Olympus OMD EM1 Mark III Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Το χρονικο μιας προαναγγελθεισας παντρειας.

Μετα από προσεκτικό ζύγισμα όλων των θεωρητικά πλεονεκτημάτων των σύγχρονων FF (εχοντας στα χέρια μου 3 βδομαδες τώρα ως εκπρόσωπο τους την Ζ6 με τον κιτ και ένα πολύ καλό prime όπως είναι ο 50/1.8) δεν μου έμεινε καμία αμφιβολία οτι ήταν η πιο ενδεδειγμένη κίνηση για εμένα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Μετα από προσεκτικό ζύγισμα όλων των θεωρητικά πλεονεκτημάτων των σύγχρονων FF (εχοντας στα χέρια μου 3 βδομαδες τώρα ως εκπρόσωπο τους την Ζ6 με τον κιτ και ένα πολύ καλό prime όπως είναι ο 50/1.8) δεν μου έμεινε καμία αμφιβολία οτι ήταν η πιο ενδεδειγμένη κίνηση για εμένα.

Καλορίζικη και καλοτάξιδη! Χωρίς να σε διαβάζω καιρό, έχω καταλάβει τι σημαίνει kbouk+oly.
Μας χρωστάς να μας πεις και τι αποκόμισες από την FF. Καλή συνέχεια!

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Πάντοτε σού έλεγα καί πίστευα ότι θά ήταν
σημαντικό νά πάς σέ ff καί φυσικά πιστεύω ότι θά βοηθήσεις πολλούς μέ τόν ζήλο καί τίς γνώσεις σου καί ίδιαίτερα μέ τό χάρισμα τής γραφής καί τής άνάλυσης τούς φίλους τής nikon...καί όχι μόνο.
Καλοκλίκωτη καί καλώς τον στούς φάν τής nikon καί όχι μόνο.Εάν ή olympus έβγαζε ff νομίζω θά παρέμενες στό σύστημα πού φυσικά θά τό δουλεύεις μέ τόν έξοπλισμό πού σού έχει άπομείνη.

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Ευχαριστώ παιδιά, ήταν στο προγραμμα για το 2021 απλά μου δόθηκε η ευκαιρία και την πήρα τώρα. Θα της ρίξω και μια επέκταση εγγύησης για μια τριετία ώστε ναχω 5,5 χρόνια συνολο να την λιώσω.

@timaios σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να διευκρινήσω και πάλι οτι δανεική είναι η Ζ6, ευγενική χορηγία φίλου έως ότου παραλάμβανα νέα μηχανή, ήδη έχω καταχραστεί την προσφορά του. Παρότι η συνύπαρξη με την Ζ6 συνέπεσε με αρκετή δουλειά μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω (για μια ακόμη φορά αφού είχα δοκιμάσει εκτενώς και την Panasonic S1) μια γερή τζούρα από FF και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά οτι έχω καλομάθει σε πολλά μικρά και μεγάλα που δεν θα τα έχω αν αλλάξω τρόπο σκέψης και φωτογράφησης. Μπορώ να πω μάλιστα κατά καποιο τρόπο η Ζ6 μου έδωσε το τελικό σπρωξιμο να παραγγείλω μια ώρα αρχύτερα την ΕΜ1.3.

Κάποια στιγμή που θα έχω λίγο χρόνο θα κάνω μια πιο διεξοδική ανάλυση για όσους τους φαίνεται περίεργο.

Δεν τα παρατάμε όλα, να πάμε Βαριάδες?! Εκεί θα ήθελα να ζήσω

Να σου πω , αν το πάρεις απόφαση να σου δώσω τα κλειδιά από το σπίτι μας, έχει όμως 10 χρόνια να μείνει άνθρωπος και θα θέλει λίγο ξεσκόνισμα ... :flipout:

Εάν ή olympus έβγαζε ff νομίζω θά παρέμενες στό σύστημα πού φυσικά θά τό δουλεύεις μέ τόν έξοπλισμό πού σού έχει άπομείνη.

Για FF θα παει σε panasonic ΔΑΓΚΩΤΟ.

Ποιες Nikon τωρα γατακια....

Καλοριζικη και καλοκλικωτη Κωστα.Η ομαδα "Ζ" σε καλωσοριζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Παρεξήγησες.
Oly αγόρασε.

Ηλία πάνε να μου βγάλουν το όνομα με το ζόρι ...

Γιώργη άφησα τις αγορές των FF για το 2021 όταν οι εταιρίες θα σοβαρευτούν και θα έχουν καλύψει το έδαφος με την Oly :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Γιώργη άφησα τις αγορές των FF για το 2021 όταν οι εταιρίες θα σοβαρευτούν και θα έχουν καλύψει το έδαφος με την Oly :music-smiley-005:

Αλλου κερδιζεις,αλλου χανεις Κωστα.Τα κριτηρια που εχει ο καθενας μας ειναι οδηγος.Παντως πες μας δυο πραγματα πως ειδες την Ζ6.

Γιώργη έάν έβλεπες τήν άπάντηση πού μού έδωσε θά τό
παρατηρούσες...καλά θά ήταν άλλά γεροί νά είμαστε καί άργότερα βλέπουμε.Πιστεύω πέρα άπό τό υψηλό κόστος
πού μέ τούς καλούς φακούς είναι καί ή δύναμη τής συνήθειας καί βολής τόσα χρόνια άφού τίς δουλεύει μέ κλειστά μάτια.Κάποτε είχα μία olympus γέφυρα μέ ένα φακό γιά μακρινά βολικό ή στό κουβάλημα στίς έξορμήσεις πού άναπολώ καί ήμουν πολύ ικανοποιημένος μέ τό άποτέλεσμα καί τό μενού είχε πολλές λειτουργίες πολύ μπροστά γιά τήν έποχή της,κρίμα πού δέν συνέχισε γιατί τήν θεωρώ πρωτοπόρο σέ ότι έκανε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Αστα αυτα.

Μεσαιο φορμα εχεις ταξει μετα την σουπερ M43.

Νάθ μήπως έννοείς κάποια fuji πού είχαμε μιά συζήτηση νομίζω παλιά?δέν είμαι σίγουρος σέ κάποιο νήμα είχε γίνει αυτή ή συζήτηση πού συμμετείχε καί ό partizan.

Α δεν θυμαμαι με τι αφορμη το ειχε πει. Παντως θυμαμαι οτι ελεγε οτι θα κανει skip το FF για χαρη του μεσαιου φορμα

Λεγε ΚΩΣΤΑ (πριν τα μεταφερω ολα αυτα ) :flipout:

Εχεις δίκαιο καί έγώ καλά θυμάμαι άκόμα...Τό νήμα όχι τόσο γιά τόν Κώστα πού έάν είχε ibis θά είχε φύγει μέ τήν μηχανή άπό τό μαγαζί..τό νήμα γιά τήν μηχανή
https://avclub.gr/forum/showthread.php/165231-Fujifilm-GFX-50R
Μηχανάρα μακάρι νά τήν χρειαζόμουνα....νά διαβαστεί άπό τήν άρχή συμμετέχεις καί έσύ αναπολώ τά παλιά φωτογραφικά νήματα...τώρα μέ τά κινητά τί νά πείς χάρη τής ευκολίας χάθηκε ή ουσία.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Καλά θυμάστε βρε, είχα πει και τοτε και επαναλαμβάνω και τώρα οτι οι διαφορες με το FF στα θέματα που εγώ φωτογραφίζω είναι μικρές και μάλιστα σε κάποια που χρειάζομαι συνδιασμό βάθους πεδίου με μεγάλη φωτεινότητα υπερτερεί το μικρό σύστημα. Εγώ δεν φωτογραφίζω event αλλά αρχιτεκτονικά , δρόμο, μάκρο, τοπίο. Σε αυτα τα είδη φωτογράφησης το ρηχό βάθος πεδίου είναι αδιάφορο και στα χαμηλά ISO οι διαφορες στο δυναμικό εύρος σχεδόν ανύπαρκτες. Για πορτρέτα επίσης είμαι υπερκαλυμμένος με το γυαλί που έχω να διαχειριστώ άνετα το βάθος πεδίου που θέλω.
Στα βραδυνα με στατικά θέματα που αφορούν σκηνες που θέλω να έχω εστιασμενα τα πάντα το όποιο πλεονέκτημα στο θόρυβο του 1-2-3 στοπ των FF εξανεμίζεται αν κλείσω το διάφραγμα για να έχω net τα πάντα. Αν προσθέσω και την ευεργετική συνεισφορά της πολύ καλύτερης σταθεροποίησης των επαγγελματικών Olympus ΕΜ1.2-3 όπου είδα σημαντικές διαφορες από την Ζ6 (τουλάχιστον 2 στοπ) δενει το γλυκό για εμένα.
Σε θέματα που απαιτούν πάλι πολύ καλό φωτισμό καμία FF δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φως. Θα χάσεις το βάθος χρώματος ανεβαίνοντας σε ISO ακόμη και αν ο θόρυβος μείνει χαμηλά. Εκεί τη δουλειά θα στην κάνει σωστά ένα ή περισσότερα flash ή κάποια άλλη πηγή φωτός.

Στην ΕΜ1.3 έχω πλέον και το χεράτο hires (βασικός λόγος επιλογής της) που στα ακίνητα βραδυνα θέματα εξαφανίζει τελειως το θόρυβο από την ένωση 16 αρχείων και δίνει και αρχείο υψηλής ανάλυσης 50Mpx σε Jpeg και 80 MPX σε RAW (ένα εξελιγμένο nightmode κινητών είναι για όσους δεν ξέρουν). Και πάντα οτι σώμα και να πάρεις το σημαντικό είναι να τι θα του βάλεις μπροστά. Εγώ εκεί είμαι τυχερός γιατί έχω δοκιμασει σχεδόν τα πάντα από τα γυαλιά που κυκλοφορούν στο σύστημα και έχω διαλέξει να κρατήσω αυτά που δίνουν τοπ επιδόσεις για τις ανάγκες μου.

Αν στα παραπάνω προσθέσω και την δυνατότητα να έχω στη διάθεση μου και σχετικά φθηνους και ελαφριούς τηλεφακούς με αριστη απόδοση και κατασκευή κλείνει ο κύκλος των φωτογραφικών δραστηριοτήτων μου και μέσα σε αυτόν δεν χωράει για την ώρα FF.

Οπότε αν ήταν να κάνω κάποια κίνηση μελλοντικά θα την έκανα για το μεσαίο φόρμα όπου το δυναμικό εύρος είναι σε άλλο επίπεδο και μόνο για συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης π.χ. τοπίο. Αν ασχολουμουν επαγγελματικά με αυτά τα είδη φωτογράφησης αυτό τον συνδιασμό συστημάτων θα είχα επιλέξει και έτσι θα κάλυπτα και το κόστος απόκτησης τους. Τώρα δεν μπορώ να δικαιολογήσω δυο συστήματα , ούτε μπορώ να τα κουβαλώ παράλληλα. Κάτι θα έμενε πίσω και θα ήταν κρίμα. Την Fuji την είχα δοκιμασει σε έκθεση και πήρα και δείγματα και μου είχαν αρέσει πολύ.

Εκτός βέβαια αν με προλάβουν τα κινητά και υπερκαλύψουν μέχρι τοτε με την τεχνολογία τους και το μεσαίο φόρμα :AFADF0:

ΥΣ
Γιώργο το έχω υποσχεθεί να γράψω δυο λόγια για την Ζ6 , θα το κάνω στο νήμα της, σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά η μηχανή αλλά εργονομικά με δυσκόλεψε να προσαρμοστώ αν και κάποια είναι σίγουρα θέματα συνήθειας Π.χ. επι τρεις βδομαδες σιχτίριζα τη θέση που έχει βαλει το κουμπί για το preview που χρησιμοποιώ συχνά (αριστερά του EVF) και τώρα τα λούστηκα με την ΕΜ1.3 που μετακίνησε στην ίδια θέση το χρησιμο κουμπί menu.:bang:

Last edited:

Ευχαριστουμε Κωστα για την απαντηση.