Olympus OMD EM1

Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

την ειχες δηλώσει στην υπηρεσία service plus οταν την πήρες? αν ναι και το γράφεις στη σελίδα που έβαλες μεςα θα την στείλουν τάχιστα και πρεπει να επισκευαστεί εντος 3 εργάσιμων ημερών χωρις τα πήγαινε έλα και Σ/Κ , αν οχι θα ακολουθήσει τη πιο αργή οδό του τσεκάρισματος πρωτα εδω, δεν σε ειδοποιούν αν την στείλανε, μονο αν στο πουν στο τηλεφωνο, εγω δυο φορες που κάλεσα στο νούμερο που έγραφε το service plus αμεςα μου απάντησαν.

για τα καμένα pixel ποςα ηταν έκανες remapping ?

Τα καμμένα pixels είναι σίγουρα πάνω από 30. Έκανα remapping και αρχικά είχε βελτιωθεί η κατάσταση αλλά στην πορεία έβγαλε και άλλα. Θέλω να την ελέγξουν μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ο αισθητήρας.
Πόσα χρόνια δίνει η Olympus εγγύηση; 2 δεν είναι ή θυμάμαι λάθος;

ναι δυο χρονια ειναι η εγγυηση αλλα αν την δηλωσες στο service plus εχεις επιπλεον bonus 6 μηνες, μαλιστα ειδα οτ αφηνει μεσα στο site my olympus εφοσον κανεις εχει ολοκληρωσει την εγγραφη να επεκτεινει την εγγυηση για αλλα τρια συνεχομενα χρονια αλλα με χρεωση, δεν ξερω ποσο ειναι αλλα καποια στιγμη θα ξαναμπω να το τσεκαρω

Μια μικρή περιήγηση απο τις πρωτες 3 ημέρες του ταξιδιού μου στην Κωνσταντινούπολη (παντα με την ΕΜ1), θα υπαρξει και συνέχεια απο τις υπολοιπες 3 ημέρες :

https://plus.google.com/photos/108008479645735028127/albums/6094541173304999297

Τι να σου πώ δεν μπηκα μεσα λόγω χρόνου αν και θα το ηθελα,

στην συνεχεια θα βαλω ακομα ενα σετ απο βόλτα σε μαχαλδες όχι και τοσο τουριστικους, Αγια Σοφιά εσωτερικα και απο πρωινη βαρκάδα στην Πριγκηπο ....

Αν οργανωθεί φωτογραφικη εκδρομούλα είμαι μέσα, η Πόλη έχει αστηρευτη λεια για κάθε φωτογράφο

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Μετά από 15 μέρες περίπου (στις 30 Δεκ) παρέλαβα την ΕΜ1 που είχα δώσει για επισκευή. Όπως είχα αναφέρει η μηχανή μου είχε πρόβλημα με την πίσω ροδέλα και με hot pixels. Όπως τα περιέγραψε και ο Κώστας παρέλαβα και εγώ τα σχετικά έγγραφα με όλες τις λεπτομέρειες για την επισκευή. Αντικατάσταση ροδέλας, καθαρισμό αισθητήρα, αναβαθμίσεις σε firmware κτλ. Η μηχανή που παρέλαβα ήταν πραγματικά σαν καινούργια. Την είχαν καθαρίσει και εξωτερικά μαζι με τον φακό και ένιωθα σαν να έχω μόλις αγοράσει καινούργια! Στην αντιπροσωπεία μου ζήτησαν και πάνω από 5 φορές συγνώμη για την καθυστέρηση καθώς είχε service plus και άργησε περίπου 15 μέρες.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Μετά από 15 μέρες περίπου (στις 30 Δεκ) παρέλαβα την ΕΜ1 που είχα δώσει για επισκευή. Όπως είχα αναφέρει η μηχανή μου είχε πρόβλημα με την πίσω ροδέλα και με hot pixels. Όπως τα περιέγραψε και ο Κώστας παρέλαβα και εγώ τα σχετικά έγγραφα με όλες τις λεπτομέρειες για την επισκευή. Αντικατάσταση ροδέλας, καθαρισμό αισθητήρα, αναβαθμίσεις σε firmware κτλ. Η μηχανή που παρέλαβα ήταν πραγματικά σαν καινούργια. Την είχαν καθαρίσει και εξωτερικά μαζι με τον φακό και ένιωθα σαν να έχω μόλις αγοράσει καινούργια! Στην αντιπροσωπεία μου ζήτησαν και πάνω από 5 φορές συγνώμη για την καθυστέρηση καθώς είχε service plus και άργησε περίπου 15 μέρες.

Από ότι φαίνεται το service της Olympus έχει πολλές καλές αναφορές τελευταία. Αξίζει να σημειωθεί μιας και είμαι πρώην δυσαρεστημένος πελάτης.

Και εγώ είχα καεί με την intersys παλαιότερα όταν είχαν canon και το είχα φοβηθεί πολύ να σου πω την αλήθεια. Αλλά μόλις παρέλαβα έπαθα πλάκα με αυτό που παρέλαβα.

Τα καλύτερα τα κρατούσες για το τέλος..... πολύ όμορφες λήψεις και "γλυκό" χρώμα. Βλέπω πως πήγες και εξοπλισμένος, άντε να τα κουβαλούσες όλα αυτά σε FF.... Χαρακτηριστικό παράδειγμα του συστήματος από έναν έμπειρο χρήστη του.

αυτο ειναι το πλεονέκτημα του μικρού συςτηματος, είχα πάρει πολυ πράγμα μαζι μου απο φακους και ηταν ολα σχεδον μαζι μου σε μια σχετικα μικρη Billinham τσαντούλα (εκτος απο την GM1 + 12-32 που ηταν παντα στα χερια της συζύγου μου με εξαιρεςη το τρίωρο που μπήκα ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ οπου πηρα και την GM1 με τον μικρο SAMYANG 7.5mm/3.5, εχω και φωτο που δεν έβαλα στο σετ γιατι δεν ηταν πανω στην ΕΜ1),
εκτος απο το μικρο fisheye είχα τους : Panasonic 7-14/4, 35-100/2.8, 25/1.4 και τους mZD 12-40/2.8,75/1.8 , αν μου έλειψε κατι ηταν μακρύς τηλεφακος ειδικα στην επίσκεψη στα Πριγκηπονήσια οπου είχα χρονο στο καράβι αρκετό και ο καιρός δεν ηταν και ο καλύτερος για την χρηση του κοντού 35-100/2.8, θα ηθελα να είχα τον mZD 75-300 αλλα δεν το επιδίωξα μιας και εχω προτιμήσει να κρατήσω για τηλεφακο τον παλιο και πιο φωτεινο 50-200/2.8-3.5 με τους δυο πολ/στες που λογω μεγεθους βάρους επέλεξα να μην κουβάλησω μαζι.
Φλας, Μπαταριες για μηχανη και φλας, καποια ΦΙΛΤΡΑ και το μικρο τρίποδακι που έβαλα φωτο στο νημα της GM1 και φυςικα προςωπικα είδη, τηλ, Gps , IPad Air με ακολουθούσαν για 6 ημέρες και δεν ένιωσα πουθενά κούραση απο το κουβάλημα.
Εκανα χρηση όλων των ΦΑΚΩΝ αλλα αυτός που με έκανε να νιώσω δικαιωμένος για την επιλογη του ειναι ο 35-100/2.8 με το μικρο μεγεθος βαρος του σε σχέση με την αποδοςη του και φυςικα το πολυ μικρο fisheye.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

Εμένα μου άρεσαν πολύ οι λήψεις με τον 7-14, σε κάποιες τον έχεις εκμεταλευτεί άριστα ειδικά στη λήψη με την BMW λες και έχει ξεφυτρώσει από σποτ της εταιρίας.... Παλιότερα είχα ακούσει πως δεν τα πήγαινε τόσο καλά με Olympus σώματα χωρίς όμως να το έχω ψάξει περισσότερο - νομίζω χρωματικές εκτροπές και flare; Έχει αλλάξει αυτό;

Αλήθεια οι λήψεις με τον 7-14 έχουν κάποια αυτόματη γεωμετρική διόρθωση από τη μηχανή;

Στέκομαι εκεί διότι όσο λατρεύω τους wide φακούς, άλλο τόσο δύσκολοι είναι στη χρήση τους ειδικά με θέμα ανθρώπους, και για Canon-Nikon από μικρή - περιστασιακή επαφή ο ένας μου "ξυνίζει", ο άλλος μου "βρωμάει" τουλάχιστο με φακούς κάτω του χιλιάρικου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

ο Πανυ 7-14/4 ειναι εξαιρετικός φακος και τον χρησιμοποιησα αρκετα και ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο το τελικο αποτελεςμα, εχει πολυ καλο IQ και τυχον γεωμετρικές παραμορφώσεις του διορθώνονται αυτόματα τοςο σε JPEG οσο και σε RAW με τα συμβατά προγράμματα,

αλλα οπως εχω ηδη αναφέρει εκτενώς σε αλλο νημα με σωματα Ολυ το flare του μερικες φορες εμφανιζεται με purple blobs που ειναι δυςκολο να μαζέψεις, στην ΕΜ1 ομως το συγκεκριμενο πρόβλημα ειναι σημαντικά μειωμένο γιατι κανει επιπλεον και CA διορθωςη στους Πανυ φακους. Κυριως η χροιά αυτη οφείλεται στις επιςτρωςεις που εχει επιλέξει η Ολυ να μην εχει το ΑΑ φιλτρο της σε αντίθεση με την Panasonic που εχει κανει τις ανάλογες προσαρμογές για τους φακους που εχει σχεδιάσει.

Φυςικα αρκετα αρχεία ειναι γεωμετρικά διορθωμένα έξτρα μεςα στο Lightroom (και του 12-40) κυριως λογω προοπτικής μιας και λογω πολυ κοςμου ηταν δυςκολο να βριςκω την κατάλληλη γωνία, ενω οπου είχα αναλογο flare (π.χ. στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ απο το φως που έμπαινε στα παράθυρα) προσπάθησα και έδιωξα οςο μπορουςα την επιπλεον χροιά μετέπειτα με επεξεργαςια.
Εχω ήχη εγκαταστήσει με πατέντα υποδοχέα φίλτρων στην μοντουρα του και ψάχνω να βρω (χωρις να το χρυςοπληρώσω) ενα φιλτρο Gel ΚοDac Wratten 2A ή 2E που εξαλείφει τελειως το συγκεκριμενο θέμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως ολες οι λήψεις στην γέφυρα του Γαλατά εκτος απο μια μικρη διορθωςη ορίζοντα και κροπ δεν εχουν πειραχτεί γεωμετρικά ούτε ειδα πουθενά (ευτυχώς) υπερβολικό flare.

Last edited:
Εκτός από την Άγια Σοφιά και τους μαχαλάδες, "γράψανε" στο μυαλό μου η γιαγιά με το παιδί αγκαλιά, και το κάρο στην αποβάθρα με φόντο την μεγαλούπολη...

Οι ευρυγώνιες street είναι πολύ ενδιαφέρουσες ακόμα και η παραμόρφωση τους προσθέτει στυλ!!!

η λήψη με το κάρο είναι τραβηγμενη σε προβλητα της Πρίγκηπου και πισω βλέπουμε την ασιατική πλευρά απεναντι της Κων/πολης, η συγκεκριμενη ληψη οφείλεται κυρίως στην ικανοτητα της μηχανης για ακαριαια εστιαση σε SAF, αποτελειται απο 5 φωτογραφιες (εβαλα τις τρεις) με τον Lumix 35-100/2.8 και ελαφρυ κροπ

το καρο ξεφυτρωσε απο το πουθενα με το άλογο σε πληρη καλπασμο να πηγαινει προς ένα κοτερο (μάλλον για τροφοδοσια), μολις που πρόλαβα να σηκωσω την μηχανη στο μάτι μου και με επαφρυ πανινγκ να ακολουθησω το καρο πάνω στην προβλήτα, ολες οι φωτογραφιες βγηκαν εστιασμένες, κρίμα που ειχε ασχημο καιρό (κυρίως συνεφιά χωρις καθαρή ατμοσφαιρα) και το bacκround δεν εγραψε καλυτερα ακόμη.