Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Θελω καλο CAF στο βιντεο... οι panasonic ΔΕΝ !

Η G9 εχει καλυτερο CAF απο την GH5, και τις βρισκω στην ιδια περιπου τιμη.
Εχει και 4κ 60π , ειναι δελεαρ.

Aλλα η EM1 μ αρεσει πιο πολυ , και τα Jpg της επισης.
Την ειχα , αλλα τοτε που την ειχα δεν ειχε καλο βιντεο και CAF, τωρα με το τελευταιο firmware εχει βελτιωθει.
Αν ειχε και 4k 60 θα ηταν τρομερο VFM .

Η περιπτωση σου ειναι ανιατη :ROFLMAO:

Αφου ξερεις οτι αν την παρεις σε κανα μηνα θα την εχεις δωσει.

Καταρχην εχεις φακους Μ43 ? Τι φακους ?

Αφού με ξέρεις.... :p

Είχα τις σονυ, αλλα τις βαρέθηκα, ειδικά επειδή αρνούνται να δώσουν 4κ 60π

Τώρα έχω μια canon 80d, έτσι γιανα ξαναδοκιμασω dslr, και γιατί τις βρίσκεις φτηνά.

Δεν τραβάω πια τίποτα, το κινητό έχω για βασική καμερα καθημερινά.

Θελω καλο CAF στο βιντεο... οι panasonic ΔΕΝ !

Η G9 εχει καλυτερο CAF απο την GH5, και τις βρισκω στην ιδια περιπου τιμη.
Εχει και 4κ 60π , ειναι δελεαρ.

Aλλα η EM1 μ αρεσει πιο πολυ , και τα Jpg της επισης.
Την ειχα , αλλα τοτε που την ειχα δεν ειχε καλο βιντεο και CAF, τωρα με το τελευταιο firmware εχει βελτιωθει.
Αν ειχε και 4k 60 θα ηταν τρομερο VFM .
Έτσι ακριβώς , με μια σειρά από firmware η μηχανή έχει βελτιώσει πολλά πραγματάκια από όταν παρουσιάστηκε και ειδικά το CAF στο βίντεο. Η σταθεροποίηση της δεν παιζεται είναι πολύ καλύτερη της G9. H G9 υπερτερεί σε EVF και ποικιλία βίντεο λειτουργιών αλλά το CAF της φοβαμα ότι δεν θα ικανοποιήσει τον Γιάννη ακόμη και σήμερα στο βίντεο. Βελτιώθηκε κυρίως στην φωτό ειδικά με το animal AF. Επίσης το μέγεθος της αποθαρρύνει όσους θέλουν πλήρες εργονομικό σώμα στο μικρότερο μέγεθος. Η ΕΜ1 μπορεί να στηθεί με λίγο παιδεμα για αρχάριο αλλά και για πεπειραμένο χρήστη με αμεσότητα πρόσβασης σωνοντας στις μνήμες της απειρες ρυθμίσεις για τα πιο δυσκολα φωτογραφικα σενάρια.

Μην ξεχνάμε επίσης οτι σε σπορ φωτογράφηση είναι και με τα σημερινά στάνταρ ασυναγώνιστη σε ριπή , buffer αλλά και ταχύτητα εστίασης σε συνδιασμό με το ταχύ EVF της. Eκει η G9 υστερεί στην παρακολούθηση , το EVF της είναι τεράστιο αλλά αργό σε γρήγορη φωτογράφηση. Και δεν έχει εξειδικευμένες λειτουργιες όπως το Procapture , focus stacking, Livetime, LiveComposite etc.

Το σημαντικό είναι και η αξιοπιστία της ΕΜ1.2 , δεν βγάζει βλάβες και μπορείς να την πας παντού ακόμα και να την κακομεταχειριστείς. Από φακούς γιαυτον που δεν θέλει να μπλέξει με πολλά τις βάζει ένα mZD 14-150 II και έχει ένα στεγανό πακέτο
πολλαπλής χρήσης. Υπάρχουν πολλοι και καλύτεροι φακοί ακομη και για βραδυνα αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρουν τον Γιάννη.

Αν το μέγεθος της G9 δεν κουράζει είναι επίσης ενδιαφερουσα περίπτωση ως VFM αρκεί κανεις να αποδεχθεί τα υπέρ και κατά της CDAF εστίασης.

Last edited:
Η g9 είναι καλή περίπτωση, έχει 4κ 60π, πολύ ωραίο σώμα και evf, , καλη σταθεροποιηση, και αξιοπρεπές caf για panasonic...καλυτερο απο της gh5.

Για αυτο στο ειπα. Απο τοτε που πηρε εκεινο το περιφημο firmware 2.0 που την εκανε "σχεδον" GH5 και εγω την σκεφτομουνα για μια B camera αλλα που να μπλεκεις τωρα (και εγω εχω και φακους φουλ λογω της Bmpcc4k)

Για φακούς όντως ένας απλός ζοομ γενικής χρήσης μ ενδιαφέρει μόνο και μετά φωτεινούς prime.

Αν έπαιρνα την em1 ο 14- 150 είναι ότι πρέπει.
Για την g9 τον γνωστό panasoninc 14-140mm

Για φακούς όντως ένας απλός ζοομ γενικής χρήσης μ ενδιαφέρει μόνο και μετά φωτεινούς prime.

Αν έπαιρνα την em1 ο 14- 150 είναι ότι πρέπει.
Για την g9 τον γνωστό panasoninc 14-140mm

Αν ειναι να πας σε τετοιο ζουμ δωσε κατιτις παραπανω και παρε τον 12-100f4.

Ρωτα και εμας που δεν μπορουμε να τον βγαλουμε πανω απο την Bmpcc4k :ROFLMAO: (που εσενα οκ δεν σου λεει τιποτα η σταθεροποιηση που εχει εξτρα ο φακος αν πας σε σωμα ΟΜ )

Έχει και παραέχει διαφορά το σετ του 12-100/4 με σώμα ΕΜ1/1.2/1.3 η σταθεροποιηση απογειώνεται λόγω συνδυαστική ειδικά στο βίντεο και ειδικά στο τελε

Θα συμφωνήσω και εγώ από την πλευρά μου ότι η em1II είναι πολύ καλή λύση πλέον, την είχα παλιότερα άλλα είχε θέμα με την εστίαση και την είχα δώσει, άλλα με τα νεα firmwares διορθώθηκε. Η G9 για μένα πέρα από ότι έχει θέμα με την εστίαση σε βίντεο και δεν θα καλύψει τον Γιάννη, είναι και μεγάλη, και άσχημη (για εμένα τουλάχιστον), δεν μου αρέσουν και πολύ και τα Jpeg Της και η σταθεροποίηση όπως είπε και ο Κώστας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την Olympus, βέβαια αν βρεθεί σε καλή τιμή γιατί όχι!!

Υ.Γ. Για τον φακό δουλεύοντας τον 12-100 δεν μπαίνει καν σαν συζήτηση ο 14-150, ότι πληρώνεις παίρνεις λέει ο λαός μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει 100%. Η συνδυαστική σταθεροποίηση δε είναι μαγεία τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο. Ακόμα και στην παλιά em5II ή ακόμα και στην entry level em10ΙΙΙ τραβάς βίντεο σαν να έχεις Gimbal Και φώτος εύκολα στα 2-3 sec!! Δεν φαντάζομαι καν τι κάνει στην πιο φρέσκια em1II

Δε διαφωνώ, αλλά είναι ακριβός για μένα.
Προτιμώ να τα δώσω σε ένα δύο καλούς prime.

Ειλικρινά πέρα από το βάθος πεδίου ή αν τραβάς κινούμενα αντικείμενα σε κακό φωτισμό, δεν θα σου λείψει τίποτα από τους prime φακούς αν πάρεις τον 12-100, φακός πασπαρτού, με ποιότητα εικόνας σε όλο το εύρος επιπέδου prime φακού. Τον βάζεις πάνω στην μηχανή και δεν απασχολείσαι με άλλο φακό. Οι υπόλοιποι θα τρώνε απλά σκόνη στα ράφια.

Εμ.... αυτά τα 2 είναι που κάνω βασικά και δυσκολεύομαι με κινητό αλλά και με κιτ φακούς.

Όπως είπα...ρηχό βάθος πεδίου ζητώ και καλή απόδοση σε μέτριο φωτισμό με κίνηση.

Φυσικά γι αυτό ξέρω κι έχω δοκιμάσει FF μηχανές και φακούς...αλλά είναι πολύ ακριβά πια τα συστήματα και κυρίως πολύ βαριά.

Εμ.... αυτά τα 2 είναι που κάνω βασικά και δυσκολεύομαι με κινητό αλλά και με κιτ φακούς.

Όπως είπα...ρηχό βάθος πεδίου ζητώ και καλή απόδοση σε μέτριο φωτισμό με κίνηση.

Φυσικά γι αυτό ξέρω κι έχω δοκιμάσει FF μηχανές και φακούς...αλλά είναι πολύ ακριβά πια τα συστήματα και κυρίως πολύ βαριά.

Ε κοίτα αν σε νοιάζουν κυρίως αυτά τα 2 ή πας σε FF με τους ανάλογους φακούς ή σε m43 πρέπει να πας σε καλούς Prime φακούς pro f1,2...σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξηλωθείς. Το ίδιο και σε βάρος, φακοί με τέτοια απόδοση που ζητάς πέρα από ακριβοί έχουν και το ανάλογο βάρος. Δυστυχώς δεν γίνονται αυτά που ζητάς με λίγα λεφτά και με μικρό βάρος. Σε m4/3 αν πας π.χ. σε φακούς prime f1,8 ναι μεν δεν είναι ακριβοί και μεγάλοι σε μέγεθος/βάρος άλλα δεν νομίζω να σε καλύψουν απόλυτα σε αυτά που ζητάς.

Αυτά που ζητάς δυστυχώς δεν γίνονται με τις προϋποθέσεις που θες (φτηνά και χαμηλό βάρος/όγκος).....και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει και κάτι στο άμεσο μέλλον, πιο πιθανό είναι να ακριβύνει και άλλο ο εξοπλισμός στο μέλλον, εδώ πλέον φτάσαμε να πουλάμε entry level μηχανές στα 600-700-800 ευρώ και για έναν καλό φακό prime χτυπάς άνετα 1.000 ευρώ. Οσο συρρικνώνεται η αγορά τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές. Μιας και είμαστε στο νήμα της em1II κανονικά μηχανή τέτοια 5ετίας μεταχειρισμένη δεν θα έπρεπε να την βρίσκεις πάνω από 400-500 ευρώ το πολύ, άλλα τι να κάνουμε, οι χαμηλές πωλήσεις, η κατάρρευση του κλάδου, η μηδαμινή εξέλιξη στους αισθητήρες και ο ΄΄τυφώνας΄΄ των κινητών εκτόξευσε τις τιμές ακόμα και σε παλιό εξοπλισμό.

Υ.Γ. Η 80D που έχεις είναι αξιοπρεπέστατή μηχανή, άλλα για βίντεο που θες εσύ δεν κάνει δυστυχώς, ακόμα και το 1080p που έχει είναι μέτριο πλέον για τα σημερινά στάνταρντ.

Το γνωρίζω....γι αυτό δεν επενδύσω πια σε εξοπλισμό.
Δεν με καλύπτει κάτι προς το παρόν, και μάλλον στο άμεσο μέλλον επίσης.

Περίμενα ότι οι εξελίξεις θα ήταν περισσότερες και γρηγορότερες αλλά δυστυχώς δεν έγινε όπως το περίμενα, ειδικά στο βίντεο.

Οι εταιρείες είναι πολύ κοντοφθαλμες και ατολμες.... για μένα τουλάχιστον.

ΥΓ.. η μόνη που πλησιάζει κάπως τις απαιτήσεις μου είναι η fuji xt4, αλλά προς το παρόν είναι ακριβή για μένα.

Last edited: