Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Re: Olympus E-M1 Mark II

Ναι φαίνεται ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στον αλγόριθμο, μάλλον βοηθάει και ο καινούριος επεξεργαστής...θετικό πάντως το τέστ για τον καινούριο αισθητήρα...

Παρατήρησα σήμερα ότι το Olympus Viewer 3 έκανε αναβάθμιση σε έκδοση 2.1.0 από 2.0.1 που ήταν. Αυτό έγινε μάλλον για υποστήριξη της ΕΜ1 ΙΙ? Κώστα με αυτό ανοίξες τα ORF αρχεία της ΕΜ1 ΙΙ?

Απάντηση: Olympus E-M1 Mark II

Αυτό λέει και στο changelog

"Έκδ. 2.1 1η Νοεμβρίου 2016
* Συμβατότητα και με την E-M1 Mark II.
* Δυνατότητα ταχύτερης επεξεργασίας εικόνων RAW με χρήση επεξεργαστή γραφικών.
(Για να είναι δυνατή η ταχύτερη επεξεργασία, η GPU πρέπει να διαθέτει μνήμη γραφικών ίση με 2 GB ή μεγαλύτερη.)
* Υποστηρίζει Έλεγχο Μονοχρωματικού Προφίλ και Έλεγχο Χρωματικού Προφίλ για το TruePic VIII.
* Μπορείτε να αποκρύψετε το Πλαίσιο Επιλογής από την οθόνη του Πλαισίου Φωτισμού.
* Τα σφάλματα διορθώθηκαν."

Απάντηση: Olympus E-M1 Mark II

Πριν λϊγο το μεσημέρι παρέδωσα την μηχανή , δεν έχω προλάβει να δώ raw ακόμη... το Lr δεν τα άνοιγε, στο μαγαζϊ που την πήγα μόλις ειχαν παραλάβει 2 mzuiko 25/1.2 , 1300 το κομμάτι, είναι τελικά μικρότερος απο ότι τον έβλεπα στις φωτό, ίσα με τον 75αρι μου , τον έβαλα για λίγο στην mkii και είδα ότι εϊναι ξυραφάκι απο 1.2 και ταχύτατος σε εστϊαση ...αν προλαβω ΣΚ θα ανεβάσω κανένα δείγμα ...

Το Rawtherapee τα ανοίγει .. απλά μεχρι να περάσω τα δικάτης στοιχεία την δουλεύει χρωματικά σαν Ε-Μ1 (δηλ. περιπου σωστά) και έχει λιγο ευρύτερο κάδρο .. μα δοκιμή τζαμπα είναι ;)

Νομίζω οτι και τα ACR/LR θα τα ανοιξουν αν μετονομάσουμε το μοντελο σε Pen-F με το exiftool

Θα πρέπει να βγει νέα έκδοση του LR πχ 6.8 που να υποστηρίζει την μηχανή. RawTherapee είναι προς το παρόν η λύση και OV3 για όσους το χρησιμοποιούν.
Θα μπορούσαν μήπως να ανέβουν και κάποια raw αρχεία να παίξουμε και εμείς :drool1:

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II

Αλήθεια η ποιότητα των οπτικών του 12-100 πώς είναι; Σε σχέση με τον 12-40?

Βλάσση έχω κάνει ένα μινι συγκριτικό σημερα το πρωί σε δύο θέματα ένα κοντινό και ένα μακρινό με τους τρείς φακοϋς 12-100/4 νs 12-40/2.8+35-100/2.8, δεν έχω προλάβει όμως ανάσα να παρω μιας και έχω τρεχάματα με τις δουλειες και βλέπω να συνεχϊζει και τις δυο επόμενες ημέρες, ΣΚ πάντως θα τα δώ με προςοχή και θα σας πώ και θα ανεβάσω και τα αρχεία του Ηλϊα όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Κωστα καμιά βιασύνη. Απλώς εκτιμούμε τη γνώμη σου γι αυτό ρωτουμε. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ που σκέφτεται για προπαραγγελια.

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II

... εκτος απο τον Κωστα!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Οχι βρε προπαραγγελίά δεν κάνω παρότι έχω μαζέψει ένα σημαντικό ποσό απο την πώληση ΕΜ1,ΕΜ10,GX80 για την ωρα θα περιμένω και σκοπεύω να κινηθώ για μια μηχανή π.χ. G80 σκαλοπάτι για ένα εξάμηνο τουλάχιστον.. θα δούμε ίσως αλλάξω γνώμη αν δοθεί free και το grip στην τιμή ή θελήσω να δουλέψω τους 4/3 φακους μου για τους οποίους έχω κρατησει την Ε-5.