεγα μια πιο ελαφρια και μαζεμένη Pentax K5II/Κ3. Δεν υπάρχει κάτι που να αφήνει φθηνή αίσθηση. Η μόνη αρνητική έκπληξη στην αρχή ήταν το EVF το οποίο μου φάνηκε πιο θολό και με μια έντονη πράσινη χροιά(σε χαμηλό φωτισμό) σε σχέση με την lcd. Λογικά είναι το φίλτρο προστασίας από τον ήλιο που χρησιμοποίησε η Olympus για να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο των green blobs της πρώτης γενιάς (ευχαριστώ Κώστα για τις πληροφορίες). Πάντως παίζοντας με τις ρυθμίσεις (και λόγω στρωσίματος?) μετά από 2 μέρες χρήσης το EVF έχει έρθει αρκετά κοντά χρωματικά. Επίσης η μικρή θολούρα φεύγει ρυθμίζοντάς το στο normal framerate, από ότι καtαλαβαίνω η ρύθμιση για 120fps ρίχνει λίγο την ανάλυση.
Στα menu γίνεται της κακομοίρας αλλά απέκτησα αμέσως οικιότητα και μου αρέσει το neo interface. Μετά το σετάρισμα ούτως ή άλλως δε χρειάζεται να πολυμπαίνεις.
Η σταθεροποίηση απλά δεν υπάρχει. Δοκίμασα με τον 12-40 μέσα στο σπίτι και βγαίνουν άνετα στα 3.5"" και στα 12mm sharp φωτογραφίες. Θα κάνω περισσότερες δοκιμές, πιστεύω ότι ανεβαίνει και πιο πάνω.
Όσον αφορά την εστίαση έχω δοκιμάσει S-AF και λίγες μικρές ριπές και είναι αστραπιαία. Είναι νωρίς ακόμα βέβαια για συμπεράσματα σε CAF. Το face/eye detection είναι βελτιωμένο σε σχέση με την E-M10II. Κάτι περίεργο που παρατήρησα είναι πως σε χαμηλό φωτισμό και το EVF ρυθμισμένο στα 120fps η μηχανή εστιάζει πιο γρήγορα, στη ρύθμιση normal η απόδοση πέφτει λίγο, δεν ψαρεύει αλλά αργεί να λοκάρει.
Για την ποιότητα εικόνας μπορώ να πω πως σε jpeg που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει αυτό το oversharpening, οι εικόνες είναι πιο "soft" με την καλή έννοια, με καλύτερη τονικότητα, θυμίζουν μεγαλύτερο αίσθητήρα. Επίσης τα hilights κλιπάρουν αρκετά πιο δύσκολα. Η ποιότητα στο iso64 είναι εξαιρετική. Για τα υψηλά iso δεν έχω άποψη μέχρι να επεξεργαστώ κάποια raw αρχεία. Γενικά είμαι πολυ ικανοποιημένος, είναι σαφώς βελτίωμένος ο αισθητήρας.
Με το βιντεο ακόμα δεν έχω ασχοληθεί.
Θα ήθελα να αναφέρω πως οι σειρήνες της X-T2 καλούσαν, ειδικά μετά την επαφή μαζί της στην έκθεση. Είναι μια εξαιρετική μηχανή, εργονομικά υποδεέστερη της olympus (για τα δικά μου γούστα) αλλά με άριστο IQ (είμαι φαν των φίλτρων/χρωμάτων της fuji ) και γενική αίσθηση. Και πιο "ευκολοκατάπιωτη" τιμή. Την πλάστιγγα έγειρε καθολικά υπέρ της Olympus εκτός των φακών και του IBIS (θα συνέχιζα να χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως την E-M10 II) και η πρόσφατη προσφορά που πήρα από μαγαζί εδώ που έριξε την τιμή σε επίπεδα κοντά της X-T2.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις ευχές! Κώστα θα μιλήσουμε αύριο το πρωί.
 
Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Οκ πάρε με τηλ. και θα το κανονίσουμε. Για το EVF και εγώ το εχω γυρίσει στο Normal γιατι σε αντίθεση με της παλιάς μου ΕΜ1 το βρίσκω αρκετά γρήγορο σε refresh rate πλέον (παρότι ειναι το ίδιο σε μεγεθος - απεικόνηση έχει βελτιωθεί στον τομέα της ταχύτητας και στο Normal και κάπου διάβασα ότι είναι πλέον 120fps και εκεί ή 240fps to Ηigh πλεον) και έτσι δεν κάνω και πολύ χρήση του SOVF,

τη διαφορά στην εστίαση μεταξυ Normal και High στα σκοτεινά την είχε σαφως η παλιά ΕΜ1 και ήταν κάτι που δοκίμασα άμεσα να δώ αν συμβαίνει και στην ΕΜ1.2 αλλά δεν είδα τρομερές διαφορές. Παίζει σίγουρα και ο φακός ρόλο σε τέτοιες συγκρίσεις. Βεβαια μην νομίζεις ότι έχω ασχοληθεί και πάρα πολύ, αυριο αν βρεθούμε θα σου πώ μέχρι που έχω φτάσει στο σετάρισμα της μηχανής (έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα) και ανέλαβε τη σκυτάλη εσύ απο εκεί και κάτω.

Με τον 12-40 στα 12mm τον τερμάτισα και εγώ στα πρώτα μου τεστ μου στα 4'' VS 6'' με τον 12-100/4. Ποτέ δεν περίμενα τέτοιες επιδόσεις απο σώμα όταν ξεκιναγα πριν 10 χρόνια αγορά τoy πρώτου (για την Olympus) σταθεροποιημένου σώματος Ε510.

Τα jpeg είναι σίγουρα πιο soft απο αυτά που είχαμε συνηθίσει στην ΕΜ1, δεν είμαι πολύ σύμφωνος με αυτή την επιλογή μιας και δεν έβλεπα τόσα artifacts σε αντίθεση με την παλιά EM5 που φορούσε τον Sony αισθητήρα, συμφωνώ και για τα highlights σού δίνουν περισσότερο χώρο για ανάκτηση γιατί η μηχανή έχει καλύτερο δυναμικό εύρος αλλά καμία σχέση με το RAW, εκεί θα ξεζουμίσεις τον νέο αισθητήρα.
 
Καλοκλίκωτη! Αναμένω εντυπώσεις από την συνεργασία της με τους καλούς panasonic που έχεις στην συλλογή σου...
 
Σε τιμή την βρήκες με την προσφορά που αναφέρει; Έχει πέσει καθόλου το αρχικό 2000αρο;
 
Σε τιμή την βρήκες με την προσφορά που αναφέρει; Έχει πέσει καθόλου το αρχικό 2000αρο;

Αυτή τη στιγμή κάποια καταστήματα δίνουν το γκριπ δώρο, κατοπιν συνεννόησης είναι εφικτή η έκπτωση αντι του γκριπ. Εμένα μου έκαναν έκπτωση 250 , δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι επίσημο από την αντιπροσωπεία σαν προσφορά όμως.
 
Κώστα απλά βλέπουμε ποιός είναι σωστά? Για να δεις περισσότερα στοιχεία πρέπει να έχεις λογαριασμό?
 
Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Καπως πρέπει να βγάλουν τα έξοδα απο το κόψιμο / διάλυση του σώματος για να βρούν απο τι συνετέθη ...:flipout:
 
Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Απο Δευτέρα θάχουμε νέο firmware , επιτέλους διόρθωσαν το bug με flash άλλων κατασκευαστών ή παλιότερα OLYMPUS με χρήση του ηλεκτρονικού κλειστρου στα hires , focus stacking... (αντε επιτέλους να σκανάρω και να κανένα αρνητικό) ... συνεργασία με profoto controllers και μερικές διορθώσεις και βελτιώσεις ακόμη : http://www.43rumors.com/ft5-new-e-m...eleased-on-monday-read-the-improvements-list/

E-M1II Version: 1.2
Improved color reproduction of the electronic viewfinder.
The problem that flash devices from other vendors emit no flash during high-resolution exposures / focus stacking / focus stacking has been fixed.
The problem that the back monitor does not display the shooting view when the electronic viewfinder is used to take photos has been fixed.
The problem that the preset position of the AF target is not retained when the unit is turned off has been fixed.
Improved (stability of) capacity indicator of the battery status.
Improved noise reduction of serial shots when the lens is stabilized.
Profoto-manufactured flash controllers are supported.
 
Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Δειγματα απο 12-100/4 , 75/1.8 και του old classic 50/2 macro (4/3) σε hires mode, http://www.wrotniak.net/photo/m43/em1.2-hires.html

Εντυπωσιακό πως φακός που σχεδιάστηκε το 2003 για μηχανή Ε1 των 5Μpix βάζει τα γυαλιά στις καλύτερες σημερινές σχεδιάσεις φακών m43 και ειδικά σε υψηλής αναλύσης φωτό.

Και δϋο ακόμη άρθρα για τη λειτουργία hires με τις παραλλαγές της σε μέγεθος αρχείου και τις διαφορές της και με το κανονικό αρχείο που παράγει η μηχανή:
http://www.wrotniak.net/photo/m43/em1.2-hires-2.html
http://www.wrotniak.net/photo/m43/em1.2-hires.html
 
Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Για όσους τους αρέσε να τσαλαβουτούν :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.