Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...
Καλά θυμάστε βρε, είχα πει και τοτε και επαναλαμβάνω και τώρα οτι οι διαφορες με το FF στα θέματα που εγώ φωτογραφίζω είναι μικρές και μάλιστα σε κάποια που χρειάζομαι συνδιασμό βάθους πεδίου με μεγάλη φωτεινότητα υπερτερεί το μικρό σύστημα. Εγώ δεν φωτογραφίζω event αλλά αρχιτεκτονικά , δρόμο, μάκρο, τοπίο. Σε αυτα τα είδη φωτογράφησης το ρηχό βάθος πεδίου είναι αδιάφορο και στα χαμηλά ISO οι διαφορες στο δυναμικό εύρος σχεδόν ανύπαρκτες. Για πορτρέτα επίσης είμαι υπερκαλυμμένος με το γυαλί που έχω να διαχειριστώ άνετα το βάθος πεδίου που θέλω.
Στα βραδυνα με στατικά θέματα που αφορούν σκηνες που θέλω να έχω εστιασμενα τα πάντα το όποιο πλεονέκτημα στο θόρυβο του 1-2-3 στοπ των FF εξανεμίζεται αν κλείσω το διάφραγμα για να έχω net τα πάντα. Αν προσθέσω και την ευεργετική συνεισφορά της πολύ καλύτερης σταθεροποίησης των επαγγελματικών Olympus ΕΜ1.2-3 όπου είδα σημαντικές διαφορες από την Ζ6 (τουλάχιστον 2 στοπ) δενει το γλυκό για εμένα.
Σε θέματα που απαιτούν πάλι πολύ καλό φωτισμό καμία FF δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φως. Θα χάσεις το βάθος χρώματος ανεβαίνοντας σε ISO ακόμη και αν ο θόρυβος μείνει χαμηλά. Εκεί τη δουλειά θα στην κάνει σωστά ένα ή περισσότερα flash ή κάποια άλλη πηγή φωτός.
Στην ΕΜ1.3 έχω πλέον και το χεράτο hires (βασικός λόγος επιλογής της) που στα ακίνητα βραδυνα θέματα εξαφανίζει τελειως το θόρυβο από την ένωση 16 αρχείων και δίνει και αρχείο υψηλής ανάλυσης 50Mpx σε Jpeg και 80 MPX σε RAW (ένα εξελιγμένο nightmode κινητών είναι για όσους δεν ξέρουν). Και πάντα οτι σώμα και να πάρεις το σημαντικό είναι να τι θα του βάλεις μπροστά. Εγώ εκεί είμαι τυχερός γιατί έχω δοκιμασει σχεδόν τα πάντα από τα γυαλιά που κυκλοφορούν στο σύστημα και έχω διαλέξει να κρατήσω αυτά που δίνουν τοπ επιδόσεις για τις ανάγκες μου.
Αν στα παραπάνω προσθέσω και την δυνατότητα να έχω στη διάθεση μου και σχετικά φθηνους και ελαφριούς τηλεφακούς με αριστη απόδοση και κατασκευή κλείνει ο κύκλος των φωτογραφικών δραστηριοτήτων μου και μέσα σε αυτόν δεν χωράει για την ώρα FF.
Οπότε αν ήταν να κάνω κάποια κίνηση μελλοντικά θα την έκανα για το μεσαίο φόρμα όπου το δυναμικό εύρος είναι σε άλλο επίπεδο και μόνο για συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης π.χ. τοπίο. Αν ασχολουμουν επαγγελματικά με αυτά τα είδη φωτογράφησης αυτό τον συνδιασμό συστημάτων θα είχα επιλέξει και έτσι θα κάλυπτα και το κόστος απόκτησης τους. Τώρα δεν μπορώ να δικαιολογήσω δυο συστήματα , ούτε μπορώ να τα κουβαλώ παράλληλα. Κάτι θα έμενε πίσω και θα ήταν κρίμα. Την Fuji την είχα δοκιμασει σε έκθεση και πήρα και δείγματα και μου είχαν αρέσει πολύ.
Εκτός βέβαια αν με προλάβουν τα κινητά και υπερκαλύψουν μέχρι τοτε με την τεχνολογία τους και το μεσαίο φόρμα :AFADF0:
ΥΣ
Γιώργο το έχω υποσχεθεί να γράψω δυο λόγια για την Ζ6 , θα το κάνω στο νήμα της, σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά η μηχανή αλλά εργονομικά με δυσκόλεψε να προσαρμοστώ αν και κάποια είναι σίγουρα θέματα συνήθειας Π.χ. επι τρεις βδομαδες σιχτίριζα τη θέση που έχει βαλει το κουμπί για το preview που χρησιμοποιώ συχνά (αριστερά του EVF) και τώρα τα λούστηκα με την ΕΜ1.3 που μετακίνησε στην ίδια θέση το χρησιμο κουμπί menu.:bang: