Olympus OMD EM1

Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

Βρήκα σε ενα.νημα την ακόλουθη λυςη :

Please could you try the reported permanent solution and report if it fixed it, and also tell us if it subsequently goes wrong again.

Permanent solution: rotate wheel clockwise 50 full revolutions. Then rotate wheel anticlockwise 50 full revolutions.

So far as I know, those who have tried it have found it works and have not had subsequent problems. But we need more evidence.

Ιςως σου δώσει χρόνο για να μην παει ακομη service...

Έχεις κάποιο λινκ να διαβάσω τι πρέπει να κάνω για το service plus; θέλω να την στείλω και για τα καμμένα pixels που εμφανίστηκαν πρόσφατα οπότε θα γίνει μια και καλή η αποστολή...
Μου είπαν για 2-3 εβδομάδες και δεν μου άρεσε και πολυ αυτό. Υπάρχει περίπτωση και για περισσότερο.

http://www.olympus.com.gr/site/el/c/cameras_support/service_plus/index.html

πολύ ενδιαφέρον. Κάτι σαν αυτό που έκαναν στην panasonic G3 δηλαδή..
Το ρισκάρεις όμως σε μηχανή του χιλιάρικου?

Οχι βεβαια ούτε σε φθηνή μηχανή τύπου G3 δεν θα το ρίσκαρα, την παρακολουθώ καιρό τωρα την προσπάθεια αλλα απέχει πολυ ακόμα σε αξιοπιστία απο το hack του Vittaly στις Panasonic.

Σήμερα κατέβασα και έπαιξα με το νέο Olympus Capture, ωραίο προγράμματακι που προςομειωνει πολλές λειτουργίες της μηχανής, η μηχανή λειτουργεί με USB καλώδιο και εχεις πλήρη έλεγχο της απο τον υπολογιστή, αλλα το καλο ειναι οτι μπορεις να κανεις χρηση και της μηχανής ταυτόχρονα.

Επιςης δινει την δυνατότητα να πάρουμε διαδοχικές λήψεις με βηματικές ρυθμίσεις στην εστίαση στον ίδιο στόχο, οι φωτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο αλλο προγραμμα για την δημιουργία μιας focus stacking φωτογραφίας.

Ενα αρνητικό που εχει το νέο Capture σε σχέση με το παλιο επαγγελματικό Olympus Studio ειναι οτι δεν μπορεις να αποθήκευσεις στον υπολογιστή τις ρυθμιςεις που εχεις στα διαφορα Myset (μαλιςτα στο παλιό Studio μπορούσες να σώσεις και πολλές εκδοχές αυτών και να τις ανασυρεις ωςτε να στήνεις την μηχανή διαφορετικά για μακρο, φλας, στούντιο κλπ).

Το χειρότερο ομως ειναι οτι το νέο Capture που λειτουργεί μονο σε mode P,A,S,M, (οχι βιντεο, Αrt filter κλπ) δεν συνεργάζεται με τα Myset που εχεις σώσει στον περιστροφική επιλογέα στις θέσεις αυτές, δεν τα βλέπει και βάζει την μηχανή σε P mode, πρεπει να πας και να μηδενισεις τον επιλογέα μεςα απο το μενού της μηχανής και να επαναφερεις τα κλασσικά PASM για να τα δει το Προγραμμα, καθολου παραγωγικό και γρήγορο.

Βεβαια υπάρχει και ενα σούπερ θετικό, το liveview που μπορεις να το εχεις και σε δεύτερο μόνιτορ δουλεύει κανονικότητα και μεςα στο υπομενου focus adjustment, δηλ. μπορεις να ρυθμιςεις ενα φακο και να βλεπεις αμεςα τυχόν ρυθμιση και αν αποφασισεις να σώσεις το αρχείο πατώντας το κλειςτρο σε καθε μικρορυθμιση τοτε δεν σε πετάει έξω απο το σχετικό μενού και το αρχεία φυςικα αποθηκεύονται και στην κάρτα και στον υπολογιστή και ετςι αμεςα μεςα απο ενα watched folder μπορεις να τα δεις στο Olympus Viewer ή στο Lightroom και να τα συγκρίνεις μεταξύ τους ωςτε να κανεις την βέλτιστη ρυθμιση.

Μαλλον ήρθε ο καιρός να γίνουν οι ρυθμιςεις των 4/3 ΦΑΚΩΝ στην ΕΜ1*:firstprize:

για οςους θέλουν μακρύ καλώδιο USB για χρηση του Olympus Capture με την ΕΜ1για studio, να ενημερώσω οτι δοκιμαςα την επεκταςη booster USB των 10m αρσενικό θρυλικό της Aculine παντα σε συνέχεια του original Olympus καλώδιου και δείχνει να δουλεύει άψογα. Το κοςτος του καλωδίου γύρω στα 12 Ευρω.

Eιμαι πλέον έτοιμος να καλιμπραρω τους 4/3 φακους και στην ΕΜ1, κάνοντας φοβερή οικονομία χρόνου απο το συνεχές μπαινοέβγα της κάρτας μνήμης.

Εχθές είδα απο κοντά την ασημί έκδοση της Ε-Μ1, να πώ την αλήθεια την περίμενα πολυ χειρότερη και τολμώ να πώ ότι μου άρεσε συνολικά. Το μακρόστενο σώμα που δημιουργεί σε μαύρο την αίσθηση ότι εχει ζουληχθεί στην ασημί έκδοση αποκτά τελείως άλλη οπτική. Για τα δικα μου γουστα θα ηθελα λίγοτερες ασημί επιφάνειες (π.χ. δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ασημι χρωμα όλη η πλάτη οταν τραβας εξω την οθονη).

Το αισθητικα καλο συνολικο αποτέλεσμα χαλανε πάλι οι υπερβολικα ασταπτουσες ασημί ροδέλες και επιλογείς, θα μπορουσαν να ειχαν πιο ηρεμη απόχρωση οπως στις κλασσικές ΟΜ και να μην καθρεφτίζουν τον ήλιο στα ματια του φωτογραφου.

Για όσους έχουν αρκετους ασημί φακους νομίζω ότι θα την προτιμήσουν.

Re: Απάντηση: Olympus OMD E-M1

customer review:

While I'm sure this camera is absolutely fantastic, for the low price of 30,000$ dollars, I felt like I wasn't *quite* getting my money's worth out of it. I'm holding onto the hope that for this price tag, the camera will also:

1. Tell me where the best locations worldwide are to capture Bigfoot on film.

2. Teach me on proper viewing and lighting angles.

3. Massage my eyeball while I work.

4. Recharge itself from the powers of the sun.

5. Teleport me to the moon.

6. End the Middle East conflict by taking the perfect picture of a small Israeli girl holding a Palestinian flower.

7. Transform into an AK-47 for wartime photographers stuck in sticky situations.

Until these things happen, I just don't think a fifth star is warranted.

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus OMD E-M1

Ακομα δεν βγηκε το firmware v2.1 για την συμβατοτητα με τον 40-150/2.8 και η Ολυ μας εβγαλε νεο v2.2 το οποιο διορθωνει το προβλημα με τα φωτεινα σημεια που ειχαν τα 2 προηγουμενα.

http://dl01.olympus-imaging.com/ww/ud2/ENU/0001/1090/index22a.html

Στο τελευταίο μου ταξιδι Κωνσταντινουπολη πριν ενα μηνα περίπου όπου ειχα παντου μαζι μου την μηχανουλα άρχισε να παρουσιαζει μικροπρόβλημα η πισω ροδέλα, όπου εχω αναθέσει την προσθαφαιρεση της έκθεσης και συγκεκριμενα καθε 3-4 κλικ έχανε ενα, με αποτέλεσμα σε γρηγορες αλλαγες φωτισμου να με παιδευει λιγο παραπανω.
Αν καποιος το ψαξει στο διαδικτυο θα δεί οτι ειναι κατι συνηθες για την Ε-Μ1, μαλιστα με τον καιρο αρχιζει να γινεται πιο εντονο και απαιτει η μηχανη να παει στο σερβις (προσωρινα λυνεται με κλειστη την μηχανη και περιφορα της ροδελας προς την μια κατευθυνση για πανω απο 100κλικ ωστε να καθαρισει καλα η επαφη απο κατω).

Δεν θα έπρεπε να συμβαινει λογικα στο τοπ επαγγελματικα μοντέλα εταιριων αλλα πλεον ειναι συνηθες να βγαζουν και καποια μικροπροβληματα και το σημαντικο παντα σε αυτες τις περιπτωσεις αν προκειται για επαγγελματικο μοντέλο ειναι η ποιοτητα και η ταχυτητα του σερβις. Γι αυτο πολλες φορες επιμενω και προτεινω την αγορα ακριβων μηχανων απο Ελλαδα (εστω και με ενα μικρο ποσο επιπλεον στην αρχικη αγορα - δεν μιλω εδω για Olympus μιας και η Ελλάδα εχει απο τις καλυτερες τιμες), πόσο μαλιστα αν καλυπτεται με διετη εγγυηση.
Με την Ε-Μ1 όπως ηδη ειχα γραψει παλιοτερα η Olympus εγκαινιασε την υπηρεσια Service Plus που εφοσον γινει η εγγραφή μετα την αγορά, έχεις προσθετα πλεονεκτηματα: καταρχήν έχεις 6 μηνες μεγαλυτερη εγγυηση (συνολικα 30μηνες) και δευτερον έχεις την μηχανη πισω απο επισκευή σε 3 εργασιμες ημέρες συν τα οδοιπορικά (εκτος Σ/Κ). Κάτι ανάλογο σε ταχυτητα υπήρχε και παλια απο την Fotomatic για τα επαγγελματικα μοντελα αλλά όχι με συγκεκριμενους χρονους επισκευης, μαλιστα σε καλυπταν ως επαγγελματια (ασχετα αν δεν ήσουν) με ιδια μηχανή εως ότου επιστρέψει η δική σου.

Μιάς και πλησιαζαν Χριστούγεννα ήθελα τον νεο χρόνο η μηχανουλα να ειναι σαν καινούργια και αποφασισα να δοκιμάσω την τυχη μου με την νέα υπηρεσια Service Plus, κάλεσα την ειδική γραμμη που αναγραφεται στη φορμα εγγραφης, απάντησαν απο την Intersys (φυσικα) και μου δόθηκαν οδηγίες να την στείλω με courier με δικη τους χρεωση με την υποχρεωση να τους καλεσω ξανα την επομενη ώστε να βρουν άμεσα το δεμα και να το στείλουν κατευθειαν στο κεντρικο σερβις Πορτογαλία.

Επειδή ήθελα να τεσταρω τους χρόνους επισκευης και ειχα και ραντεβου στα Βορεια προαστεια αποφασισα να την παραδωσω ο ιδιος όπως και έγινε στις 24/11/14 ημέρα Δευτερα. Μου ειπαν ότι την επομενη ημερα Τριτη θα ήταν Πορτογαλία και λογικα μεχρι τελος της εβδομάδας θα ειχε ολοκληρωθει η επισκευή και θα είχε επιστεψει έως την Δευτέρα. Την Τρίτη πρωι (εχθες) που κάλεσα η μηχανή ειχε έρθει ηδη και Τεταρτη το πρωι (σήμερα πριν λίγο) μου παραδοθηκε Πειραια με κουριερ. Συνολο 6-7 ημερες εργασιμες απο τις οποιες 3 τουλάχιστον ειναι οδοιπορικα (απο και προς Πορτογαλια και μια ημερα για το γραφειο μου).

Παρέδωσα την μηχανη νετη σκετη με το καπακι της, επιστραφηκε σε φουλ συσκευασια με τα ειδικα μαυρα κουτια της σειρας OM-D Ε-Μ1 και μάλιστα εκτος απο το δελτιο αποστολης υπήρχε μέσα στο κουτι ειδικος μαυρος φακελος με το λογοτυπο O-MD με 2 χαρτια.
Το πρωτο ηταν το Technical Repair form με ημερομηνια την επομενη της παραδοσης μου 25/11/14 όπου περιειχε ανάλυση των εργασιων που ήδη ειχαν εκτελεστεί στα αγγλικα (αλλαγη του top cover - ετσι αλλαζει η ροδελλα), έλεγχος firmware-software, αλλαγη grip rubbers (δεν ειχα δει κατι αλλα μαλλον αυτοι τα τσεκαρουν ολα). Το σημαντικο ειναι ότι η επισκευη έγινε στην Πορτογαλία την επόμενη της παραδοσής μου στην Intersys. Το δευτερο χαρτι παροτι δειχνει τυποποιημένο το ποσταρω για να έχουν άποψη όσοι φοβουνται να στείλουν την μηχανη τους:

Συγνώμη για το μακροσκελες μυνημα αλλα θεωρω ότι ειναι καλό να μεταφέρονται τέτοιες εμπειριες ειδικα για μοντέλα επαγγελματικα οπως η Ε-Μ1.

Ωραία νέα Κώστα, και εγώ πήρα την OMD -10 απο εδώ για τους παραπάνω λογους.
Με προβληματιζαν καποια συμπτωματα οπως ροδελες,ραγισμενες οθόνες, αλλά έβλεπα και την αντιμετώπιση τους απο το σέρβις.
Όλες οι εταιρίες μιας και αλλάζουν μοντέλα αρκετά σύντομα αντιμετωπίζουν παιδικές ασθένειες.

Μπράβο Κώστα που το ανέφερες , θα έχουμε σίγουρα λιγότερο άγχος σε περίπτωση που τύχουμε προβλήματος .
Το έγγραφο τυποποιημένο μεν , όμως το υπέγραψε ο ίδιος ο τεχνικός πιστεύω που έκανε την επισκευή , άρα για μένα μετράει σαν να το συνέταξε ο ίδιος .
Μπράβο και στην Olympus φυσικά .

Oντως η Ε-Μ10 που ειχα παρει μολις κυκλοφορησε ειχε ασαφη λειτουργια στην μπροστινη ροδελα απο την πρωτη ημερα και αλλαχθηκε σε DOA αμεσα,

η υπηρεσια ταχειας εξυπηρετησης Service Plus απο οσο ξερω ισχυει μονο για την Ε-Μ1 και ειναι λογικο μιας και το μοντελο θεωρειται απο την Olympus επαγγελματικο και ετσι το αντιμετωπιζει, ελπιζω να δουλευει καλα το σερβις και σε υποδεεστερα μοντέλα και ας αργει και λιγο παραπανω.

Καλησπέρα,
Έστειλα και εγώ την E-M1 μου για service αλλά όπως βλέπω υπάρχει κακή επικοινωνία με το service. Μετά από 20 τηλέφωνα που έκανα δεν απαντάνε (με προωθούν σε κάποιον που δεν απαντάει ποτέ κτλ κτλ), δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση κάποια απάντηση αν την έλαβαν, αν την έστειλαν κτλ. Έστειλα και εμαιλ από την Παρασκευή αλλά δεν βλέπω καμία ανταπόκριση ακόμα.
Εμένα έχει πρόβλημα με καμμένα pixels στον αισθητήρα και το μεγάλο πρόβλημα είναι η πίσω ροδέλα που πλέον θέλει 10 στροφές για να πιάσει μια φορά. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχω βγάλει ούτε 5.000 φωτογραφίες με την μηχανή αυτή και έχει παρουσιάσει αυτά τα προβλήματα. Από ότι βλέπω η ροδέλα είναι γενικό πρόβλημα σε όλους.