Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1
Στο τελευταίο μου ταξιδι Κωνσταντινουπολη πριν ενα μηνα περίπου όπου ειχα παντου μαζι μου την μηχανουλα άρχισε να παρουσιαζει μικροπρόβλημα η πισω ροδέλα, όπου εχω αναθέσει την προσθαφαιρεση της έκθεσης και συγκεκριμενα καθε 3-4 κλικ έχανε ενα, με αποτέλεσμα σε γρηγορες αλλαγες φωτισμου να με παιδευει λιγο παραπανω.
Αν καποιος το ψαξει στο διαδικτυο θα δεί οτι ειναι κατι συνηθες για την Ε-Μ1, μαλιστα με τον καιρο αρχιζει να γινεται πιο εντονο και απαιτει η μηχανη να παει στο σερβις (προσωρινα λυνεται με κλειστη την μηχανη και περιφορα της ροδελας προς την μια κατευθυνση για πανω απο 100κλικ ωστε να καθαρισει καλα η επαφη απο κατω).
Δεν θα έπρεπε να συμβαινει λογικα στο τοπ επαγγελματικα μοντέλα εταιριων αλλα πλεον ειναι συνηθες να βγαζουν και καποια μικροπροβληματα και το σημαντικο παντα σε αυτες τις περιπτωσεις αν προκειται για επαγγελματικο μοντέλο ειναι η ποιοτητα και η ταχυτητα του σερβις. Γι αυτο πολλες φορες επιμενω και προτεινω την αγορα ακριβων μηχανων απο Ελλαδα (εστω και με ενα μικρο ποσο επιπλεον στην αρχικη αγορα - δεν μιλω εδω για Olympus μιας και η Ελλάδα εχει απο τις καλυτερες τιμες), πόσο μαλιστα αν καλυπτεται με διετη εγγυηση.
Με την Ε-Μ1 όπως ηδη ειχα γραψει παλιοτερα η Olympus εγκαινιασε την υπηρεσια Service Plus που εφοσον γινει η εγγραφή μετα την αγορά, έχεις προσθετα πλεονεκτηματα: καταρχήν έχεις 6 μηνες μεγαλυτερη εγγυηση (συνολικα 30μηνες) και δευτερον έχεις την μηχανη πισω απο επισκευή σε 3 εργασιμες ημέρες συν τα οδοιπορικά (εκτος Σ/Κ). Κάτι ανάλογο σε ταχυτητα υπήρχε και παλια απο την Fotomatic για τα επαγγελματικα μοντελα αλλά όχι με συγκεκριμενους χρονους επισκευης, μαλιστα σε καλυπταν ως επαγγελματια (ασχετα αν δεν ήσουν) με ιδια μηχανή εως ότου επιστρέψει η δική σου.
Μιάς και πλησιαζαν Χριστούγεννα ήθελα τον νεο χρόνο η μηχανουλα να ειναι σαν καινούργια και αποφασισα να δοκιμάσω την τυχη μου με την νέα υπηρεσια Service Plus, κάλεσα την ειδική γραμμη που αναγραφεται στη φορμα εγγραφης, απάντησαν απο την Intersys (φυσικα) και μου δόθηκαν οδηγίες να την στείλω με courier με δικη τους χρεωση με την υποχρεωση να τους καλεσω ξανα την επομενη ώστε να βρουν άμεσα το δεμα και να το στείλουν κατευθειαν στο κεντρικο σερβις Πορτογαλία.
Επειδή ήθελα να τεσταρω τους χρόνους επισκευης και ειχα και ραντεβου στα Βορεια προαστεια αποφασισα να την παραδωσω ο ιδιος όπως και έγινε στις 24/11/14 ημέρα Δευτερα. Μου ειπαν ότι την επομενη ημερα Τριτη θα ήταν Πορτογαλία και λογικα μεχρι τελος της εβδομάδας θα ειχε ολοκληρωθει η επισκευή και θα είχε επιστεψει έως την Δευτέρα. Την Τρίτη πρωι (εχθες) που κάλεσα η μηχανή ειχε έρθει ηδη και Τεταρτη το πρωι (σήμερα πριν λίγο) μου παραδοθηκε Πειραια με κουριερ. Συνολο 6-7 ημερες εργασιμες απο τις οποιες 3 τουλάχιστον ειναι οδοιπορικα (απο και προς Πορτογαλια και μια ημερα για το γραφειο μου).
Παρέδωσα την μηχανη νετη σκετη με το καπακι της, επιστραφηκε σε φουλ συσκευασια με τα ειδικα μαυρα κουτια της σειρας OM-D Ε-Μ1 και μάλιστα εκτος απο το δελτιο αποστολης υπήρχε μέσα στο κουτι ειδικος μαυρος φακελος με το λογοτυπο O-MD με 2 χαρτια.
Το πρωτο ηταν το Technical Repair form με ημερομηνια την επομενη της παραδοσης μου 25/11/14 όπου περιειχε ανάλυση των εργασιων που ήδη ειχαν εκτελεστεί στα αγγλικα (αλλαγη του top cover - ετσι αλλαζει η ροδελλα), έλεγχος firmware-software, αλλαγη grip rubbers (δεν ειχα δει κατι αλλα μαλλον αυτοι τα τσεκαρουν ολα). Το σημαντικο ειναι ότι η επισκευη έγινε στην Πορτογαλία την επόμενη της παραδοσής μου στην Intersys. Το δευτερο χαρτι παροτι δειχνει τυποποιημένο το ποσταρω για να έχουν άποψη όσοι φοβουνται να στείλουν την μηχανη τους:
Συγνώμη για το μακροσκελες μυνημα αλλα θεωρω ότι ειναι καλό να μεταφέρονται τέτοιες εμπειριες ειδικα για μοντέλα επαγγελματικα οπως η Ε-Μ1.